2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228

İnstagramda bugun bir paylaşım yapmıştı bir psikolog ve bir aile çocuğu 3 dil ile büyütmek istemiş ve konuşmada cok sorun yaşamışlar, o yuzden mutlaka 3 yasa kadar sadece anadil öğrenmeli diyordu. Benim ablamda kizi ingilizce iyi öğrensin diye cok ingilizce aktivite yaptılar, o da konusmakta cok zorlandı

Kızlar günaydın ... bizim kızın iştahı inanılmaz azaldı bu aralar, 10 gün önceye kadar 120 cc mama içen bebek 10 gündür 70-80 cc zor içiyor ... var mı sizde de böyle bir durum ? Meme reddini de geçtik yemeyi reddetmeye başladık ...

Beslenme reddi bizdede oluyor dönem dönem dr gazdan olduğunu söyledi kaç saatte bir besleniyordu senin miniğin ?

Kızlr çok kötüyüm afedersiniz ishal oldum mahvolmuş durumdayım. İshal ilaçlarından kullanabiliyor muyuz ya? Nette bir şey göremedim hiç.

Beslenme reddi bizdede oluyor dönem dönem dr gazdan olduğunu söyledi kaç saatte bir besleniyordu senin miniğin ?
Valla önceden 3 saatte 1 beslenirdi şaşmazdi. Şimdi 2 saat de oluyor 4 saat de oluyor belli olmuyor ki .. ne yapacağımı şaşırdım. Gaz değil de acaba erken diş çıkarma belirtisi olabilir mi diye düşünüyorum. Önceden 1 hafta kaka yapmayan bebek her sabah kaka yapmaya başladı . Eli hep ağzında, benim parmağımı da ısırıyor ve huysuz. Bugün randevu aldım bi muayene ettiricem

Evet dişte olabilir 4. Ayda çıkaranları duymuştum

Kızlr çok kötüyüm afedersiniz ishal oldum mahvolmuş durumdayım. İshal ilaçlarından kullanabiliyor muyuz ya? Nette bir şey göremedim hiç.
Sağlık ocağı hemşirenizi arayın bı bebek olduğu için gelemiyorum pandemi de var diyin o sizin için doktora danışsın ben öyle yapmıştım bir raharsızlığımda doktor ilaç yazmıştı eşim gidip reçetesini almıştı sağlık ocağından

Ben atak matak araştırmadım hiç ama biraz okudum ilginç geldi.Ve kendimi ataklara odaklamak istemiyorum atak yoksa bile zihnen oglumuda cekebilirim ne olur ne olmaz.
Ama atakmidir nedir bilmem tabikide oğlumda huzursuzlaniyor ben mesela gece gündüz tersti ilk zamanlar .Şükür yoluna koyduk.
Şimdi 3 ay 6 gunluguz ve gündüz uykumuz eksildi uyumuyoruz uzun uzun.Ben ay ay takip ediyorum genelde Dr Osman Gonulal i YouTube'dan.4.ay girişimiz ve tamamlamamiz nasıl olucak bakalım yaşayacağız.Mamayi bıraktı mesela biberonu reddeyiyor daha sık emiyor daha çok beni istiyor ayrılınca ağlıyor .Meğerse bu ayda iki üç hafts uyku gerilemesi olacakmış ve sonraki haftalarda eskisinden iyi uyuyacakmis inşaallah.
Bu 14unde aşı yazmislardi aşı yokmuş kontrolümüz 6.800 kilo 65 boy geldi şükür iyi dedi ve oglusumda sürekli sel ağızda akıntı var bir haftadır dış çıkarmada bunlar yasaniyormus biberin reddi ağızda sel ve elleri yumruk yalıyor resmen copcop emiyor.bazı çocuklar erken çıkarıyormus.Bakalim gorucez inşaallah çok sancılı geçmez . Artı olarak kakamiz azalmıştı 3 yada5gunde bir o biraz düzelecek gibi.
Bez konusuna gelince de Molfix kullanıyorduk sleepy alalım dedik 4numaraya geçince toplu ucuz vardı aldık 3bitti son iki kaldı sleppy 4te anca oluyor oğluma ama 3kadar küçük olmasamda çokta büyük değil bilginiz olsun.
Birde değişik sesler çıkarmaya başladı.ki soktayiz zaten 2.5aylikken inanın anne dedi resmen ve arada bildiğin anne diyor maasallah.Bilmiyorum yani ben vitaminc 1000 alıyorum ve elenatal 2diye gıda takviyesi alıyorum ise yariyorlarsa.Yuzustu yatırıyorum ayaklarıyla itekliyor azimli oluşunu seviyorum videolar çekiyorum.Sadece biraz yeni yeni elimizde biseyler tutturmaya çalışıyoruz onuda inşaallah zamanla yapar.En kötüsü anneannesi kucak alistirdi kucak seviyor.
Onun dışında bizi neler bekliyor bilemiyorum ama yorucuda olsa onu çok seviyorum
Allah hepimize kolaylık versin

Benimde çevremde bu konuda olumsuz örnek var. Eşim 2 yaş sonrası kreş seçiminde seçici davranırız öyle hallolur dedi. Çok iyi kreşler var bu konuda. Aceleci davranmak istemiyorum algıda problem oluşabiliyor.

Canım benimkiler anne diye ağlıyor önce sadece bana mı öyle geliyor derken önce kaynım yenge bunlar anne diyor dedi ki ben kimseye demedim. Bana öyle geliyorsa gülerler diye sonra kaynanam fark etti ve bunu ilk aylıkken yapmaya başladılar yani uzun süredir ağlama sırasında anne der gibiler şuan zaten daha net çıkıyor. Annemlere geldim annem gülüyor seninkiler seni çağırıyor diye belki de çıkardığı sesler bizi yanıltıyor

Bence diyorlar ya ohhh maasallah
İnşaallah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olsunlar isterse başka şey desinler.ama anne diyorlar yani ilk aglamakli sesle dediğin gb bı koşuyorum ki nasıl annemmmmm diye

Kizlar uyutma metodlariniz neler? Sanki sadece memede uyumaya basladi oglum. Hal boyle olunca uykusu hafif olmaya basladi ve cok kisa. Yatagina koyunca kendi uyusun iatiyorum ama nasil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…