2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
üst üste gelmis hep cok uzuldum canim cok gecmis olsun
cok gecmis olsun sizede canim. yakisikliyi yormustur boyle hastalik
canim noluyo boyle ya valla bizde de hep kaza. hele bugun arel civani yuzunden bir ısırmış etini koparacakmis nerdeyse size de gecmis olsun sekerparem
kum mu oy misim cok cok gecmis olsun

kizlar herkes uykudan dert yanmis ama bence ya diş dönemi ya da ayrilik kaygisi gibi. biz su anda sakin bir donemdeyiz. son dişler gelince vaslar yine cigliklar bi de arel uyurgezer diye dusunmeye basladim. istisnasiz 2 aydir her gece kalkiyor valla bazen civan kalkmiyor ama arel kalkıyor. yanıma gelip kivrilmis uyumus oluyor ben farketmezsem. koridorda yakaladim gecen gun gozu kapali geliyordu. bazen birlikte yatıyoruz bizim yatakta kalkiyor anne anne diye ayaklanip yol almaya baslarken sesleniyorum burdayimmm diye geri donuyor uyumaya devam. dun gece de birlikteydik kalkti oturdu. bekledim yok direniyor oyle oturarak uyuyor. en son ben basini yastiga koydum. areldeki durum ne hic bilemedm var mi bi fikriniz?

Bazı çocukların böyle gece sık uyandığını ama kendi kendine bi şekilde geri uyuduğunu duymuştum. Bir arkadaşımın oğlu da küçüklüğünden beri hep kalkıp koltuğa gidip uyuyormuş kimseyi uyandırmadan ağlamadan. Hala daha gece kalkar yanımıza gelir falan diyorlar. Belki normaldir. Uyurgezerlik tam ne ve kaç yaşında başlar hiç bilmiyorum.

Kuzum yaa seninki temas istiyor ama evet o da bir destek onu da kesmek lazım aslında keşke uykuları bölünmese ve uzun olsa da hiç kesmesek. Mesela ben şu an ipekle yanyana yatmayı seviyorum biraz daha büyüse de sarılıp uyusak diyorum ama böyle olunca da çözüm neyse yapayım gerekirse odayı ayırayım diyorum. Bazen ben de çıkamayacağı bir beşik alsaymışım daha mı iyi olurmuş diyorum. Biz 7 aylıkken bıraktık beşiği hoş o zaman da kendi kendime uyku eğitimimsi bişeyler vermeye çalıştığımda iyice mayışıyor tam uykuya geçecekken kucak istiyordu o zamanki desteğimiz de kucaktı. Yani o da bir çözüm değil ama şimdi yataktan fırlayıp inmesi beni çıldırtıyor bu şekilde eğitim falan olmaz diyorum

Biz 7-7.30 gibi yiyoruz sonra da genelde bişey yemiyor bazen meyve yiyor yatarken de süt ya da mama içiyor ama zaten biz de iyi bir örnek değiliz 1 ya da 2 kere kalkıyor erken uyduysa 3 bile olabilir. Ama artık gece mamayı bir kaç yudum alıp bırakıyor maksat uykuya geçmek. Ya da sulu verdiğim için beğenmiyor bilmiyorum artık

okudum canım yazdıklarını bizim için de uyku problem özellikle bu ara diş sıkıntısı var inat halinde o yüzden ama atak da olabilir
Bizimki de sabah uykusunu çok seviyor geç kalkınca öğle uykusu ve tabi ki gece de geç yatıyor bende erken kaldırıp erken yatırma peşindeyim ama onu da tam beceremedim daha çünkü ben uyandırınca öğle unuttuğumda bu sefer 3 saat uyuyarak yine geç saate atıyor kendini kısır döngüdeyiz şuan yani
Ama denemelerim vs şunu fark ettim çoğunlukla 7 saat İçinde evdeki koşturmayla uykusu geliyor (sizin daha az daha fazla olabilir ) ekstra yormadıysa kendini ve bu saati aştığında uyku kaçıyor hırçınlaşıyor ve uykuya anlamsız direniyor ve uyumuyor siz çalıştığınız için geç geliyorsunuz. İpek vakit geçirmek istiyor uyku döngü saatini aşıyor aslında bakıcınız saat 1 gibi yatırırsa 2 de kalkarsa akşam 9-10 aralığı da tekrar uyur bence bunu bakacına tekrar söyle gerekirse Uyuyakalsın ama uyutma saat 1i bekle diye
Bu saaat aralıklarına dikkat edince düzen sağlanıyor ama bozulunca da toparlamak zaman alıyor sabırlı davranmak lazım üzüp sıkma kendini büyüyorlar he şey gittikçe kolaylaşıyor umarım yakında düzen sağlarsınız
Birde Gece beslenme için yazmışsın tam okuyamadım ama için şunu fark ettim gece benim kız acıkıyor gerçekten bizimki sabah mama veya süt verirsem daha çok uyuyor vermezsem kısa bir süre sonra kalkıyor belki sizinki de acıkıyordur dozktora danışmak lazım ama belki de bir süre daha gece beslenmesi gerekiyordur

