- 23 Haziran 2009
- 98
- 278
- 35
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #3.861
Kaç tane mesaj okudum şu mesajı okumak için, çok sevindim Allah tamamına erdirsin canımKızlar doktordan geldim simdi, 4+4 kese görmüştük, simdi de 6+2 kalp atisi duyulduSAT a gore gitmiyor ama olsun bir sorun görünmüyor simdilik
işyerinde dosya kaldır indir biraz yordum kendmi canım rapor verdi dinlenicem bi süre progestan iğne kullanıyorum bende sen kaç haftalıksın sndedemi kanama alanı varmışGecmis olsun canım bende de var, doktor istirahat ve progestan fitil verdi.Sana verdi mi bu tarz bir ilaç ? Yorma kendini olabildigince dinlenmeye caliş
Aynen canim benim yeni degil bir iki haftadir var bu durum, 7+6 yım ben.Uzanma bir yere ,dikkat etişyerinde dosya kaldır indir biraz yordum kendmi canım rapor verdi dinlenicem bi süre progestan iğne kullanıyorum bende sen kaç haftalıksın sndedemi kanama alanı varmış
Ben de öyle kesinlikle. Çok açım yemek yemeğe korkar oldum doktoru aradım serum verecem diyor evde iki çocuk var nasıl her gün serum takayım.. amin inşallah geçer bir an önce 8-10 haftası arası en pik yaptığı donemmis bulantıninBu mide bulantisi ve kusma yuzunden resmen hayattan sogudumAllahim saglik versin..
Çok şükür gözün aydınKızlar çok şükür kalp atışını bebişimi gördüm herşey çok yolunda keseden uzak bir yerde azda olsa bir kanama alanı mevcut kahverengi lekelenme ondan oluyor dedi ve pruloton depot yazdı ekstradan biz yazalım işimizi garantiye alalım dedi çok mutluyum kalp sesini duyunca ağlamaya başladım rabbim herkese yaşatsın6+3
Çok sevindim canimmm gözün aydınKızlar doktordan geldim simdi, 4+4 kese görmüştük, simdi de 6+2 kalp atisi duyulduSAT a gore gitmiyor ama olsun bir sorun görünmüyor simdilik
dinlenicem canım yatarm hep evde olucam bu süreçte hicbişey bebeğimden daha önemli değilAynen canim benim yeni degil bir iki haftadir var bu durum, 7+6 yım ben.Uzanma bir yere ,dikkat et
Insallah canimm, aminnnBende geçen hafta ölçtürmüştüm 268 di bi daha da vermedim canım merakımdan sordum. Hayırlı olsun gözün Aydın canım darısı bize
2. Cocugu dusunmuyoruz canim, biz maddi ve manevi olarak sadece 1 cocuga yetip gelecek saglayabilirimz şuanBanada silkeleme, süpürme yapma dwdisaglıkla gecsın ınsallah su surecımız
Ya kızımın bebeklıgınden berı dagıtma huyu var cozemıyoruzemekleeken basladı ulasabıldıgı dolap ve cekmeceleri bosaltmaya.. Sımdide aynı ev zaten oyuncak falan doluydu ben yemek yaparken yetmemıs dolabın ıcındekı kıtapları yere ındırmıs bazen ben demeden annem yorulmasın dıyıp topluyo nadirde olsa bazende bugun oldugu gıbı ne desem yok toplamıyo ve ev ne zaman dagınık olsa dahada dagıtıyo
Ah canım ah nasıpse mınnak dogsun ıkıncıye hamıle kalırsan bu durumu daha net yasarsıncocuklu ev malumu robot alayım dıyorum ama sonra bizim asıl sorun evın sureklı dagılması oldugu aklıma gelıyor.
