2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Uyku sıkıntısı biz de çok yaşadık bu hastalık döneminde. Dün gece fena değildi. Memeye çok düştü bu ara. Hastalık sürecini atlatınca memeyi keseceğim artık sanırım bizim de gündüz uykuları çok düzensiz. Annem uykusu geldi napıyım diyip zamanlı zamansız yatırıyor kısa kısa uyuyor onda da. Sabah 6 da karanlıkta uyanıyor zaten 9 gibi yatırıyor annem kısa uyuyormjş sonra da 12 gibi yatırıyor akşam perişan oluyoruz. Bazen ben de 5 de yatırıyorum bazen uğraşmayıp akşam erken uyutuyorum.
Dün akşam 8 de uyudu arkadaşım çağırmıştı giyindim çıktım kızlar da ders çalışıyordu. 2 saat oturduk iyi geldi çocuksuz gezme😊

Senaciktan hiç beklenmeyen hareketler, benim hüzünlü prensesime bak sen. 🤩🤩

bizde sinirliyken de yapıyor, oyun için de, eli maşalı geziyor. 🤪🤪
Sena Sinirlenince herkes şok oluyor çıkardığı sesten filan 😂 huy değildir inşallah diyorum ben de 😑
Günaydın kızlar💐
Göktuğ daha iyi çok şükür dün koşturmaya başladı evde🥳 gece uyanıp çiiişşimm diye ağladı birkaç kez. Sanırım çiş yapacağı zaman acıyor ondan ağlıyor zor bela sakinleştirip uyuttum. Sabah da kaka çişş diye ağlamalar eşliğinde telaşlı ve stresli bir hazırlanma maratonu geçirdik. Bakalım inşallah atlatacak şu dönemi 🤲
@Sonsuz umut sen sormuştun sanırım ilacı yok canım bunun bol su içecek dedi doktor. Buraya özel gilaboru diye bir bitki var kum taş vs iyi geliyor ondan aldım dün arkadaştan. Onu yapıp vereceğim.
Ne iyi düşünmüşsün inşallah içer gilaboruyu. İyi olmasına sevindim .

Geçmiş olsun canım.okudugumdan beri aklimdasiniz.kucuk pasama kiyamam. InsAllah daha iyisinizdir 💕❤ dualarımdasiniz 💕

Canım inan ki miss i aklimda tuttugum kadar seni de tuttum üzüntünü hissettim. Ama bakıcının biraz hatası var gibi.Bir sekilde oyalayıp gerekirse 1. Gun 11.30 da 2. gun 12.00 da seklinde 30 dakikalık geciktirmelerle cocugun uykusunu en az 13.30 a kadar getirmesi gerekiyor. Bunu yaptğı halde ipek hala uyumuyorsa o zaman seni özlüyor olabilir. Ama inan ki elif de beni geceleri cook yoruyor.bak bu gece 21.00 uyudu 00.00 kalktı🤷‍♀️ 1.30 du uyudu 7 de kalkti.geri uyutmaya calisiyorum. E sonra Ali uyanır.bu aralar pert durumdayım.esim de dert edip duruyor. Cok beyazsın sen otur deyip sagolsun ev islerine cocuklarin bakimlarina el atti. Bu ara Ali de cok huzursuzlandı.yazmadim hic ama bana 10 gündür cok cektirdi 😵 erva gece o gündüz perisanim. Donemsel olabilir yani.kendini üzme.canimsin tatli anne 🤩

Gecmis olsun size de canım. Bu aralar birbirlerine zarar vermeye basladılar.gazamiz mubarek olsun 😵🥴🤕

Erkek kardesim uyurgezerdi. Bir defasinda kar yagdigi bir geceymis. Gitmis celik kapının onune yatmis hem de sirtini kapiya dayamis.ustu de ince yatar o hep. Zaturre oldu.kapiyi zorlamis ama Allahtan acamamış.kapıdan da soğuk gelmiş ama buna sukur dedik yine de.ya ciksaydi Allah korusun.babam bunu bildigi icin kapiya ekstadan kanca zincir kilit falan takmisti. Gece annem kontrol etmeye giderken bulmustu kapıda. @Helinnnnn helin bana da pek uyurgezerlik gibi gelmedi hemen korkma ama gece tum oda kapilarini kapat ve dis kapini saglam kilitle ne olur ne olmaz. O seni ozledigi icin sana gelmeye calisiyordur belki de.bu da bi ihtimal.

