• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kilo alımına da üzülmeyin almış yine 300 gr. İlk kızım full mamayla büyüdü 3.ay 200 gr aldı. Enfeksiyon varmış sonra hep 300 400 aldı. 6. Ayı doldugunda daha 5900 müş kilosu. Şuan 9 yaşında ince uzun bir kız. Gayet normal bi kiloda yani. 2.kızım sırf memeyle büyüdü 3.ay ondada enfeksiyon oldu. Hiç gr almadı. Doktor enfeksiyon dedi mama werdirmedi. Sonrasında o da hep zayıf gitti. Şuan oğlumda çok güzel memeye başladık sütğm vardı. 20. G0n ameliyat oldum 40 gün antibiyotik kullandım sütüm bitti sagdıklarımı döktğm mecbur. Mamayla beslendi 3.aydayken yine memeye döndürdüm sırf bir çorb akaşıgı bile kardır ilaç niyetine diye. Sonra yine antibşyotiklik oldum. 1 hafta yine emzirmedim. Sütüm ilacı kullanırlen 1 çay kaşıgına kadar düşüyordu. Sonra yine uykusumda uykusunda vermeye başladım. Şuan sadece uykuya geçerken azcık emiyor sagıp gün boyu 1 biberon biriktirip werirum. Bebegi bırak başlat derken memeye kızdıgı için bitürlü artmadı. Sırf mamayla besleniyo yani çok güzel kilo alması gerekir diimi. Amaaa 3.ay tartımızda bu bebeğimde 300 gr almıış. Enfeksiyon çıkmadı tahlil yapıldı. Ama doktor gayet normal bazen bebeklerin kilo alımında duraklama olur dedi.. 4.ay 600 gr aldı. Şuan 6500. Yani herşey nasip kader ne meme emmesini etkileyebiliyoruz ne mama. Çabalıyoruz ama sonuç yine Allahın taktdiri. Üçünü de yaşadım ilki sadece mama,ikinci sadece meme, bu hem memehem mama. Hiç biri birinden 0stünlük göstermedi. Çocuk ne kadar alıyosa o. Yapçak bişey yok. Siz elinizden geleni yaptıysanız tevekkül edin. Sewgiler
Maşallah gücünüze kuvvetinize neler yasamissiniz haklısınız gerçekten herşey nasip🙏☺️

Maşallah gücünüze kuvvetinize neler yasamissiniz haklısınız gerçekten herşey nasip🙏☺️
Ölümden dönmüşüm heryerimi iltahap sarmış, bir iki gün gecikseymişim benim yatakta ölümü bulurlarmış dedi doktor, böbrekle alakalı bir durum oldu. Ne kafamı kaldırıp çocuguma bakabildim ne bişi yapabildim. Sonrasında ameliyat oldum, tam hastaneden geldim eşim hastanede korona kaptı benim geldiğim gün belirtileri başladı. Ben annemde kaldım o ewe geçti. Sonra 13 gün hastanede yattı zatürre oldu ciğerlere inmiş korona. O da ölümden dönd0 çok kez nefesiiz kaldı vs. Sonra böbregimde ameliyattan kalma tel vardı onu çıkartmaya gittim herşey bittikten 1 ay sonra hemen ertesi günü yine iltihap arttı yine hastaneye yattım operasyonla teli taktılar. Ayy anlatınca dile kolay ama az şeyler yaşamamışız gerçekten. Ewde olup rutin can sıkılmışlığıma dönmek istiyorum diyodum hep. Biranda durduk yere tak diye sağlık elden gidiveriyo. Tekrar hiç farkedip şükretmediğim normal bir günüme ve saglıgıma dönmek için hem günler geçti hem de paralar döktük. Ewde bebekle ilgilenip bunalmak bile güzel. Ben anlamadan büyüdü bu. Sağlık olsun da mama meme takmıyorum kafama.

