2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Pekiii konu aşıdan açılmışken sorayım. Biontech aşısını koronayı şiddetli geçirme ihtimali olan gebeler isterse vurulabilir şeklinde bi haber okumuştum bu konuda bilgisi olan var mı😬
Benim kronik hastalığım var. Aşı sıram geleli birkaç hafta oluyor ama doktor ilk üç ay önermiyoruz dedi. Sonrası içinse hastalık riskine bakıp karar verilebilir dedi daha çok diyabet ve kalp hastalığı gibi . Ama sanırım o arada aşı hakkımı kaybedeceğim 🤷🏽‍♀️

Benim kronik hastalığım var. Aşı sıram geleli birkaç hafta oluyor ama doktor ilk üç ay önermiyoruz dedi. Sonrası içinse hastalık riskine bakıp karar verilebilir dedi daha çok diyabet ve kalp hastalığı gibi . Ama sanırım o arada aşı hakkımı kaybedeceğim 🤷🏽‍♀️
Kronik hastalıklar dışında da gebelere aşı yapılacağını söyleyenler var bence kaybetmezsin o yüzden. Zaten 1 aya kadar aşı da gelir belki sadece hastalara hak olmaktan çıkıp tüm vatandaşlara vururlar kim bilir benimki de hayal işte 😁

Ay harika fikirmiş, vallahi doktorumu mutttlaka öneriyorum inanılmaz bir kadın, 28’inde kız kardeşim bile randevu aldı o da tüp bebek tedavisinde. 🙏🏻 Tanışırdık ne de güzel olurdu 🧡

Neyse artık başka bir randevunda denk gelirse yine bi çılgınlık yapıp bebişi görme bahanesiyle gelirim ben 😬

Merhaba kan ve idrar tahlillerinizi aile hekimizde yaptıracaksanız geç kalmayın derim ben dün 8+6 da gittim doktor ekranın kapanacakmış çok geç geldin dedi

Ben sağlık ocağını sadece gebeliği bildirme ve onların da takip etme zorunluğundan dolay kullanıyorum. Geri kalan gerekli her şeyi kendi doktorumla yaptırıyorum 🤗

Günde 1 2tane aç içiliyor yazılı üstünde dr gece 2 tane iç uyku yapıyo ertesi güne dinç iyi yapar seni dedi uyku yapıyo nasıl içeceğimi şaşırdım bulantım kesilmiyo bnm kötü koku almasam olmucak belki buz dolabını açmak istemiyorum mutfak ev pis kokuyo sanki yürüyüş yap evde durma dedi dr inş sana iyi gelir
Yaa inşallah canım 2 haftadır böyleyim. Bugün dr bu ilacı yazdı bakalım inş fayda eder. Aç karnına ilaç içince hemen kötü oluyorum (istiğfar) yemeklerden sonra da kötü oluyorum (istiğfar) mide aç kalınca da çok kötü oluyorum (istiğfar) koku da rahatsız ediyor allak bullak bir midem oldu. Oğlum da böyle değildim hiç 😔😔

İkinci doz yapılan tetanoz aşısı 1 – 3 yıl arasında korur. Üçüncü doz yapılan tetanoz aşısı 5 yıl süreyle koruma sağlar. Dördüncü doz yapılan tetanoz aşısı 10 yıl boyunca korumaktadır. Son olarak beşinci doz yapılan tetanoz aşısı kadını doğurganlık çağı süresi boyunca koruma sağlar.

Ultrason hep değişik olcuyor ilk haftalar günler hep degisiyor ondan dedim cnm🥰
11. Hafta dedigi 10+lar, yani 3 haftan var😍 ben de cok heyecanlaniyorum o esnada ve soylenenler sonra sonra aklima geliyor🤭 aslinda bir dahakine telefonun ses kaydini acayim diyorum, çünkü cidden insan o stres ve heyecanla unutuyor, sonra dinlerm en azindan🤣🤣
Evet canım mantıklı 😊🤗👍
Bu arada 11. Hafta dediğin 10+lar da mi 2 li test oluyor. Midemden dolayı bu aralar bazı şeyleri pek idrak edemez oldum 😪😪 kusuruma bakmayasın

İkinci doz yapılan tetanoz aşısı 1 – 3 yıl arasında korur. Üçüncü doz yapılan tetanoz aşısı 5 yıl süreyle koruma sağlar. Dördüncü doz yapılan tetanoz aşısı 10 yıl boyunca korumaktadır. Son olarak beşinci doz yapılan tetanoz aşısı kadını doğurganlık çağı süresi boyunca koruma sağlar.
Bana sadece 3 doz vurabileceklerini söylemişti hemşire devamı olduğunu bilmiyordum. Her doğumda 2şer kere vuracaklarına toptan 4-5 adet vursalar daha iyi olurmuş

X