- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
Ahhh çok zor gerçekten bir anne için bende ilgilenmek vs değilde dediğin gibi uyku için en verimli saatleri kaçırmalarına üzülüyğrum15 dk 15 dk erkene alarak uyandırmayı deneyebilirsin. Belki gündüzler uzadıkça daha rahat uygulayabilirsin şimdi sabahları karanlık ya onlar da güzelce uyuyor. Sen en azından kendi yanındasın bi de ben başkasına laf anlatmak onu da kararlı durabilecek ama çocuğu da incitmeyecek seviyede eğitmem lazım ki bu çok zor bence.
Bi de az uyut veya erken/geç uyusun gece uyumuyor deyince sanki akşamdan akşama çocukla ilgilenmek zoruma gidiyor diye ne biçim anne diyecek içinden diye düşünüyorumdün biraz bahsettim uyku aralıkları 5-6 saat olmalıymış bu yaşta 12 den önce uyutmayalım diye. Sizin işinize yaratacaksa yapalım diyor. Sadece benim için değil ki sen de gündüz kesintisiz uyusa daha rahat edersin. 3 saat sonra uyuyan çocuk yeterince uykusu gelmeden uyuduğu için 2-3 kere bölüyor uykusunu. Çocuk büyümesi için gerekli. Ben zaten saat 10 da uyusa da razıyım zaten ben de biraz sonra uyuyorum. Onun da büyüme hormonunu kaçırmasını istemiyorum. Dün 11 de uyudu gece uyandı yine oturma odasını istedi ben de yanında uyuyakalmışım. Sabah benle birlikte 7 ye doğru uyandı. Bu yaşta çocuk 8 saat uyur mu?
Gündüz konuştum 11 de uyumuş 13.30 da uyanmıyor uyandıramadım napiyim diye. Döngü halinde birbirne sebep oluyor herşey
9-11 arası uyku çok kıymetli uykumu geçtim 10 da uyusun sabah 6 da kalksın 1 saat sabah oynayalım ona razıyım. Önceden böyle yapıyorduk hava kararınca dengemiz bozuldu.
Bu sabah kk da seni arattımMerhaba kizlar uzun uzun aranin ardina geldim gitmeyen arkadaslarim varmis cok sevindm dagilmamissiniz ne guzelben de artik geri gelmeye calisacagim cok ozledim burayi farkettm de
Iyisinizdir insallah. Bizde hersy yolunda sukur
Hatirlayan olacak mi acaba yoksa unutuldum mu
Benim kızım biraz iştahlıBenim kıza muz vermeye kalksam en az bir saat öncesinde başlamam lazımkatı iyi kötü yiyor ama çok ağzında bekletiyor çıldırıyorum 15 dk da bitireceğini bilsem her gün veririm
O neyms kizzBu sabah kk da seni arattımhoş geldin
Ezip ver ben Arada hala ezip yada lapa birieyşer veriyorum hızlı yesin yada aç kalmasın diye öyle de yemez mi birde arkadaşın oğlu var yaşıt onda görünce o da yiyor her şeyden hatta ben oğlana veriyorum hemen gelip önüne geçiyor kendi yemek için barsa bir arkadaşın çocuğu denesenBenim kıza muz vermeye kalksam en az bir saat öncesinde başlamam lazımkatı iyi kötü yiyor ama çok ağzında bekletiyor çıldırıyorum 15 dk da bitireceğini bilsem her gün veririm
Dilzarım beni ki de vuruyor cimcikliyor ve ısırıyor arkadaşın oğlu ile hafta da bir iki bir araya geliyoruz oynasınlar diye bizimki haşet ediyordu çocukcağız kakıyordu öyle şimdi o da vuruyor şaşırıp kalıyor ağlıyor vs ama vuruyor yine de ben bir yöntem bulamadım bak açıyor ağlayacam falan diyorum üzülüyor ağlıyor hatta ama bir süre sonra Yine yapıyor büyüdükçe yapmaz diye düşünüyorum amakizlar benim de size bir sorum var, benim küçük Asimim, tam bir eli maşalı, ne yapacağım bilmem. eli de nasıl ağır, vurdu mu acıtıyor, cimcikleme, nadir de olsa ısırma ama en çok vurma, elinde ne varsa onunla vuruyor.
