Biz emişiyoruz eğer derin uyku varsa zaten orada uyuyoruz yatağımiza geçiyoruz.yok doyduk hala göz kapanmadiysa ayakta sallıyorum emzirdikten sonra birde pış pış dinletiyorum ve kolları kapalı sarılı kundak şeklinde uyuyor .Ama yatağa geçerken yine kolları serbest bırakıyorum çünkü oğlum kolları dışarda yukarda uyumayı seviyor uykusu bozulmasın diye uyuyana kdr kundak.Kizlar uyutma metodlariniz neler? Sanki sadece memede uyumaya basladi oglum. Hal boyle olunca uykusu hafif olmaya basladi ve cok kisa. Yatagina koyunca kendi uyusun iatiyorum ama nasil?
Tesekkur ederim canim amin insallah seninkide hayirli ugurlu olsunAllah bağışlasın öncelikle sağlıklı bi şekilde Rabbim analı babalı büyütsün Gözünüz aydın ve hayırlı olsun canım..
Sorum şu nası öğrendiniz bide ilk baştan değerleriniz neydi yardımcı olursanız çok sevinirim dünden beri dönüş alamıyorum
Ben memede uyuyacağını anladığımda hemen emzik tutuşturuyorum tam dalarken. Öyle yatırıyorum yerine. Emzik tutmuyo mu?Kizlar uyutma metodlariniz neler? Sanki sadece memede uyumaya basladi oglum. Hal boyle olunca uykusu hafif olmaya basladi ve cok kisa. Yatagina koyunca kendi uyusun iatiyorum ama nasil?
Rica ederim bende teşekkür ederim amin inşAllah..Tesekkur ederim canim amin insallah seninkide hayirli ugurlu olsunben adetime 4 gün kala evde gebelik testiyle ogrendim daha sonra acile gidio kan verdim degerimde 192 cikmksti daha cok yeniydi
Evt ablamin kizi daha sonra 4.5 yaşında ingilizce ağırlıklı okula başladı, suan baya iyi durumda, guzel konuşup, anlahabiliyorBenimde çevremde bu konuda olumsuz örnek var. Eşim 2 yaş sonrası kreş seçiminde seçici davranırız öyle hallolur dedi. Çok iyi kreşler var bu konuda. Aceleci davranmak istemiyorum algıda problem oluşabiliyor.
Bizimde doğduğunda bu yana 4.kez oldu 2 kez derin uykudayken bir anda bağırarak çığlık çığlığa uyandı kaldırdım gezdirdim hoplattım zor susutu sanki iğne batırıyorlardı 2 kez de uyanıktı oynuyordu bir anda kıp kırmızı oldu 2 aylık aşısı yaptığımız zamanki gibi çığlık çığlığa ağladıKızlar bebeğim 3 tür durup dururken kendi kendine katlircasina ağladı bu ağlama diğerlerinden farklı şekilde oldu bir kere yatakta dururken aldım kriz geciren e kadar ağladı bu yerini incittim sanırım dedim yok o da değil aynısını bu akşam babasına bakarken yaptı hiç bişey yok birden öyle bi agladi ki aşı oldugundaki ağlama gibiydi
Sallanır beşik varsa, mayıştıgunda yatırıp gerekırse gozunu ince agız bezıyle kapatıp, aglarsa emzikle aglamazsa normal sallıyorum beşiği ninni yada pış pış yapıyorum yada telden acıyorum. Besıgın oldugu yerde perde hep kapalı gunduz de. Karanlık olmalı oda ,bu onemli,yoksa zor uyuyo.bazen de ayagımızda sallıyoruz eski usul. Memede fazla durdurup besıgıne koydugumda cok ınatlasıyo, memede işi bitince yani emmesi birince besıge goturuyorumKizlar uyutma metodlariniz neler? Sanki sadece memede uyumaya basladi oglum. Hal boyle olunca uykusu hafif olmaya basladi ve cok kisa. Yatagina koyunca kendi uyusun iatiyorum ama nasil?
Hep kundaklıyorum ben, yoksa ellerıyle kemdını uyandıruyo,derın uyuyamıo,bunu 40 gun sonra kelfettık,ılk 40 gun boşa ezıyet cekmişiz resmen, ne varsa eskılerde var :)) yarım kumdak bızımkı bacaklar acıkta eller baglıKizlar uyutma metodlariniz neler? Sanki sadece memede uyumaya basladi oglum. Hal boyle olunca uykusu hafif olmaya basladi ve cok kisa. Yatagina koyunca kendi uyusun iatiyorum ama nasil?
Biryerı acıyo gıbı geldi bana, kıyafetinin etiketi fln acıtıyo olmasın?Kızlar bebeğim 3 tür durup dururken kendi kendine katlircasina ağladı bu ağlama diğerlerinden farklı şekilde oldu bir kere yatakta dururken aldım kriz geciren e kadar ağladı bu yerini incittim sanırım dedim yok o da değil aynısını bu akşam babasına bakarken yaptı hiç bişey yok birden öyle bi agladi ki aşı oldugundaki ağlama gibiydi
Canım sadece üç ilde gecerlı henuz galıba demi,Kızlar, Avrupa Birliği çalışan annelere bakici desteği sağlıyor, bugun kayit yaptırdım. Programın adı eğitimli bakici desteği, aylik 300 euro veriyorlar. Bakicinin cocuk gelisimden mezun olmuş olmasi yada cocuk gelisimi üzerinde bir eğitim sertifikası olmasi gerekiyor, bu sertifikalar cok uyguna İnternetten alınabiliyor. Düşünenler başvurabilir.
