Kızlar bebeğim dün 4. Ay asılarını oldu atesi geceden beri 37.5 şurup vvermelimiyim
Sağlık ocağindaki aşıyı yapan hemsire 37.5 olunca ver demişti banaKızlar bebeğim dün 4. Ay asılarını oldu atesi geceden beri 37.5 şurup vvermelimiyim
TmmAman kuzu taşınma telefon bozulması falanı filani oglanda çok gazlı olunca yeni düzene oturttum yine buralardaydim da sohbetin ucunu kaçırınca kaldı öyle
Merhabalar herkese. Çok merak ediyorum bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz. Ben emzirerek uyutuyordum çünkü sadece öyle uyuyor, ama son 1 haftadır ipin ucu iyice kaçtı. Akşam sekizde emmeye başlıyoruz, uyuyor, iyice dalmasını bekliyorum yatağına koyduğum an gözlerini açıyor yeniden kucağıma alıyorum yeniden emmeye başlıyor yatağına koyuyorum yine aynı. Artık uykusu bozulmasın diye bebeğimin yatağına eğiliyorum o şekilde meme veriyorum. Yarım saatte öyle bekliyorum- ki bu şekilde çok zor ama dayanmaya çalışıyorum. Bazen işe yarıyor bazen öyle de kanmıyor uyanıyor. Hadi yeni baştan kucağıma alıyorum. Böyle böyle gece 12-1 oluyor. Bazı geceler 2 saat sonra yeniden uyanıyor sabah 6 ya kadar uyutmaya çalıştığım oldu. Artık tükenmiş durumdayım. Gündüzleri zaten uyumuyor ve uslu bir Bebek değil. Gece uykusu iyi diyordum o da bozuldu. Yatarak emzirme de işe yaramadı, uyku rutini de. Bir de ben gurbetteyim eşimden başka kimse yok yanımda, o da çalışıyor akşamları evde sadece. Bütün günüm zaten zor geçiyordu şimdi tastamam oldu. 4 ay 6 günlük. Fikirlerinizi merakla bekliyorum. Ama lütfen emzik demeyin bakkal emziğinden aventin hastanelerde kullanılan profesyonel modeline Kadar denedim almadı. Hem fiziksel hem psikolojik zor durumdayım.
Benim arkadaşımın bebeği de öyle. Uyku boyunca ağzı memede. Annesi yanında bile olsa meme ağzından çıkınca uyanıyor. Onun bebeği 8 aylık oldu. Çok yorucu bir durum Allah yardımcınız olsun. Size tavsiyem kendinizi en iyi hissettiğiniz, sinirlerinizi kontrol edebileceğiniz zaman karnını doyurun beşiğine yatırın. Ona dokunarak severek konuşun büyük ihtimalle ağlayacaktır kucağınıza alıp sakinleştirin sonra tekrar beşiğine yatırın ta ki uyuyana kadar. Uyku eğitimi zamanı da geldi artık. Bazı uyku eğitiminde bebeklerin 40 dakikaya kadar ağlamasına izin veriliyor ama ben karşıyım bu duruma. Bebek artık annesinin onu kucağına almayacağını öğreniyor bence bu güven problemi yaşatır. Ben bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum. Karnını doyuruyorum, bezini değiştiriyorum, kitap okuyorum, kucağıma alıp salınıyoruz yavaş bir tempoda sonra beşiğine koyuyorum ağlarsa tekrar kucağıma alıyorum sakinleşince yine beşik ve çok az ritminde sallama ve gözler kapanır. Bu şekilde gündüz 3 defa en az 1.5 saat uyku bezen 2.5 oluyor.Merhabalar herkese. Çok merak ediyorum bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz. Ben emzirerek uyutuyordum çünkü sadece öyle uyuyor, ama son 1 haftadır ipin ucu iyice kaçtı. Akşam sekizde emmeye başlıyoruz, uyuyor, iyice dalmasını bekliyorum yatağına koyduğum an gözlerini açıyor yeniden kucağıma alıyorum yeniden emmeye başlıyor yatağına koyuyorum yine aynı. Artık uykusu bozulmasın diye bebeğimin yatağına eğiliyorum o şekilde meme veriyorum. Yarım saatte öyle bekliyorum- ki bu şekilde çok zor ama dayanmaya çalışıyorum. Bazen işe yarıyor bazen öyle de kanmıyor uyanıyor. Hadi yeni baştan kucağıma alıyorum. Böyle böyle gece 12-1 oluyor. Bazı geceler 2 saat sonra yeniden uyanıyor sabah 6 ya kadar uyutmaya çalıştığım oldu. Artık tükenmiş durumdayım. Gündüzleri zaten uyumuyor ve uslu bir Bebek değil. Gece uykusu iyi diyordum o da bozuldu. Yatarak emzirme de işe yaramadı, uyku rutini de. Bir de ben gurbetteyim eşimden başka kimse yok yanımda, o da çalışıyor akşamları evde sadece. Bütün günüm zaten zor geçiyordu şimdi tastamam oldu. 4 ay 6 günlük. Fikirlerinizi merakla bekliyorum. Ama lütfen emzik demeyin bakkal emziğinden aventin hastanelerde kullanılan profesyonel modeline Kadar denedim almadı. Hem fiziksel hem psikolojik zor durumdayım.
