2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Merhaba arkadaşlar ben de bir temmuz annesiyim.uzun zamandır takipteyim sizi. Tecrübelerinizden çok yararlandim.🤗biz de 37 günlük olduk sadece anne sütü ile besleniyor bebeğim. Yanlız bir haftadır kakasini yapmıyor😔. 4 gün yapmayınca doktora gittik fitil verdi onla yaptitdik ama yine yapmıyor. Ne yapabilirim kakasını kendi basina yapması icin
Canim stres yapma kendine o zaman bebislerde stres oluyor hic yapmiyorlar. Aynisini bende yaşadım cok stres oldum her seyi denedim kakasini yapsın diye fitilde ise yaramadi enson pes ettim kendiliğinden yapti. Muzik ac sakinlestiri bebeginle konus sakinlestir o zaman yapiyolar kakalarini. Bide bol bol emzir. Ben kakasini yapmadı diye cok emzirmek istemedim ama sivi lazimmis. Bol bol emzir. Insallah yapar en kisa zamanda. Ben birde sütümü sagip icine bir cay kasigi zeytin yagi koyup karistirip vermistim. Belki onunda faydasi olmuştur.

ayy valla aynen okadar ihtiyacım var ki biriyle dertleşmeye sarlp ağlamaya 😌benimkide oyle bugun arkadsyla mangala gitti bizi ne zaman gotrecen deyncede gidelim yavrum e sonuc yok.3 ay oncede ayni muhabbet oldu gidebildik mi noo.Aman bir hafta daha gecsin ben biliyorum hava sogudu cocuk usuyecek der

Evet öyle olacak tabi . Çocuk bir yaşina girer biz bi yere gidene kadar 😋 napsak bilemiyorum . Anneme gidecez 5 gun kalalim diyorum heo 2 gun gidip geldik. Yok niye o kadar kaliyoruz diyor. Daha gitmeden kavgasi basliyor . 🤲🏻

Arkadaşlar göğüs ucundan muzdarip olanlar var mı bütün göğüs ucu markaları denedim nerdeyse kesinlikle geçmiyor ciğerimi söküyor sanki çocuğum emerken. Bu gümüş göğüs ucu kapakları varmış bi ara burda alanlar vardı diye hatırlıyorum kullanıp gerçekten faydasını gören oldu mu yaralar için
Evt ben gördüm cnm ama ondan önce bir krem var göğüs ucu içğn o kesin çözüm bana o iyi geldi adını daha önce yazmıştım şimdi yara kremi

ıhlaması ıkınma şeklindeyse gazı vardır.benımkıde uykusunda ıkınıo ben hiç müdahale etmıorum o şekılde uykuya devam 😌
benımkıde ıkınmaktan ememiyor en sinir oldgum noktalardan birisi .şöyle kana kana ememio gerilıo kendini çekio faln bende sinirleniorm bırakıorm emzrmeyı.
ben daha adet olmadım 48 günlk olduk.
1 aylık aşısında ates düşürücüye gerek olmuomş canım ebe öyle söyledi bunda ates dusurucuye gerek yok dedı.ben bişey vermedm.banyoda yaptrabılırsın dedi.ama 2 aylık aşısı zormus ona gelemden banyo yaptr gel dedi.
yok ikinma degil tedirgin oluyor gibi eli kolu havada oluyo. Zaten artik esimle ayri takiliyoz gece cok uyandiriyor diye bende yanimda yatiriyorum koca yatak kizim ve bana ait 😁 bugun asi olduk onun agrisi mi gaz sancisimi gece yatarken cok agladi ya sanki bir yeri agriyor gibi aniden bagriyordu 😢 emzirmeye calisiyorum kafasini geri cekiyor ben kendime cekiyorum bir turlu yaklasmak istemedi 🙁
Ates dusurucuyu vermis bulundum. Ay 2. Ayin asisi cok kotu ya ilk kizim gozlerini acamiyordu bende cok korkuyorum ondan 🙄
cok güzell benim kız tamda az önce yesil ve kpklu yptı neden acaba die düşünüodm bide tarttım 2 gunde 10 gr almış 😞
emzik verıorm 2 gndr sanrm ondan benı az emmeye basladı.bide gece cok uyudu 4 gbi uyandı çok azcık emdı gerı uyudu.uyansın die altnıda actm uyandı gögsume glnce gerı uyudu.8 e dgru yıne uyandı gogsum tas gbi olmuştu.bu seferde çok tazıklı fıskırarak gelıodu zorla emdı.boğazına kactı hep.yinede tam boşaltmdı ggsmu.
bide benım sütümü yatakla atletim sütyenım içio resmen.şimdi mesela yatrdm yanmda emzrıorum yutkunma seside gelıo ama bı baktım yataga akmış çoğu
evet yatarak emzirince bizde ayni sorunu yasiyoruz bazen kolumu basinin altina koymayinca burnundan sutun aktigini goruyorum 🤷
Arkadaşlar göğüs ucundan muzdarip olanlar var mı bütün göğüs ucu markaları denedim nerdeyse kesinlikle geçmiyor ciğerimi söküyor sanki çocuğum emerken. Bu gümüş göğüs ucu kapakları varmış bi ara burda alanlar vardı diye hatırlıyorum kullanıp gerçekten faydasını gören oldu mu yaralar için
benim ilk zamanlar yara oldu gogus kalkani kullandim ama terliyordum bana hijyenik gelmedi tekrar yikayip kaynatamaya ugrasamadim. Kantaron yagi yapmistim gecen sene onu surdum 2 gunde iyilesti.
Arkadaşlar çekinerek bişey sormak istiyorum. dikişlerim iyileşmesine rağmen alt kısımlarım batıyor gibi acıyor doktor vaginorm jel yzdı ama hiç bi eczanede bulamadım onuda. Bu durumu yaşayan var mı? Bir de doğumdan sonraki ilk ilişkiler çok mu acılı oluyor? Bi çözüm yok mı buna 😬
maalesef yeni evlenmisin gibi zorlaniyorsun. Cunku kuruluk yapiyormus. Jel bi nevi ise yariyor. Kadin olmak cok zor bee 🤦

