2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Geçmiş olsun .
Smdi süt urunleri tüketiyor musunuz? Hala mukus devam ediyormu?
Çok teşekkür ederim. Doktorum 2.5 yaşına kadar diyet yapmalısın dedi. Yani sütten kesene kadar. Ben ek gıdaya geçtiğimde alerji testi yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü bazı bebekler 6.ayds artık tolera edebiliyormuş 1 yaşında tamamen geçiyormuş. Ek gıdada süt ürünleri büyük kolaylık ve kalsiyum deposu mahrum kalsın istemiyorum. Alerji testindende geçemezsek mecburen diyete devam edecez. İnanın bisküvi türleri, pide lahmacun bile yemiyorum. Memlekete gittiğimde kakası sarı ve katıydı evime geldim yeşil, mukuslu ve sıvı. Sebebini çözemedim.

Ya ne güzel dısarı cıkarıpbgezdiriyorsun ben korkuyorum dısarı bebekle cikmaya . Bugun saglik ocagina gittik gece kabus gorfum bebek agliyor susmuyor . Sonra ilac almaya gidiyorum bebegi birakmak zorunda kaliyorum vs evde asansor yok ki heme koyup cikayim . 2. Kattan arabayi indiremiyorum o kadar agirki bizimki zayiflamis 3 aylik oldu bugun 5800 gr . Cok az almis . Insallah duzelir bende uyutup oyle vercem mecbur

Sutumu sagacamda kasikla almiyor agliyor gemen uyaniyor . Direk cikartiyor afzindan tum sutu
Ben okadar sag bosalt cer o agzindan şapur şupur döküyor hepsini. Biberonlada veremiyorum tam firsati diyip mememi tamamen birakir diye. Uyuta uyuta verecemm artik ya hemen gecer insallah. Sut gelmesede sagayim mi . Etkili oluyor mu? Bi de bu surec be kadar suruyor

Kızlar benim bugün morelim çok bozuldu bebegim 2 hafta sonra 6 aylık olucak. 6 Ay sonra ilk defa arkadaşlarımla buluştum benim bebek mememi onların yanında defalarca reddetti gecede emmek istemedi bana devamlı pskolojik olarak sütümün yetmediğini soylediler istersen hemen mama alıp geleceğini söylesede vermedim emmeye çalıştırdm onlarında 2 3 yaşlarında bebisleri var . Herneyse bugün sabah herkes evlerine dağıldı bana guruptan vicdansız, bebeği ac olduğu halde doyurmadı nasıl bu kadar soğuk kanlisin bebek açtı diye taraf tuttular .. uzuldum baya anneligimj sorgulattirdilar

Bende dogdugundan beri mukuslu kaka ile uğraşıyorum hiç düzelmedi önce çocuk doktoru su ürünleri dedi sonra AA yumurtada olabilirsiniz dedi sonra AA ette çapraz etki dedi benle dalga geçer gibi sonra ben delirdim nerdeyse herşeyi kestim çocuğum iyi olsun diye.('gazli ve çok ikiniyordu)
6 haftalıkken alerji doktoruna gittik annesi ne yaptın dedi hemen açıyoruz diyetini bu cok yanlış egzama yoksa kan yoksa saatler süren huzursuzluk yoksa böle olmaz dedi.
Sonra hafta hafta yemedigim herşeyi açtık sebze meyve et kuruyemiş..
Sonra yumurta yedim kaka çok kötü oldu dur dedi düzelince kaka sonra keçi peyniri ye dedi bir aydir keçi peyniri yiyorum bugünde yumurtalı kek yaptım onu deniyorum.
Dün başka bir çocuk doktora gittim kızımın yüzünde sivilce gibi kızarıklıklar var oda alerji doktoruna benzer seyler soledi hatta makaleler gösterdi artık alerjide artık diyette ilerlemiyor şimdi diyet yaparsan ilerde çoklu besin alerjisine döner çabuk yumurta yemeye basla sonra peyniri yogurtu ekme kademeli olarak dedi.
Eee yuzdeki sivilceler dedim birşey dokunmuş olabilir salya tahriş etmiş olabilir dedi acaba detaejan mi dedim onu mu degistirsek bence yapma çocuk karsilastikca bağışıklık kazanacak dedi kafam yine bir dünya...
Eskisi kadar takmıyorum ilk 6 hafta kendime zindan etmişim ama yinede üzülüyorum diyet yapayim çocuğuma iyi gelicekse ama doktor yaparsan daha kötü olur dedi :/
Ne olursa yemeyi durdurayim dedim saatler süren ağlamaları varsa yoğun kan varsa egzama olursa dedi.
Öbür türlü mukus aslında bağırsak florasının iyi geliştiğini gösteriyor gibi birşey dedi