Yaaa cok tatlısınKaç tane mesaj okudum şu mesajı okumak için, çok sevindim Allah tamamına erdirsin canım
Canimmm çok teşekkür ederimmmmBen de öyle kesinlikle. Çok açım yemek yemeğe korkar oldum doktoru aradım serum verecem diyor evde iki çocuk var nasıl her gün serum takayım.. amin inşallah geçer bir an önce 8-10 haftası arası en pik yaptığı donemmis bulantınin
Çok şükür gözün aydın
Çok sevindim canimmm gözün aydın
Maddi kısmını bir kenara bırakıyorum pandemi dönemi eve yabancı birinin girmesini tercıh etmem acıkcasıInsallah canimm, aminnn
2. Cocugu dusunmuyoruz canim, biz maddi ve manevi olarak sadece 1 cocuga yetip gelecek saglayabilirimz şuanbir de biz tum isleri ortak yapiyoruz, ikimiz de calistigimiz ve aktivite olarak da yoğun oldugumuz icin, e cok vakit de kalmıyor zaten, bu sebeple de olabildiğince kolaylastirmaya calisyoruz. Robot uzun süredir kullanıyoruz. Saglik soz konusu ise gormemeye calismak, idare etmek gerek. Bir de en zor zamanlarda temizlikçi destegi sart. Daginiklik da cocuk oldugu surece normal.
Yaaa cok tatlısıncok teşekkür ederim canımmm aminnnn, insallah yaaa
Canimmm çok teşekkür ederimmmm
Geçmiş olsun gerçekten çok kötü birşey ben ikisinde de cok ağır yaşadım bunda insAllah olmaz ama daha küçük sanki benim sizden geriyiz olmaz insHafif hafif vardı ancak bugün okulda çıkardım çok kötü oldum izin alıp eve geldim mecburen hiç bir şey yiyemedim inşallah devamı gelmezumarım sizin de hiç başlamaz benim ilkinde hiç olmamıştı
Biz de pandemi surecinde hic almadık. Sen yine de cok dikkat et, isler eksik kalinca hc bsy olmaz boşver, onemli olan saglik. Esin yapabildigi kadarını yapsin, olmayan da kalsin.Maddi kısmını bir kenara bırakıyorum pandemi dönemi eve yabancı birinin girmesini tercıh etmem acıkcasışu bir yıldır aileler dahil kimseyi misafir etmedık hele hamileyken . Allah yardımcımız olsun inşallah bu sürecleri öyle böyle atlatırız saglıkla kucagımıza alırız
Detaylı ultrason hangı hafta ya bakılıyor. Down send. Testı benı bıraz ürküttü rabbimden gelen bir canı kendı insiyatifime bırakmak bana göre degıl sanırım ömur boyunca ben onu kafaya takarım heralde. Ama ıcım ıcımi de yıyor yaptır dıye bılemıyorumBu testlerın hıc bir garantısı yok sadece olasılıgı söyluyor. Hadi diyelim amniyosentez de yaptırın sonuc kesınlestı bebegını aldıracakmısın? Eger cevabın hayırsa bu teste gerek yok. Bir cok yaptıran kişi bilmeden zprunlu gıbı dusunup yaptırıyor sanırım,inşallah yavrularımız saglıkla dogar. Ben kızımdada sadece detaylı ultrasona gırmıstım. Kesın önerırım onu eger ona gırmeseydım bebegımı besleyen bir damarın tıkalı oldugu bılemeyecek belkıde bebegımı kaybedecektım Allah korusun.
Kızım cok isteklıydı ve test yaptıgım aksam esıme ve kızıma aynı anda soyledim testın basında hep beraber beklesık pozitif olunca kkzımın ısrarıyka kan testıne kostuk :) bastan beri söyledıgım ıcın hıc pişman degılım. Fakat oncesınde anlatmıstım testte hamıle oldugum cıksa bıle hangi sürecte kesın kardesının karnımda olduguna emın olacıgımızı falan :) dün mesela esım gelemedi kızımla ıkımız gıttık kalp atısı duymaya cok guzel bu sürece dahil olması
Allah razı olsun bugun lekelenme oldu bende cok cok korktum ıgne atıldı ama sansıma bugun mıde bulantı larım da kesıldı Allah im hem leke oldu ıgnede ıse yaramıcak sanırım mıde bulantım gectı dıye o kdar korktum ki.. Sonra doktora soyledım ne alakası var bır suru hıc mıde sorunu yasamaya anne adayımız var deedıTamamen uydurma olduğunu düşünüyorum:) çok şükür dokuzuncu haftadayım bir kere bile bulantım olmadı. Dün doktoruma gittim kontrole, kalp atışı 155’lerde çok sağlıklı ve gelişimi de bir hafta kadar erkenden gidiyor, el ve bacaklarını oynatmaya başlamış öyle dedi doktor. Demem o ki böyle şeylere pek inanmayın, hele internet hurafelerine asla:)
Biz de pandemi surecinde hic almadık. Sen yine de cok dikkat et, isler eksik kalinca hc bsy olmaz boşver, onemli olan saglik. Esin yapabildigi kadarını yapsin, olmayan da kalsin.