Kızlar benimki sabahtan beri uyumadı sürekli emmek istedi şimdi de açlıktan yatamıyor ama aralıksız emdi diye sütüm de dolmadı 😔 yedek sütlerden verdim ama bu kadar uykusuz kalması normal mi 5 dk uyuyor sonra uyanıyor
Benimkide gunduz dogru duzgun hic uyumuyo
Emerken Uyuya kaliyo, 10 15dk uyuyo sonra uyaniyo.
Aksam 9 bucukda bi uyudu taa 3e kadar deliksiz uyudu yani 5bucuk saat.
Ac oldugu kanatine nereden variyosun

yok ikinma degil tedirgin oluyor gibi eli kolu havada oluyo. Zaten artik esimle ayri takiliyoz gece cok uyandiriyor diye bende yanimda yatiriyorum koca yatak kizim ve bana ait 😁 bugun asi olduk onun agrisi mi gaz sancisimi gece yatarken cok agladi ya sanki bir yeri agriyor gibi aniden bagriyordu 😢 emzirmeye calisiyorum kafasini geri cekiyor ben kendime cekiyorum bir turlu yaklasmak istemedi 🙁
Ates dusurucuyu vermis bulundum. Ay 2. Ayin asisi cok kotu ya ilk kizim gozlerini acamiyordu bende cok korkuyorum ondan 🙄
evet yatarak emzirince bizde ayni sorunu yasiyoruz bazen kolumu basinin altina koymayinca burnundan sutun aktigini goruyorum 🤷
benim ilk zamanlar yara oldu gogus kalkani kullandim ama terliyordum bana hijyenik gelmedi tekrar yikayip kaynatamaya ugrasamadim. Kantaron yagi yapmistim gecen sene onu surdum 2 gunde iyilesti.
maalesef yeni evlenmisin gibi zorlaniyorsun. Cunku kuruluk yapiyormus. Jel bi nevi ise yariyor. Kadin olmak cok zor bee 🤦

Bu dogrumu :KK57:
Normal. Dogumdan sonrami oyle oluyo?

sprey sıktım şimdilik iyiym.spreylerin bi zararı olur mu acaba

Sprey ne kullandınız bilmiyorum ama okyanus suyu sarılıyor eczanelerde doktor Hamliyeken vermişti bana burun açmak için , yada bebeklere kullandığımız serum fizyolojik var bidaha kullanmanız gerekirse bu ikisini kullanın Diğer spreyleri kullanmayın doktora sormadan geçmiş olsun

Kizlar benimki dünden beri yeni huy edindi. Uykusu gelince agliyor. Eskiden emerdi uyudu yada sallardim gecde olsa uyurdu ama ağlamazdı. Simdi aglamaya basladi. Aynisini yaşayan varmi?

