Cok hafif seylerle az az baslayin misal ev yogurdu cok az tarhana ben dun denedim bayildi tatli fazla yedirmeyin ilk etapta sevmeyebiliyorlar meyve puresi olabilir ama iyi ezilmis olmali sonra yavasca herhafta arttirin sabahlarinkahvalti ogunu olusturun 1 2 bebe biskuvisi icine biraz anne sutu 1 yumurta sarisinin 4 te 1 i minicik peynir karisitirin bebekenyemege basladikca 6 aydan sonra cesidi arttirin az pekmez muz gibi icine katin sonra sebze pureleri muhllebeliler olarak menuyu genişletebilirsiniz minnoşaBenim kizimda ayın 20sinde 4Ayına girecek ufaktan tattırmak istiyorumda nasıl yapsam acaba önerileriniz varmi
Çok teşekkürlerCok hafif seylerle az az baslayin misal ev yogurdu cok az tarhana ben dun denedim bayildi tatli fazla yedirmeyin ilk etapta sevmeyebiliyorlar meyve puresi olabilir ama iyi ezilmis olmali sonra yavasca herhafta arttirin sabahlarinkahvalti ogunu olusturun 1 2 bebe biskuvisi icine biraz anne sutu 1 yumurta sarisinin 4 te 1 i minicik peynir karisitirin bebekenyemege basladikca 6 aydan sonra cesidi arttirin az pekmez muz gibi icine katin sonra sebze pureleri muhllebeliler olarak menuyu genişletebilirsiniz minnoşa
Tabi evet 15 20 dk oncesinden disarda bekletin ki kuzucugun bogazi midesi usumesinÇok teşekkürleryoğurdu falan oda sıcaklığında vereyim değil mi soğuk gaz yapar diye düşünüyorum
Ay çok teşekkürler işte ilk çocuk olunca acemi oluyor insan bilemiyor en ufak noktayı bile soruyor:)Tabi evet 15 20 dk oncesinden disarda bekletin ki kuzucugun bogazi midesi usumesin
Bebek için bu püreleri nasıl yapabiliriz tarifini yazabilirmisinizKışlık için bişey yapmıcam dedim yine dayanamadım bu şekilde erik şeftali püresi hazırladım bebişime
Canım çok kolay kemik kaynatmak. Tencereye suyu koy, kemikleri koy kaynat. Bahçede yapma imkanın varsa uzun süre 5-6 saat kısık ateşte kaynasınlar. Suyunu bol koyarsın ona göre. Azalırsa su eklersin. Evde yapacaksan kokusuna dayanabildiğin süre boyunca kaynat. Kemiklerin içinde ilik kaldıysa çıkartıp içine kat. Ilıdıktan sonra buz poşetlerine koyup buzluğa atabilirsin.buz poşeti diye satılıyor canım
marketlerde var, koroplast kullaniyorum ben daha sağlam diğerlerinden..
kızlar bu arada ilikli kemik kaynatan var mı aranızda daha önce?
ben büyük kızda hep Veg&Bones marka kemik suyu kullaniyordum. Evde kaynatmak yeterli değil diyorlar çünkü.
düşük ısıda çok uzun bir süre kaynamaliymis
kurbandan kalan kemikleri değerlendirmek istiyorum, ama daha önce yapmadim nasıl kaynatmaliyim sizce?
