• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Annem de çeyizime koymuş yün işi bebek yeleği falan.sadece bir tanesi erkek için diğerleri hep kız için.ben de üşümesinden iyidir diyerekten çiçekli böcekli yelekleri oğluşuma giydiriyordum.halası bu işe dur demek için almış yollamış saolsun 🤣🤣
Ben de abladan kalanları evde gdyorum iki tane aldm yelek, baskalarının yanında onları 🙈

Canım sen bizi arada ziyaret et, moral ol🥰🥰 ek gıda’ya başladın mı nasıl gidiyor??dün gece ağustos anneleri grubunda dolaştım biraz, herkes akıllı süpürge alıyor valla benimde bi aklıma girmedi değil😁
Havuç, patates tattırdım. Yadırgadı biraz ama merak etti. Daha istiyor. Ağzındayken yüzünü buruşturyor. Kimini yutuyor kimini çıkarıyor.
Benim akıllı süpürge ihtiyacım yok. Biliyorsundur pek umursamıyorum. Evcil hayvan yok, başka çocuk yok. Eşim evdeyse süpür dersem süpürüyor.

Havuç, patates tattırdım. Yadırgadı biraz ama merak etti. Daha istiyor. Ağzındayken yüzünü buruşturyor. Kimini yutuyor kimini çıkarıyor.
Benim akıllı süpürge ihtiyacım yok. Biliyorsundur pek umursamıyorum. Evcil hayvan yok, başka çocuk yok. Eşim evdeyse süpür dersem süpürüyor.
Kedin vardı gibi hatırlıyorum hamilelikte? Yanlış mı hatırlıyorum

Son ay 300 gram almıstı dimi senınki? Bi de 5. Ayda almazsa ek gıdaya gecerız demişti doktorun? Tüm yazdıklarımdan sağlıkçıların yalan söyledgını ima ettiğimi mi çıkardın 😂 neyse herkesin memesi, bebesi kendine dıyorum banane ayol 😅
1.5 aydan fazladır meme reddi yaşıyorum o yüzden almadı emsin diye verdiğim savaşı ben bilirim sütle ilgili değil kilo almamasi

Afrika sadece Etiyopyadan ibaret değil. Sürüsüyle afrika ülkesi var. Ayrıca benim memeleri gözüken olarak tabir ettiğim günümğzde hala kabile hayatı yaşayanlar. Onlarınki fotolarda gözüküyor zaten giyimlerinden dolayı. Onların bebekleri de hep kucaklarında tonton olur. Sürüsüyle belgeseller fotograflar var. Neden hepsi zayıf olsun ki. Diğer kızımı 2 yaşa kadar emzirdim göğsüm yumuşakken. Göğüs yumuşa genelde bir süre sonra. Hem anneler üzülmesin moral olsun diye makale yazılmaz. Bir de 4.aydan sonra bebekler zaten az kilo alır. Sizin bebeginiz az kilo alması da normal. Bebekler her ay 1 kilo alsalar bütün bebekler 1 yaşında 15 kilo olurdu. 4 aydan sonraAz kilo almalarının süt azalmasıyla alakası yok daha fazla kalori ihtiyaçları olor. Aynı miktarda sütte emseler daha çok yakarlar. Kısacası süt sadece emzirmeyle gelir. Geri kalan yenen içilernler sadece kısmi bir destek olabilir
Alkışlıyorum sizi kesinlikle katılıyorum

Bu yorum benim kalbimi kırdı
Benimde😔 ben o kilo alimi görünce ne kadar üzüldüm Allah biliyor gelişimi şükür iyi ama kilo alması ki meme reddini yaşayan bilir ben safirrhm safirrhm özellikle meme terbiyesi diye bişey yok dediğinde çoğumuz taze anneyiz ve ufacık olumsuz yanlış bir yorum etkileyip uzebiliyor bu konuda yanlış bildiğini söylemek istedim ama sizin dogrunuz size benim dogrum bana diyeceginize kızımın beni en çok üzen durumuyla vurmaya çalıştınız ki her gün tartiyorum gece kalkıp sürekli emziriyorum o uyanmasa bile okadar çok etkilendim eğer doktorumuz uygun görse mamaya baslatirdim gerek duymadı fakat yine üzüldüm sizede teşekkür ederim hatırlattı iz👏☺️