Dilzarim vurma olayi bizim Ali de var. Ama mesela vuracagi insani seciyor. Tepki vermeyeni veya kıkırdayanı tercih ediyor. Kucukken babaannesi ve babası o vurunca kendilerini tutamayip gülüyordu onlara ekstra vururdu ben kizardim kaslarimi catardim. Dedesi vur oglum der guresirdi. Babannesi kendine tokat attirir bir de gulerdi onlara hala vuruyor mesela.cok kiziyorum🤨 bunun caresi kaslarimi catmak veya uzgun yuz ifadesi kullanmak. Cok canım yandi ve anneye vurulmaz demek ve hemen vurdugu yeri öpmesini istemek olduğunu düşünüyorum. Hatta Aliye bir de ozur dilemeyi öğretmiştim ben 2 yasinda. Cocuk doktoru da bana kizmisti. Ne ozur dilemesi daha cok kucuk baski kurma diye. Bilmiyorum kim hakli ama ben boyle yaptim. Sonuç olarak bana ve babasina vurmaz ama dedeye hala vuruyor. ervaya da vuruyor. Enn cok da bu canimi sıkıyor.gecen gun kalemi ok gibi yapti az kalsin kalici zarar verecekti kizima :KK43: ama nasil korktu kendi de. Bas basa birakamaz oldum.benim de derdim Ali 😔 babannesi 4 5 gun ust uste istedi illa getir diye.ama cocuun tum huyu bozuldu. 5 gundur kendine zor getirdim.cocugun yaninda kiskaniyor vs diye konusulunca cocuk hem ervaya hem bize dolmustu adeta. 5 gun 5 yil gibi gecti hala daha da kendine gelemedi tam. Babaannesine dedim size gelince iyice soz dinlemez oldu. Boyle sık yollamayacagim diye.ervaya gelince o da vuruyor abisine tabi. Sonra sarilin ozur dileyin opun birbirinizi diyorumm. Su an herseyi deneyip test ediyorlar. Sinirlarimizi zorluyorlar. Anne babam ablam abim neye sevinir neye kizar neye uzulur diye.gecici bir dönem.eger dogru yonetebilirsek ileride devam etmez korkma.ben sinir koymakla ilgili yeni bir kitap aldim ama daha okuyamadim. Yarin firsat bulabilirsem bu konuda bir baslik var mi bakayim.varsa sana atarım canim. @nuriye54 hikaye orgegi cok guzel bu arada 🥰

Hosgeldin canim🥰 nasıl oldunuz? Neler yapiyor minnak prens ❤💕💕
Hosbldmm canm iyiyiz sukur minnak prens cok yaramaz ve cok iyi😂 senin bebis nasil sen nasilsn canm

Günaydın kızlar💐
Göktuğ daha iyi çok şükür dün koşturmaya başladı evde🥳 gece uyanıp çiiişşimm diye ağladı birkaç kez. Sanırım çiş yapacağı zaman acıyor ondan ağlıyor zor bela sakinleştirip uyuttum. Sabah da kaka çişş diye ağlamalar eşliğinde telaşlı ve stresli bir hazırlanma maratonu geçirdik. Bakalım inşallah atlatacak şu dönemi 🤲
@Sonsuz umut sen sormuştun sanırım ilacı yok canım bunun bol su içecek dedi doktor. Buraya özel gilaboru diye bir bitki var kum taş vs iyi geliyor ondan aldım dün arkadaştan. Onu yapıp vereceğim.
Ya dillenmis seninki iyice enfeksiyon mu kapti canm neoldu cok grcms olsun insallh cabuk atlatr🙏🙏 çişini ogrendi mi tuvalet egitimi verdn mi nasil cisini anladi

