2 ay çok çok erken. Hem alerji ihtimali yüksek hem anneyi bırakabilir hem de henüz yutkunamaz. Doktorlar 6.ayda ek gıdayı doyuracak kadar değil yutma davranışını öğrenecek kadar verin diyor. Bence henüz geçmeyin.Merhaba hanımlar Dün bir arkadaşımla konuştum o da mayıs annesi.benden On gün önce aldı bebeğini kucağına. O ikinci aydan beri ek gıdaya geçtim sen neyi bekliyorsun dedi. Kaşık mama veriyormuş yemek suları filan. Benim de kafam karıştı şimdi doktorlar altı ay diyor bunlar için. Kaşık mama nedir onu da bilmiyorum. ne yapayım yavaş yavaş yaptırayım mı dortten sonra. Şimdi mama ile süt beraber götürüyorum
Ellerine sağlıkKışlık için bişey yapmıcam dedim yine dayanamadım bu şekilde erik şeftali püresi hazırladım bebişime
Bende öyle düşünüyorum açıkçası da. Öyle söyleyince bir acaba mı dedim2 ay çok çok erken. Hem alerji ihtimali yüksek hem anneyi bırakabilir hem de henüz yutkunamaz. Doktorlar 6.ayda ek gıdayı doyuracak kadar değil yutma davranışını öğrenecek kadar verin diyor. Bence henüz geçmeyin.
evet haklı aslında ama bir haftada bu kadar gelişmesi çok ilginçBenim oğlanın da üç haftadır gazı pis kokuyor. Afedersiniz büyük adam pırt yapmış sankidoktor bir arkadaşıma sordum huzursuz değilse sorun etme, bağırsakları gelişiyor olabilir dedi. Pırt bu kokar dedi
Kakası bizimkinin zaten hep düzensiz, ne saati belli ne günü belli...
Canim 2 ay nedir yani sasirdim ben diger 2 kizima 4 ay dolup 5 ten gun alinca basladim bu ayin 24 unde 4 ay bitecek 24 mayis dogumlu ufak ufak baslayacagim yogurt muhallebi gibi yavas yavasErken doğum oldu onun en az bir ay tam bilmiyorum. Sütü yoktu mama veriyordu bildiğim alışsın tatları diye veriyormuş. Bende anlamadım yani. Meyve ver eline suyunu emsin diyor
Mesela yoğurda baslayacaksiniz ya ne kadar vereceksiniz günlük.Canim 2 ay nedir yani sasirdim ben diger 2 kizima 4 ay dolup 5 ten gun alinca basladim bu ayin 24 unde 4 ay bitecek 24 mayis dogumlu ufak ufak baslayacagim yogurt muhallebi gibi yavas yavas
Mesela sabah sagdigim misal 40 ml sute 1 tane bebek biskuvisi karistiricam ilk etapta maksat yutmayi ogrensin oglen 2 yemek kasigi kadar yogurt ama silme aksam ustude yine cok cok az muhallebi yarim cay bardagindan yapicam kalan ogunlerde emziricem benim bebegim cok obur asla biberon ve mama kabul etmiyor bugun biraz yogurt verdim yedi ilk basta kasigi emdi sonra yemeye basladinaz oncede ceyrek cay bardagindan tarhana yapip denedim zeytinyagiyla salcasiz ve tuzsuz yaptim yedi valla ve cocuk 3 gundur agliyordu meger acmis biberon verdim istemiyor :)))yedigidi de 3 5 kasik bisey zaten kucuk mama kasiklariyla o bile yettiMesela yoğurda baslayacaksiniz ya ne kadar vereceksiniz günlük.
Benim kollarım karıncalanıyor. Her seferinde üstünde böcek geziyor veya sinek ısırıyor sanıyorum... bi bakıyorum bişey yokpsikolojik midir nedir,
emzirirken sürekli dişlerim sızlıyor.