Herkesin anneliği kendine ben eminim ki çok güzel bir annesin ben dahil bazı kişiler yanlış anlamis olabiliriz sonuçta konuşmadan görüşmeden yazışarak anlaşıyoruz.
Eğer anneligine laf edildiğini düşünüyorsan kendi adıma özür dilerim kimsenin kalbi kırılsın istemem.Kimseninde birinin anneligine laf söylemeye hakkı yoktur kocalarımızı bile!
Burda tecrübelerimizi yada doktorlardan eş dosttan duyduklarımizi paylasiyoruz. Doktorların bile fikirleri ayrisirken bizimkinin ayrışması çok normal.
Herkez tecrübesini paylaşır kimin aklı neye yatiyorsa onu yapar iki günlük dünya kalp kırmaya degmez bebeklerimizin ilk kalp atimlarini duyduğumuzdan beri paylaşım yapıyoruz

Yüzlerine tukurseydin hatta kussaydin 6 aydır bu bebeğe sen bakıyorsun yanlışın olabilir 5 tanede çocuk yapsan hepsinde farklı şeyler ogreniceksin bu işin doğrusu yok ama bak neguzel bakmışsın bu aya gelmiş sağlıklı bir şekilde.
Çocuk kilo almamıştır deli deli agliyordur mama vermezsin biri seni uyarsın yinede sana kimse zalim diyemez. bazen bebekler çok emer bazen hiç emmez emmedigi ilk an mama mi vericez verede biliriz ama buna kimse karışamaz!

Geçen gün dizide vardı 9 şişe süt verirsin neden 10 şişe vermedim diye vicdan azabı çekersin annelik bitmek bilmeyen bir vicdan meselesidir dedi kadın bence çok doğru o bir farkjndalik oldu bende ben bu bebisin annesiyim ben ne hissedersem ne düşünürsem bebeğim için en doğrusu odur diyorum
Bu çocuk aç bu çocuk üşüyor ayy bu çocuk hasta mı şeylerini hee öle bakamıyorum galiba bu çocuğa acaba sosyal hizmetlere mi haber versek diyorum.. en çokta annemle kayınvalideme diyorum ozaman düşüyorlar
Lütfen geçen zamanın tadını çıkar çok çabuk büyüyorlar kimseyi de umursama gulup geçmeye calis

Baştan söyleyeyim, meme reddi geçici bir süreç. Bende bi on gün sürdü. Sütün azalıp çoğalması ise tamammen sana ve bebeğine bağlı birşey. Sen bu süreçte keyfini bozmayıp tamamen yemeye ve dinlenmeye odaklan ve pozitif ol. Ve biberondan korkma, hemen öyle alışmıyorlar. Sonuçta biberonun içinden gelecek olan senin sütün. Bebiş de o tadı arayacak. Bak ben Nuk Nature Sense biberonu kullanıyorum, başlığı meme ucunu andırıyor. İstersen deneyebilirsin. Süt gelsin gelmesin üç saat geçmeden sağmaya devam et. Bebeği çiplak tenine yatır, bu bile sütün gelmesi için hormonları uyarır. Sen vazgeçme yeter ki ve morali yüksek tut. Benim sütüm 30cc ye düştüğünü de gördüm. Şimdi çok şükür. Sabırla herşey

Hayat elalemin lafına kafayı takmak için yeterince kısa. Böyle arkadaşlar da olmasın. Yaw he he de geç.

Benim doktorum kesinlikle bilerek hiçbir şekilde yeme dedi. Zaten bebeklerin çoğunda inek sütü alerjisi oluyormuş bir kısmı 6 aylıkken atlatıyormuş büyük çoğunluğu da 1 yaşında çok az çocukta 2 yaşına kadar kalıyormuş. Ben alerji in hafife alınacak bir tarafı olmadığını biliyorum. Bu konuda Osman Gönülal video hazırlamış izlemenizi tavsiye ederim. Ölüm riski bile varmış. Benim oğlumda ne egzama var ne huzursuzluk ne de kanama. Ben kanama gibi şeyler gördüm acile gittik tahlil verdik ama temiz çıktı. Buna rağmen diyetimi hiç bozmadım. Alerji testi yaptırmayı düşünüyorum 6.ayda. Ben alerji doktoruna gitmedim sadece çocuk doktoru dedi. Hem aile hekimim hem de çocuk doktorum diyetini bozma dedi. İnşallah en kısa zamanda atlatırız

Çok saol canım kendime geldim yazını okuyunca insan motive edici şeyler duymak istiyor . Esime anlatıyorum hmm hmm diyor korkma diyor o kadar ben boyle cumleler duymak istiyorum simdi anladim

