Canim çok gecmiş olsun. Allah sifa versin. Dayina uzuldum. Olacagi varmış. Ama insAllah tez atlatır. Bazen imtihanlar ust uste geliyorÜzerimizde birşey var ama hayır olsun bunlarla geçmiş olsun dün dayım ayağı kayarak kaynayan pekmez tenceresine düşmüş kolları karnı ağır yanıklarla dolu buraya sevk etmişler akşam geldi hastaneye yatışını yaptık eve geldik dün dünya kahve günüymüş Zeynep te çok sever anne bana kahve yapmayı öğretirmisin dedi konsoldan fincanları aldık mutfağa geldik peşimizden elinde iki fincanda Ayşe almış mutfağa yanımıza gelirken düşmüş fincanlar kırık Ayşenin ellerinde çizikler var yüzünde iki yerde var Allah korumuş çok korktu çok ağladı kanıyor kanıyor diyesadaka vermek gerek Rabbim korusun beterinden
Miss canim geçmiş olsun. Bagirsak enfeksiyonu cok kotu cidden. Ali sık sık gecirirdi. Cok hassas onun bagirsaklari hala daha. gecmis olsun eminim cok yıpratıcı olmustur ama artik iyilesti. Cok hizli toparlayacak bak görGünaydın kızlar iyi haftalar diliyorum hepimize
Geçen hafta çok yorucu ve zor bir haftaydıGöktuğ mide bağırsak enfeksiyonu oldu bizden bulaştı. Önce betüş sonra ben oldum. Bizimkiler 3 günde geçti Göktuğ un 7-8 gün oldu. Önce kusmalar sonra ishal onu da beni de çok yordu. Gece kalkıp sürekli kaka yaptı poposu ağrıyor yapınca da çok ağladı. Antibiyotik verdi doktor o da alerji yaptı sanırım heryeri kırmızı kırmızı kabardı bıraktık reflor verdim. Dün daha iyiydi sanki şükür gece yapmadı sabah da ağlayarak değil neşeyle uyandı anne öpüyüm diyor yanağıma uzanıp inşallah geçmiştir 1 kilo verdi iştahsızlık had safhada. Sabah aç uyandı bişeyler yedi şükür. Allah yardım etsin hastalıkla uğraşmak da çok zor tabi bir de eşimle mücadele ettik aynı SonsuzUmut un eşi gibi hastaneye gidelim nolacak böyle vs vs beni çok yordu. Bulaşıcı birşey ve zamanla kendiliğinden geçecek şimdi serum takacaklar travma olacak çocukta. Belki takamıycaklar bile. Kan aldır test yaptır su içiyor susuz kalmıyor işte diyorum. Adam her kakasında başa sarıyor
Ayy işte böyle geçsin gitsin inşallah
Götürecek de ben durmam kan alırken yanında çıkarım dışarı kendin bakarsın dedim gidemedi.Ahh kIyamam ya kuzuma Çok geçmiş olsunbize çinko çok iyi gelmişti hem ishale hem iştaha çinko içeren takviyeler ve besinlerde verebilirsin birde sevgi pıtırcığı ya bizimki de öyle her fırsatta öpüyor beni
Ahh iyi Söz dinletmişsin bizim kine ben söz geçiremiyorum valla geçen de diyor hala hırıltısı mi var acaba oysa burnu ile alakalı sümüğü bitmedi daha gidelim aile hekimi sırtıno dinlesin diyor ben gelmiyorum artık dedim
Dünde arkadaşlarla çamur gitmiştik oyun parkına bıraktık haliyle pazar olduğu için kalabalıktı Gece 1 e kadar başımın etini yedi kalabalıktı şöylE olursa böyle olursa artık bende Sıkıldım kulaklığı taktım film izledim kalktı uyudu sonra
Sağol canım aynen dediğin gibi oldu. Bugün iştah iyi gibi şükür. Bu kez de kaka yaparken yaygara koparıyor poposunun acısı geçmedi sanırım az önce yarım saatlik bir kriz yaşadık ishali düzelmiş ama zor yaptı kakayı. Antibiyotik ağrı kesicili krem sürdüm bakalım uyutmaya çalışıyorum. Uyursa ben de yemek yapacam dahacok gecmis olsun canim, çocuklarda en zor hastalıklardan biri ishal mide bulantısı, zaten çocuğa üzülüyor insan, nbir de çamaşır yika yika üzüntüye yorgunluk ekleniyor. neyse kj geçmiştir inşallah. kilosunu hemen toparlar inşallah, yemeye başlayınca