Benimde😔 ben o kilo alimi görünce ne kadar üzüldüm Allah biliyor gelişimi şükür iyi ama kilo alması ki meme reddini yaşayan bilir ben safirrhm safirrhm özellikle meme terbiyesi diye bişey yok dediğinde çoğumuz taze anneyiz ve ufacık olumsuz yanlış bir yorum etkileyip uzebiliyor bu konuda yanlış bildiğini söylemek istedim ama sizin dogrunuz size benim dogrum bana diyeceginize kızımın beni en çok üzen durumuyla vurmaya çalıştınız ki her gün tartiyorum gece kalkıp sürekli emziriyorum o uyanmasa bile okadar çok etkilendim eğer doktorumuz uygun görse mamaya baslatirdim gerek duymadı fakat yine üzüldüm sizede teşekkür ederim hatırlattı iz👏☺️
👍 Aksıne sizin inanmışlığınız yanlış yönlendıyor. Ben örnek olup uğrasınca olabılıyor derdindeyım, siz başka bir düşüncedesiniz. Her neyse bence herkesinki kendine. Tecrübeleri paylaşmak için buradayız, tavsiye almak için, fikir paylaşmak için.
Nereden nereye gitti sağlıkçılara laf ettgme getırdınız ben de dikkatli bir okuyucuyumdur sormak istedim size. Neyse hakıkaten tuhaf bir alınganlık söz konusu ben tecrübelermi ve düşüncelermi paylaştım, alan alır.

Son düzenleme:
bebeklerimiz aynı gün doğmuş. hey gidi günler doğduktan 5 gün sonra 10 gr aldı diye saatlerce ağlamıştım. şimdiki aklım olsa direkt doktorları beklemeden mamaya başlatır sarılık olmasını engeller belki de kilo kaybı yaşatmazdım. psikolojim yerle birdi...

kilo alsa da almasa da moralini bozma. bak hep ne dedik emmeyi kestiyse nasibi o kadarmış. bugün mesela kızıma mamasını verirken dedim ki kendi kendime emerken ağzının aldığı şekli mırıltılarını o kadar özledim ki keşke emebilseydi. ama dedim ya nasibi o kadarmış. kızım emmeyi kesti, sağdığımı içmeyi de kesti düğmeye basılmış gibi tık diye sütüm de bitti.

bebeğin meme reddi yaşatıyorsa kendini sakın üzme dünyanın sonu değil. bak doktor da mamaya gerek görmemiş 😍

Kilo alımına da üzülmeyin almış yine 300 gr. İlk kızım full mamayla büyüdü 3.ay 200 gr aldı. Enfeksiyon varmış sonra hep 300 400 aldı. 6. Ayı doldugunda daha 5900 müş kilosu. Şuan 9 yaşında ince uzun bir kız. Gayet normal bi kiloda yani. 2.kızım sırf memeyle büyüdü 3.ay ondada enfeksiyon oldu. Hiç gr almadı. Doktor enfeksiyon dedi mama werdirmedi. Sonrasında o da hep zayıf gitti. Şuan oğlumda çok güzel memeye başladık sütğm vardı. 20. G0n ameliyat oldum 40 gün antibiyotik kullandım sütüm bitti sagdıklarımı döktğm mecbur. Mamayla beslendi 3.aydayken yine memeye döndürdüm sırf bir çorb akaşıgı bile kardır ilaç niyetine diye. Sonra yine antibşyotiklik oldum. 1 hafta yine emzirmedim. Sütüm ilacı kullanırlen 1 çay kaşıgına kadar düşüyordu. Sonra yine uykusumda uykusunda vermeye başladım. Şuan sadece uykuya geçerken azcık emiyor sagıp gün boyu 1 biberon biriktirip werirum. Bebegi bırak başlat derken memeye kızdıgı için bitürlü artmadı. Sırf mamayla besleniyo yani çok güzel kilo alması gerekir diimi. Amaaa 3.ay tartımızda bu bebeğimde 300 gr almıış. Enfeksiyon çıkmadı tahlil yapıldı. Ama doktor gayet normal bazen bebeklerin kilo alımında duraklama olur dedi.. 4.ay 600 gr aldı. Şuan 6500. Yani herşey nasip kader ne meme emmesini etkileyebiliyoruz ne mama. Çabalıyoruz ama sonuç yine Allahın taktdiri. Üçünü de yaşadım ilki sadece mama,ikinci sadece meme, bu hem memehem mama. Hiç biri birinden 0stünlük göstermedi. Çocuk ne kadar alıyosa o. Yapçak bişey yok. Siz elinizden geleni yaptıysanız tevekkül edin. Sewgiler

