- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
Maşallah kuzuyaBen trendyoldan almıştım canım çok memmunum
Pazar günü bizimkini 1,5 saat babaannesine götürdü babasi...aylar sonra ev toplandi, hızlı hızlı da olsa gönlümce temizlik yaptım...Tutunarak kalkmaktan bildiriyorum fırsatınız varsa gelmeyin. Ev savaş alanına döndü biri görse taşınıyoruz zanneder. Kitaplar, çekmeceler, kablolar sürekli tedirginler çünkü küçük kaplan pusuda. Eşim izinde adam bebeden kaçmak için kendini ev işine verdi ama kurtuluşu yok bab-baa gege diye çığırıyor. Babası gelsin dur dur söyleyecekmiş. Kedi ayrı eve çıkmaya karar verdi galiba, her gelene kendini sevdirmek için bin takla atıyor hayvan biri alsa götürse beni de kurtulsama geldi. Bir çocuk büyütmek için bir köy gerekir ne demekmiş atasözünden kompozisyon sınavı olsa 100 alırım. Neyse yarın ananesini arayayım da sizi çok özlemiş diyeyim belki felekten bir gün çalar çamaşırları falan katlar bi de sıcak çay patlatırım üstüne...
Maşallah kuzuyamarkasi modeli nedir
Beklediğim şeyleri genelde yapmıyor ama bakalımMaşallah kuzucuğaönümüzdeki ay koşmaya başlar artık. Sağlıkla büyüsünler. Bu arada diyete devam ediyor musunuz? Oğlum kahvaltıda hiçbir şey yemiyor. Yumurtayı ilk denemelerde yedi(çeyrek) ama sonra bir daha ne omlet olarak yedi ne de haşlama. Neler veriyorsunuz siz?
Pankek tariflerinizden verebilir misinizBeklediğim şeyleri genelde yapmıyor ama bakalımbebisim hala sesli gülmüyor alkış yapmıyor sesli gulen bebeğe bayılırım diyetimi 5 ayda açmaya başladım 6 ayda yumurta diyetimi actim ilk pismisle bebisede 7 yada yogirt peynir yumurta şeklinde 1 er hafta şeklinde verdim :) hergun yoğurt peynir veriyorum yumurtayı haftada 1-2 veriyordum smdi gün aşırı veriyorum .
Bebişe 7 bucuga kadar tek besin 2 günde 2 kere veriyordum 7 buçuktan sonra pankeklere başladık kahvaltı ogunune başladım + 3 kaşık yoğurt 8 den sonra öğle yemeği ekledim hergun 1 küp et ve sebze veriyorum akşamda yemekte bizle otursun diye önüne sebze veriyorum
Size hazırladığım birkaç tabağı paylaşayım
Çok teşekkürler ben de deneyeyimbuharda ıspanağı öldürüp içine biraz siyez un biraz z.yağ köfte gibi yapıp azıcık yagladigim tavada önlü arkalı pişiriyorum.
Yulaflı suda ıslatıp içine ufak dogradigim armutlari katıp azda siyez unu (tutsun diye) önlü arkalı pişirdim. Aynısının muzlusuda güzel oluyor
Yumurta sarısı ikiye bölüyorum yarısına az su ve z.yagi az kekik
Diğer yarısınin içine evdeyaptigim peynir koyup pişirdim
Yada diğer yarısına pazı ıspanak yumurta ile çırpıp pişirdim
Trabzon hurması çeyreğini ezip içine irmik koyup önlü arkalı pişirdim
İrmik keçiboynuzu unu siyez unu bir kavonaza koydum içine yoğurt zeytinyağı pisirdim
Doktor tavsiyesi-- 1 kilo kemikli kuzu incik içine 1 soğan 1 patates 7-8 sarımsak su düdüklüde 1 saat pişir etleri al mikserden geçir buz kuplerine koy dondur hergun 1 küp çıkar yesin
Kalan suyu blendirdan geçir soğan patates sarımsak karışsın bölmeli poşetlere köy hergun 1 tanesinde sebzeleri hasla ver.
Ama benim kız eti sevmedi tiksindi ben 1 küp içine kekik kimyon biraz soğan sebzeleri hasladigim suda azcik tutsun diye un sulu tavada pişirdim sevdi
Ay ne guzel anne olmadan duruyor benimkini biri cagirsin eline vurup ustume tırmanıyor:)))Pazar günü bizimkini 1,5 saat babaannesine götürdü babasi...aylar sonra ev toplandi, hızlı hızlı da olsa gönlümce temizlik yaptım...
