2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kuzu pirzola aldım arkalı önlü muhurleyip sonra kısık ateşte pişirdim verdim eline kemiğinden tutup eme eme çok güzel yedi sanırsın 3 gündür aç tavsiye ederim
Dblmnyx84 ek gıda miktariniz nekadar ? Birgunluk öğünde neler veriyorsunuz?

Ben de 3 ogun ek gida veriyorum ama bu durumda ara öğün yapmamis oluyor.
Kendi mahtığıma göre yazıyorum bu çocuk üç defa gündüz uykusu uyuyor, en az bir saat, oyun oynuyor, banyo saati falanı filanı derken bu yeme içmeye daha şimdiden daha fazla öğün eklersem ben ailemin geri kalanına ne yemek pişirme zamanı bulurum ne ev işi yapmaya. Banyo ve kişisel bakım tamamen unut zaten anne sütü yada devam sütüne hala ihtiyacı varken ara öğünlere çok yüklenmeye gerek yok bence. Şahsi fikrim

Oğlumun kan demiri düşük çıktı. Her gün kuzu yesin kendi avucu kadar dedi doktor. Ben de sebzeli yemeklere katıp öyle veriyorum. Senin tarifin benim bile ağzımı sulandırdı kesinlikle deneyeceğim benim şöyle sorunum var, oğlum eline alıp ya birşey yemeği redediyor. İlla ben besleyecekmişim Tembelliğin üst safhası. Gönül ister ki önüne koyayım bi güzel yesin.

Benimki 2 uyku uyuyor 3 kere ek gıda yiyor (arada masaya bizle oturunca eli boş kalmasın diye verdiklerimi de yiyor).Yani 3 kere yiyince ara öğün olmuyor sanki...
Tabi arada mama da içiyor . Aynen benimki de bütün gün yiyip içmiş oluyor sanki

Bi yerde okumuştum, ana öğünü hala aldıkları anne sütü ya da devam sütü oluyormuş. Henüz küçük oldukları için ek gıda ile doymasını bekleyemeyız. Bebeklerin gıdaya alışma süreci şu an yaşadığımız. Midelerine anne sütünden farklı gıdayı tanıtma da diyebiliriz. Yani aslında öğünler az mı çok mu önemli değil benim fikrime göre. Şu an doyurmaktan çok meyve sebze et vs ile yavaş yavaş tanışması benimsemesi önemli benim için. Bir yaşından sonra tabi ki devam sütü ihtiyacı azalacağı için Allah ne verdiyse besleyeceğim. Bunlar tamamen benim düşüncem.

Bebişimin benden daha iyi beslendiği doğrudur bizim doktor 5 gün 1 buzluk kupu ver dedi böle pirzola verince iki gün et vermiyorum
Bebisler çok çabuk alisiyorlar iki kere su içersem üçüncude sulugunu benim kaldirmami bekliyor
Bu sabah yarım yumurta sarılı patatesli tost yanına iki dilim avakoda verdim ufak bir dilimde bizim peynirden ama tuzlu geldi yemedi tiksindi

Maşallah bugün omlet yapıp önüne koydum bana bi bakışı var, anne hayırdır gibi. Ben uzatınca ısırıp yedi, kendisi ele almaya tenezzül bile etmedi. Eline tek ekmeği alıp kemirir. Bir yaş olmasına az kaldı diye avutuyorum kendimi

Bizimde demir sinirda cikti damlasini veriyorum ustelik her yemeginde et var anlamadim benimki isine gelen seyleri kendi yiyor bide acikcasi arkasinda 2 cocugum daha var ev isleri diger cocuklarim derken bide bebek ortaligi batirinca temizle vs derken gun yetmiyor bana o yuzden herzaman yapamiyoruz

bizim ki de somon hastası
nuriye54 kuzu pirzolayi ben de senin gibi veriyorum hem diş kaşıyor hem de yiyor maşallah
benim sıpam yerde komando gibi sürünerek her yeri kurcalıyor
bi yere tutunup kendisi kalkmıyor
ayakta koltuga tutundurursam dikiliyor saatlerce, ama asla adım atmıyor.
resmen adım atmayi bilmiyor..
normalde koltukta tutunurken sıralaması gerekmez mi? bizim gibi adım atmayan bebis var mı?
tam 9 ayımız doldu bu arada..

