2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Ayda 1 daha olmadı 3.haftada bu pazartesi gittim haftaya salı çağırdı ense kalınlığına bakarız kan idrar testleri yapılacakmış genel testler heralde.. 2 li test demedi ben de bişey sormadımhaftaya gideceğim için zaten yaptırmak istemiyorum 2 li testi gidince de söylerim doktora

Ay inşallah sağlıkla ilerler ramazan ayı hürmetine🤲 bence bişey olmaz iftardan sahura kadar yeterli besinleri alınca bol bol su içince tutulabilir oruç başka bi sağlık sorunu yoksa tabi

Teraziyi Ben de severim akrep ler inatçı oluyor biraz 🤭
hadi ya evde inatçı oğlak var bir inatçı daha geliyor desene 🙈

Mucizevi sevgi tabiki var ama doğar doğmaz olmayabiliyor onu söylemeye çalıştım :) doğumdan yeni çıkmışken değişen hormonlar, değişen duygular, sütüm geldi mi yeterince besleyebiliyor muyum nefes alıyor mu gibi endişeler esnasında of annelik çok harika bi his diye düşünemiyor insan. Ben de doğumdan hemen sonra kucağıma aldığımda çok garip hissedip ağlamıştım ama başına ne geldiğini dahi anlamadan çok büyük bi sorumluluğun içine giriyorsun sonuçta. Doğumdan sonraki fiziksel ağrıları hiç saymıyorum bile.. konuştuğum bir çok anne de bu karmaşayı yaşadığını anlattı. Doğurur doğurmaz kutsal annelik hisleriyle dolup taşan pek insana rastlamadım yani o yüzden endişe etmeye gerek yok 😄 şu an ben de oğlumu canımdan çok seviyorum ama doğurduğum zaman böyle hissediyor muydum? Pek değil. Sevmemek değil yani bu. Sürece alışana kadarki duygu durumu
Katılıyorum, ben de oglumu ilk verdiklerinde bu nasıl birseyi bu şimdi benim çocugum mu, ay şimdi ben ne yapacagım tadında şeyler hissetmiştim. Bir de dogum zor geçtiği için biraz tansiyonum düşüktü sanırım, buğulu bazı anlar :)

Arkadaşlar selam.acaba bebiş nabzını karnımızdan hıssedebılırmıyız 9+5 gunluguz cok sukur.aklım fıkrım onda 2 dusugum var.korkuyorum cok.
Bildiğim kadarıyla fetal doppler diye bir şey varmış dinleyebiliyormuşsun kalp atışlarını ama bulmak baya zormuş tabi. Eşimle bende almayı dusunuyoruz bazen benim de 2 düştüğüm var genetik testler yapıldı.

Kızlar merhaba grip ya da soğuk algınlığı durumlarında ilaç ya da serum veriliyor mu bize bir bilginiz var mı? Kaç gündür çok kötüyüm boğaz şişliği baş ağrısı ve halsizlik akşamları daha kötü oluyorum. Hem covidden korktum gidip test yaptırsam diye düşünüyorum ama vakalar bu kadar artmışken gidip hastanede virüs de kapmak istemiyorum. Kendiniz ya da etrafınızda böyle bir şeyi atlatmış birileri vardır belki yol gösterirsiniz diye yazdım. Teşekkürler şimdiden 🙏
Covid destek hattı arayıp test için eve sağlık ekibi gelmesini isteyebilirsin. Geçmiş olsun

3.hafta sonra kaçıncı haftada oluyon bu test nasıl bişey aç tok idrar fln var mı
Ben de ilk kez yaptıracağım 12+ 3 falan olacak , aç tok farketmez dedi detaylı ultrason taraması ve Buna özel yapılan kan tahlili sonuçlarının birlikte değerlendirilerek yapıldığı bir tarama testı . Sonuçları bebekte olabilecek bazı genetik sorunlara dair kesin tanı koymadan risk oranını veriyor

Katılıyorum, ben de oglumu ilk verdiklerinde bu nasıl birseyi bu şimdi benim çocugum mu, ay şimdi ben ne yapacagım tadında şeyler hissetmiştim. Bir de dogum zor geçtiği için biraz tansiyonum düşüktü sanırım, buğulu bazı anlar :)
Evet insan bi panikliyor dimi😁

Ben de ilk kez yaptıracağım 12+ 3 falan olacak , aç tok farketmez dedi detaylı ultrason taraması ve Buna özel yapılan kan tahlili sonuçlarının birlikte değerlendirilerek yapıldığı bir tarama testı . Sonuçları bebekte olabilecek bazı genetik sorunlara dair kesin tanı koymadan risk oranını veriyor
Bu test down sendromu testi mi