Şuan küçükler henüz zorlayıcı olur bence 2. İçin başka bir acil durum vs yoksa en az 1 yıl daha beklemeni tavsiye ederim. Halen kucak çocuğu hepsi. 3 yaş bitsin kendilerine biraz bakma becerileri olsun, wc eğitimi tamamlansın sonra düşün derim ben. Çocuklar da sen de çok yıpranırsınız.Merhabalar, 2. çocuğu düşünmeye başlayan ya da aksiyona geçen var mıBen çok kararsızım. Aynı ayda doğan bebeği olan annelerin fikirlerini merak ettim. En çok kafama takılan şeyler şunlar; uykuya dalarken hala emiyor, ona ayırdığım zamanı çok aza indirmem gerekir bebek olursa ona haksızlık olur mu vs.
ayy kiyamam yavruma, inşallah çabucak döker de gider ne varsa, sıcak suya girmek iyi gelir, kum, tas dökerken ama el kadar çocuk da nasıl girecek ki, bol bol su içerek gecer insallah.İyi akşamlar kızlar.. Bugün sabah ve öğlen çok ağlayınca hastaneye götürdük Göktuğ u. Kum döküyormuş yavrum meğer ondanmış bu kadar ağlamalaröğlen çişş çişş pipii yanıyo acıyor diyince korktum karnı da şiş gibiydi çiş mi yapamıyor enfeksiyon mu oldu diye. Kan da da crp yüksek çıktı idrar kaynaklıymış. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi geldik. İnşallah biran önce dökülür de biter gider ya çok çekti yavrum bizim de alt üst oldu ev huzuru kalmadı 10 gündür ağlamalar kusmalar oyy oyy
Geçmiş olsun yavruma. İnşallah kısa zamanda sağlığına kavuşurİyi akşamlar kızlar.. Bugün sabah ve öğlen çok ağlayınca hastaneye götürdük Göktuğ u. Kum döküyormuş yavrum meğer ondanmış bu kadar ağlamalaröğlen çişş çişş pipii yanıyo acıyor diyince korktum karnı da şiş gibiydi çiş mi yapamıyor enfeksiyon mu oldu diye. Kan da da crp yüksek çıktı idrar kaynaklıymış. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi geldik. İnşallah biran önce dökülür de biter gider ya çok çekti yavrum bizim de alt üst oldu ev huzuru kalmadı 10 gündür ağlamalar kusmalar oyy oyy
Daha da iyi olsun gece uykunuz inşallah biz yine sapıttık ziraMasallahkarya nin gece uykulari daha iyi gibi düzelmeye basladi 3 gündür cok şükür. Ama istah fazla yok. Dönem dönem oluyor iste..
Ben ve esim bu ara gerginiz yıldızımızdan mi bilmiyorum ama birbirimize girecek gibiyiz her aksam tartışıyoruz ben cok bunaldim bütün evin yükü srtimda sanki yemek is cocuk oda yoruluyor tamam ama ben söylenince neymis sabahları uyuyormuşum 9 a kadar o 7 de ise gidiyormuş benim gece kac kez kalktigimi bilmiyormuş gibi. Birde takıntılı dışardan girince tam bir facia onu elleme suna dokunma buraya değdin soyle böyle o da normal degil bende ama usanıyorum artik bazi şeylerden
Banyoya giriyor aksam 2 saat cikmiyor keseleniyorda keseleniyorbanyodan çıkıyor olduğu gibi bırakmış
Yemek yiyor öylece tabak masanın üstünde bir camasir asiyor topluyor makineye atiyor birde su taşıyor iceriye onu konuşuyorbazen çekip gidesim geliyor 1 hafta kaçasım o da yok iste..