Ya dillenmis seninki iyice enfeksiyon mu kapti canm neoldu cok grcms olsun insallh cabuk atlatr🙏🙏 çişini ogrendi mi tuvalet egitimi verdn mi nasil cisini anladi
Hoş geldin Kadirimizin güzel annesi nasılsın geçen gn aklımdaydın yazmıyor naptı ki kaynana kayınbaba işlerini diye. Benim oğlan kum döküyor böbrekten teyzesi o yüzden çiş yaparken acıyor yanma yapıyor sanırım biraz zorlanıyor yaparken.hem de biraz enfeksiyonu var idrar yollarında antibiyotik kullanıyoruz

Hoş geldin Kadirimizin güzel annesi nasılsın geçen gn aklımdaydın yazmıyor naptı ki kaynana kayınbaba işlerini diye. Benim oğlan kum döküyor böbrekten teyzesi o yüzden çiş yaparken acıyor yanma yapıyor sanırım biraz zorlanıyor yaparken.hem de biraz enfeksiyonu var idrar yollarında antibiyotik kullanıyoruz
Hosbuldk canm🥰 kaynanagil de ankaraya tasindilar oyle grlip kalma olaylari btti sukur ki herkes kendi evinde arada gidip geliyorz. Neden olirms ya kiyamam insallh cabuk biter yavrum ya acıyodur illaki gecsin cabucak insallh🙏
İyiyiz biz de şükür büyüyorlar ☺️
Aynen oyle ya zamn cabuk geciyor 2 yaslarina brsy kalmadi nerdeyse
Iyiyiz cok sukur canim..yaramazliklar tabi devam 🥴
Pff hepsi mi byle acaba😬🙄😂

kitap tam bunla ilgili bilmiyorum ama bakayim bir, anlıyor ama işine geldiği gibi, bugün anneme anlatıyordum, bu meseleyi, kosa kosa geldi saldırdı bana. sanki yap diyorum, inşallah geçer hasarsız. 😁😁
Sana instadan bi hikaye atmıştım böyle yapan biri balonlu bir oyun yapmış kaldırmadan bak 😘
Aslında iki yaşına kadar inek sütü önerilmiyor ancak şurda iki yaşa da pek kalmadı sayılır bir iki ay daha mama verip sütle devam edeceğim . Pastörize süt alırım sanırım . Keçi sütü sordum bir kaç yerden ama yok buralarda .
Ben migrostan alıyorum keçi sütü baltalı marka var bi bak istersen

ev işi yapan bebe candır, eğer bu yönde yeteneği varsa sen oraya çalış sekerimparem, bir iki sene sonra ayaklarimizi uzatip hmmm bana bir Türk kahvesi, şekersiz olsun deriz artikin, (hayali bile güzel 😁😁😁)
failatunun ffff kısmını anca çıkartır benim tosbik. 🤣🤣🤣
Peki ya annesi çabalayıp oyun kuran ve onu umursamayanlara ne yapalım 🤣 oyun hamuru yaparım yer nişasta yaparım duyusal oyun tijsinerek bakar ve asla elini sürmez daha yeni uyanmış sayı sayıyor iyi ki öğrendin dedim 🤣 valla kış geldi benim kız dışarı istiyor ama fırtına dışarısı oyunlara talibim ama duyusal olmasın dokunmalı ellemeli o ne öyle iğrenç 🤣🤣🤣 @sekerpare5939 ne dıon bu işe

Üzerimizde birşey var ama hayır olsun bunlarla geçmiş olsun dün dayım ayağı kayarak kaynayan pekmez tenceresine düşmüş kolları karnı ağır yanıklarla dolu buraya sevk etmişler akşam geldi hastaneye yatışını yaptık eve geldik dün dünya kahve günüymüş Zeynep te çok sever anne bana kahve yapmayı öğretirmisin dedi konsoldan fincanları aldık mutfağa geldik peşimizden elinde iki fincanda Ayşe almış mutfağa yanımıza gelirken düşmüş fincanlar kırık Ayşenin ellerinde çizikler var yüzünde iki yerde var Allah korumuş çok korktu çok ağladı kanıyor kanıyor diye 😞 sadaka vermek gerek Rabbim korusun beterinden
Çok geçmişler olsun kuzum dayına Ayşe kuzuma geldi mi böyle üst üste gelir sağolsun bol sabır bol dua başka çaresi yok inan tabi ver sadakanı da 🙏 Allahım uzak etsin belayı dua edeceğim sana bol bol

