- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 35
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #3.841
En mantıklısı o canım bende ilk gebelik acemilik olunca yaptırmıştım şimdi ilerlerse gebeliğim inşallah yaptırmayacağım.Bunu çok kişiden duydum 9 ay kendini yiyip bitirip sonrasinda sağlıklı bebeğim oldu diyen çok var. Bana ilk hamileligimde doktorum sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğimden vazgeçmem diyorsan boşuna yaptırma demişti ben de yaptırmamıştım
Bende geçen hafta ölçtürmüştüm 268 di bi daha da vermedim canım merakımdan sordum. Hayırlı olsun gözün Aydın canım darısı bize1 kere olcturdum ben, ilk kontrole gitmeden 2 gun onceydi, 4144tu
Çok şükür canım Allah uzun saglikli ömür versinGerçekten çok moral bozucu oluyor 1 2 ay zor geçti öğrenince sonra dedim niye zehir ediyorum kendime bol bol dua ettim içimden de hiç öyle olmayacakmış gibi hissediyordum zaten .Şükür sağlıklı oğlum.
Aynı dönemde kürtaj olmuşuz bende 19 aralıkta olmuştum 9+1 de birden kalbi durmuştu rabbim inşallah tekrar aynı acıları yaşatmaz kimseyede bu acıları yaşatmazCanım benim hiç üzülme, Rabbim en kısa zamanda bu boşluğun yerini doldurur üzüntünün mükafatını da verir. Ben de 18 aralıkta kürtaj oldum. 8+5 de kalbi durdu 10 gun öyle içimde gezmişim. Rabbim ne eyliyorsa güzel eyliyor sen hiç merak etme.
Bir arkadaşımın başına gelmişti. Doktor aldır istersen falan diye moralini bozmuş. Sonra aldık sonucu elimize inceledik biraz. Aşağıdaki siyah çubuk, çizgiyi geçmiş mi geçmemiş mi ona bakıyorlar. Geçince riskli diyorlar sanırım. Ama açıklamasını okuyunca şöyle birşey çıkıyor, tabi sayılar değişken ben sallıyorum şuan, 500 gebe içerisinde 1 gebenin riski var. Sen de bu gebelerin içerisindesin. Yani olasılık veriyor kesin birşey değil. Sonuç üzüldüğüyle kadı, çok sağlıklı bir oğlu var şuanda:)Niye öyle diyolar testler mi yanlış çıkıyo
Banada silkeleme, süpürme yapma dwdiHarika haber buhayırlı olsun
SüperHayırlı olsun canım
Çok dikkat etmelisin canım bu haftalar ,benimde kanama alanim var.benimde yatmam gerekiyor biraz rahat olmaya calis ya esinden yada yakinindan destek almaya bak.olmuyorsa da oldugu kadar ,dert etme.Doktor bana egilmek bir yere uzanmak, uzun sure ayakta kalmak ve iliski yasak dedi.
Ya kızımın bebeklıgınden berı dagıtma huyu var cozemıyoruzBozma moralini canım inşallah bişey olmaz dinlenince geçer benim oğlanda 3 yaşında ilgi bekliyorlar artık sarılmayla idare ediyoruz boğuşma yok :)
Ah canım ah nasıpse mınnak dogsun ıkıncıye hamıle kalırsan bu durumu daha net yasarsınYapacak bsy yok canim, ne zaman gelirse o zaman azar azar yapsin, hafta sonu da yardimci alin en kotu ihtimal. Kafa olarak da rahat olmayiver, onemli olan saglik. Camasir cok yoran bsy degil zaten de süpürme silme eşin yapsin.
Sag ol canim, 2-3hafta sonra bir daha bakalim dedi. Bakalim ayarlayacagiz duruma gore
Evet cnm aynen oyle ilk gittigimde sordum hic onemli degil dedi
Onunla denk geliyor, 1 gün fark ediyor sadece.
Sağol canimmm
Ohh kizlar güzel haberler çoğalıyor keseler kalp atışlarısüper benim de az kaldı inşallah bu arada özellikle ikinci gebeliği olanlar abi veya abla olacaklarını söylediniz mi veya nasıl söylediniz merak ediyorum oğlum aylardır istiyordu duyunca ne tepki verecek merak ediyorum henüz söylemedim
Bu testlerın hıc bir garantısı yok sadece olasılıgı söyluyor. Hadi diyelim amniyosentez de yaptırın sonuc kesınlestı bebegını aldıracakmısın? Eger cevabın hayırsa bu teste gerek yok. Bir cok yaptıran kişi bilmeden zprunlu gıbı dusunup yaptırıyor sanırım,Bende kontrolden çıktım 8haftalik çok şükür sorun yok 1.64 cm. bulantı olayını doktora sordum bulantı olmamasi sağlıksız olduğu anlamına gelmez yada bulantı olması sağlıklı olduğu anlamına bunları takma kafana dedi sizde takmayın nolur. Randevu falan da vermedi kendini kotu hissedersen gel dedi . Bu arada ikili test yapmip yapmamakta çok kararsızım siz ne dusunuyosunuz
Kızım cok isteklıydı ve test yaptıgım aksam esıme ve kızıma aynı anda soyledim testın basında hep beraber beklesık pozitif olunca kkzımın ısrarıyka kan testıne kostuk :) bastan beri söyledıgım ıcın hıc pişman degılım. Fakat oncesınde anlatmıstım testte hamıle oldugum cıksa bıle hangi sürecte kesın kardesının karnımda olduguna emın olacıgımızı falan :) dün mesela esım gelemedi kızımla ıkımız gıttık kalp atısı duymaya cok guzel bu sürece dahil olmasıOhh kizlar güzel haberler çoğalıyor keseler kalp atışlarısüper benim de az kaldı inşallah bu arada özellikle ikinci gebeliği olanlar abi veya abla olacaklarını söylediniz mi veya nasıl söylediniz merak ediyorum oğlum aylardır istiyordu duyunca ne tepki verecek merak ediyorum henüz söylemedim
Memnunum şu an için. Sadece bazen keşke özel sağlık sigortası yaptırsaydık diyorum :)Memnun musun . Peki
Evet sanırım bende sadece detaylı ultrason yaptıracağım. Onu kaçıncı haftada yaptirdinizBu testlerın hıc bir garantısı yok sadece olasılıgı söyluyor. Hadi diyelim amniyosentez de yaptırın sonuc kesınlestı bebegını aldıracakmısın? Eger cevabın hayırsa bu teste gerek yok. Bir cok yaptıran kişi bilmeden zprunlu gıbı dusunup yaptırıyor sanırım,inşallah yavrularımız saglıkla dogar. Ben kızımdada sadece detaylı ultrasona gırmıstım. Kesın önerırım onu eger ona gırmeseydım bebegımı besleyen bir damarın tıkalı oldugu bılemeyecek belkıde bebegımı kaybedecektım Allah korusun.