Merhaba benim ki de göğüste uyuyor bazen bırakıyorum kendi kendine uyur mu diye bırakıyorum yok ağlıyor yine uyumuyor. Gündüz de en fazla iki saat. Gece gazı olmazsa iyi uyuyor gaz varsa da saat başı uyanıyor.Merhabalar herkese. Çok merak ediyorum bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz. Ben emzirerek uyutuyordum çünkü sadece öyle uyuyor, ama son 1 haftadır ipin ucu iyice kaçtı. Akşam sekizde emmeye başlıyoruz, uyuyor, iyice dalmasını bekliyorum yatağına koyduğum an gözlerini açıyor yeniden kucağıma alıyorum yeniden emmeye başlıyor yatağına koyuyorum yine aynı. Artık uykusu bozulmasın diye bebeğimin yatağına eğiliyorum o şekilde meme veriyorum. Yarım saatte öyle bekliyorum- ki bu şekilde çok zor ama dayanmaya çalışıyorum. Bazen işe yarıyor bazen öyle de kanmıyor uyanıyor. Hadi yeni baştan kucağıma alıyorum. Böyle böyle gece 12-1 oluyor. Bazı geceler 2 saat sonra yeniden uyanıyor sabah 6 ya kadar uyutmaya çalıştığım oldu. Artık tükenmiş durumdayım. Gündüzleri zaten uyumuyor ve uslu bir Bebek değil. Gece uykusu iyi diyordum o da bozuldu. Yatarak emzirme de işe yaramadı, uyku rutini de. Bir de ben gurbetteyim eşimden başka kimse yok yanımda, o da çalışıyor akşamları evde sadece. Bütün günüm zaten zor geçiyordu şimdi tastamam oldu. 4 ay 6 günlük. Fikirlerinizi merakla bekliyorum. Ama lütfen emzik demeyin bakkal emziğinden aventin hastanelerde kullanılan profesyonel modeline Kadar denedim almadı. Hem fiziksel hem psikolojik zor durumdayım.
Merhaba güzel anneler. Bebeğimin yakında dördüncü ayı dolacak. Dört aylık bebek neler yapabilir. Mesela şuan dönüyor kendini inmiyor normal mi. Fazla kuruntuluyum da ben ondan merak ediyorum
Her bebek kendine özel yanibenimki tembel bebiş
dönmüyor henüz , oyuncagina uzanip aliyor . büyük kizimda 8. ayinda dönmüştü12 aylık emekledi , 15 aylık yürüdü gel gelelim 10 aylikken nerdeyse konusuyodu
demem o ki internette yazanlara pek takilma,her bebek aynı olmuyor.
Arkadaşlar bunların ayları dikkatimi çekti 6 aydan önce olmaz diye biliyorum hele bal 1 yaş değil mi Eki Görüntüle 2688859 Eki Görüntüle 2688861 Eki Görüntüle 2688862
Benim arkadaşımın bebeği de öyle. Uyku boyunca ağzı memede. Annesi yanında bile olsa meme ağzından çıkınca uyanıyor. Onun bebeği 8 aylık oldu. Çok yorucu bir durum Allah yardımcınız olsun. Size tavsiyem kendinizi en iyi hissettiğiniz, sinirlerinizi kontrol edebileceğiniz zaman karnını doyurun beşiğine yatırın. Ona dokunarak severek konuşun büyük ihtimalle ağlayacaktır kucağınıza alıp sakinleştirin sonra tekrar beşiğine yatırın ta ki uyuyana kadar. Uyku eğitimi zamanı da geldi artık. Bazı uyku eğitiminde bebeklerin 40 dakikaya kadar ağlamasına izin veriliyor ama ben karşıyım bu duruma. Bebek artık annesinin onu kucağına almayacağını öğreniyor bence bu güven problemi yaşatır. Ben bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum. Karnını doyuruyorum, bezini değiştiriyorum, kitap okuyorum, kucağıma alıp salınıyoruz yavaş bir tempoda sonra beşiğine koyuyorum ağlarsa tekrar kucağıma alıyorum sakinleşince yine beşik ve çok az ritminde sallama ve gözler kapanır. Bu şekilde gündüz 3 defa en az 1.5 saat uyku bezen 2.5 oluyor.