Valla benimkinin dili şişiyor konuşmazsa ondan acelesi dilzarım yoksa öğreneyim değil derdiayy jademz masallah Asya kuşuma ve gruptaki tüüüüm dilli bidiklara.
benim ki biraz geriden gidiyor dil konusunda, tam senin mesajını okurken, cok afedersin Asim kendi gaz sesine uyandı, poposunu tutarak, anneeee aaaaaa dedi, (sanki ben yaptim hirbo, ne sasiriyorsa) sonra döndü arkasını uyumaya devam etti. ahhh Asim ahhh dedim, bak bebeler sayılarla, renklerle hemhal, senin uğraştığın şeye bak.cimcircem bak simdi o popoyu, cok fena dellendim yarından tezi yok, divan edebiyatıyla başlıyorum, matematikte de permutasyon, olasılık ortaya karışık yapacağım bir şeyler artikin
İyi yaptın içini dök ki rahatlaUzun zamandır ilk kez okuyamadım sayfaları baya birikmiş inş iyidir herkesler.. Çok yoğun bir tempoya girdik ablam şuan şen ödem tedavisi görüyor ayağının Şişliği epey indi ama sürekli sargılı duruyor sadece doktor tedaviye başlamadan açıyoruz sargıları yıkıyoruz ayakları ve sargı öncesi lremşenip tekrar sarılıyor çok zor bir tedaviymiş dizlerinin sütüne kadar sargı da alçı gibi sımsıkı kımıldatamıyor10 gün sonra bu tedavi bitecek sonrasında bir bası çorabı giymesi gerekecek onun yapılmasını beklerken sargıları biz yapıcaz ve sonrasında herşey yolunda giderse ameliyat ve parça pataloji ye gönderilecek inş sonuçlar temiz çıkar dua edin bizim için çok zor bir dönemden geçiyoruz ev okul hastane çok yorucu oluyor bir de kızlar var canları saolsun ama onlarda ayrı yoruyor lar Zeynep çok hırçın ve kıskanıyor kardeşini ben ayrıca ilgilenemiyorum onunla. Ayşe babaanne yle uyumuyor gündüz 3 gibi artık dayanamayıp sızıyor bu seferde gece uyutamıyorum 12 yi geçiyor hem diş çıkarıyor yine hemde çok huysuz ayrılık kaygısı yaşıyor eve gelince gidicem diye hiç ayrılmıyor yanımdan wc gitsem bile kapıda ağlıyor anne anne diye hele ki sabahları okula giderken yakalanırsa hiç bırakmıyor olmass anne okula gitme diyor beni de al diye ağlıyor içim parçalanıyor... Sorduğunuzda pişman ettim sizinde içiniz şişti hakkınızı helal edin ama fırsat bulmuşken yazayım dedim.
Tepkin ne oluyor peki canım kavga ettin olmadı konuştun olmadı mı mesela ya anlamıyorum biraz kendi kafasına göre haraket etmeyi seviyor gibi kocan hep böyle miydiGerçekten kafayi yemek üzereyim cok çıkmazdayım arkdaslar kendimi cok salak hissediyorum. Kendime ayıracak hic vaktim yok dun karya yine uyumadi tum bunlara alıştım ama esim beni cok yoruyor cidden bazen kaldıramıyorum ve kaybetme korkusu hic yok onu görüyorum cok gaddar. Sabah uyandırmadim kahvaltıyı hazırladık yedik içtik topladım. Bizim binadakiler surekli tadilat yapiyor gecen esim zabıtayı aradı artik seste üstümüzden gelmiyormuş aşağıda efendi bir komsu var o yapıyormuş gruptan da yazmış buda görmemiş ust kattaki yapiyor sanıyoruz yine her neyse grupta bayaa laf dolandı bize karşı buda cevap vermedi. Bende konuyla ilgili ne zaman konuşsam beni susturuyor susa sesin duyuluyor flan diye en ufak bir sesim yükselince beni kısıtlıyor sanki çocuğuyum. Zaten herseye bir kısıtlama bir müdahale evimdede rahat rahat konuşamıyorum. Yine tadilat sesi ve yine karya yi uyutuyorum.. grupta o kadar sözü yuttu yaz sende diyorum yazmıyor bana kızıyor ne yazarlarsa yazsınlar diyor.