Bizimki de tutunarak kalkma denemelerine başladı. Ama emeklemiyor
Benim ki hep kucaktaydi hiç inmezdi ama çok erken emekledi şimdi koltuklara tutanarak yürümeye çalışıyor yaşında ins yürüyecek gibi yani ona bakmıyor her cocuk farklı arkadaşımın ile aralarında bir hafta var bebeği daha yeni yeni emeklemeye çalışıyor o da hiç kucağına almadi mesalaBen sürekli mutlaktayım işim gereği bebisimle yeterince ilgilenemiyorum yanıma gelmek için salondan mutfağa gelmek için ilk önce komando gibi süründüsonra emekledi yeterki benim yanıma gelsin. kucağıma alistirmadim.işim olmasaydı bende alıştırırdım muhtemelen. Belki o zaman da ne sürünür ne emeklerdi
Aynısı bana çok düşkün bu aralarAy ne guzel anne olmadan duruyor benimkini biri cagirsin eline vurup ustume tırmanıyor:)))
Ben daha böyle veremiyorum dışı de yok bakalım ne zamanBeklediğim şeyleri genelde yapmıyor ama bakalımbebisim hala sesli gülmüyor alkış yapmıyor sesli gulen bebeğe bayılırım diyetimi 5 ayda açmaya başladım 6 ayda yumurta diyetimi actim ilk pismisle bebisede 7 yada yogirt peynir yumurta şeklinde 1 er hafta şeklinde verdim :) hergun yoğurt peynir veriyorum yumurtayı haftada 1-2 veriyordum smdi gün aşırı veriyorum .
Bebişe 7 bucuga kadar tek besin 2 günde 2 kere veriyordum 7 buçuktan sonra pankeklere başladık kahvaltı ogunune başladım + 3 kaşık yoğurt 8 den sonra öğle yemeği ekledim hergun 1 küp et ve sebze veriyorum akşamda yemekte bizle otursun diye önüne sebze veriyorum
Size hazırladığım birkaç tabağı paylaşayım
Bence dönemsel değişiyor. Benim oğlum da küvetten çıkmaya çalışıyor başına su dökünce. Kucağınızda yıkamayı deneyebilirsiniz belki, size yakın olunca daha az korkar.Arkadaşlar benim oğlum banyoyu çok severdi hiç aglamazdi iki defadır çok korkuyor titriyor neden olabilir sarılarak yıkadık resmen ancak oyle saçını traj etmiştik o zaman mi korktu acaba sonrası gene normaldi ama son iki defadır çok korkuyor oyuncak koyuyoruz şarkı söylüyoruz babasıyla ancak öyle yıkadık düzelmez mi acaba çünkü çok severdi şimdi korkuyor
Dis cikarma donemlerinde daha da cok artıyor anne ihtiyaclari simdi 4 tane cikardi emerken isirmalar basladi emzirirken cok zorlaniyorumAynısı bana çok düşkün bu aralar
Acaba yuzune su mu kacti yada agzina falan ben bebeklerjn kafasina dusta takilan plastiklerden kullaniyorum bi deneyin isterseniz bebekler suratina su değmesini pek sevmiyorlarArkadaşlar benim oğlum banyoyu çok severdi hiç aglamazdi iki defadır çok korkuyor titriyor neden olabilir sarılarak yıkadık resmen ancak oyle saçını traj etmiştik o zaman mi korktu acaba sonrası gene normaldi ama son iki defadır çok korkuyor oyuncak koyuyoruz şarkı söylüyoruz babasıyla ancak öyle yıkadık düzelmez mi acaba çünkü çok severdi şimdi korkuyor
Sudan korkuyor emin oldum görünce bile ağlıyor neden böyle oldu ki çok severdi hâlbuki çok üzüldümAcaba yuzune su mu kacti yada agzina falan ben bebeklerjn kafasina dusta takilan plastiklerden kullaniyorum bi deneyin isterseniz bebekler suratina su değmesini pek sevmiyorlar
Evet sarılmak istiyor öyle yıkadık zaten ins geçicidirBence dönemsel değişiyor. Benim oğlum da küvetten çıkmaya çalışıyor başına su dökünce. Kucağınızda yıkamayı deneyebilirsiniz belki, size yakın olunca daha az korkar.
Suyun sicakligi etken olabilir yuzune agzina kacmis su etken olabilir mutlaka birsey olmustur siz farketmeden korkmustur kuvetin icinde oturtarak onune oyuncak ordekler vb oyuncaklar koyarak tekrar deneyin isterseniz mesela ben kuvetini sampuanla köpürtüp bir miktar su.koyuyorum icine ordeklerini koyuyorum suya vurarak çıp çıp yapmayi ogrettim simdi cok egleniyor yikanirkenSudan korkuyor emin oldum görünce bile ağlıyor neden böyle oldu ki çok severdi hâlbuki çok üzüldüm
Hatta sunu da bir deneyebilirsiniz normal zamanda oyun oynarken bos küvete oturtun onune oyuncaklari dökün biraz küvette oynasin boşken kuveti benimsemesini saglayabilir nacizane fikrimSudan korkuyor emin oldum görünce bile ağlıyor neden böyle oldu ki çok severdi hâlbuki çok üzüldüm