Kilo alımına da üzülmeyin almış yine 300 gr. İlk kızım full mamayla büyüdü 3.ay 200 gr aldı. Enfeksiyon varmış sonra hep 300 400 aldı. 6. Ayı doldugunda daha 5900 müş kilosu. Şuan 9 yaşında ince uzun bir kız. Gayet normal bi kiloda yani. 2.kızım sırf memeyle büyüdü 3.ay ondada enfeksiyon oldu. Hiç gr almadı. Doktor enfeksiyon dedi mama werdirmedi. Sonrasında o da hep zayıf gitti. Şuan oğlumda çok güzel memeye başladık sütğm vardı. 20. G0n ameliyat oldum 40 gün antibiyotik kullandım sütüm bitti sagdıklarımı döktğm mecbur. Mamayla beslendi 3.aydayken yine memeye döndürdüm sırf bir çorb akaşıgı bile kardır ilaç niyetine diye. Sonra yine antibşyotiklik oldum. 1 hafta yine emzirmedim. Sütüm ilacı kullanırlen 1 çay kaşıgına kadar düşüyordu. Sonra yine uykusumda uykusunda vermeye başladım. Şuan sadece uykuya geçerken azcık emiyor sagıp gün boyu 1 biberon biriktirip werirum. Bebegi bırak başlat derken memeye kızdıgı için bitürlü artmadı. Sırf mamayla besleniyo yani çok güzel kilo alması gerekir diimi. Amaaa 3.ay tartımızda bu bebeğimde 300 gr almıış. Enfeksiyon çıkmadı tahlil yapıldı. Ama doktor gayet normal bazen bebeklerin kilo alımında duraklama olur dedi.. 4.ay 600 gr aldı. Şuan 6500. Yani herşey nasip kader ne meme emmesini etkileyebiliyoruz ne mama. Çabalıyoruz ama sonuç yine Allahın taktdiri. Üçünü de yaşadım ilki sadece mama,ikinci sadece meme, bu hem memehem mama. Hiç biri birinden 0stünlük göstermedi. Çocuk ne kadar alıyosa o. Yapçak bişey yok. Siz elinizden geleni yaptıysanız tevekkül edin. Sewgiler
Allah yardımcınız olsun 🙏 evlatlarınızı size bağışlasın.🌺☺️

Siz de benim gibi erken doğum yapmistiniz. Benimki de 6 aylik ama biz duzeltilmis yaşa göre hareket ediyoruz. Ek gidaya neden doktorunuz bu kadar erken baslatti acaba?

bebeklerimiz aynı gün doğmuş. hey gidi günler doğduktan 5 gün sonra 10 gr aldı diye saatlerce ağlamıştım. şimdiki aklım olsa direkt doktorları beklemeden mamaya başlatır sarılık olmasını engeller belki de kilo kaybı yaşatmazdım. psikolojim yerle birdi...

kilo alsa da almasa da moralini bozma. bak hep ne dedik emmeyi kestiyse nasibi o kadarmış. bugün mesela kızıma mamasını verirken dedim ki kendi kendime emerken ağzının aldığı şekli mırıltılarını o kadar özledim ki keşke emebilseydi. ama dedim ya nasibi o kadarmış. kızım emmeyi kesti, sağdığımı içmeyi de kesti düğmeye basılmış gibi tık diye sütüm de bitti.

bebeğin meme reddi yaşatıyorsa kendini sakın üzme dünyanın sonu değil. bak doktor da mamaya gerek görmemiş 😍
Ne güzel söyledin çok şükür bugünlere kadar geldi neleri taktım ne kadar okudum nelerden vazgectim yeter ki gazı olmasın emsin uyusun diye ne çok çabaladım
Bir ay önce bu kilo alımı az olsaydi mamaya baslicaktik ama sütumun yettigi yere kadar vermek isterim olmasa gerçekten senden hep cesaret aldım senin pozitifliği hep söylemişimdir etkilerdi beni alternatif yol var derdim varken emmemesi kötüydü bunada şükür 🙏😍😍😍

Back
X