2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Benim kizimda ayın 20sinde 4Ayına girecek ufaktan tattırmak istiyorumda nasıl yapsam acaba önerileriniz varmi
Cok hafif seylerle az az baslayin misal ev yogurdu cok az tarhana ben dun denedim bayildi tatli fazla yedirmeyin ilk etapta sevmeyebiliyorlar meyve puresi olabilir ama iyi ezilmis olmali sonra yavasca herhafta arttirin sabahlarinkahvalti ogunu olusturun 1 2 bebe biskuvisi icine biraz anne sutu 1 yumurta sarisinin 4 te 1 i minicik peynir karisitirin bebekenyemege basladikca 6 aydan sonra cesidi arttirin az pekmez muz gibi icine katin sonra sebze pureleri muhllebeliler olarak menuyu genişletebilirsiniz minnoşa

Çok teşekkürler yoğurdu falan oda sıcaklığında vereyim değil mi soğuk gaz yapar diye düşünüyorum

Canım çok kolay kemik kaynatmak. Tencereye suyu koy, kemikleri koy kaynat. Bahçede yapma imkanın varsa uzun süre 5-6 saat kısık ateşte kaynasınlar. Suyunu bol koyarsın ona göre. Azalırsa su eklersin. Evde yapacaksan kokusuna dayanabildiğin süre boyunca kaynat. Kemiklerin içinde ilik kaldıysa çıkartıp içine kat. Ilıdıktan sonra buz poşetlerine koyup buzluğa atabilirsin.

Eklentiler

• D5F406A8-5F5E-4988-8377-09DE8C24E6EF.jpeg
    416,3 KB · Görüntüleme: 32
Bebek için bu püreleri nasıl yapabiliriz tarifini yazabilirmisiniz
1 kg şeftalinin kabuklarını soyup tencerede bi kac parcaya böldüm üzerine bi fincan su koydum altını açıp yumusayana kadar pişirdim sonra blendırdan gecirdim bukadar

4 üncü ay çok erken değil mi? Benim kızım daha bağırsakları düzelmedi..
Ayrıca artık 17 çocukdan 1 i alerjik bebek olarak dunyaya geliyor yoğurt yumurta domates (tarhana) en alerjik besinler 6 ayda bile ek gıdaya geçince kabızlık problemleri oluyormuş 4 ayda farklı bir gıda veririp bağırsak düzenini bozmak ve alerji tetikleme ihtimali beni açıkçası korkutuyor.
Ek gıda için 6 ay ve oturmaya başlamasını bekleyeceğim

1 kg şeftalinin kabuklarını soyup tencerede bi kac parcaya böldüm üzerine bi fincan su koydum altını açıp yumusayana kadar pişirdim sonra blendırdan gecirdim bukadar
Annemde böle yaptı ama pureden çok meyvesuyu gibi oldu
Hem mürdüm eriği hemde şeftalili kaynatarak blenderdan geçirip küçük kavonazlara koyduk sağlıcakla yiyeceğimiz günler gelsin

Mutfakta ana kucağı çok işe yarıyor gerçekten tavsiye ederim hiç sesİ çıkmıyor izlemekten birde hosuna gidiyor biraz dik pozisyonda olursa ana kucağı
aynen izliyor laf atiyor birde mutlu oluyorlar
Maşallah canım ne güzel başarmışsın 3 cocukla. Benimkinin uykusu hafif hep pispisliyorum başında maalesef pek is yapamıyorum
allaha sukur cnm.duzelir ya zamanla bir bakmisiz yuruyorlar
bosver cnm 6 ayi bekle daha bagirsaklari hazir degil tadim belki yapilirda ek gida icin erken bence
[QUOTE="Perays, post: 65051170, member: 517853"
Kışlık için bişey yapmıcam dedim yine dayanamadım bu şekilde erik şeftali püresi hazırladım bebişime
[/QUOTE]afiyetle yesin kuzucuk

Eşinin çölyak hastalığını nasıl anladınız? Geçmiş olsun

baba tarafında var.
abisi cölyak,amca cocuklari çölyak.. hazımsızlık problemi vardi.bulgur ve ekmek fln yediğinde midesi sisiyordu.endoskopi çekilip kan tahlili verdi
ve sonuc maalesef o da çölyak
büyük kizima da test yaptirdim geçen yıl onunda kabizlik ve siskinlik sorunu var diye,
negatif cikti şükür ama ilerde pozitif olmayacağının garantisi yokmus.

Annemde böle yaptı ama pureden çok meyvesuyu gibi oldu
Hem mürdüm eriği hemde şeftalili kaynatarak blenderdan geçirip küçük kavonazlara koyduk sağlıcakla yiyeceğimiz günler gelsin

ben hic su katmadim,kendi suyu yetiyor

Benim kizim biberon ve mama almiyor sut ile de doymuyor malesef 4 ay dolup 5 aydan gun alinca baslayacagim azar azar yogurt tarhana denedim test amacli sorun olmadi domates salca cilek bal direkt olarak zaten 1 yasina kadar alerjen oldugu icin vermiyorum 1. Ve 2. Kizimda da 5 aylikken basladim cok sukur genetik olarak gida alerjimiz olmadi hic yoksa baslamazdim

Kizlar bebeğimde uyurken aniden uyanıp gözü bir noktaya dikip uyanma ve kasılma var böyle birşey yaşadınız mı acaba gazdan olabilir mi, haziran annesiym

Emzirme oncesi sagdıklarını nabıyorsunuz,donduruyomusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…