2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Çok gecmis olsun okula giden cocuk ister istemez sürekli tasiyor donusumlu hasta olunuyor. Soguklar geldi artik Allah beterinden korusunda hastalik korkulur ruyamiz bizimde

Nedense bana da kiz gibi geldi hayirli olsun tabi Sylphy kizlar agriniz siziniz var mi durumlariniz nasil benim idrar yolu enfeksiyonuyla basim dertte galiba hamilelik bitene kadarda devam edicek
Ya sorma gebeliği öğrendiğimden beri geçmek bitmedi şu enfeksiyon illeti. Hala var biliyorum kasıklarıma vuruyor ağrısı artık herhalde dediğin gibi doğuma kadar sürer ben de şimdi kendi hastane çantamı kapattım, yarın kontrol var hazır dursun kenarda dedim bir umut işte

Benimde oyle kasiklarim hep agriyor yurumekte zorlanıyorum akintida var gececek gibide durmuyor ben halen hamile olduguma inanmiyorum resmen kizim karnimi acip kardes diyip opuyor karnimdakide vuruyor o an cok farkli hissediyorum

Canım benimde içime doğan kız ama ultrasona bakınca erkek gibi hissettim. Sağlıklı sıhhatli olsun da oğlan bizim kız bizim yeni ev uğur getirdi canım sana, yeni evle tekrar bebek haberi aldın
İyiyim canim cok sulur bizim erkek olucak 22. Haftayi bitirdik çıktı karnim eylulde ki gibi degil karnim cabuk cikti cok hareketli bir bebek eylulu merak ediyorim eve bir bebek gelince napicak
Ooo maşallahh, yarılamışsın canım, o zaman kısmetse ne zamana doğum şubata mı geliyor? Baktın mı burcuna vs? Oğlak mı olacak kova mı?

Saol canım evet oğlan bizim kız bizim bu eve keşke çoooook daha önceden taşınsaymışım keşke.resmen nefes aldım birilerinin her an ensemde olmaması beni kendime getirdi çok şükür

Ocak icinde aliriz dedi doktor ilki sezeryan olmustu ben oglak olmasi taraftariyim acikcasi bir sorun olmazsa inşallah oglak diyorum suan en buyuk problemimiz isim bir turlu içimize sinen bir isim olmadi tam olarak tafsiyelere acigim bu arada

Kafan rahatlamiatir huzura kavusmussundur zirt pirt torun bahanesiyle gelmiyor kaynanan dimi
Aynen canım valla yok böyle bir huzur yok canım bana haksız yere yaşattığı cehennem gibi günlerden sonra araya sınır koymuştum.sonrasında da bir şeyler oldu tabikii.eşime söyledim.gitmem artık anana.o da mümkün mertebe gelmesin dedim.o da adamakıllı gelmez ben de gitmem.bizim evin olduğu yere otobüs günde 3 kez var sadece.kızı ya sa kaynım akşam oturmasına geldiklerinde saksı gibi onu da almadan gelmezler nedense onun haricinde zamanında okadar saçma sapan günler yaşattı ki çat kapı gelip gitme olayları çok şükür ki son buldu.taşındığımızdan beri onun evine sadece 2 kez gittim.bir dahaki heralde 5 ay sonra falan anca olur

Ocak icinde aliriz dedi doktor ilki sezeryan olmustu ben oglak olmasi taraftariyim acikcasi bir sorun olmazsa inşallah oglak diyorum suan en buyuk problemimiz isim bir turlu içimize sinen bir isim olmadi tam olarak tafsiyelere acigim bu arada
Beğendiğiniz bir kaç ismi kağıtlara yazıp Eylül’e kura çektirebilirsiniz canım. Benim bir arkadaşım öyle yapmıştı, ama kurada çıkan isim içine sinmemişti sonra o ismi çıkartıp tekrar çektirmişti Ablasıyla uyumlu olması gibi bir kriteriniz var mı bilmiyorum da Eylül ismine uyumlu olarak ilk aklıma gelen Eymen oldu canım
Canım eşin konusunda gerçekten çok şanslısın, kimi erkekler annelerinin ne kadar haksız olduğu bilse de eşine destek çıkmıyor. Forumda neler okuyoruz. Bak şimdi hamileliğin ne kadar rahat geçiyordur, bebeğinde huzurla büyür inşallah