Ben ek gidaya ve tadıma 6 aydan önce baslayamayacagimi öğrendim,
eşim çölyak hastası
bu arada 4.ayda baslamayi düşünenler ne verilir neyi asla vermemeli birkac oneri var bu linkte
1 kg şeftalinin kabuklarını soyup tencerede bi kac parcaya böldüm üzerine bi fincan su koydum altını açıp yumusayana kadar pişirdim sonra blendırdan gecirdim bukadarBebek için bu püreleri nasıl yapabiliriz tarifini yazabilirmisiniz
4 üncü ay çok erken değil mi? Benim kızım daha bağırsakları düzelmedi..Cok hafif seylerle az az baslayin misal ev yogurdu cok az tarhana ben dun denedim bayildi tatli fazla yedirmeyin ilk etapta sevmeyebiliyorlar meyve puresi olabilir ama iyi ezilmis olmali sonra yavasca herhafta arttirin sabahlarinkahvalti ogunu olusturun 1 2 bebe biskuvisi icine biraz anne sutu 1 yumurta sarisinin 4 te 1 i minicik peynir karisitirin bebekenyemege basladikca 6 aydan sonra cesidi arttirin az pekmez muz gibi icine katin sonra sebze pureleri muhllebeliler olarak menuyu genişletebilirsiniz minnoşa
Eşinin çölyak hastalığını nasıl anladınız? Geçmiş olsunBen ek gidaya ve tadıma 6 aydan önce baslayamayacagimi öğrendim,
eşim çölyak hastası
bu arada 4.ayda baslamayi düşünenler ne verilir neyi asla vermemeli birkac oneri var bu linkte
Annemde böle yaptı ama pureden çok meyvesuyu gibi oldu1 kg şeftalinin kabuklarını soyup tencerede bi kac parcaya böldüm üzerine bi fincan su koydum altını açıp yumusayana kadar pişirdim sonra blendırdan gecirdim bukadar
aynen izliyor laf atiyor birde mutlu oluyorlarMutfakta ana kucağı çok işe yarıyor gerçekten tavsiye ederim hiç sesİ çıkmıyor izlemekten birde hosuna gidiyor biraz dik pozisyonda olursa ana kucağı
allaha sukur cnm.duzelir ya zamanla bir bakmisiz yuruyorlarMaşallah canım ne güzel başarmışsın 3 cocukla. Benimkinin uykusu hafif hep pispisliyorum başında maalesef pek is yapamıyorum
bosver cnm 6 ayi bekle daha bagirsaklari hazir degil tadim belki yapilirda ek gida icin erken benceMerhaba hanımlar Dün bir arkadaşımla konuştum o da mayıs annesi.benden On gün önce aldı bebeğini kucağına. O ikinci aydan beri ek gıdaya geçtim sen neyi bekliyorsun dedi. Kaşık mama veriyormuş yemek suları filan. Benim de kafam karıştı şimdi doktorlar altı ay diyor bunlar için. Kaşık mama nedir onu da bilmalliyorum. ne yapayım yavaş yavaş yaptırayım mı dortten sonra. Şimdi mama ile süt berabergötürüyorum
Eşinin çölyak hastalığını nasıl anladınız? Geçmiş olsun
Annemde böle yaptı ama pureden çok meyvesuyu gibi oldu
Hem mürdüm eriği hemde şeftalili kaynatarak blenderdan geçirip küçük kavonazlara koyduk sağlıcakla yiyeceğimiz günler gelsin
Kayisiyida böyle yapayım dimi1 kg şeftalinin kabuklarını soyup tencerede bi kac parcaya böldüm üzerine bi fincan su koydum altını açıp yumusayana kadar pişirdim sonra blendırdan gecirdim bukadar
Benim kizim biberon ve mama almiyor sut ile de doymuyor malesef 4 ay dolup 5 aydan gun alinca baslayacagim azar azar yogurt tarhana denedim test amacli sorun olmadi domates salca cilek bal direkt olarak zaten 1 yasina kadar alerjen oldugu icin vermiyorum 1. Ve 2. Kizimda da 5 aylikken basladim cok sukur genetik olarak gida alerjimiz olmadi hic yoksa baslamazdim4 üncü ay çok erken değil mi? Benim kızım daha bağırsakları düzelmedi..
Ayrıca artık 17 çocukdan 1 i alerjik bebek olarak dunyaya geliyor yoğurt yumurta domates (tarhana) en alerjik besinler 6 ayda bile ek gıdaya geçince kabızlık problemleri oluyormuş 4 ayda farklı bir gıda veririp bağırsak düzenini bozmak ve alerji tetikleme ihtimali beni açıkçası korkutuyor.
Ek gıda için 6 ay ve oturmaya başlamasını bekleyeceğim
Emzirme oncesi sagdıklarını nabıyorsunuz,donduruyomusunuzİns beni bırakmaz. Uykudan uyanınca güzel emiyor ama sonrasında emmiyor. Hiç böyle değildi. Sutum tazyikli geliyor acaba ondan mı ki diyorum. Hatta çok dolu olursa göğsum önce az sagip öyle veriyorum. Biberonu verirsem iyice beni bırakırsa die korkuyorum. Kaşık biberon bile aldım ama onu da sevmedi bende veremedim.