- 19 Ekim 2019
- 1.399
- 1.288
Gunduz iyi beslenirse doyarsa keyifliyse gece iyi uyur dedi doktor, doymuo olabilirmi,anne sutumu mama mı alıo, birde uyaran cokmu odasında ışık ses vs?
Gece uyaranlar yok canim sessiz ortam zaten ama uyaniyor ve derin uyumuyor. Doymuyor olabilir belki de ama doymasa aglar gunduzleri. Mama sadece aksam uzeri ve sabah veriyorum hatta genelde sadece sabah veriyorum aksam uzeri vermedigim cok oluyor. Kilosu iyi sukur bu yuzden de mama vermek iatemiyorum sutumle beslensin istiyorum. 6 aya kadar sabrediyorum canim sonra zaten gece uyumadan besleyici bisiler veririm diye dusunuyorum.Uyku egıtımı ne zmn verılıyo, daha erken degılmı , bizede anlat
Bende aglatmalı egıtıme karşıyım, drdıgın gibi guven duygusu cok onemli, onun her istedugınde yanında bitmelıyız ki güvenli bir birey olsunGece uyaranlar yok canim sessiz ortam zaten ama uyaniyor ve derin uyumuyor. Doymuyor olabilir belki de ama doymasa aglar gunduzleri. Mama sadece aksam uzeri ve sabah veriyorum hatta genelde sadece sabah veriyorum aksam uzeri vermedigim cok oluyor. Kilosu iyi sukur bu yuzden de mama vermek iatemiyorum sutumle beslensin istiyorum. 6 aya kadar sabrediyorum canim sonra zaten gece uyumadan besleyici bisiler veririm diye dusunuyorum.
Uyku egitimi de 4. Aydan sonra veya 6 dan sonra vermeye baslayan var ama ben egitimleri mantikli bulamadim. Bildigin agltma uzerine veriliyor o parali egitimler genelde. En fazla 2 yil boyle olacak bir sey icin cocgumun guven duygusunu zedeleyemem cunku bana ihtiyaci oldugu icin veya sevgimi istedigi icin uyaniyor. Evet uykuya da gelisimi icin ihtiyaci var oldugu icin evde orta halli bir duzenimiz olsun diye ugrascam ama cok da zorlamicam. Bakalim hele evime geceyim de insaAllah zorlanmam
Evet ben yapıyrm 40 dada yaptımAylık çekım yapıyomusunuzEki Görüntüle 2692267
Canım bebekler artık 3 aylık oldular bence iyi kötü bir uyku rutinine geçmeyi deneyebilirsin. Sana bir baby sleep program atmıştım diğer pdflerle birlikte istersen ona bir bak. Gece uykusu metodum duş-masaj-womb noise ve uykuya geçiş. Artık gündüz uykularında da odayı karartıyorum çünkü algıları inanılmaz açık. Yüzü koyun yatırmama rağmen yarı emekler pozisyona geçip etrafı inceliyor oda aydınlık olursa. Üç aşağı beş yukarı da olsa bir rutin takip edersen çok rahat edersin bence canım. Büyüdükçe rutine adapte etmek zorlaşıyor gibi çevremdeki örneklerden gördüğüm kadarıyla.Kizlar uyutma metodlariniz neler? Sanki sadece memede uyumaya basladi oglum. Hal boyle olunca uykusu hafif olmaya basladi ve cok kisa. Yatagina koyunca kendi uyusun iatiyorum ama nasil?
Ben de bugün montessori eğitimi veren çift dil eğitim veren arkadaşımın arkadaşıyla konuştum bu çok dilli bebek yetiştirme konusunu. Öğretmek istediğiniz dillerin temelini 3 yaş öncesi atmayı öneriyor anadil seviyesine gelmesini istiyorsanız. 10. Ay gibi başlamayı öneriyor hatta. 3 yaş sonrası hiç anlamadığı bir dile anne ve baba tarafından maruz kalırsa sinirlenir, anlasa bile o dilde cevap vermek istemeyebilir dedi bana mantıklı geldi. Anne baba tarafından değil de çizgi filmlerden, okuldan vs maruz kalırsa ve o yabancı dilin konuşulduğu ülkede yaşamıyorsa da çok iyi konuşsa da aksan ve akıcılık olarak o ülkeye gitmedikçe ana dil seviyesine gelmesi çok zor dedi. Tabii istisna çocuklar var. Ben ingilizce eşim türkçe okulda fransızca şeklinde eğitmek istiyordum ama anne mutlaka ana dili konuşmalı dedi eğitmen. Onun yerine evde bir oda seçip o odada farklı dil konuşulabilir ya da belli saat dilimi seçip o dilimlerde örneğin her akşam yemeğinde farklı dil şeklinde konuşabilirsiniz dedi. Her ebeveynin farklı dili konışma durumu ancak anneyle babanın ana dilleri farklıysa çok yararlı dedi. Ayrıca anne baba arasında çocukla konuşulandan farklı bir dil konuşmak çocukta dışlanmışlık hissi yaratabileceğinden yabancı dil saati dışında herkes evin içinde aynı dili konuşmalıymış. Ben 10 aylıkken başlayacağım bu işe. Çok iyi bir okul var yakınlarda ingilizce fransızca iki dilli eğitim veren ancak ingilizce sınavı yapıyor çocuklara 1. Sınıfa girerken. O yüzden o zamana kadar iyice toparlamak istiyorum. Analık işte dereyi görmeden paçaları sıvıyoruz her dert bitti ekstra diller kaldı :))) çocuk düşünmeyen ben kendime inanamıyorum :) ama ne yapalım doğurduysak hakkıyla bakmak istiyoruz :)Benimde çevremde bu konuda olumsuz örnek var. Eşim 2 yaş sonrası kreş seçiminde seçici davranırız öyle hallolur dedi. Çok iyi kreşler var bu konuda. Aceleci davranmak istemiyorum algıda problem oluşabiliyor.
