2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhaba bayanlar ben de artık baya karışımlı yemekler yapıyorum kıza. 1 top kıyma hasliyorum üstüne sOgan sarımsak . Balkabagi patates kabak havuç pırasa brokoli karnabahar degisimli olarak birkaçını koyuyorum 1 kaşık kadar buzluktan haşlanmış nohut atıyorum biraz mercimek . Bazen biraz bulgur . Bazen de pirinç koyuyorum biraz katıca yapıp çatalla eziyorum

Yarin aile sağlığı merkezinde 9.ay aşımız var. Yaptiran oldu mu?
Şu bölge bölge kimi yerde yapilan,kimi yerde gerek görülmeyen gizemli göçmen kızamık aşısı
Ben yaptırdım aşıyı Bizim sağlık ocağı öneriyoruz elimizdede aşı var dediler yaptırmak istemeyenler için yada aşı elinde olmayan sağlık ocakları içinde zaten 1 yaşında oluyor dediler

Soru çocuğumu bi kaç haftalığına sahiplenirmisin ay benim iştahım açıldı okudukça. İmrendim, az da kıskandım maşallah bebişine

nuriye54 canım portakaldan sonra dişlerini silmeyi unutma olur mu, ilk kizimin portakal yüzünden ön dişlerini asit yakmıştı.belki siliyosundur ama yine de her anneye mutlaka söylüyorum
AA bilmiyordum her yemekten sonra su iciriyorum ağzı temizlensin diye ama sileyim bundan sonra saol
Asi için aradı sağlık ocağı ama yaptirmiycam kimseyle teması yok yaşında olur dedim. Rotada yaptırmadım mukuslu kakası vardı
Devlet aşısılarini yaptırdım geçen ayda menenjite basladik

Soru çocuğumu bi kaç haftalığına sahiplenirmisin ay benim iştahım açıldı okudukça. İmrendim, az da kıskandım maşallah bebişine
Ayy seve seve birlikte gelin ama evin halini benim dağılmışligimi görunce ağlamak yok genelde bizim yemeğimiz olmuyor ama minnosa yemek yapmayi çok seviyorum :)

Ben yaptırdım aşıyı Bizim sağlık ocağı öneriyoruz elimizdede aşı var dediler yaptırmak istemeyenler için yada aşı elinde olmayan sağlık ocakları içinde zaten 1 yaşında oluyor dediler

Ben de yaptiricam ,ateş vs oldu mu peki?
zaten huysuz iyice dellenmesin

Rota nota Allah ne verdiyse doktor ne dediyse yaptırıyorum
Ablası da hepsini olmuştu,kreşte falan öyle aman aman salgın hastalık yaşamadı şükür belki aşıdan belki bünyeden bilemeyiz tabii de

Allah sağlık sıhhat versin hepsine melek bunlar ya bakmaya doyulmaz, öpmeye kiyilmaz
Allah'ım dileyen ve anne olmayi gerçekten hakeden herkese nasip etsin

Eti balığı ben de hep çorbalara koydum ama eline vermek istiyorum artık bu yüzden tereddutteyim.
Muzu da çok nadir veriyorum çünkü direkt kabiz oluyor maalesef

Eti balığı ben de hep çorbalara koydum ama eline vermek istiyorum artık bu yüzden tereddutteyim.
Muzu da çok nadir veriyorum çünkü direkt kabiz oluyor maalesef
Evet muz riskli o yuzden bende 2 veya 3 gunde 1 veriyorum ama baligi elde biraz zor yerler sanki baligi ben yediriyorum.birde soyle birsey var bizde benim kizim cok ttembel ve gayretsiz eline versem pek yemiyor agzi acik bekliyor cok ta istahli arka arkaya kasiklar agzina gitsin istiyor ahhah.o yuzden sadece isine gelenleri kendi yiyor.mesela.dun 1 avuc kuru uzumu yedi:))))

Olsun zamanla hepsini yer kendi. Ablam hep kaşıkla ve ısrar kıyamet besledi o yüzden ben öyle olmamak için en baştan eline verdim sebzeleri. Yogurdu bile bardaktan iciriyorum hafif sulandirip(bardağı da tutmaya calisiyor). Çocuğun arkasından kaşıkla kosmamaya yeminliyim:)
Herhangi bir sağlık sorunu olmadıkça da ister yesin ister yemesin hiç israr etmiyorum çok şükür sağlığı da yerinde.

Bende zorlamiyorum ama o beni zorluyor yedir beni diye

Maşallah hep böyle devam eder umarım. Benimki de epey iştahlı ama yine de sağlık ocaginda tartildik yarım kg alabilmis bu ay
Masallah Yarim kg cok iyi 5 6 aydan sonra dr lar aylik yarim kilo bekliyorlar zaten bizde aylik 500 600 gr aliyoruz.total kilo ve boy persentil egrisinde normalse sorun yoktur.boyle devam etmiyor pek diger 2 kizim 5 yasinda yemegi biraktilar gorsen suan safinaz gibiler ama bagisjkliklari iyi gunun sonunda nekadar yedikleri degil ne yedikleri önemli aslinda

Yuzde 50 persentilde çok şükür.
5-6 yaslarında tombik olanların Yuzde 90 için sağlıksız besleniyor bence. Safinaz gibi ama sağlıklı olmasını tercih ederim

Ayy seve seve birlikte gelin ama evin halini benim dağılmışligimi görunce ağlamak yok genelde bizim yemeğimiz olmuyor ama minnosa yemek yapmayi çok seviyorum :)
Bizim ev de 9 aydın eve benzemiyor Her yer yastık oyuncak mama çeşitleri. Görmezden geliyorum artık hayat herşeyi kafaya takacak kadar uzun değil vallahi.

Yuzde 50 persentilde çok şükür.
5-6 yaslarında tombik olanların Yuzde 90 için sağlıksız besleniyor bence. Safinaz gibi ama sağlıklı olmasını tercih ederim
Cok zayiflar ama.hergun organik yumurta gunluk sut ev yogurdu bol kuruyemis tahin pekmez balla.falan besleniyorlar sebze meyve ette yiyorlar yeter kilo saglik gostergesi degil zTen gerci cok boylu da degiller ama (halalari cok kisa)

Cok zayiflar ama.hergun organik yumurta gunluk sut ev yogurdu bol kuruyemis tahin pekmez balla.falan besleniyorlar sebze meyve ette yiyorlar yeter kilo saglik gostergesi degil zTen gerci cok boylu da degiller ama (halalari cok kisa)
Boy biraz genetik bir olay. Bizimkinin hedef boyu 1,75 mis ama 1,70 te de kalabilir dedi doktor (yeterince sağlıklı beslenmezse).
Sonuçta ergenlikte beslenmesine çok da müdahale edemeyeceğiz , ideal beslenmesine uyduruk beslenmesi arasinda max 5 cm olacakmis (bana da ilginc geldi)

hedef boyu anne baba boyunu baz alarak mı hesapladi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…