Iyi masallah sizin ki sürünüyormuş benim bebis ellerinden kendini yukarı kaldirip diz ustu pozisyona gecip.dusuyor tekrar yani emekleme surunme yok biryere tutunup kalkma assssla yok(miskin biraz) ama ben tutundurursam koltuga yada sehpaya oyle duruyor ama siralamak için erken daha yurumeye yakin donemde yapiyorlar suan yurumeye hazir degiller belli ki.gayet normal.ama elinden tutunca adim atarak gayet guzel yuruyor.

bizde de adım yok asla..
elinden de tutsan yok, yurutecte dörtnala seklinde ilerliyoruz

Yakınına merak edicegi tutmak istiycegi şeyler koyup adım atmasına destek olmayı deneyebilirsin biz öle yapmıştık.
Nezaman 9 aylık oldu bu minnoslar deliricem

Yakınına merak edicegi tutmak istiycegi şeyler koyup adım atmasına destek olmayı deneyebilirsin biz öle yapmıştık.
Nezaman 9 aylık oldu bu minnoslar deliricem
3ay sonra dogumgunlerinj konusmaya baslayacagiz.muhtemelen 1 sene sonra bu zamanlar da hic durmadan cir cir nasil konustuklarini

Selam! Giremedim hafta sonu. Ben de yoğurt ve çorbayı kendim kaşıkla verdim. Çorbaları çok sulu yapmadım. Blenderdan geçirmedim. Çatalla ezdim de yaptım. O yüzden biraz yemek gibi oldu çorbadan ziyade. Kaşığı bazen eline de veriyorum. Yemeğin sonlarına doğru. Döke saça bir şekilde yiyor.
sabah kahvaltılarda lor peyniri veriyorum önüne. Kendi yiyebiliyor. Salatalık dilimliyorum parmak gıda şeklinde eme eme yiyor. Çok az yumurta sarısı veriyorum. Sevmiyor. Bazen pankek yapıyorum. Onla da oynaya oynaya biraz yiyor biraz döküyor. Yanında bazen avokado veriyorum çok seviyor.
Tek başıma olduğum için çok yoruluyorum. Çok çeşitli menüler yapamıyorum. Ama fena da değiliz yani. 9 aylık olunca menümüze kıyma, tavuk ve balık da ekleyeceğiz. Az kaldı.

Salataligi mevsim sebzesi olmadığı için ben vermedim. Siz içindeki yumuşak kısmı mi veriyorsunuz yoksa diğer kısmı da parmak gida seklinde veriyor musunuz?
Benimki loru eline alamiyor çok yumuşak geliyor o yüzden kaşıkla veriyorum. Avakadoyu da omletine ve pankeklerine koyuyorum.
Pirasayi çorbasına koydum mesela obur turlu elinde nasıl yer bilemedim beceremez gibi geldi.
Cumartesi doktora götüreceğim kofte, et ve mercimek verebiliyor muyum Soracağım. Bu arada ekmek içine dadandi...

Salataligi bende vermiyorum mevsimsiz diye havuc falan veriyorum muz yediriyorum kabugunu soyup ben tutuyorumk kucuk kucuk isirip yiyor bazen meyveligine koyuyorum ordan yiyor.ben7.aydan beridir kontrollu olarak et kemik suyu balik kofte veriyorum her corbasina ya kirmizi mercimek ya irmik ya da ince bulgur katiyorum azicik.pirasayi dis cikarma doneminde verdim ben jeller zararli cunku cok.faydasini gördük acisini aliyordu hemde dişini kasiyordu.bu sabah zeytin yagina omlet yaptim yaninda peynirle yedirdim.biraz zeytini kucuk kucuk koparip verdim ara ogunlerde kuru uzum yediriyorum 2 ye bolerek.tabi her cocuk ayni olmaz benimkinin 5 tane disi var hepsi uzadi 6.patlamak uzere yüzden yiyebiliyor.

Ben mi çok cesaretliyim yoksa sorumsuzmuyum bilemedim
Haftasonu kiymali nohut yemeği yaptım tuz koymadım az domates suyu koydum normal nasıl yapıyorsam soğan sarımsak baharat kizinkini ayırıp birazda cezvede pisirdim bizimle öğle yemeğinde önüne koydum tek tek yedi diyemem yemeğe çalıştı 3 kerede 1 başarı oranıyla avuç avuc iki kaşık yedi.
Dün bize nasıl yapıyorsam zeytinyağlı pırasa yemeği yaptım havuçlu pırasalı soğanlı azcik pırasalari uzun kestim yine yemekte bizimle oturdu yedi zaten ısırmiyor eme eme yedi
Taze fasulye yemegi yaptim sadece verirken fasulyeleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardim

Portakal dilimleyip eline veriyorum 1-2 denemede zarını soymustum baktım yiyor artık direk veriyorum hatta dün aksam çekirdekli vermişim çıkarıp onlugune dusurmus bu sorumsuzluk kızdım kendime dikkatsizliğime ama yemiş çıkarmış sonra aferin kızıma dedim

Yarım muzu eline veriyorum sikarak emerek yiyor
Mercimek az bulgur az soğan Z.yagi mercimek köftesi yapıyorum
Kiyamali yesil mercimek yemeği yapıp az un koyup krebe çeviriyorum kopararak yiyor

Artık menüleri ortaklastirmaya çalışıyorum domates suyunada başladım ins birşey olmaz tuzsuz yap ayır ver olcak ins

Yarin aile sağlığı merkezinde 9.ay aşımız var. Yaptiran oldu mu?
Şu bölge bölge kimi yerde yapilan,kimi yerde gerek görülmeyen gizemli göçmen kızamık aşısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…