2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Bu arada Doğumu Kasım’ın ılk haftalarında olan çoğu anne Ekım Annesı olacak aslında bılıyorsunuz. İlkiniz benim gibi sezeryansa . Doktorum Ekim sonu dedı. Rabbim nasip eder insallah
Ben sanmıyorum ilk dogumum 40+3te olmuştu gerçi normal doğumu benim nasipse bu da erken olmaz diye düşünüyorum

Günaydın kızlar.
Sanırım benim bulantılar baslayacak. Dün sabah biraz baslamıstı ama evelsi gün yediklerimden oldu diye dusunmustum. Bu sabah uyandım ama yine var hafif hafif 😐bir umut belki bu hamılelıgım bulantısız gecer demıstım 😁

Sen hangi doktora gitmistin en son acilde, kadın dogumcu muydu? Aslinda kanama varsa hemen tespit edilirdi dis gebelik, kanama vs vajinalde. Nasil soylememis ki.. smdi beta verdin dimi
Herhangi bir gebelik takip uygulamasi indirip oraya bilgileri yazarsan, orda gosteriyor kac hafta kac gun diye🥰 hamilelik+, gün gün gebelik, happy mom, elika gibi uygulamalar olabilir.
Bugün o kadar kötüyüm o kadar çaresiz ve korkuyorum ki belki bugün beni grupta tutan bisey kalmayacak kızlar ne umutlarla ne heveslerle istediğim bebegim belki artık karnım da bile yok ona zarar verecek hiçbirşey yapmadığım halde gitti belki annesi olamadan terketti beni birden bire oldu herşey hissedemiyorum var mi yok mu kalp atışını duymak için gün sayıyorum oysaki hayat işte istersin oldu zannedersin yinede nasibinde yoksa olmuyo işte yine bi umut hala içinde belki hala ordadır iyidir diye allahım yalvardım iki gündür ağlamaktan perişan hale geldik ne olur sizde dualarınızı eksik etmeyin allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın

Geçmişte anksiyete tedavisi görmüştüm. Bu pandemi ve bu süreçte yaşadıklarım da beni bu anlamda kötü etkiledi. Çok uzun süre yönetmeye çalıştım ama son birkaç aydır ara ara kaygı atakları yaşıyordum ama başa çıkabiliyordum. Hamile olduğumu öğrendikten sonra ki 1,5 yıldır uğraşıyorduk, çok çok mutlu oldum hala da öyleyim ama fena derecede depresyonda gibiyim kızlar. Anksiyete ve obsesyonlarım yükseliyor. Hormonlardan ötürü özellikle de geçmişinde böyle bir öykü varsa kişinin bu olabiliyormuş ama yine de benim gibi olan var mı merak ettim. Sürekli dua ediyorum, kılabildiğim ölçüde namazlarımı kılıyorum hep şükrediyorum. Ama sürekli kaygılıyım.
bende yaklasık 2 yıldır anksıyete ıle basetmeye calısıorum o kadar yogun kaygı durumları yasıyordum kı sımdı kı surec bızım ıcın bıraz daha zor .senı cok ıyı anlıorum sana en buyuk tavsıyem besmele cek aklına geldıkce herseyı kararlayan rabbım herseyın en dogrusunu en ıyısını o bılır bol bol dua edelım benım 6 7 ay oncesınde bır kurtajım oldu suan doktora gıtmeye bıle korkuorum yıne aynı surecler yasanırsa dıye ama allah ne yazdıysa onu gorecegız o yuzden bız allaha dua edelım rabbım ınsallah bızeyardım edecektır

Bugün o kadar kötüyüm o kadar çaresiz ve korkuyorum ki belki bugün beni grupta tutan bisey kalmayacak kızlar ne umutlarla ne heveslerle istediğim bebegim belki artık karnım da bile yok ona zarar verecek hiçbirşey yapmadığım halde gitti belki annesi olamadan terketti beni birden bire oldu herşey hissedemiyorum var mi yok mu kalp atışını duymak için gün sayıyorum oysaki hayat işte istersin oldu zannedersin yinede nasibinde yoksa olmuyo işte yine bi umut hala içinde belki hala ordadır iyidir diye allahım yalvardım iki gündür ağlamaktan perişan hale geldik ne olur sizde dualarınızı eksik etmeyin allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın
Canım kanaman mı var doktora gittin mi ne oldu ☹️

Bu arada Doğumu Kasım’ın ılk haftalarında olan çoğu anne Ekım Annesı olacak aslında bılıyorsunuz. İlkiniz benim gibi sezeryansa . Doktorum Ekim sonu dedı. Rabbim nasip eder insallah
Evet ya sezeryan olacak olanlar kesin Ekim annesi olur. Genelde Son tarihten bir hafta on gün önce oluyor.
Benim ilk kızım tahmini doğum 13 mayisti 28 Nisan'da doğdu
İkinci kızım da bdt 11 temmuzdu 28 Haziran doğdu
3. De belki 28 Ekim olur 😂😂