Şu aldığım vitaminlerden midir nedir perişanım yok hoşaf da yaptım salatalık domates hani işe yarar diye yok... gece yatarken pekmezin fayda ettiğini duydum hem kan yapar hemde işe yarasın diye iki kaşık içtim 🤦‍♀️
Ya gerçekten çok kötü bir durum insan rahatsız hissediyor sürekli. Benim hemeroidim var bir de kabız olma lüksüm yok yoksa çok kötü oluyor. Kayısı bana çok iyi geldi. Kuru inciri gece zeytinyağında bekletip sabah inciri ve yağı yiyenler de iyi geldiğini söylemişti onu da deneyebilirsin çok geçmiş olsun 🥺
Günaydın kızlar bugun saat 1de randevum var sabırsıızm 😍🥰😍🥰😍🥰
Günaydın 🥰 çok güzel haberler bekliyoruz 🙏❤️

Merhaba arkadaşlar bir şey danışacaktım. İkinci gebeliğimin daha ilk haftalarındayım. İlk doğumum sezaryen oldu. Dün doktora keseye bakması için muayeneye gittiğimde dikişlerime ultrason aletiyle öyle bi bastırdıki hala dikişlerim acıyor. Bastırmazsam bağırsaklarını görüyorum dedi. Ama bu kadar da bastırılı mı anlamadım ki. Normal mi bu kızlar? Lütfen yardımcı olun. Ankara ‘dayım doğru düzgün bir kadın doğumcu bulamadım. Fiyatlar da ortada en düşük 6500 dan sadece doğum başlıyor. Lütfen yardımcı olun.

Kızlar merhaba,
Gece hapşşırdım yatakta kasıklarıma öyle bir ağrı girdi ki eşimi bile uykusundan uyandırdım.
Aklım yerinden çıktı. Sizce normal mi bu?
merhaba bende de ilk zamanlarda hapşurunca öyle ağrı oluyordu burdaki arkadaşlar hapşurcağı zaman dizlerini kendilerine çekiyormuş bende denedim ağrı falan hissetmiyorum artık

Merhaba arkadaşlar bir şey danışacaktım. İkinci gebeliğimin daha ilk haftalarındayım. İlk doğumum sezaryen oldu. Dün doktora keseye bakması için muayeneye gittiğimde dikişlerime ultrason aletiyle öyle bi bastırdıki hala dikişlerim acıyor. Bastırmazsam bağırsaklarını görüyorum dedi. Ama bu kadar da bastırılı mı anlamadım ki. Normal mi bu kızlar? Lütfen yardımcı olun. Ankara ‘dayım doğru düzgün bir kadın doğumcu bulamadım. Fiyatlar da ortada en düşük 6500 dan sadece doğum başlıyor. Lütfen yardımcı olun.
Bazen net görebilmeleri icin bastırabiliyorlar canım. Genellikle idrara sıkışık istiyorlar. Ankarada hangi hastaneye ve doktora gidiyorsun peki?

Kızlar bu telefon ve radyasyon hakkında ne düşünüyorsunuz sürekli elimizde 😕😕
Kaan kocatepe diye bir doktor dinliyorum youtube’dan adam konu ne olursa olsun sürekli telefonun zararlarını sıkıştırıyor araya. Bende rahatsız oluyorum elimde tuttuğum sürede. Mesela şuan oynarken karnımla teması bi tık azaltmak ve göz seviyeme yükseltmek için karın hizama yastık koyuyorum. Yatarken mutlaka evdeki wifi kapatıp yatıyoruz. Gün içinde de kendime süre tanıyorum onun dışında benim olduğum odada değil başka odada bırakıyorum telefonu. Düşünsenize doğduktan sonra da inanılmaz maruz kalacaklar bu sinyallere bari biz elimizden bir şey geliyorken yapabildiğimizi yapalım ❤️
Arkadaşlar selam.acaba bebiş nabzını karnımızdan hıssedebılırmıyız 9+5 gunluguz cok sukur.aklım fıkrım onda 2 dusugum var.korkuyorum cok.
Trendyolda satılan bi cihazla evde kendiniz duyabiliyorsunuz. Ama doktorum son kontrolde bebeği eğilip dinlerseniz duyduğunuz kendi kalbiniz olur onu duyamazsınız dedii 🙈

geçen gün bana da aynı şey oldu, idrarını yeni mi yaptın dedi bana da, hatta ultrasonda göremediği için vajinal baktı.

benımde ılk dogumum sezeryan ama doktorum hıc o sekılde mudahalede bulunmadı evet karnımı bastrdı ama normal her zamankı ultrason bastrmasıydı

X