- 2 Kasım 2016
- 5.599
- 7.628
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
Evet ben ilaç kullanıyorum kaç çıktı sizin?Dün kan vermiştim bugün sonucunu aldım demirim çok düşük. Doktor bana guatrın varmı dedim yok öyle bişiyim peki çarpıntın varmı dedi evet çarpıntım arada oluyor ama hamilelikten diyordum. Tsh hormonum yüksek çıkmış 3 hafta sonra bir daha kan vericem eğer yine çıkarsa ilaca başlayacakmışız hemen googleladım tabi ve korktum benzer şeyler yaşayan oldu mu hiç
Kan değerlerime tekrar baktım maksimum 4.94 olması gerekirken benim TSH 5.47 çıkmışÖnceki gebeliğimde ben hipertroidi olmuştum ilk gittiğim doktor ilaç başlamamı önermişti daha sonra endokrinog ise gerek yok diyip kullanma demişti. Bir süre kullanmıştım ama zaten gebeliğim çok bulantı ve kusmalı geçtiği için ilacı da içemedim. Çok şükür kızım sağlıklı doğdu. Siz de ki sanırım hipotroid olabilir.
sınır 4.94'müş benimki 5.47 çıktı. Serbest T3 ve T4 değerlerim normal amaEvet ben ilaç kullanıyorum kaç çıktı sizin?
Benim de t3 t4 normal, tsh 3.1 çıktı, gebelik öncesi 2ydi, referans aralıklarına göre normal görünüyor benim ama 2.5un altında olsun istiyor bazı doktorlarsınır 4.94'müş benimki 5.47 çıktı. Serbest T3 ve T4 değerlerim normal ama
Bir doktorunuzla görüşün benim ilk gebeliğimde olmuştu az miktarda kahverengi lekeler, doktorum progestan başlamıştı ve istirahat önermiştiHanımlar, çok hafif açık kahverengi lekelenmem oldu 3-4 damla kadar. Çok endişelendim çoğu yerde de normal yazıyor aslında. Benzer durumu yaşadınız mı?
Teşekkür ederim canım benimde oldu geçti şimdi, umarım ek birşeye gerek kalmaz doktora da yazdım haber bekliyorum.Bir doktorunuzla görüşün benim ilk gebeliğimde olmuştu az miktarda kahverengi lekeler, doktorum progestan başlamıştı ve istirahat önermişti
İnşallah yaTeşekkür ederim canım benimde oldu geçti şimdi, umarım ek birşeye gerek kalmaz doktora da yazdım haber bekliyorum.Pzt kese randevum vardı umarım hepimizin sağlıklı süreçli olur
Çok şaşırdım değeriniz normal olmasına rağmen ilaç başlatmış benimki yüksek olmasına rağmen başlamadık endokrinolojiye gitme kararı aldım en iyi onlar bilir.Benim de t3 t4 normal, tsh 3.1 çıktı, gebelik öncesi 2ydi, referans aralıklarına göre normal görünüyor benim ama 2.5un altında olsun istiyor bazı doktorlar
Bence de gidin bende guatr hastasıyım doktorum 2.5 altı olsun diye gebelik öncesi baya dikkat etmişti. Bu arada korkulacak birşey yok çoğu gebeliklerle de oluyormus, ilacında cok basit yan etkisiz :) hemende işe yarıyorlar. Nazar boncuğu olsun pozitif olalım :)Çok şaşırdım değeriniz normal olmasına rağmen ilaç başlatmış benimki yüksek olmasına rağmen başlamadık endokrinolojiye gitme kararı aldım en iyi onlar bilir.
Ben de aynı şeyleri düşünüp cumaya ertelemiştim sonra öne aldım, beklemek daha çok yoruyor diye. Korkmayalım mutlu olalım pozitif pozitifİnşallah yaBugünler bana çok zor geliyor yüreğim ağzımda sürekli..Benim de normalde çarşamba ama gitmek istemiyorum sonraki hafta gideceğim galiba...çok korkuyorum
Anladım benim önceki gebeliğimde normaldi eski kan değerlerimede baktım onlardada hep normal bakalım başka doktorada görüneyim belki faydası olur aynen pozitif olmak kötü düşünmek istemiyorumBence de gidin bende guatr hastasıyım doktorum 2.5 altı olsun diye gebelik öncesi baya dikkat etmişti. Bu arada korkulacak birşey yok çoğu gebeliklerle de oluyormus, ilacında cok basit yan etkisiz :) hemende işe yarıyorlar. Nazar boncuğu olsun pozitif olalım :)
Bence hiç önemli değil. Kızımda hep çok önde gidiyordu son zamanlarda aynı haftasını yakaladı hatta bazen geriye bile düştü doktor çok önemsemedi bunuHerseke merhaba, 15 subatta 5. Gun cift embriyo transferi oldum.idrarda 7. Gun pozitif oldugunu gordum kan verdim ve 140 gelmisti sonucum. Guzel guzel artti degerlerimde. Dun doktor kontrolum vardi. Keseyide gordumdoktorum 4+5 oldugunu soyledi ancak uygulamalarda 5+1 gosteriyordu. Sizce bu onemli bir durum mu ? Sizlerin ilk kontrolleri nasil geçti?
Yooook hiç canınızı sıkmayın korkacak bir durum değil ilacın zararı yok ve hemen dengeliyormuş, endokrine gitmek iyi olur benim de dahiliyeden ayarlandı ilaç dozum, bebek şimdilik bizim tiroid hormonlarımızı kullandığı için oluyor bu durum, kurban olurum ben onaAnladım benim önceki gebeliğimde normaldi eski kan değerlerimede baktım onlardada hep normal bakalım başka doktorada görüneyim belki faydası olur aynen pozitif olmak kötü düşünmek istemiyorum
Yaa nasıl pozitif birisiniz çok hoşuma gitti erkek kardeşimde doktor ona sordum oda çok yüksek değil önemli değil ama dahiliyeye git dedi hemen randevu alayım inşallah. Teşekkür ederim yazdıklarınız içinYooook hiç canınızı sıkmayın korkacak bir durum değil ilacın zararı yok ve hemen dengeliyormuş, endokrine gitmek iyi olur benim de dahiliyeden ayarlandı ilaç dozum, bebek şimdilik bizim tiroid hormonlarımızı kullandığı için oluyor bu durum, kurban olurum ben ona
HCG'nin hiç önemi yok kişiden kişiye farklı çıkıyor benim adetim üç gün geçtikten sonra 890 gibi bişi çıkmıştı. Önemli olan kalp atışını duyalım inşallah da gerisi de gelir zamanlaselam kızlar yeniden! Benim de bugün beklenen adet günümdü ve HCG 607 çıktı, doktorum 10 Mart’a ilk randevuyu verdi, bakalım neler olacak.Biraz endişelendim yine klasik, kimilerinin beklenen adet gününde 1000’leri aşmış, yine kafamda deli sorular