Ölümden dönmüşüm heryerimi iltahap sarmış, bir iki gün gecikseymişim benim yatakta ölümü bulurlarmış dedi doktor, böbrekle alakalı bir durum oldu. Ne kafamı kaldırıp çocuguma bakabildim ne bişi yapabildim. Sonrasında ameliyat oldum, tam hastaneden geldim eşim hastanede korona kaptı benim geldiğim gün belirtileri başladı. Ben annemde kaldım o ewe geçti. Sonra 13 gün hastanede yattı zatürre oldu ciğerlere inmiş korona. O da ölümden dönd0 çok kez nefesiiz kaldı vs. Sonra böbregimde ameliyattan kalma tel vardı onu çıkartmaya gittim herşey bittikten 1 ay sonra hemen ertesi günü yine iltihap arttı yine hastaneye yattım operasyonla teli taktılar. Ayy anlatınca dile kolay ama az şeyler yaşamamışız gerçekten. Ewde olup rutin can sıkılmışlığıma dönmek istiyorum diyodum hep. Biranda durduk yere tak diye sağlık elden gidiveriyo. Tekrar hiç farkedip şükretmediğim normal bir günüme ve saglıgıma dönmek için hem günler geçti hem de paralar döktük. Ewde bebekle ilgilenip bunalmak bile güzel. Ben anlamadan büyüdü bu. Sağlık olsun da mama meme takmıyorum kafama.
Okurken kötü oodun az badireler atlamamisiniz Allah'a şükür atlattiniz herşey üst üste gelmiş😔 Gelişimi önemli zaten ama ilk çocuk ve tecrübesizliği kimse yok yanımda ne hamilelikte ne doğumda nede sonrasında kimsem yoktu eşim dışında saolsun o yüzden konu bebek oldu mu çok hassas oluyor bende sadece kendim için değil bebeklerin bize muhtaç olmasından günahsız olmasından dolayı demorize edilmeye hiç gelemiyorum yada yanlış yönlendirmelere zaten hepimiz yavrumuz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz o yüzden bizim moralimiz çok çok onemli

Kızlar öğlen kayınvalidem ve kayınpederim habersiz geldikleri için yazılanları okuyamamıştım. Habersiz gelmelerine biraz canım sıkıldı, her zaman başımın üstünde yerleri var tabi ki , ama evim aksi gibi normal günlerime göre çok dağınıktı. Herşey elbette insanlar için, bu halimi de görmüş oldular.
Hepimizin ortak noktası emzirmek için verdiğimiz çaba , ortak söylemi de emzirdikçe sütün devamlılığı olmuş. Ben kesin bir tecrübe paylaşamayacağım, çünkü en son bir ay önce göğüslerimin sertliğini hissetmişimdir. maalesef öyle sütlerim falan da akmıyor son bir Aydır.
hepimiz son çabamıza kadar emzirmek için uğraşıyoruz, inşallah günün birinde memeyi nasıl bıraktırırım konulu postlar açarız🙏🏻

Çok yiyorum, sağlıklı besleniyorum diyen arkadaşı alıntılamayı unuttum. Okur illa ki yazacağımı .
Memelerinizden sütün akması meme ucu yapısıyla ilgili. Süt çokluğuyla değil. Maşallah bebeğiniz çok güzel kilo almış.
Sertlikle ilgi bir şeyler söylemek istiyorum ama siz konuyu kafanızda bitirdiğiniz için uzun uzun anlatmayacağım. mila doğduğunda sağ göğüsümü çok iyi tuttu. Sol göğüs ucum geç çıktı. Ne kadar yersem ,içsem sağ göğüsüm yumuşak , sol hep sert. Sağım yaptığım da sağ göğüsümden sola göre 2 kat fazla çıkar. Dr a sordum . Süt kanalları açıldığı için sağ göğüs yumuşamış olduğunu söyledi. Meme terbiyesi dedikleri olay kanalların açılması . Siz yemeye öyle inanmışsınız ki bunu tebrik ediyorum . Beyininize o yönde sinyaller gönderip karşılığını almışsınız .