istisnasız her süt verişimde
ne oluyor anlamadım, diş etlerim çekiliyor sanki
Şok 2 ay çok çok erken daha minicik tertemiz damarlarına süt harici biseyi hiç düşünemedim organları desen onlarda aynı şekilde ben en erken 5 dolduktan sonra dusunurumMerhaba hanımlar Dün bir arkadaşımla konuştum o da mayıs annesi.benden On gün önce aldı bebeğini kucağına. O ikinci aydan beri ek gıdaya geçtim sen neyi bekliyorsun dedi. Kaşık mama veriyormuş yemek suları filan. Benim de kafam karıştı şimdi doktorlar altı ay diyor bunlar için. Kaşık mama nedir onu da bilmiyorum. ne yapayım yavaş yavaş yaptırayım mı dortten sonra. Şimdi mama ile süt beraber götürüyorum
Öyle söyleyince bende şok oldum. Tatlara alışsın dedi. O sadece mama veriyordu belki ondan başlamıştırŞok 2 ay çok çok erken daha minicik tertemiz damarlarına süt harici biseyi hiç düşünemedim organları desen onlarda aynı şekilde ben en erken 5 dolduktan sonra dusunurum
Yazdıklarınızı ekran görüntüsünü aldım. Başlarsam bana rehber olur. Tek başımayım o yüzden yanlış da bir şey yapmak istemiyorum. Ayrıntılı yazdığınız için teşekkür ederim.Mesela sabah sagdigim misal 40 ml sute 1 tane bebek biskuvisi karistiricam ilk etapta maksat yutmayi ogrensin oglen 2 yemek kasigi kadar yogurt ama silme aksam ustude yine cok cok az muhallebi yarim cay bardagindan yapicam kalan ogunlerde emziricem benim bebegim cok obur asla biberon ve mama kabul etmiyor bugun biraz yogurt verdim yedi ilk basta kasigi emdi sonra yemeye basladinaz oncede ceyrek cay bardagindan tarhana yapip denedim zeytinyagiyla salcasiz ve tuzsuz yaptim yedi valla ve cocuk 3 gundur agliyordu meger acmis biberon verdim istemiyor :)))yedigidi de 3 5 kasik bisey zaten kucuk mama kasiklariyla o bile yetti
Bunlar ne kadar şirin olmuş. Nerden aldınız bu poşetleriKışlık için bişey yapmıcam dedim yine dayanamadım bu şekilde erik şeftali püresi hazırladım bebişime
Bunlar ne kadar şirin olmuş. Nerden aldınız bu poşetleri
Ben kaynattim yaklasik 5 6 saat kadar sonra kemigi tezgaha vurarak iliklerini cikarip karton bardaklara bosaltip buzluga attim gayette guzel oldubuz poşeti diye satılıyor canım
marketlerde var, koroplast kullaniyorum ben daha sağlam diğerlerinden..
kızlar bu arada ilikli kemik kaynatan var mı aranızda daha önce?
ben büyük kızda hep Veg&Bones marka kemik suyu kullaniyordum. Evde kaynatmak yeterli değil diyorlar çünkü.
düşük ısıda çok uzun bir süre kaynamaliymis
kurbandan kalan kemikleri değerlendirmek istiyorum, ama daha önce yapmadim nasıl kaynatmaliyim sizce?
Ben ilk 2 cocugumda 4 ay dolunca ek gidaya basladim tadımlık degil gayet ogunlu basladim hemde dr da baslayin demisti 3 cocugum suan bu ayin 24 unde 4 ay doluyor ben baslayacagimMerhaba hanımlar ben de oğlum için ek gıdaya başlama değil de minik minik tadım yaptırabilir miyim diye sordum doktora ve hiç Sakincasi yok tabi ki dedi. Sadece karpuz kavun yalıyor ve bir çay kaşığının ucuyla minicik ev yoğurdu verdim birkaç defaama öyle her şeyi yemek istiyor ki bir an önce demek istedim ben de. Bu arada bizimki 4. Ayını doldurdu 5 ten gün alıyor. Tuzlu şeyler verme dedi doktor. Kış için de meyve püresi yaptım konserve şeklinde.erik seftali-nektarin ve şekerpare. Çok güzel oldu inşallah sağlıkla iştahla yer zamanı gelince.
Deli gibi dokuluyor hemde kel kalmaktan korkuyorumHanımlar sizinde saçlarınız dökülüyor mu benim tutam tutam saçlarım dökülüyor ya. Tecrübeli hanımlar geçici bir durum mu bu önlem alayım mı
Benim kizimda ayın 20sinde 4Ayına girecek ufaktan tattırmak istiyorumda nasıl yapsam acaba önerileriniz varmiBen ilk 2 cocugumda 4 ay dolunca ek gidaya basladim tadımlık degil gayet ogunlu basladim hemde dr da baslayin demisti 3 cocugum suan bu ayin 24 unde 4 ay doluyor ben baslayacagim