helinim, arelin durumu uyurgezerlik midir bilmem ama benim büyük kızımda vardı uyurgezerlik, şükür ki gecti, ne zamandır hiç yaşamadık. dışarı çıkarken yakalamıştık bir keresinde, cok korkunçtu. biraz daha büyüse daha iyi anlarsınız, uyurgezerse hiç bir şey hatırlamaz. sabah anlattığımızda hiç bir şeyi hatırlamıyordu, şükür şimdi yapmıyor, inşallah kalıcı olarak geçmiştir.

S Susam_tanesi dünürüm, galiba uykuya direnme çoğunluğun muzdarip olduğu bir konu. ipek gelinim seni sanki daha çok zorluyor gibi. tek uykuya düşse diye tavsiye verecektim ki zaten düşmüş, şu durumda seni cok yıpratıyorsa profesyonel yardım almak gerekebilir ya da yıkılmadım ayaktayım dersen, bu bir süreç ve illa ki geçecektir. kimi cocukta uzun kimi cocukta daha kısa oluyor, uyumak istememe.

bizim ki de emerek uyuyor ki, (ne zaman biraktiracagim bilmiyorum, gerçekten çok sıkıldım, hele bu karantinada, artık sormak vs de yok, direkt yakamdan elini sokup, kendi çıkarıyor) deli gibi uykusu olduğu, hatta 5dk dolmadan uyuyacagi halde ağlaya ağlaya yatıyor. uyumayıp, dünyayı kesfedeceklerini be bileyim atomu falan parcalayacaklarini düşünüyorlar herhalde.

kizlar benim de size bir sorum var, benim küçük Asimim, tam bir eli maşalı, ne yapacağım bilmem. eli de nasıl ağır, vurdu mu acıtıyor, cimcikleme, nadir de olsa ısırma ama en çok vurma, elinde ne varsa onunla vuruyor.

en son babasının burnuna, arabayla vurdu ki, 5 dk kendine gelemedi adamcağız. ciddi zarar da verebiliyor. sessiz kalma, o an iletişimi kesme gibi yöntemler denedik, hatta can acısıyla bağırdım bile ama yok anlamıyor. kendi cani da pek acımaz, küçük kizim o vurunca vurdu, saçı çekilince saçını çekti birkaç kez ama gik demiyor. tabi onun kadar vahşi olamıyor merhamet ediyor da küçük diye.

şimdi ne yapsak da bıraksa bu huylarını. var mı bana tavsiyeniz, ya da bir yerde okumussunudur da kitap öneriniz vs. bir yerimizi sakatlamadan geçse su alışkanlıkları. kizlar da hiç böyle şey yaşamadım, sastik kaldik, sinirlenince vuruyor, yoluyor ama bir de oyun oynarken yapıyor, tıpkı küçük aslan yavruları, yavru kedi, köpekler böyle oynar ya, vurmalı pati atmalı tıpkı öyle, bunu oyun sanıyor ama biz sevmiyoruz bu oyunu. çok uzattım ama çok da dertliyim ne edeyim.

Gece beslenmesi için içim rahat etsin diye yatmadan 15 dk önce muz veriyorum onun tok tutacagina inanıyorum hemde bir rutin oldu muz yiyince uykuya gitmeye az kaldığını anlıyor
Benim kıza muz vermeye kalksam en az bir saat öncesinde başlamam lazım katı iyi kötü yiyor ama çok ağzında bekletiyor çıldırıyorum 15 dk da bitireceğini bilsem her gün veririm

D dilzar o konuyla ilgili ben de muzdaribim . Aşırı değil ama sinirlendiğinde Sena da suratımıza vuruyor , bir sinir var görmelisin . Yaşıtları ile oynarken de biri bir oyuncak vermesin ya da az daraltsın bunu hemen saç çeker , vurur , iter hatta tekme atıyor . Kimsenin çocuğuna dirlik vermiyor hele ki gücü yetiyorsa. Zaman zaman da o çocukların adı geçtiğinde kendi kendine yüzüne vurarak onlara ne yaptığını anlatıyor. Bir çözüm bulursan beni de etiketle . Arkadaşım görmezden gel dedi ama elalemin çocuğuna zarar verirken de nasıl görmeyim