EVet bugün bir uzmanla konuştum bu konuyı. ÇOcukların sorun yaşamasının nedeni olarak şöyle söyledi diyelim ki 1,5 yaşında bir çocuğun 100 kelime konuşma kapasitesi var ise çift dilli çocul bunu 50-50 olarak iki dile bölüştürüyor. Yani her yeni dilde ekstra 100 kelime olmuyor. Dolayısıyla tek dil konuşan çocuğa göre geri ya da geç gibi görünebiliyor konuşması. Halbuki iki dilide anlıyor ve zaman içinde kelime daracıkları arttıkça çok güzel toparlıyorlar dedi. Bir diğer sorun da ebeveyn istikrarsızlığı. Aynı uyku rutini gibi dil eğitiminin de bir rutin olması gerektiğini söylüyor yani anne babanın canı istedikçe yabancı dil konuşması değil günün belli saatlerinde ya da belli odalarda sadece istenen yabancı dilin konuşulması gerektiğini söylüyor. Diğer türlü çocukların kafası karışabiliyor. Bu rutin de ne kadar erken başlarsa çocuk tarafından o kadar kolay kabul edilir diyor. 10 aydan itibaren başlanabilir diyor. Ki bu da mantıklı geldi bana. Çevremde gördüğüm kadarıyla uyku rutininden tut beslenme rutinine her türlü rutine adaptasyon bebek büyüdükçe zorlaşıyor. Bu konuyu daha araştıracağım şu an kitap araştırmasındayım. amacım çocuğu proje çocuk haline getirmek değil ama dünya vatandaşı olsun, hiçbir ülkede dil bariyeri yaşamasın istiyorum :) ortaokulda falan bana yurtdışında yaşayacaksın deseler gülerdim ama hayatın ne getireceği belli olmuyor yurtdışında yaşayan biriyle evlendim, zamanında aldığım eğitimler sayesinde gittiğimiz her ülkede iş bulabildim, kendi ayaklarım üstünde durabildim. o yüzden yabancı dil konusunu gerçekten çok önemsiyorum. Bu konuda her türlü öneriye açığım 3 yaş sonra başlatma konusunu da araştıracağım.İnstagramda bugun bir paylaşım yapmıştı bir psikolog ve bir aile çocuğu 3 dil ile büyütmek istemiş ve konuşmada cok sorun yaşamışlar, o yuzden mutlaka 3 yasa kadar sadece anadil öğrenmeli diyordu. Benim ablamda kizi ingilizce iyi öğrensin diye cok ingilizce aktivite yaptılar, o da konusmakta cok zorlandı
Canım benim tecrübemi aktarıyorum, kızım az az emip bıraktığı dönemde kaka yapması 1 haftaya kadar uzuyordu genelde ben lavman ya da fitille yaptiriyordum. Sağıp vermeye başladığımdan beri her gün kaka yapmaya başladı . Ben de bu durumu son yağlı sütü daha dengeli almasına bağlıyorum . Sık sık emip kafasını çekiyor demiştin ya, sürekli ön süt alıyor diye kaka sıklığı azalmış olabilirKızlar kaka sıklıgı azalan var mı, sebebi ve cozumu konusunda fikri olan var mı
Canim senin onerdigin Gina Fordun kitabini ve tracy hogg un kitaplarini alcam guya ama hala alamadim. Ondan sonra kararlilikla baslayayim dedim. Senin oyunlar kitabini okuyorum simdiler de. Cok guzelmisCanım bebekler artık 3 aylık oldular bence iyi kötü bir uyku rutinine geçmeyi deneyebilirsin. Sana bir baby sleep program atmıştım diğer pdflerle birlikte istersen ona bir bak. Gece uykusu metodum duş-masaj-womb noise ve uykuya geçiş. Artık gündüz uykularında da odayı karartıyorum çünkü algıları inanılmaz açık. Yüzü koyun yatırmama rağmen yarı emekler pozisyona geçip etrafı inceliyor oda aydınlık olursa. Üç aşağı beş yukarı da olsa bir rutin takip edersen çok rahat edersin bence canım. Büyüdükçe rutine adapte etmek zorlaşıyor gibi çevremdeki örneklerden gördüğüm kadarıyla.