Eğitimli Bakıcıların Desteklenmesi Projesi Anne
Eğitimli Bakıcıların Desteklenmesi Projesi Annesgkegitimlibakici.org
Evt, İstanbul Ankara İzmirCanım sadece üç ilde gecerlı henuz galıba demi,
Biz de emerek uyuyoruz canim ama oyle olmasin diye ugrasiyorum da bakalim insaAllah basaririzBiz emişiyoruz eğer derin uyku varsa zaten orada uyuyoruz yatağımiza geçiyoruz.yok doyduk hala göz kapanmadiysa ayakta sallıyorum emzirdikten sonra birde pış pış dinletiyorum ve kolları kapalı sarılı kundak şeklinde uyuyor .Ama yatağa geçerken yine kolları serbest bırakıyorum çünkü oğlum kolları dışarda yukarda uyumayı seviyor uykusu bozulmasın diye uyuyana kdr kundak.☺
Emzik tutuyordu da ailemdeyim diye cok usteledim diye simdi cok tutmuyor. Evime gevicem hafta sonu insaAllah duzene gireriz emzik buyuk rahatlik valla ama dedigini denemeliyim cunku aliskanlik oldu memede uyumak. Cok mutlu oluyorum oyle uyurken ama aliskanlik olmasin diye ugrascamBen memede uyuyacağını anladığımda hemen emzik tutuşturuyorum tam dalarken. Öyle yatırıyorum yerine. Emzik tutmuyo mu?
Uyku egitimi almak asla istiyorum ama evde kendim egitim vermek istiyorum. Besigine koyup uyumasini bekliyirlar aglamaya baslayacagini anlayinca kucakta sakinlestirip geri besigine birakiyorlar gibi gibi... Kitap alcam hala alamadim sonra duzen3 bindirmeliyim galiba. Gece cok sık uyaniyor meme istegi mi aclik mi onu da bilmiyorum. Gunduz d3 sık emiyor gece de aynisi.Sallanır beşik varsa, mayıştıgunda yatırıp gerekırse gozunu ince agız bezıyle kapatıp, aglarsa emzikle aglamazsa normal sallıyorum beşiği ninni yada pış pış yapıyorum yada telden acıyorum. Besıgın oldugu yerde perde hep kapalı gunduz de. Karanlık olmalı oda ,bu onemli,yoksa zor uyuyo.bazen de ayagımızda sallıyoruz eski usul. Memede fazla durdurup besıgıne koydugumda cok ınatlasıyo, memede işi bitince yani emmesi birince besıge goturuyorum
Gunduz iyi beslenirse doyarsa keyifliyse gece iyi uyur dedi doktor, doymuo olabilirmi,anne sutumu mama mı alıo, birde uyaran cokmu odasında ışık ses vs?Uyku egitimi almak asla istiyorum ama evde kendim egitim vermek istiyorum. Besigine koyup uyumasini bekliyirlar aglamaya baslayacagini anlayinca kucakta sakinlestirip geri besigine birakiyorlar gibi gibi... Kitap alcam hala alamadim sonra duzen3 bindirmeliyim galiba. Gece cok sık uyaniyor meme istegi mi aclik mi onu da bilmiyorum. Gunduz d3 sık emiyor gece de aynisi.
Uyku egıtımı ne zmn verılıyo, daha erken degılmı , bizede anlatUyku egitimi almak asla istiyorum ama evde kendim egitim vermek istiyorum. Besigine koyup uyumasini bekliyirlar aglamaya baslayacagini anlayinca kucakta sakinlestirip geri besigine birakiyorlar gibi gibi... Kitap alcam hala alamadim sonra duzen3 bindirmeliyim galiba. Gece cok sık uyaniyor meme istegi mi aclik mi onu da bilmiyorum. Gunduz d3 sık emiyor gece de aynisi.
Valla cnm ilk karşılaşmamızda anne diye ağlamıştı kuzum halada öyle duyanlar hatta saglık ocagındaki hhemşiresi bile duyfu bu anne diyo dedi bilinçsiz bile olsa insan bi hoş oluyoCanım benimkiler anne diye ağlıyor önce sadece bana mı öyle geliyor derken önce kaynım yenge bunlar anne diyor dedi ki ben kimseye demedim. Bana öyle geliyorsa gülerler diye sonra kaynanam fark etti ve bunu ilk aylıkken yapmaya başladılar yani uzun süredir ağlama sırasında anne der gibiler şuan zaten daha net çıkıyor. Annemlere geldim annem gülüyor seninkiler seni çağırıyor diyebelki de çıkardığı sesler bizi yanıltıyor
Biz biraktik sukurler olsun ama sabaha dogru gazi oluyor bazi gunler. Sebebi de gece sık emdigi icin oyle. Sadece sabaha karsi gaz oldugu gun veriyoruz yoksa biraktik aslindaKızlar gaz ilacını bıraktınız mı devammı?3 aydam sonra gaz azalıuomus,dr gozlemleyoıp bırakabılorsınız dedı