Merhaba kizlar uzun uzun aranin ardina geldim gitmeyen arkadaslarim varmis cok sevindm dagilmamissiniz ne guzel ben de artik geri gelmeye calisacagim cok ozledim burayi farkettm de

Iyisinizdir insallah. Bizde hersy yolunda sukur

Hatirlayan olacak mi acaba yoksa unutuldum mu

15 dk 15 dk erkene alarak uyandırmayı deneyebilirsin. Belki gündüzler uzadıkça daha rahat uygulayabilirsin şimdi sabahları karanlık ya onlar da güzelce uyuyor. Sen en azından kendi yanındasın bi de ben başkasına laf anlatmak onu da kararlı durabilecek ama çocuğu da incitmeyecek seviyede eğitmem lazım ki bu çok zor bence.

Bi de az uyut veya erken/geç uyusun gece uyumuyor deyince sanki akşamdan akşama çocukla ilgilenmek zoruma gidiyor diye ne biçim anne diyecek içinden diye düşünüyorum dün biraz bahsettim uyku aralıkları 5-6 saat olmalıymış bu yaşta 12 den önce uyutmayalım diye. Sizin işinize yaratacaksa yapalım diyor. Sadece benim için değil ki sen de gündüz kesintisiz uyusa daha rahat edersin. 3 saat sonra uyuyan çocuk yeterince uykusu gelmeden uyuduğu için 2-3 kere bölüyor uykusunu. Çocuk büyümesi için gerekli. Ben zaten saat 10 da uyusa da razıyım zaten ben de biraz sonra uyuyorum. Onun da büyüme hormonunu kaçırmasını istemiyorum. Dün 11 de uyudu gece uyandı yine oturma odasını istedi ben de yanında uyuyakalmışım. Sabah benle birlikte 7 ye doğru uyandı. Bu yaşta çocuk 8 saat uyur mu?

Gündüz konuştum 11 de uyumuş 13.30 da uyanmıyor uyandıramadım napiyim diye. Döngü halinde birbirne sebep oluyor herşey

9-11 arası uyku çok kıymetli uykumu geçtim 10 da uyusun sabah 6 da kalksın 1 saat sabah oynayalım ona razıyım. Önceden böyle yapıyorduk hava kararınca dengemiz bozuldu.

Gece beslenmesi için içim rahat etsin diye yatmadan 15 dk önce muz veriyorum onun tok tutacagina inanıyorum hemde bir rutin oldu muz yiyince uykuya gitmeye az kaldığını anlıyor
Bizim hastalıktan beri geçmeyen bir kabızlığımız var görüp istemediği sürece muz veremiyoruz ama mantıklı rahatsız edecek bir yiyecek de değil.

Minik aslancık yaa Konuşsan anlamaz mı acana sert ve ciddi bir şekilde. Bir de acaba kitap var mıdır ki bunla ilgili bi araştırsan. Kitaplardaki mesajlar iyi olabiliyor

Demek içten geliyor bu durum naif prenses sena da yapıyorsa engeleyemediği bir siniri var

S Susam_tanesi canim karya oglen 1 saat uyuyor sadece o uykuyuda 2 gibi yapıyoruz bir yerde okumustum 3 den sonra uyutmayin diye ama 11 cok erken gercekten akşamda 10 bucukta yatryrum bazen 11 bazen 10 duruma gore bir turlu erkene cekemedim cnku gune gec basliyoruz biz sabah 9 9 bucuk gibi uyaniyoruz
.
Gecen hafta gece uyanmalarimiz cok oldu dun gece mesela cok döndü durdu
Dönemsel mi bilmiyorum. Ondan onceki ay ise uykuları cok iyiydi.

Umudum- canim karya 8 gibi aksam yemegi yiyor 8 den sonra yemek agir gelir diyorlar ama ben uyumadan ya meyve ya da genellikle kavanoz mamasi yada irmikli muhallebi yapiyorum 120 cc kadar
Gece 3 4 gibi mama içiyor bazen 2 degisiyor eger 4 5 gibi icirirsem sabah kahvalti yaptırıyorum ama bazen sabah 7 bucuk 8 e dogruda veriyorum donup duruyor acikiyor heralde. Yani gece 2 kez mamamiz oluyor (150 cc)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…