en son babasının burnuna, arabayla vurdu ki, 5 dk kendine gelemedi adamcağız. ciddi zarar da verebiliyor. sessiz kalma, o an iletişimi kesme gibi yöntemler denedik, hatta can acısıyla bağırdım bile ama yok anlamıyor. kendi cani da pek acımaz, küçük kizim o vurunca vurdu, saçı çekilince saçını çekti birkaç kez ama gik demiyor. tabi onun kadar vahşi olamıyor merhamet ediyor da küçük diye.
şimdi ne yapsak da bıraksa bu huylarını. var mı bana tavsiyeniz, ya da bir yerde okumussunudur da kitap öneriniz vs. bir yerimizi sakatlamadan geçse su alışkanlıkları. kizlar da hiç böyle şey yaşamadım, sastik kaldik, sinirlenince vuruyor, yoluyor ama bir de oyun oynarken yapıyor, tıpkı küçük aslan yavruları, yavru kedi, köpekler böyle oynar ya, vurmalı pati atmalı tıpkı öyle, bunu oyun sanıyor ama biz sevmiyoruz bu oyunu. çok uzattım ama çok da dertliyim ne edeyim.
Formun arama motoruO neyms kizzhosbldmmm canmmm
Demek sen cagrdin beni bilmedenFormun arama motoru
Maşallah diyelimBenim kızım biraz iştahlıben mutfaktan gelesiye ağzına tıkmış oluyor küçük maymumun
Ben ezmiyorum ısrar ediyorum artık çiğneme ve yutma olayını aşalım diye ama tembellik var . Bir saat önce Ezdim verdim yarım muz, çok az erişte ve iki kaşık kadar da yoğurt yedi. Sena için iyi bir yeme ama üstüne hala yatarken mama diye ağladıEzip ver ben Arada hala ezip yada lapa birieyşer veriyorum hızlı yesin yada aç kalmasın diye öyle de yemez mi birde arkadaşın oğlu var yaşıt onda görünce o da yiyor her şeyden hatta ben oğlana veriyorum hemen gelip önüne geçiyor kendi yemek için barsa bir arkadaşın çocuğu denesen
Hoş geldin canım , Kadir nasıl ?Demek sen cagrdin beni bilmedenbak icine dogms
Canım bence tembellik olmayabilir istemediği için yemiyordur benimki de öyle ısırarak yedirince yemiyordu vs bir iki kere arkadaşlarında kuzenlerinde cips gördü baya bildiğin ısırıp yedi bu bacaksızlar bazen oyuna getiriyorBen ezmiyorum ısrar ediyorum artık çiğneme ve yutma olayını aşalım diye ama tembellik var . Bir saat önce Ezdim verdim yarım muz, çok az erişte ve iki kaşık kadar da yoğurt yedi. Sena için iyi bir yeme ama üstüne hala yatarken mama diye ağladıikna edemedim 60 cc de mama içti . Şimdi arada su diyor zorla kusturacak kendini ben kızımı biliyorum . Nasıl alışkanlık oldu farkında olmadan bu mama . İki kutumuz kaldı sonrasında inek sütüne geçmeyi düşünüyorum . Tuvalet eğitimi için hazır gibiydi başlayım diyordum bir de gece beslenmemiz başladı .