19 yada 20 haftalıkken yaptırmıstık dıye hatırlıyorum. Yani sonux ne olursa olsun evlat vazgecmeyı dusunmuyorsan hıc strese gırme. Burada kk dan bir arkadasımla aynı donem hamıleydık o yaptırdı ve rısk cıktı tabiki dusunmedı cocugundan vazgecmeyı ve cok sukur saglıkla dogdu yavrusu. Tabıkı yaptırdıgına pişman olduDetaylı ultrason hangı hafta ya bakılıyor. Down send. Testı benı bıraz ürküttü rabbimden gelen bir canı kendı insiyatifime bırakmak bana göre degıl sanırım ömur boyunca ben onu kafaya takarım heralde. Ama ıcım ıcımi de yıyor yaptır dıye bılemıyorum
Aynı durumdayız bi yandan nasıl olsa bı tedavisi yok boşuna yaptırma diyorum ama bı yandan Allah korusun eğer varsa kendimi psikolojik olarak hazırlayayım diyorum.Detaylı ultrason hangı hafta ya bakılıyor. Down send. Testı benı bıraz ürküttü rabbimden gelen bir canı kendı insiyatifime bırakmak bana göre degıl sanırım ömur boyunca ben onu kafaya takarım heralde. Ama ıcım ıcımi de yıyor yaptır dıye bılemıyorum
3 ay bitene kadar fitil ve iğne şeklinde progesteron devam edecek. 3 ay dolana kadar dikkat edeceksin dediDoktora tekrar sordun mu peki. 3. Ay bitene kadar korku dolu gececek sanırım suan ne durumdasın?
Tekrar bi arıycam kızlar ben mi yanlıs anladım acaba :/
Peki kızlar aizide kalp atısını duyunca uxun sure sonra cagırmıs aslında uzun degıl normalde banada 3 hafta sonra gel dedi. Peki bu sürecte gebelık ıcın kan ve idrar testlerını yaptırdınız mı yoksa onlarıda 3-4 hafta sonra mı?
Benim Cumartesi günü parçalı ve kırmızı kanamam oldu, gerçekten çok korkulacak bir durum, inşallah hiç kimse yaşamasın... Hele buradaki kırmızı kandan korkun yorumlarını da okuyunca düşük yaptığımı düşünüp ne kadar korktuğumu tarif edemem. Yalnız acile gittiğimde doktordan Allah razı olsun yarım saat rahatlattı, muayene etti, normal dedi vebir sıkıntı çıkmadı, bebişimiz yerindeydi, kesesi güzeldi ve kalp atışı da vardı. Kanaması olan arkadaşlar kontrolünüzü yaptırın ve korkmayın, endişe iyi bir şey değil.