Banada aptalmisim gibi davraniyor. Kendisi cok akilli ya.Kafanızı şişirdim kusura bakmayin ama bazen gerçekten bırakıp gidesim var
Çok geçmiş olsun ahh yavrum ya biranönce sağlığına kavuşur İnşİyi akşamlar kızlar.. Bugün sabah ve öğlen çok ağlayınca hastaneye götürdük Göktuğ u. Kum döküyormuş yavrum meğer ondanmış bu kadar ağlamalaröğlen çişş çişş pipii yanıyo acıyor diyince korktum karnı da şiş gibiydi çiş mi yapamıyor enfeksiyon mu oldu diye. Kan da da crp yüksek çıktı idrar kaynaklıymış. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi geldik. İnşallah biran önce dökülür de biter gider ya çok çekti yavrum bizim de alt üst oldu ev huzuru kalmadı 10 gündür ağlamalar kusmalar oyy oyy
Miss çok geçmiş olsun çok zor yaa küçücük bebekler hırpalanıyorlar kan vermeydi ateşti ilaçtı derken. Allahtan biraz konuşabiliyorlar da anlaşılıyor artık sıkıntıları. Biz de bir enfeksiyon geçirdik ya çok kötüydüİyi akşamlar kızlar.. Bugün sabah ve öğlen çok ağlayınca hastaneye götürdük Göktuğ u. Kum döküyormuş yavrum meğer ondanmış bu kadar ağlamalaröğlen çişş çişş pipii yanıyo acıyor diyince korktum karnı da şiş gibiydi çiş mi yapamıyor enfeksiyon mu oldu diye. Kan da da crp yüksek çıktı idrar kaynaklıymış. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi geldik. İnşallah biran önce dökülür de biter gider ya çok çekti yavrum bizim de alt üst oldu ev huzuru kalmadı 10 gündür ağlamalar kusmalar oyy oyy
Canim konustuk hallettik cok şükür ara ara oluyor bizde boyle. Birde ben bu ara stresliyim nedense herseyi takiyorum annemlerde covid oldu ya bir yere cikamadim evde abuk sabuk seylere takılıyorumTepkin ne oluyor peki canım kavga ettin olmadı konuştun olmadı mı mesela ya anlamıyorum biraz kendi kafasına göre haraket etmeyi seviyor gibi kocan hep böyle miydi
Canim dişlerden olabilir. Gunduz ayakta sallaniyorsa o sekilde uykuya geçmek isteyebilir.Kızlar bizim uykular iyice zıvanadan çıktı çalıştığım için gündüz perişan durumdayım. Gece 2 saat falan uyumuyor oturma odasına salona gidicem diye ağlıyor. Hatta orda da illa ışık olsun diyor. Meme emerek mama yiyerek uyumak istiyor ama yatakta değilnedenini anlamadım gitti. Uykusu var ama geri uykuya dönemiyor. Yatakta emerek veya mama ile uyumazsa hemen içeri gidelim diyip oturma odasında meme emerek uyumak istiyor. Ağlamaktan iyice uykusu kaçıyor. Bu gece biraz da kitap okudum uykusu gelsin diye sonra telefondan şarkı istedi şarjı yok dedim tv den baby tv istedi ona da şarjı yok dedim en son 2 saatin sonunda salonda koltukta emerek uyudu. Sabaha karşı yatağa aldım. Ben de uyuyakalmışım bakıcı gelmiş o uyandırdı servise zor yetiştim
Artık bi pedagog a psikologa uyku danışmanı bişeye gitmek istiyorum. Ama çalışırken gündüz uykularında yanında değilken nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bakıcı saat 11 dedi mi mama verip ayakta salllayarak uyutuyor bi de onu eğitmem gerekecek7-8 de kalkan çocuk 11 de uyur mu. Anlamıyor çok uykusu oluyor diyor halbuki mama alışkanlık oldu onu isteyince de uykuya götürüyor o da uyuyor tabi gece uyumadığı için. Uyusa neyse 2 saatte 3 kere uyanıyormuş. izin de alamam yoğun bir dönemdeyiz.