Herşey derken ne mesela
Halıya yapışmış küçük parçalar. Demek istediğim çekim gücü diğer süpürgelere göre bir tık düşük. Biz bir de aldığımız zaman çekim olarak en yükseğini almıştık. Ben çok beklentiye girmiştim. Ama evin tozu gidiyor. Şöyle bir temizlendiği belli oluyor

Kızlar öğlen kayınvalidem ve kayınpederim habersiz geldikleri için yazılanları okuyamamıştım. Habersiz gelmelerine biraz canım sıkıldı, her zaman başımın üstünde yerleri var tabi ki , ama evim aksi gibi normal günlerime göre çok dağınıktı. Herşey elbette insanlar için, bu halimi de görmüş oldular.
Hepimizin ortak noktası emzirmek için verdiğimiz çaba , ortak söylemi de emzirdikçe sütün devamlılığı olmuş. Ben kesin bir tecrübe paylaşamayacağım, çünkü en son bir ay önce göğüslerimin sertliğini hissetmişimdir. maalesef öyle sütlerim falan da akmıyor son bir Aydır.
hepimiz son çabamıza kadar emzirmek için uğraşıyoruz, inşallah günün birinde memeyi nasıl bıraktırırım konulu postlar açarız🙏🏻
Amin canım inşallah 🙏

Halıya yapışmış küçük parçalar. Demek istediğim çekim gücü diğer süpürgelere göre bir tık düşük. Biz bir de aldığımız zaman çekim olarak en yükseğini almıştık. Ben çok beklentiye girmiştim. Ama evin tozu gidiyor. Şöyle bir temizlendiği belli oluyor
Akıllı gırgır dedikleri doğru o zaman 😃😂😃valla adı robot ya ben robot performansı bekliyordum acikcasi

Meme reddi ile ilgili uzunca konuşulmuştu okudum ben de bir iki şey yazmak istedim Normalde D cup sütyen giyorum yani göğüslerim büyüktü
Doğumdan sonra ilk iki ay içinde üç defa mastit oldum kızım çok sık ve uzun uzun emmesine rağmen. Süt üretiminin fazla olmasından kaynaklı çünkü vücut başta düzene alışamıyor süt üretimi zamanla bebeğe yetecek düzeylere geliyor. Sütün yeterli olduğunun belirteci kesinlikle memenin sert veya yumuşak olması değil çiş miktarı genel durum ve tartıdaki persentilinde uygun artış. 2 aydan sonra memelerim ilk zamanlar gibi sertleşmedi kendime çok kızıyorum bu konuda ama yememe çok dikkat eden bir insan değilim. Uyuyorum su içmeye ve sık sık emzirmeye çalışıyorum ama. Kızım 4 kilo doldu şu anda da iyi bir şekilde gidiyor şükür. Ben çabaladım çok kilo aldı senin çocuğun az almamış mıydı zaten gibi bir yorum gördüm. Burayı uzun süredir okuyorum ama böyle kırıcı bir tavıra denk gelmemiştim. Bazı şeyleri insanın bu şekilde kendinden bilmesi çok yanlış uzun vadede kişiye zararlı olabilir. Hepimiz yavrumuz için elimizden gelenin en iyisini yapmak isteriz. Göğsün süt dolu olsa da emmek istemeyebilir. Rızkı o kadardır yavrunun. Ballilokumm Ballilokumm arkadaşım yavrun sağlıklı bir gelişim gösterir inşallah sakın kendini üzme :) Göğsün terbiyesi diye bir durum var. Tek ben değil etrafımdaki onlarca annede de gözlemlediğim. İyi ki de var yoksa ben her ay mastit olurdum😅

