Düğün 2020 Gelinleri

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” genelgesi gönderdi.

Genelgede şu ifadeler kullanıldı:

* Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak.

* Her masada yeterli sayıda en az yüzde 70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacak.

* Misafirlerin girişlerde mutlaka ateş ölçümleri yapılacak. 38 dereceden yüksek olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak.

* Masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek.

* Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak, toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, takılar toplama kutusuna konulacak.

* Düğün mekanlarında gelin ve damat hariç halay çekilemeyecek, dans edilemeyecek, gösteri yapılamayacak.

*
Köy ya da sokak düğünlerinde yemek verilmesi durumunda tek kullanımlık malzemeler tercih edilecek.

Böyle saçmalık olamaz ya. Sanırsın konferans veriyoruz.

Gelin ve damat nasıl halay çekecekmiş ikisi ya 😂 Ay dalga geçiyorlar bizimle 😂

Korona halayı

korona_halay_oyun_havalari.jpeg

Gerçekten twitterda düğün etiketini okuyunca deliye dönüyorum. Bize salak diyen mi dersiniz gerizekalı diyen mi dersiniz. Rabbim inşallah kendimdüğünlerindede aynı belayı başlarına versin ne diyim yani. Bu arada bütün habercilerin sırf ortalık karıştırmak için haber yaptiğini düşünüyorum. Genelgede temas gerektirmeyecek oyunları sadece gelin damat oynayacak yazıyor hepsi gelin damat harici kimse oyun oynayamayacak yazmış nefret ediyorum gerçekten bu bizim üzüntümüzle beslenen insanlardan. Ben mi yanlıs anladım arkadaslar genelgeyi siz nasıl anladınız?

1. Kapalı Alanlarda Yapılacak Düğünler;

• Kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde mekânın sağlıklı havalandırılması için iki düğün arasında en az 1 saatlik zaman bırakılacak. Bu süre zarfında şartlara göre kapı/pencere açılarak veya merkezi sistemlerle doğal hava sirkülasyonu sağlanacak.
  • Düğün yapılacak kapalı mekânlarda bulunan çocuk oyun alanları kullanılmayacak.

2. Açık/Kır/Bahçe vb. Yerlerde Yapılacak Düğünler;

Açık mekânlarda bulunan çocuk oyun alanlarındaki sık dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanacak. Ulaşılabilir alanlarda el antiseptiği bulundurulacak. Koronavirüs (COVID-19) bulaşma riskini artıracağı için 1 metreden yakın temas gerektiren aktiviteler yapılmayacak.

15. Bu Genelge kapsamında düğün yapılacak mekânlarda, kişiler arasında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturulacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak (gelin ve damat hariç)
Temasa neden olabilecek diyor. Yani bence direk halay ve normal romantik danstan bahsediyor. Yoksa bence direk düğünlerde oyun havalari halay her türlü dans yasaktır derlerdi diye düşünüyorum. Ki bence böyle boşuna üzmeyin kendinizi. Akşam ki haberlerede hazırlıklı olun. Çok bilgili haber kanallarımız bunu vurgulamayacak çünkü. Adım kadad eminim.

15. Bu Genelge kapsamında düğün yapılacak mekânlarda, kişiler arasında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturulacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak (gelin ve damat hariç)
Temasa neden olabilecek diyor. Yani bence direk halay ve normal romantik danstan bahsediyor. Yoksa bence direk düğünlerde oyun havalari halay her türlü dans yasaktır derlerdi diye düşünüyorum. Ki bence böyle boşuna üzmeyin kendinizi. Akşam ki haberlerede hazırlıklı olun. Çok bilgili haber kanallarımız bunu vurgulamayacak çünkü. Adım kadad eminim.
Ama bu maddenin devamda da sadece dinlendirici müzik olacak diyor çok saçma yazılmış bir madde ucu açık herkesin farklı yorumladığı bir madde. Vallaha durup durup ağlıyorum yine

Ya madem düğün genelgesinin nikah genelgesinden bi farkı olmayacaktı niçin düğün mekanlarını açtılar?? Düğün mekanları açılmayacak dileyen bu şartlarla nikah yapabilir diyebilirlerdi. İnsanlarda mekan tutmazdı boşu boşuna. Birde dalga geçer gibi gelin damat halay çekebilir demişler. Deli gibi halay çeker dururuz artık çünkü yapacak başka bişey yok..

Ama bu maddenin devamda da sadece dinlendirici müzik olacak diyor çok saçma yazılmış bir madde ucu açık herkesin farklı yorumladığı bir madde. Vallaha durup durup ağlıyorum yine
Yani bence tabikidd herşey yapilacak diye yazmazlar bizim milleti bilmiyor musunuz? Kesinlikşe salonlar tarafından tolerans gösterilir diye düşünüyorum çoğu konuda. Kuralları ihlaş etmemek şartıyla temas vs. Ben hala yukarıda yazdigim gibi düsünüyorum. Düğün salonu ile dün konuştjm oda aynı şeyi söyledi. Genelgenin onlara bugun gittigini düşünmüyorum içinizi rahat tutun güzel düşünelim güzel olsun

Yani bence tabikidd herşey yapilacak diye yazmazlar bizim milleti bilmiyor musunuz? Kesinlikşe salonlar tarafından tolerans gösterilir diye düşünüyorum çoğu konuda. Kuralları ihlaş etmemek şartıyla temas vs. Ben hala yukarıda yazdigim gibi düsünüyorum. Düğün salonu ile dün konuştjm oda aynı şeyi söyledi. Genelgenin onlara bugun gittigini düşünmüyorum içinizi rahat tutun güzel düşünelim güzel olsun
düğün salonları ne cevap verdi

düğün salonları ne cevap verdi

Arkadaşlar merhaba şimdi salondan geliyoruz belki içinize bir nebzede olsa su serpmiş olurum diye yazmak istedim. Öncelikle benim düğünüm teras katında bilginiz olsun verceğim bilgiler ona yönelik(tabiki allah nasip ederde daha kötüye gitmezse bir terslik olmazsa..) öncelikle maske olayını sordum gelin damat takmayacak ama davetlilerde olur dediler. Oyuna gelecek olursak oyun havalari calacak oynucaz ama halay yok sadece. Yine dansımızı edicez pastamızı kesicez. takıdada bistro tarzı bir masada sandık vs duracakmıs bizde ailelerimiz ile birlikte basında durucaz tesekkür edicez tebrik edenlere. onun haricinde 11 bucuğa kadarmıs düğünler yani bizim salon öyle söyledi. Benim kına-düğün bir arada olcak. Yine allah nasip ederse kınamıda yakıcam🤲🏻 O genelgeyi sordum. Biz böyle böyle okuduk diye. O nikahlar icin, coğu işletme nikah adı altında kaçak düğün yapiyor. Merdiven alti salonlar vs dedi. Onlar icin geçerli dedi. Biz yine tüm önlemlerimizi alicaz dezenfektanımız maskemiz kolonyamız ateş ölçerimiz vs dedi. Bakalım geriye sadece beklemek kaldı.. ama kapali salonlarda daha zor olacak dedi😔😔😔

X