İğneyi yaptırdığınız iyi olmuş. Ins tekrarlamazKızlar benım hafıf lekelenme vardı kahverengı ydı ama rıske atamadık. Daha fazla cogalır dıye korktum 32 yasındayım bu arada ılk gebelık. Doktor ıgne yazdı proluton depot. Sımdı onu atılıp geldım. Duygu yogunlugunu ıcınde kı şeyi ifade edemiyorum cok tuhaf. Bu ıgne cocuga zararı olurmu ben kendımı gectım artık yoksa leke ıcın bıraz daha mı beklemelıydık normal mı degıl mı yaptırdım hıc arastırmadan doktor yaptır lekelenme olduysa deyınce. Kan degıl kahverengı ama rıske atmamak ıcın hemen yaptırdım . Annelerin hakkı odenmez lafını ılk kez iliklerime kadar hissettim. Bu kadar rahat bir insan olan ben, şuan neler hıssedıyorum bilseniz bebege bısey olurmu dıye tedirginlik hep bir acaba demek cok zor ya.Her dakika Allahım yarabbım evlatlarımızla sınama bızı dıyorum
Ben yaptıracağım nolur nolmazBende kontrolden çıktım 8haftalik çok şükür sorun yok 1.64 cm. bulantı olayını doktora sordum bulantı olmamasi sağlıksız olduğu anlamına gelmez yada bulantı olması sağlıklı olduğu anlamına bunları takma kafana dedi sizde takmayın nolur. Randevu falan da vermedi kendini kotu hissedersen gel dedi . Bu arada ikili test yapmip yapmamakta çok kararsızım siz ne dusunuyosunuz
Bnm dr bugün kalbini dinletmedi 10. Haftaöncesi kalpte minik delikçikler yapabiliyormuş annede kAnama belirtisi yapabiliyormuş böyle bi çalışma var tam bi netlik kazanmadı ama ben nolur nolmaz dinletmek istemiyorum dedi yaklaştırdı kalbe çok hareketli top şeklinde gösterdi çok güzeldi maşallah
Ohh kizlar güzel haberler çoğalıyor keseler kalp atışlarısüper benim de az kaldı inşallah bu arada özellikle ikinci gebeliği olanlar abi veya abla olacaklarını söylediniz mi veya nasıl söylediniz merak ediyorum oğlum aylardır istiyordu duyunca ne tepki verecek merak ediyorum henüz söylemedim
Kızım 7.5 yaşında cok istiyordu kardesi olsun. Ona bir hediyemiz oldugunu söyledik. Kardesinin ağzından kızıma mektup yazıp hediye paketine koyup verdik ve o ani videoya çektik. Cok ama cok şaşırdı ağlayacaktı neredeyse. Hayatimiz boyunca unutamayacağımiz güzel bir anı oldu. Rabbım sonunu sağlıklı hayirli getirsin cümlemize insBende onu merak ediyorum nasıl söylediniz veya söyleyeceksiniz kardeş haberini ? Tecrubelere ihtiyacım var benimdeBen dayanabildigim kadar dayanicam bir kac hafta daha en azindan,benim ki 8 yasinda ve pek oralı degil kardeş diye bir derdi yok.Arada bir kardeşin olsa naapariz falan diyorum ,en çok beni seveceksiniz degil mi diye sorup gözleri doluyor.iyice çıkmaza girdim ben
En riskli dönemdeyız tabi3 ay bitene kadar fitil ve iğne şeklinde progesteron devam edecek. 3 ay dolana kadar dikkat edeceksin dedi
Sagol canım bende uyandım birazdan saglık ocagına gidicem inşallah testler için :)bana 3 hafta dedi tekrar ultrasonda görebiliriz diye
ama bu üç hafta içerisinde testlerini yaptır bana yolla duruma göre çağırabilirim ya da reçete yazabilirim dedi
doktorumdan çok memnunum eşim de o hastanede çalışıyor tabi bunun da etkisi vardır çok yardımcı oluyor
Fetal DNA testi var o daha kesin sonuç veriyormuş. Yine anneden kan alınıyor sonuçlar bir hafta içinde çıkıyor ikili üçlü teste göre doğruluk oranı daha yüksek. Yine de çok bilgim yok. Doktoruma gittiğim zaman detaylı bilgi alacağım. Maliyeti de yüksek diye duymuştumDetaylı ultrason hangı hafta ya bakılıyor. Down send. Testı benı bıraz ürküttü rabbimden gelen bir canı kendı insiyatifime bırakmak bana göre degıl sanırım ömur boyunca ben onu kafaya takarım heralde. Ama ıcım ıcımi de yıyor yaptır dıye bılemıyorum
MaşallahBende kontrolden çıktım 8haftalik çok şükür sorun yok 1.64 cm. bulantı olayını doktora sordum bulantı olmamasi sağlıksız olduğu anlamına gelmez yada bulantı olması sağlıklı olduğu anlamına bunları takma kafana dedi sizde takmayın nolur. Randevu falan da vermedi kendini kotu hissedersen gel dedi . Bu arada ikili test yapmip yapmamakta çok kararsızım siz ne dusunuyosunuz