Ben de usudum istanbuldayim ama havalar mi sogudu ben mi usutuyorum bilmiyorum kisa kollu şorta veda edip corap bile giydim 😅 hava degisimi hastalanma zamani dikkat etmekte fayda var spreyin zararo olacagini sanmam prospektusune bi bak yine de

İstanbul bugünlerde yorgun , üzgün ve yaşlanmış kısacası soğuk dediğin gibi dikkat etmekte fayda var.. bizim bebiste günde 10 defa hapsiruyor iki üç defa da farklı zamanlarda oksurdu iyiki ateşi falan yok ama biz yine de doktora gideceğiz

cok güzell benim kız tamda az önce yesil ve kpklu yptı neden acaba die düşünüodm bide tarttım 2 gunde 10 gr almış 😞
emzik verıorm 2 gndr sanrm ondan benı az emmeye basladı.bide gece cok uyudu 4 gbi uyandı çok azcık emdı gerı uyudu.uyansın die altnıda actm uyandı gögsume glnce gerı uyudu.8 e dgru yıne uyandı gogsum tas gbi olmuştu.bu seferde çok tazıklı fıskırarak gelıodu zorla emdı.boğazına kactı hep.yinede tam boşaltmdı ggsmu.
bide benım sütümü yatakla atletim sütyenım içio resmen.şimdi mesela yatrdm yanmda emzrıorum yutkunma seside gelıo ama bı baktım yataga akmış çoğu

Benim kayınvalidem hep derki yeşil kaka yaparsa bebek usutmus demektir Bence bı sağlık ocağındakilere danışıp ona göre doktora götürün

Kizlar su 40 cikarma olayini anlatirmisiniz
Nasil 40ini cikardiniz?
NeBizimki yarin cikiyoda

Banyo yapılacak suya 40 tas 40 tasa da birisi dualar okuyacak, sonra o suyla yıkanacak Aynı sudan sizde yikanacaksiniz ... suya taş makas altın yüzükler bozuk para altın falan konuluyor Daha iyi bilen biri anlatsın

Banyo yapılacak suya 40 tas 40 tasa da birisi dualar okuyacak, sonra o suyla yıkanacak Aynı sudan sizde yikanacaksiniz ... suya taş makas altın yüzükler bozuk para altın falan konuluyor Daha iyi bilen biri anlatsın
Ya bu tarz seyler bana batil geliyo yok bugday 40 atilcakmis yok bilmem ne anneme sormustum neler yapiliyo diye bu tarz seyleri duyunca nerede yaziyo diye sordum biz oyle gorduk dedi. Demek ki bu yoreden yoreye degisen bi gelenek diye dusundum 🤷😁 dualari okumak guzel 🙂

Kizlar su 40 cikarma olayini anlatirmisiniz
Nasil 40ini cikardiniz?
Bizimki yarin cikiyoda
Ben bebeğin kovasına 40 tane taş, nazar boncugu ve altın koydum üzerine su doldurdum. Bebeği normal fileye yatırdım, dua ederek başından aşağı vücuduna 40 tas su döktüm. Sonra normal yıkadım. Kendimde o bebeğin kovasının suyundan biraz ayırdım bende onunla yıkandım bu kadar canım

Ben bebeğin kovasına 40 tane taş, nazar boncugu ve altın koydum üzerine su doldurdum. Bebeği normal fileye yatırdım, dua ederek başından aşağı vücuduna 40 tas su döktüm. Sonra normal yıkadım. Kendimde o bebeğin kovasının suyundan biraz ayırdım bende onunla yıkandım bu kadar canım
Bizde file yok ozaman direk suya koyucam bebegi.
Bise olmaz demi

Ya bu tarz seyler bana batil geliyo yok bugday 40 atilcakmis yok bilmem ne anneme sormustum neler yapiliyo diye bu tarz seyleri duyunca nerede yaziyo diye sordum biz oyle gorduk dedi. Demek ki bu yoreden yoreye degisen bi gelenek diye dusundum 🤷😁 dualari okumak guzel 🙂
Kesinlikle dini bir yani yok onu biliyorum onemli olan da bu aslinda da
Nebilim adetten iste
Ayni kinada kirilan testi gibi, yok kocaya lafim gecer anlamindaymis falan filan 😀
Adetten olmasi gelenegi devam ettirmek hos bisey ben o sebeple yapiyorum

X