iyi fikirmiş, deneyeyim canim, inşallah ise yarar, gerçekten ailecek muzdaribiz.Benim kızım biraz iştahlıben mutfaktan gelesiye ağzına tıkmış oluyor küçük maymumun
S Susam_tanesi kabızlık ben çok yaşayan biriyim düzenli muz yenilince kabızlık yapmıyor enazindan bana öle oluyor
D dilzar gecen ay yapıyordu minikkusum ne yapsam fayda etmedi önce sakince anlattım olmadı sesi mi yukselmeden kızdım olmadı bana yaptığını yaptım olmadı en son küçük hayvanlariyla benzer davranışları simule edip yanlis olduğunu anlatan oyunlar oynadık at deveye vurmus deve aglamis Vurmak güzel değil canı yanmış sonra hemen opusmus sarılmışlar sarılmak çok güzel deve atın oyuncağını istemiş at once vermem demiş sonra vermiş paylaşmak çok güzelmiş sonra devede ona oyuncagini vermiş farklı oyuncaklarla oynamışlar çok güzel olmuş fln diye bu mu fayda etti yoksa o sıra büyüdü unuttu mu bilmiyorum ama ben uyardikca daha kötü oldu tamam yapmiycam diyip 2 dk içinde yüzümü cimcimliyordubu sıralar şükür yapmıyor parktada oyuncaklarını paylaşıyor
insallah, ben huy olarak kalacak diye korkuyorum en çok.Dilzarım beni ki de vuruyor cimcikliyor ve ısırıyor arkadaşın oğlu ile hafta da bir iki bir araya geliyoruz oynasınlar diye bizimki haşet ediyordu çocukcağız kakıyordu öyle şimdi o da vuruyor şaşırıp kalıyor ağlıyor vs ama vuruyor yine de ben bir yöntem bulamadım bak açıyor ağlayacam falan diyorum üzülüyor ağlıyor hatta ama bir süre sonra Yine yapıyor büyüdükçe yapmaz diye düşünüyorum ama
kitap tam bunla ilgili bilmiyorum ama bakayim bir, anlıyor ama işine geldiği gibi, bugün anneme anlatıyordum, bu meseleyi, kosa kosa geldi saldırdı bana. sanki yap diyorum, inşallah geçer hasarsız.Minik aslancık yaaKonuşsan anlamaz mı acana sert ve ciddi bir şekilde. Bir de acaba kitap var mıdır ki bunla ilgili bi araştırsan. Kitaplardaki mesajlar iyi olabiliyor
Senaciktan hiç beklenmeyen hareketler, benim hüzünlü prensesime bak sen.D dilzar o konuyla ilgili ben de muzdaribim . Aşırı değil ama sinirlendiğinde Sena da suratımıza vuruyor , bir sinir var görmelisin . Yaşıtları ile oynarken de biri bir oyuncak vermesin ya da az daraltsın bunu hemen saç çeker , vurur , iter hatta tekme atıyor . Kimsenin çocuğuna dirlik vermiyor hele ki gücü yetiyorsa. Zaman zaman da o çocukların adı geçtiğinde kendi kendine yüzüne vurarak onlara ne yaptığını anlatıyor. Bir çözüm bulursan beni de etiketle . Arkadaşım görmezden gel dedi ama elalemin çocuğuna zarar verirken de nasıl görmeyim
Aslında iki yaşına kadar inek sütü önerilmiyor ancak şurda iki yaşa da pek kalmadı sayılır bir iki ay daha mama verip sütle devam edeceğim . Pastörize süt alırım sanırım . Keçi sütü sordum bir kaç yerden ama yok buralarda .Canım bence tembellik olmayabilir istemediği için yemiyordur benimki de öyle ısırarak yedirince yemiyordu vs bir iki kere arkadaşlarında kuzenlerinde cips gördü baya bildiğin ısırıp yedi bu bacaksızlar bazen oyuna getiriyor
Biz de aptamil kullanıyorduk ama bu ay tamamen bıraktım şimdi devam sütü (milüpa ve içimin ) veriyorum
Normal süt içerler mi merak ediyorum birde paket değilde taze süt düşünüyorum ama mideleri de hashas iki kere falan midesini de bozduk korkuyorum sen hangi sütten başlamayı düşünüyorsun marka önemli midir acaba
Hosbldk canmHoş geldin canım , Kadir nasıl ?