Sadece hamilelik süreci ya da bebeğe dair kaygılar değil, genel ruh halim kaygılı. Sürekli bir şey buluyorum. Bunlar haklı kaygı ve korkular da olabiliyor (içinden geçtiğimiz başka konulardan ötürü), benim senaryolarım da olabiliyor.
Canım sirf sana yazabilmek için üye oldum.Seni ancak yaşayan anlayabilir çünkü.Ben de gebelik öncesinde de olan,kesintili tedavi aldığım sonrasında gebelikle beraber hayatımı cehenneme ceviren depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu vardı.Bir önceki gebeliğim bu sebeple sonlandırılmak durumunda kaldı.Anlatamicagim şekilde ağır bir depresyon geçiriyordum.Uzerinden 5 ay geçti şuan tekrar hamileyim 5+2.İnan mutluluk yaşayamadım tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye.Suan için fena değil gibi durumum.Doktorum ilaca ara vermesek de olur ama bı deneyelim seni ilaçsız dedi.Yaklasik bı hafta kadar kestim ilacı.Psikolojik olarak etkilenmedim ilacı kesmekten ama yoğun fizyolojik etkilerini yaşadım.Dayanabilicek gücüm kalmadığı için de dün tekrar başlamak durumunda kaldım.Doktor çok zorlanirsan devam et sorun yok dedi.İnan diken üstündeyim aynı şeyler olacak diye.Etrafim desen onlar ayrı tedirgin.Allah yardımcımız olsun çok çok zor bı durum.

Canım kanaman mı var doktora gittin mi ne oldu ☹️
Kanamam oldu canım dün birden bire doktora gittik hemen düşmemişti ama rahim ağzına doğru kaymış biraz iğne vurdular bi de protestan verdiler fitil olarak eve gelince de bi parca geldi içinden kanamam azaldı şuan ama bilmiyorum düşük olabilir 😔

Günaydın kızlar.
Sanırım benim bulantılar baslayacak. Dün sabah biraz baslamıstı ama evelsi gün yediklerimden oldu diye dusunmustum. Bu sabah uyandım ama yine var hafif hafif 😐bir umut belki bu hamılelıgım bulantısız gecer demıstım 😁
Günaydın canım.
Yaa insallah başlamaz hiç ya da böyle hafif kalır 🤦‍♀️
Kaç haftalık oldun

Kanamam oldu canım dün birden bire doktora gittik hemen düşmemişti ama rahim ağzına doğru kaymış biraz iğne vurdular bi de protestan verdiler fitil olarak eve gelince de bi parca geldi içinden kanamam azaldı şuan ama bilmiyorum düşük olabilir 😔
Ya dun youtu bede muhendıs anne di sanırım birini izledim hamilelıgınde çok çok fazla kanaması olmus ama dogum yapmıs. Az olup kaybedende var cok zor ama doktora gıdene kadar dur bakalım

Günaydın canım.
Yaa insallah başlamaz hiç ya da böyle hafif kalır 🤦‍♀️
Kaç haftalık oldun
Kızımda fenaydı 😐senın basladımı
Ya o en kafa karıstıran konu 😁 sat 29 ocak fakat ben gecikmenın 13.gunu hamıle oldugumu ogrendım gec döllenme ama ne kadar gec bilmiyorum. Gecen cumartesı karından keseyi gördük cok sukur doktor 3-4 hftalık dedi ortalama birsey soyledi bakalım cumartesi ogrenırım ınsallah :)

Ya dun youtu bede muhendıs anne di sanırım birini izledim hamilelıgınde çok çok fazla kanaması olmus ama dogum yapmıs. Az olup kaybedende var cok zor ama doktora gıdene kadar dur bakalım

Kızımda fenaydı 😐senın basladımı
Ya o en kafa karıstıran konu 😁 sat 29 ocak fakat ben gecikmenın 13.gunu hamıle oldugumu ogrendım gec döllenme ama ne kadar gec bilmiyorum. Gecen cumartesı karından keseyi gördük cok sukur doktor 3-4 hftalık dedi ortalama birsey soyledi bakalım cumartesi ogrenırım ınsallah :)
Bende iki haftadır başlamış malesef 🤦‍♀️ sat tarihlerimiz aynı ama yumurtlama tarihlerimiz farklı demek ki 😂aynen cumartesi günü netleşir haftası vs az kalmış 😍

Ben sanmıyorum ilk dogumum 40+3te olmuştu gerçi normal doğumu benim nasipse bu da erken olmaz diye düşünüyorum
Evet sezeryan olanlar da genelde on gün öncen alınıyor
Arkadasım aynısını ıkı sene önce yaşadım. Sağlıksız bır gebelıkse düşüyor zaten. Ben kızımda hamıle oldugumu bilmeden neler yapmıştım 19 lıtre damacana bıle kaldırmıştım ama tutundu. Düsuk yaptığım gebeliğimde bütün gün oturmama rağmen düştü yavrum. Sağlıklı degıldı demek. Dr 6 ay ıcınde gebe kalma sansın yüksek demıştı ama o dönem ıstememıştım. Hersey de vardır bır hayır. Tabı kı üzülmemek ımkansız ama sağlıklısını nasıp etsın Rabbım

Benım ilki 6 eylüldü 3 Eylül’de doğurdum normal doğum 🤣 bundada düşünmedim değil ucuucuna ekim olurmu diye 😂😂

Bende iki haftadır başlamış malesef 🤦‍♀️ sat tarihlerimiz aynı ama yumurtlama tarihlerimiz farklı demek ki 😂aynen cumartesi günü netleşir haftası vs az kalmış 😍
Ya sabahlarımı oluyo genelde?
Evet yani duzenlıydı aslında ama nasip kısmet işte zamanında olsaydı belki olayacaktı :) senin 3. Dimi oyle okumustum sanırım

X