Günaydın kızlar iyi haftalar diliyorum hepimize💐
Geçen hafta çok yorucu ve zor bir haftaydı 🙄 Göktuğ mide bağırsak enfeksiyonu oldu bizden bulaştı. Önce betüş sonra ben oldum. Bizimkiler 3 günde geçti Göktuğ un 7-8 gün oldu. Önce kusmalar sonra ishal onu da beni de çok yordu. Gece kalkıp sürekli kaka yaptı poposu ağrıyor yapınca da çok ağladı. Antibiyotik verdi doktor o da alerji yaptı sanırım heryeri kırmızı kırmızı kabardı bıraktık reflor verdim. Dün daha iyiydi sanki şükür gece yapmadı sabah da ağlayarak değil neşeyle uyandı anne öpüyüm diyor yanağıma uzanıp😍 inşallah geçmiştir 1 kilo verdi iştahsızlık had safhada. Sabah aç uyandı bişeyler yedi şükür. Allah yardım etsin hastalıkla uğraşmak da çok zor 😔 tabi bir de eşimle mücadele ettik aynı @Sonsuz umut un eşi gibi hastaneye gidelim nolacak böyle vs vs beni çok yordu. Bulaşıcı birşey ve zamanla kendiliğinden geçecek şimdi serum takacaklar travma olacak çocukta. Belki takamıycaklar bile. Kan aldır test yaptır su içiyor susuz kalmıyor işte diyorum. Adam her kakasında başa sarıyor 😒
Ayy işte böyle geçsin gitsin inşallah
Ah canım benim ya kıyamam nasıl oldu ben yazana kadar iyikeşmiştir umarım 🙏 kusuruma bakmayın kızlar her boş vaktimi derde dolu vakti asyaya ayırıyorum fırsat kalırsa burdayım 😊

Merhabalar, 2. çocuğu düşünmeye başlayan ya da aksiyona geçen var mı ☺️ Ben çok kararsızım. Aynı ayda doğan bebeği olan annelerin fikirlerini merak ettim. En çok kafama takılan şeyler şunlar; uykuya dalarken hala emiyor, ona ayırdığım zamanı çok aza indirmem gerekir bebek olursa ona haksızlık olur mu vs.
Merhaba tekrar 😊 ben haksızlık olacağını düşünmüyorum yakın yaşta kardeşi olan biri olarak iyi ki de var diyorum hatta dengeyi kurmak elinde tabiki ilk zamanlar zor kendinde güç buluyorsan neden olmasın ki😊

Umudum- Umudum- Kalppare Kalppare hikaye yayından kalkmış da ben size anlatayım. 5-6 balonu iple kapının üst pervazına asmış aşağıya boyundan yüksek bir şekilde sarkıtmış. Eline tabak kepçe veya oyuncak verip onlara vurduruyormuş. Yani sinirlenip onlara vurduğunda hadi balonlara vuralım diyormuş. Azaltmış vurma huyunu. Bizim canımız acır canlılara vurulmaz vs diyormuş.

Şekerpare sen ali daha büyük olduğu için baya kum torbası tarzı bişeyler yapabilirsin. Sonuçta erkek çocuğu testesteron damarlarda geziyor yapacak bişey yok. Ne kadar naif de olsa erkek çocuğu erkek çocuğudur hormonlar yönetiyor malum 😁😁