Geçmiş olsun canım.okudugumdan beri aklimdasiniz.kucuk pasama kiyamam. InsAllah daha iyisinizdirİyi akşamlar kızlar.. Bugün sabah ve öğlen çok ağlayınca hastaneye götürdük Göktuğ u. Kum döküyormuş yavrum meğer ondanmış bu kadar ağlamalaröğlen çişş çişş pipii yanıyo acıyor diyince korktum karnı da şiş gibiydi çiş mi yapamıyor enfeksiyon mu oldu diye. Kan da da crp yüksek çıktı idrar kaynaklıymış. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi geldik. İnşallah biran önce dökülür de biter gider ya çok çekti yavrum bizim de alt üst oldu ev huzuru kalmadı 10 gündür ağlamalar kusmalar oyy oyy
Canım inan ki miss i aklimda tuttugum kadar seni de tuttum üzüntünü hissettim. Ama bakıcının biraz hatası var gibi.Bir sekilde oyalayıp gerekirse 1. Gun 11.30 da 2. gun 12.00 da seklinde 30 dakikalık geciktirmelerle cocugun uykusunu en az 13.30 a kadar getirmesi gerekiyor. Bunu yaptğı halde ipek hala uyumuyorsa o zaman seni özlüyor olabilir. Ama inan ki elif de beni geceleri cook yoruyor.bak bu gece 21.00 uyudu 00.00 kalktıKızlar bizim uykular iyice zıvanadan çıktı çalıştığım için gündüz perişan durumdayım. Gece 2 saat falan uyumuyor oturma odasına salona gidicem diye ağlıyor. Hatta orda da illa ışık olsun diyor. Meme emerek mama yiyerek uyumak istiyor ama yatakta değilnedenini anlamadım gitti. Uykusu var ama geri uykuya dönemiyor. Yatakta emerek veya mama ile uyumazsa hemen içeri gidelim diyip oturma odasında meme emerek uyumak istiyor. Ağlamaktan iyice uykusu kaçıyor. Bu gece biraz da kitap okudum uykusu gelsin diye sonra telefondan şarkı istedi şarjı yok dedim tv den baby tv istedi ona da şarjı yok dedim en son 2 saatin sonunda salonda koltukta emerek uyudu. Sabaha karşı yatağa aldım. Ben de uyuyakalmışım bakıcı gelmiş o uyandırdı servise zor yetiştim
Artık bi pedagog a psikologa uyku danışmanı bişeye gitmek istiyorum. Ama çalışırken gündüz uykularında yanında değilken nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bakıcı saat 11 dedi mi mama verip ayakta salllayarak uyutuyor bi de onu eğitmem gerekecek7-8 de kalkan çocuk 11 de uyur mu. Anlamıyor çok uykusu oluyor diyor halbuki mama alışkanlık oldu onu isteyince de uykuya götürüyor o da uyuyor tabi gece uyumadığı için. Uyusa neyse 2 saatte 3 kere uyanıyormuş. izin de alamam yoğun bir dönemdeyiz.
Çok bunaldım düzeni olan uyuyan bir çocuktu. Bu karanlıkta uyanma işi çok bozdu. Bazen karanlıkta uyanıyor ben işe gidiyorum bakıcı geliyor sabah oldu diyoruz ama karanlık. Gece uyanıyor daha sabah değil uyu diyoruz. Çocuk da haklı iyice alt üst oldu bildiği herşey.
Çok büyüdüler algılar çok açıldı bir düzeni değiştirmek çok zorlaştı. Gitgide de zorlaşıyor. Gündüz konuşsam bile gece sadece ağlıyor hiç anlamıyor dinlemiyor. Babasıyla sakinleşmiyor.