Evet canım muhtemelen oyle, dıkkat edeyım sagolCanım benim tecrübemi aktarıyorum, kızım az az emip bıraktığı dönemde kaka yapması 1 haftaya kadar uzuyordu genelde ben lavman ya da fitille yaptiriyordum. Sağıp vermeye başladığımdan beri her gün kaka yapmaya başladı . Ben de bu durumu son yağlı sütü daha dengeli almasına bağlıyorum . Sık sık emip kafasını çekiyor demiştin ya, sürekli ön süt alıyor diye kaka sıklığı azalmış olabilir
Burda kullanan Bi arkadaş vardı sanırım bebekler o kadar zeki ki anlıyorlar her sallama şeklinden ya orda bile sizin sallandığınız gibi uyumaz benceKızlar aranızda elektrikli beşik kullanan var mı tavsiye eder misiniz
Kızım sürekli ayakta sallanıyor sallamayı bırakınca uyanıyor çok ağlıyor ama 3 saat kesintisiz sallarsam hep uyuyor gibi
Böyle olunca hiç bir iş yapamıyorum ve çok acıkıyorum sütüm azalıyor bu yüzden almayı düşünüyorum işimi görür mü bilmiyorum
Gercekten bebek buyutmek zor cnim. Arada 1 hafta da olsa yanina birileri gelse yardimci olur sen de rahatlarsin bence. Uyku da galiba mizac gibi bisi. Bazi bebekler iyi uyuyor. Ishal devam ederse bence gaita tahlili ver canim. Yazik cocuga. Bir de sen de patates muz tarzi seylerle beslen ozellikle her gun yogurt bol.bol ye. Probiyotik ihtiyaci var cunku. Biogaia veya maflor bunlar bagirsak duzenliyor cunku. Okula da baslamissin canim off calisan anne olmak ne zor yaHerkese merhaba çok uzun süre oldu yazmayalı ama ara ara fırsat buldukça bakıp okuduk yazdıklarınızı. Bebeğimde her tedirgin olduğum durumda açtığımda benimle aynı durumu yaşayan görünce normal deyip içim rahatladı iyiki varmış bu site
Biz 3 ay 5 günlük olduk. Çok zorlandığımız zamanlar oldu
Gaz problemi bizde hiç geçmedi
San simplex
Biogaia
Zinco
Metsil
Nurse harveys
Ve muskat kullandık ama çözüm olmayınca tamamen bıraktık rutin şekilde her akşam 7 de çok fazla ağlayıp ıkınıp durdu sadece masaj yapıp hoplatıyordum sonra yorgun düşüp uyuyordu
Bu günlerde gaz sancıları azaldı gibi yine huysuz ama çok ağlamıyor.
İlk iki ay annemle baktığımız için biraz dinlenebiliyordum ama sonra tek kalınca çok zor oldu sürekli ya meme de kalmak istedi yada ayakta sallanmak
Tayin işimiz oldu taşındık Mersin de doğuya Mersin nemli geldiğimiz yer biraz daha serin ve kuru olunca kızımın burnu boğazı doldu sürekli burnunu açamaya çalıştık ama fayda etmedi antibiyotik başladı doktor. Sağlık konusunda çok kötü bir yer
Küçük bir ilçe tek çocuk doktoru ve daha yeni başlamış göreve çok da ilgili değildi bu kötü oldu bizim için
Antibiyotik kullanınca ishal oldu düzenli her gün 2 kez tuvaletini yapan kızım günde 10 dan fazla tuvalete çıkmaya başladı doktor normal dedi antibiyotik kullanıyor dedi
Böyle olunca sürekli ıkınıp ağlıyor tuvaletini yapıyor gün boyunca delilsiz yattığı yarım saat oluyur tüm gün bazen yarım saat yarım saat toplamda 1 saat uyuyor
Gece de ilk yattığında 3 saat sonra kalkıyor daha sonra 2 saatte bir sonra da 7.30 da kalkıp hiç yatmıyor artık
Bugün okula başladım baba baktı çok ağlamış
Baba işe başlayınca bakıcı bakacak baba da bu kadar ağladıysa bakıcı da durum daha kötü olur diye çok kötü oldum
Kızlar aranızda elektrikli beşik kullanan var mı tavsiye eder misiniz
Kızım sürekli ayakta sallanıyor sallamayı bırakınca uyanıyor çok ağlıyor ama 3 saat kesintisiz sallarsam hep uyuyor gibi
Böyle olunca hiç bir iş yapamıyorum ve çok acıkıyorum sütüm azalıyor bu yüzden almayı düşünüyorum işimi görür mü bilmiyorum
Bana da öyle geliyor çok zeki oluyorlar hemen anlar yatmaz.Burda kullanan Bi arkadaş vardı sanırım bebekler o kadar zeki ki anlıyorlar her sallama şeklinden ya orda bile sizin sallandığınız gibi uyumaz bence