Ben kullanıyorum . Hayat kurtarıyor ama öyle diğer süpürge gibi her şeyi çekemiyor. Gerçi benim şarjlı süpürgem çok iyi onunla kıyasladım.
canım peki normal süpürge gibi ses yapıyor mu? çekim gücü iyi olanlar 3500 ₺ civarı değil mi? fiyat- performans değerlendirmesi yapsan hakediyor diyor musun?

ben uzun süre philips marathon almak istedim. O da bütçemi zorlayacak fiyatlarda ama kullananlar çekim gücünü o kadar methettiler ki evdeki tozlanmayı bile yarı yarıya azaltıyormuş. Ama evimde çalışır durumda bir süpürge varken israf yapmak istemedim. böyle bir şey alsam yine de aklım philips'te kalır mı diye araştırıyorum.keşke İnstamom olsam da denemem için bana da gönderseler 😜 takip ettiğim bütün instamom'lar hikayelerinde paylaştı 🙈

Meme reddi ile ilgili uzunca konuşulmuştu okudum ben de bir iki şey yazmak istedim Normalde D cup sütyen giyorum yani göğüslerim büyüktü
Doğumdan sonra ilk iki ay içinde üç defa mastit oldum kızım çok sık ve uzun uzun emmesine rağmen. Süt üretiminin fazla olmasından kaynaklı çünkü vücut başta düzene alışamıyor süt üretimi zamanla bebeğe yetecek düzeylere geliyor. Sütün yeterli olduğunun belirteci kesinlikle memenin sert veya yumuşak olması değil çiş miktarı genel durum ve tartıdaki persentilinde uygun artış. 2 aydan sonra memelerim ilk zamanlar gibi sertleşmedi kendime çok kızıyorum bu konuda ama yememe çok dikkat eden bir insan değilim. Uyuyorum su içmeye ve sık sık emzirmeye çalışıyorum ama. Kızım 4 kilo doldu şu anda da iyi bir şekilde gidiyor şükür. Ben çabaladım çok kilo aldı senin çocuğun az almamış mıydı zaten gibi bir yorum gördüm. Burayı uzun süredir okuyorum ama böyle kırıcı bir tavıra denk gelmemiştim. Bazı şeyleri insanın bu şekilde kendinden bilmesi çok yanlış uzun vadede kişiye zararlı olabilir. Hepimiz yavrumuz için elimizden gelenin en iyisini yapmak isteriz. Göğsün süt dolu olsa da emmek istemeyebilir. Rızkı o kadardır yavrunun. Ballilokumm Ballilokumm arkadaşım yavrun sağlıklı bir gelişim gösterir inşallah sakın kendini üzme :) Göğsün terbiyesi diye bir durum var. Tek ben değil etrafımdaki onlarca annede de gözlemlediğim. İyi ki de var yoksa ben her ay mastit olurdum😅

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için gerçekten çok doğru demişsiniz benimde demek istediğim o benim göğüslerim hep sert ve sisiyordu ağrıdan uyuyamazdim çok şükür şuan öyle değil yinede süt miktarim yeterli düzeyde ve benimde amacım bunu anlatmak meme terbiyesi adı altında
sütun olup olmadigino serlikle bagdastiramayiz demek,
göğüstete süt olsa bebek emmek istemesse işe yaramıyor ve hiçbir çözümü yok üzerine bide biberonuda kabul etmezse hiç bişey yapamıyorsun aç ağlıyor fakat emmiyorda mama versende yok hep bir koşturma çözüm ariyorsun. bebek süt istese ve süt gelmeyince şükür alternatif yolu var mama ama meme reddi+biberon reddi sonunda az kilo alımı ve bu üzüntü anneyi mahveder 😔😔 ama şuan biraz daha iyi ve kilo alimi düzelmeye başladı Allah yavrularımıza sağlık versin bizede onları buyuturken sabır🥰 uzun da olsa güzel anlatmışsınız kimseyi kırmak üzmek değildi niyetim sadece yanlış bulduğum düşünceyi savundum tabi herkesin kendince dogrulari var o ayrı☺️

Back
X