Çok bunaldım düzeni olan uyuyan bir çocuktu. Bu karanlıkta uyanma işi çok bozdu. Bazen karanlıkta uyanıyor ben işe gidiyorum bakıcı geliyor sabah oldu diyoruz ama karanlık. Gece uyanıyor daha sabah değil uyu diyoruz. Çocuk da haklı iyice alt üst oldu bildiği herşey.
Çok büyüdüler algılar çok açıldı bir düzeni değiştirmek çok zorlaştı. Gitgide de zorlaşıyor. Gündüz konuşsam bile gece sadece ağlıyor hiç anlamıyor dinlemiyor. Babasıyla sakinleşmiyor.
İçimi döktüm çok doldum çok uzun oldu kusura bakmayın
Yok canım dişlerin çoğu çıktı ve çok şükür problemsiz çıktı ağlama sebebi istediğini yapmamamızdan oluyor. Gitmemek için direniyorum ama sonunda o kazanıyor helak oluyor ağlamaktan içini çeke çeke sakinleyip uyuyamıyor sonra. Direkt gidip orda emzirsem uyuyor geri gelmek istediğimde uyanıyor ben de onun yanında dalsın derken uyuyakalıyorum. Kadın sallayarak uyutuyor ama benim sallamamı asla istemiyor. Evet 11 erken 2 uykudan tek uykuya düştük otomatik 2.uyku kalktı ilk uyku kaldı. Bunu ileri al diyorum ama çok uykusu oluyor ağlıyor dayanamıyor diyor. Hafta sonu benleyken tek uyku bile yapmıyor dışarı çıkarsak arabada uyuyor evde mümkün değil uyutamıyorum sonunda saat 6 da sızıp kalıyor ve gece çok kötü geçiyor. Hafta içi ayrı hafta sonu ayrı düzeni var resmen tabi buna düzen denirseCanim konustuk hallettik cok şükür ara ara oluyor bizde boyle. Birde ben bu ara stresliyim nedense herseyi takiyorum annemlerde covid oldu ya bir yere cikamadim evde abuk sabuk seylere takılıyorumsagol jadesii
Canim dişlerden olabilir. Gunduz ayakta sallaniyorsa o sekilde uykuya geçmek isteyebilir.
Sende calisiyorsun yoruluyorsunsıkma canini gelip gecici hersey Allah sagliklarini versin ben krya ya bir ara bagryrdum gece uyumuyor diye istemeden oldu hep smdi uyaninca konusuyrum anlatyrum ama ise yararsa tabi :) en son 1 saat salliyorum
işe başlayınca oldu bizimki de . En azından şu an odadan odaya gidebiliyorum .bağlanma konusunda çok şükür hallettik sıkıntımızı gibi. Evet Sena da uyku ile bizim gidişimizi bağdaştırmıştı uyumuyordu . Şimdilerde de çok uyanıyor alışkanlık oldu herhalde diyorum .özellikle bir de mama için uyanıyor . Artık şüpheye düşüyorum acıkıyor mu acaba diye . Katı pek beslenmediği için doymuyor galiba diyorum. Sizden de fikir almak istiyordum en son akşam yemeğini ne zaman yiyorlar , sonrasında bir şey veriyor musunuz ?Senanın da düzen sen işe başlayınca bozulmuştu sanki bizim de çalışmam çok etkili. Resmen çocuk kopmak istemiyor uzattıkça uzatıyor. Karanlıklar yüzünden uyurken bırakmak zorunda kaldım uyanamaz oldu çünkü o da çok etkiledi. Hiç bırakmazdım ben uyku benim gittiğim bişey haline geldi ki hiç istemiyordum böyle olmasını