Ah annelik yapmam dediklerini yaptırıyor insana. Ayakta sallamayı da denedim. Çarşafta sallamayı da denedim. İşe yaramadı bizdegündüz cok nadiren derin uykuya daliyor(maksimum 2 saat civarı)
onun haricinde her beslenmeden sonra kendi dalıyor 15/20 dk uyuyup uyanıyor..
geceleri de maalesef ayakta sallayip uyutuyorum,otomatik sallanan besigi var ilk 1 saat onu açıyorum.yoksa uyanıyor.derin uyuyunca kapatiyorum
Yalnız değilmişim yani. Hepimize kolay gelsinMerhaba benim ki de göğüste uyuyor bazen bırakıyorum kendi kendine uyur mu diye bırakıyorum yok ağlıyor yine uyumuyor. Gündüz de en fazla iki saat. Gece gazı olmazsa iyi uyuyor gaz varsa da saat başı uyanıyor.
Yalnız değilmişim yani. Hepimize kolay gelsin
Benimki 2 hafta önce bir defa döndü gerisi gelmedi. Oturmak istiyor ama tam oturamıyor, kucağımda oturtuyorum. Oyuncaklara yeni yeni uzanıyor. Beni en çok şaşırtan şey ise yiyeceklere inanılmaz ilgi gösteriyor. Ben de bunu yazacaktım. Biz bir şey yerken öyle bir bakıyor ki sanki saatlerce emen bebek o değil. Çok tatlıMerhaba güzel anneler. Bebeğimin yakında dördüncü ayı dolacak. Dört aylık bebek neler yapabilir. Mesela şuan dönüyor kendini inmiyor normal mi. Fazla kuruntuluyum da ben ondan merak ediyorum
Rica ederim canım. Bebeğin mutlu olması kadar annenin de mutlu olması lazım. Ben yorgun ve uykusuz olduğumda agrasif oluyorum ben agrasif oldukça oğlum da huysuz oluyor. Seni çok zorlayacak belki ama memede uykuyu bıraktırmalısın. Bebeklerin alışkanlıkları hemen oluşurmuş. Pes etmemen lazım. İnşallah en kısa zamanda uyku düzeni oluşturursunuz.Cevabınız için teşekkür ederim. Ağlamalı uyku eğitimleri benim de yapabileceğim bir şey değil. Bebeğimi ağlattığım günleri unutamıyorum diye pişman olan anneleri de okudum forumlarda. benim Bebeğim beni emzik gibi kullanıyor. Canım kızım öyle mutluysa kullansın diyorum, hadi biraz daha sabır diye diye 4 ay doldurduk çok şükür. Ama yine onun iyiliği için annenin de iyi olması lazım. Ayrıca kendi kendine uyumayı da öğrenmesi lazım. Gece 12 de uyku bebeğim için de hiç iyi değil. Sizin motivasyonunuzla tekrar deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Her bebeğin gelişimi farklı. Benim oğlum da 10 gün sonra 4 aylık olacak ama hiç dönmedi daha. Görümcemin oğlu 10 gün küçük ama 1 ay önce bile dönüyordu o. Benimki 2 aylıkken bize tepkiler veriyordu, farklı sesler çıkarıyordu, göz teması çok iyiydi ama onda tık yoktu zoraki annesine bakıyor sadece ağlıyordu. Şu an oğlum oyun halısındaki nesnelere uzanıp onları yakalayabiliyor, ayaklarını tutup oynuyor, yanına görebileceği nesneleri koyunca tutuyor. Yüz üstü yatmayı çok sevmiyor en fazla 5dk duruyor.Merhaba güzel anneler. Bebeğimin yakında dördüncü ayı dolacak. Dört aylık bebek neler yapabilir. Mesela şuan dönüyor kendini inmiyor normal mi. Fazla kuruntuluyum da ben ondan merak ediyorum
Bizimkini tutamıyorumBenimki 2 hafta önce bir defa döndü gerisi gelmedi. Oturmak istiyor ama tam oturamıyor, kucağımda oturtuyorum. Oyuncaklara yeni yeni uzanıyor. Beni en çok şaşırtan şey ise yiyeceklere inanılmaz ilgi gösteriyor. Ben de bunu yazacaktım. Biz bir şey yerken öyle bir bakıyor ki sanki saatlerce emen bebek o değil. Çok tatlı ☺ Sağolsun babamız tadına baksın diye sofradaki her şeyden eline veriyor. Tabi kızım da hemen ağzına götürüyor. Geçen gün peynir parçasını kopardı ağzından aldık. Eşim veriyor ben geri alıyorum. Elinden alınca da kızım ağlamaya başlıyor. Geçiş döneminde olduğumuz çok belli