Ilk başlarda bende halsizlik, gaz sorunu vs çok oluşunca kızım kendisi anladı, direkt sordu ' Anne, bebek mi var yoksa? ' diye. Çünkü kendisi çok istiyordu. Ben de söyledim .Çünkü diğer türlü istediği herseyi / oyunu/ etkinligi eskisi gibi yapamayınca baktım üzülüyor; sanki onunla vakit geçirmek istemiyormusum gibi düşünüyor gibime geldi .Bende onu merak ediyorum nasıl söylediniz veya söyleyeceksiniz kardeş haberini ? Tecrubelere ihtiyacım var benimdeBen dayanabildigim kadar dayanicam bir kac hafta daha en azindan,benim ki 8 yasinda ve pek oralı degil kardeş diye bir derdi yok.Arada bir kardeşin olsa naapariz falan diyorum ,en çok beni seveceksiniz degil mi diye sorup gözleri doluyor.iyice çıkmaza girdim ben
Tam net hatırlamıyorum ama 19-20 haftalıktık sanırım.Evet sanırım bende sadece detaylı ultrason yaptıracağım. Onu kaçıncı haftada yaptirdiniz
Anladım teşekkür ederm canim hakkımızda hayırlısı olsunTam net hatırlamıyorum ama 19-20 haftalıktık sanırım.
Amin inşallahAnladım teşekkür ederm canim hakkımızda hayırlısı olsun
Benim de aynı yaşta kızım var zaten istiyordu kardeş mecburen söyledik hep üzerimde her akşam aşk yaşadığımızdan babamız söyleyelim neolur ne olmaz dedi ve söyledik havalara uçtu şimdi bana yardım bile ediyor resmen bana bakıyor Allah’a şükürBende onu merak ediyorum nasıl söylediniz veya söyleyeceksiniz kardeş haberini ? Tecrubelere ihtiyacım var benimdeBen dayanabildigim kadar dayanicam bir kac hafta daha en azindan,benim ki 8 yasinda ve pek oralı degil kardeş diye bir derdi yok.Arada bir kardeşin olsa naapariz falan diyorum ,en çok beni seveceksiniz degil mi diye sorup gözleri doluyor.iyice çıkmaza girdim ben
Tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum:) çok şükür dokuzuncu haftadayım bir kere bile bulantım olmadı. Dün doktoruma gittim kontrole, kalp atışı 155’lerde çok sağlıklı ve gelişimi de bir hafta kadar erkenden gidiyor, el ve bacaklarını oynatmaya başlamış öyle dedi doktor. Demem o ki böyle şeylere pek inanmayın, hele internet hurafelerine asla:)Kızlar bulantı olunca bebek sağlıklı oluyormuş bulantın olmazsa düşündürücü bi gebelikmiş saglksız olablrmiş öyle diyolar bilgi sahibi olan varmı
Benimkiler istiyordu zaten büyüğü 12 küçüğü 5 yaşında ikiside çok sevindi. Birisi kız olsun diye dua ediyor diğeri erkek olsun diyeBende onu merak ediyorum nasıl söylediniz veya söyleyeceksiniz kardeş haberini ? Tecrubelere ihtiyacım var benimdeBen dayanabildigim kadar dayanicam bir kac hafta daha en azindan,benim ki 8 yasinda ve pek oralı degil kardeş diye bir derdi yok.Arada bir kardeşin olsa naapariz falan diyorum ,en çok beni seveceksiniz degil mi diye sorup gözleri doluyor.iyice çıkmaza girdim ben
Gecmis olsun canım bende de var, doktor istirahat ve progestan fitil verdi.Sana verdi mi bu tarz bir ilaç ? Yorma kendini olabildigince dinlenmeye calişkızlar bugun doktora gititm de 7+1 kalbide atıyor ama kesenin etrafında hafif kanama alanı gördü 1 hafta sonra kontrole çağırdı korktum ya nerden çıktı bu