Bence onlar arkadaş değil açık arayan arkadaş görünen tayfa. Çın kızdım ama ağır konuşmak istemiyorum. Bir bebeğin ihtiyacını anlayan en iyi annedir. İspatın olmaz ama iç güdün o çocuğun neye ihtiyacı olup olmadığını anlar. Ben de memlekete gittim. Oğlum çok huysuzlandı sürekli ağladı. Kayınvalidem her ağlamasa bu çocuk aç bu çocuk doymuyor ya da bu çocuk hasta deyip durdu. Mama verelim dedi yok ağrı kesici ver dedi. Başlarda takmadım ama en son kızdım. Eşim de ona akıl aldırdı mama verelim dedi. Kabul etsem hem mama vereceklerdi hem gereksiz yere ağrı kesici vereceklerdi. Mamalarda süt ürünü var benim çocuğum alerjik. Elimde ispatım yoktu ama çocuğumun doyduğundan emindim ve hasta olmadığını da biliyordum. Sadece yer yadırgadı hava değişimi oldu. Sonuç itibariyle mamada vermedim ilaç da. Eve geldim yavrum özüne döndü. O da ben de huzura kavuştuk. O yüzden kimseyi takmayın. Siz bebeğiniz için seçilmiş mükemmel bir annesiniz. Anneliğinizi ne zaman çocuğunuzu ihmal ederseniz o zaman sorgulayın.

Sabahtan beri vicdan azabi cektirdilee r ..Eve gelincede memeden ayrılmadı neden yaptı bilmiyorum ama olan bana oldu mama Karşıtı oldum iste kilosu cok iyi boyuda.. 1 günde bu bebeğin ac olup olmayacağı anlaşılmaz ki

Ben bunları hatim ettim 2 ayrı alerji doktoru 3 ayrı çocuk doktoruna gittim bir arkiminde bebeği benim bebeğim gibi alerjik mi hatta ona 2 ayda deri testi yapmislar kuruyemiş balık et süt birsuru şeye alerji çıkmış 4.5 aydan sonra kendinde diyet açmaya başladı 8 aylık bebeği bebeginde de alerji kalmadı çok şükür ama bize doktor test yapmadı daha çok küçük dedi.
Bende çoklu besin alerjisi gibi diyete girmiştim huzursuz bebek diye ama sadece bebekmis
Şimdi huzurlu bir bebiş
şimdi yumurta ve süt ürünleri kaldı dedim gibi peynire başladım smdide yumurtaya başladım kekle bakalım ne olcak.
Psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç ve ben ve esim dışında alerjisi olduğuna kimse inanmıyor
Benim gittim doktorlar katı diyete karşı ama burda doktorlarda görüş ayrılığındalar.
En son gittim doktor zermine büyükkececi bana makaleler gösterdi bir onceki msjda bahsettim şeyleri söyledi.
Alerji doktoru olarakda Mahmut doğruya ve Şule çağlayan sonmen e gittim.
Benimde kafam karışık ne doğru bilmiyorum acikcasi.
Tek bildigim stres ters etki ettigi sakinlik ve kafaya takmamak daha yardımcı :)

Doktorlar bile farklı fikirdeler. Araştırmalar bile değişken sonuç gösteriyor. Bizim de kafalar karışık. Rabbim doğru olanı göstersin inşallah.

Senin üzüldüğünü bile bile böyle laflar etmeleri çok yanlış. Zaten sinir oluyorum mememize karismalarina. Sen en iyisini bilirsin. Belki çocuğun Başka sıkıntısı vardı yada sıkıldı. Üzme kendini

Kızlar benim bebegim de alerjik. Ilk oğlum da alerjik oldugu icin belirtilerden farkindaydim. Sık degil aralikli tuketiyordum yumurta ve sütü ancak bir gun kan degilce süt urunlerini biraktim. Cok sonra denedigimde yine geldi. Gecenlerde az bir pasta yedim bu kez kan olmadi. Sanirim iyiye gidiyor. Yumurta 3. Gun sonunda kan yapmıştı. Kakası 2. Ayindan beri ishal kivaminda. Düzelmiyor. Meme reddimiz cok. Bir ayın 10gunu iyiyse 20 gunu reddediyor. Ilk oglumda 1 yasina kadar diyet yapmistim sadece ama onda kan 6 aylikken görülmüştü test sonucuna göre 6 ay diyet yapmistim sadece. Bunda 2. Ayindan beri diyetteyim umarım cabuk geçer yoksa alerjik tarifler vs ek gidada ugrastiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…