S Susam_tanesi uykular bizde de hala sıkıntı . Gece çok uyanık kalıyoruz ve sık uyanıyor . İyi ki çalışmıyorum diyorum . Gece uyanık kalınca bizimki geç kalkıyor haliyle . Erken uyandırmam mümkün olmuyor . Odaya giriyorum ,ses yapıyorum ,dokunuyorum ,öpüyorum uyanmıyor . Bir bozuldu mu düzen zorluyor eski haline dönmesi . Haliyle gündüz uykusu da perişan . Pış pış la uyutuyorum ama beşiğine eğile eğile belim dayanmıyor artık . Güya pış pış bırakmak daha kolay olur sanmıştım. Ama yok dokunmamı istiyor illa ki . Mama alışkanlığı bizde de oluştu . Hiç mi vermesem artık diyorum unutsa . Ama bir yandan da içim rahat etmiyor. İpek 2 uyku mu yapıyor 11 çok erken olur tek uyku yapıyorsa . Bizimki en az 5 saat uyanık kalıyor . Uykuya götürmesen hiç bana mısın demez . Sana sabır diliyorum ipeğe ve tüm bebeklere de uyku 🙏
Kızlar bizde de olmuştu geçen hafta bu ayılmalar benimki de meme emmediği için temas istiyor baktım bu sefer bunu alışkanlık haline getirmeye başladı hemen önüne geçtim elimi ve mememi sıkıyorduu uyurken 🙄 kalkamıyorum da yanından uyanıyor sonra ağladı etti vermeyince tepki vermedim sönmeye başladı gibi bakalım S Susam_tanesi

kizlar herkes uykudan dert yanmis ama bence ya diş dönemi ya da ayrilik kaygisi gibi. biz su anda sakin bir donemdeyiz. son dişler gelince vaslar yine cigliklar 😔 bi de arel uyurgezer diye dusunmeye basladim. istisnasiz 2 aydir her gece kalkiyor valla bazen civan kalkmiyor ama arel kalkıyor. yanıma gelip kivrilmis uyumus oluyor ben farketmezsem. koridorda yakaladim gecen gun gozu kapali geliyordu. bazen birlikte yatıyoruz bizim yatakta kalkiyor anne anne diye ayaklanip yol almaya baslarken sesleniyorum burdayimmm diye geri donuyor uyumaya devam. dun gece de birlikteydik kalkti oturdu. bekledim yok direniyor oyle oturarak uyuyor. en son ben basini yastiga koydum. areldeki durum ne hic bilemedm var mi bi fikriniz?
Bi doktora Kı sorsan uyurgezer olabilir mi acaba kuzum

kizlar benim de size bir sorum var, benim küçük Asimim, tam bir eli maşalı, ne yapacağım bilmem. eli de nasıl ağır, vurdu mu acıtıyor, cimcikleme, nadir de olsa ısırma ama en çok vurma, elinde ne varsa onunla vuruyor. en son babasının burnuna, arabayla vurdu ki, 5 dk kendine gelemedi adamcağız. ciddi zarar da verebiliyor. sessiz kalma, o an iletişimi kesme gibi yöntemler denedik, hatta can acısıyla bağırdım bile ama yok anlamıyor. kendi cani da pek acımaz, küçük kizim o vurunca vurdu, saçı çekilince saçını çekti birkaç kez ama gik demiyor. tabi onun kadar vahşi olamıyor merhamet ediyor da küçük diye. şimdi ne yapsak da bıraksa bu huylarını. var mı bana tavsiyeniz, ya da bir yerde okumussunudur da kitap öneriniz vs. bir yerimizi sakatlamadan geçse su alışkanlıkları. kizlar da hiç böyle şey yaşamadım, sastik kaldik, sinirlenince vuruyor, yoluyor ama bir de oyun oynarken yapıyor, tıpkı küçük aslan yavruları, yavru kedi, köpekler böyle oynar ya, vurmalı pati atmalı tıpkı öyle, bunu oyun sanıyor ama biz sevmiyoruz bu oyunu. çok uzattım ama çok da dertliyim ne edeyim.😔😔
Kuzum valla belli bir dönem böyle gidiyor siz yine de çok tepki vermeyin yapma demek daha da uzatıyor süreci 🙄 Allah kolaylık versin

Merhaba kizlar uzun uzun aranin ardina geldim gitmeyen arkadaslarim varmis cok sevindm dagilmamissiniz ne guzel🙏🥰 ben de artik geri gelmeye calisacagim cok ozledim burayi farkettm de:halay:
Iyisinizdir insallah. Bizde hersy yolunda sukur😇
Hatirlayan olacak mi acaba yoksa unutuldum mu:KK15:
Hoşgeldin canım hatırlıyoruz tabi nasılsın kadir nasıl 😊

X