İçimi döktüm çok doldum çok uzun oldu kusura bakmayın
Gecmis olsun size de canım. Bu aralar birbirlerine zarar vermeye basladılar.gazamiz mubarek olsunüst üste gelmis hep cok uzuldum canim cok gecmis olsun
cok gecmis olsun sizede canim. yakisikliyi yormustur boyle hastalik
canim noluyo boyle ya valla bizde de hep kaza. hele bugun arel civani yuzunden bir ısırmış etini koparacakmis nerdeysesize de gecmis olsun sekerparem
kum muoy misim cok cok gecmis olsun
Erkek kardesim uyurgezerdi. Bir defasinda kar yagdigi bir geceymis. Gitmis celik kapının onune yatmis hem de sirtini kapiya dayamis.ustu de ince yatar o hep. Zaturre oldu.kapiyi zorlamis ama Allahtan acamamış.kapıdan da soğuk gelmiş ama buna sukur dedik yine de.ya ciksaydi Allah korusun.babam bunu bildigi icin kapiya ekstadan kanca zincir kilit falan takmisti. Gece annem kontrol etmeye giderken bulmustu kapıda.helinim, arelin durumu uyurgezerlik midir bilmem ama benim büyük kızımda vardı uyurgezerlik, şükür ki gecti, ne zamandır hiç yaşamadık. dışarı çıkarken yakalamıştık bir keresinde, cok korkunçtu. biraz daha büyüse daha iyi anlarsınız, uyurgezerse hiç bir şey hatırlamaz. sabah anlattığımızda hiç bir şeyi hatırlamıyordu, şükür şimdi yapmıyor, inşallah kalıcı olarak geçmiştir.
Dilzarim vurma olayi bizim Ali de var. Ama mesela vuracagi insani seciyor. Tepki vermeyeni veya kıkırdayanı tercih ediyor. Kucukken babaannesi ve babası o vurunca kendilerini tutamayip gülüyordu onlara ekstra vururdu ben kizardim kaslarimi catardim. Dedesi vur oglum der guresirdi. Babannesi kendine tokat attirir bir de gulerdi onlara hala vuruyor mesela.cok kiziyorumkizlar benim de size bir sorum var, benim küçük Asimim, tam bir eli maşalı, ne yapacağım bilmem. eli de nasıl ağır, vurdu mu acıtıyor, cimcikleme, nadir de olsa ısırma ama en çok vurma, elinde ne varsa onunla vuruyor.
en son babasının burnuna, arabayla vurdu ki, 5 dk kendine gelemedi adamcağız. ciddi zarar da verebiliyor. sessiz kalma, o an iletişimi kesme gibi yöntemler denedik, hatta can acısıyla bağırdım bile ama yok anlamıyor. kendi cani da pek acımaz, küçük kizim o vurunca vurdu, saçı çekilince saçını çekti birkaç kez ama gik demiyor. tabi onun kadar vahşi olamıyor merhamet ediyor da küçük diye.
şimdi ne yapsak da bıraksa bu huylarını. var mı bana tavsiyeniz, ya da bir yerde okumussunudur da kitap öneriniz vs. bir yerimizi sakatlamadan geçse su alışkanlıkları. kizlar da hiç böyle şey yaşamadım, sastik kaldik, sinirlenince vuruyor, yoluyor ama bir de oyun oynarken yapıyor, tıpkı küçük aslan yavruları, yavru kedi, köpekler böyle oynar ya, vurmalı pati atmalı tıpkı öyle, bunu oyun sanıyor ama biz sevmiyoruz bu oyunu. çok uzattım ama çok da dertliyim ne edeyim.
Hosgeldin canimMerhaba kizlar uzun uzun aranin ardina geldim gitmeyen arkadaslarim varmis cok sevindm dagilmamissiniz ne guzelben de artik geri gelmeye calisacagim cok ozledim burayi farkettm de
Iyisinizdir insallah. Bizde hersy yolunda sukur
Hatirlayan olacak mi acaba yoksa unutuldum mu