Aslında eşim de en başta annesi ile alakalı söylediklerimi kabullenmek istemiyordu.mesela kayınvalidem sabahın köründen ezandan sonra temizlik yapmaya başlardı ben de şikayetlenirdim.annemin yaptığını nerden biliyorsun falan derdi bana hep.ben de anasına eşimin yanında sorardım sen miydin diye o da evet bendim diyince eşime bakış atardım.o cehennem gibi günlerde bile annesinin yaptığı birçok şeyi görmemek için direndi.ama bizim işin sonu benim sinir sistemimi çökertip beni nörolojiye ve sinir haplarına mahkum edince hatta sinir hapları kullanmak zorunda olup oğlumu 15.ayın sonunda annesütünden kesmek zorunda kalınca anasının nasıl ağır bir ruh hastası olduğunu o da zor da olsa anladı.en son gelip gitmeme olayında da bir hafta konuşmadık eşimle yine annesinin hatalarını kabullenemedi.bana dik dik cevaplar verdi.hatta Çınar’ın doğum gününü yapmayacam,anası gelemeyecek diye de tepki gösterdi.kararım netti.yüzüne karşı söyledim.”cehennemlik ananı evime çağırıp ona cennetten günler yaşatmam çünkü annen bana en ağır deprosyonları yaşattı dedim.hala da kabullenmek istemese de anasıyla eşinin arasjnda kaldı.anasının da haksızlığının ve yaptığı cahilliklerin farkında.baktı ki artık kendimi ezdirme taraftarı değilim.çünkü şu 3.5 sene de yapılabilecek en kötü şeyleri yaptı o kadın bana.eşimin suratına dedim ki “senin anan olabilir ama o kadın benim kayınvalidem bile değil.benim için sadece senin annen”dedim.artık aynı ortamda olsak bile sorduğu soruları bile duymamazlıktan geliyorum.ne sorarsa sorsun “bilmiyorum”diyorum.ve o ortamda yokmuş gibi davranıyorum.kutsal pazarlarımız var mesela bizim.illa gidip analarını görürler.”zübeydenin özel dersi var”dersin diyorum.Çınar’ı alıp gidiyor.
Es kaza yemeğe çağırsa bile “zübeydenin midesi bulanıyor”gibi şeyler söyleyeceksin diyorum.çaresizce kabul etti ama o da bu durumdan hiç hoşnut değil.bu sene eşimin ısrarları üzerine bodruma görümcemlerin yazlığına tatile gittik.kutsal kayınvalide bizden önce büyük kızı ve torunlarıyla gitmişti oraya.dönüşte bize kaynak yaptı.aynı arabada 10 saat geldik ve arabada yer olmamasına rağmen o anası sırf otobüs parası ödemesin diye bizimle döndü.ve ıspartada geceleyecektik mesela eşim otelleri arayıp aile odası sordu düşün canım.anası ben eşim ve oğlumun aynı odada kalmamız ne kadar mantıklı?hemen mesaj çektim eşime.ananla aynı odada kalmam diye.döndüğümüzde onun için de kavga ettik.biz bir aileyiz.annen bizle aynu odada ne alaka pardon yani dedim.bunda ne var diyo bana.dönüşte bana neler yaşattığını anlatmak bile istemiyorum.önümüzdeki yaz da kesin bize kaynak yapar diye tatile artık seneye yaz için kıbrısa gitmek istiyorum.çünkü Türkiye’de nereye gidersek gidelim illa ki işin sonunda eşim bodrum diye tutturuyor.en azından kıbrıs olsa bodrum hayalleri suya düşer o kadın da gidişte ya da dönüşte bize kaynak yapamaz.
Zaten Allah yüzüme bakar atamam da çıkarsa onu senede bir ya görürüm ya da görmem.

Kendilerini dusurdukleri duruma bak herkes degerini yaptiklari ve soyledikleriyle belirler oyle yapmasaydi simdi ne guzel anlasirdiniz simir oluyorum boyle olunca sonra ben yalniz kaldim kimse gelmiyor gitmiyor oluyor

Yok oyle bir takintim yok kuraya benzer sekilde bende eylule soruyorum secenek sunup eymen cok populer oldu herkes eymen koyuyor ve nedense isinamadim o isme

Kendilerini dusurdukleri duruma bak herkes degerini yaptiklari ve soyledikleriyle belirler oyle yapmasaydi simdi ne guzel anlasirdiniz simir oluyorum boyle olunca sonra ben yalniz kaldim kimse gelmiyor gitmiyor oluyor
Valla ne hali varsa görsün o zaten yalnızlığı çok sever.ister ki sabahın köründen evimi temizleyeyim ama kimse de gelip evimi kirletmesin mantığında.Ankaradaki kızı evini buraya taşıyacaktı.kızına defalarca kez surat beş karış bir şekilde” hiç evini buraya taşıma,kalın Ankaranızda”dedi defalarca kez.şimdi de samimi olduğu kişilere diyormuş ki” hergün biri geliyor sabahtan akşama kadar beni işimdem gücümden alıkoyuyorlar”demiş.bizzat annemin önemli önünde yengeme dert yakınmış.kadın ruh hastası yani

Hayırlı olsun canım saglikla kucağına al ♡ Kizlari tebrik etmiştik seni bilmiyordum. Enfeksiyondan bahsetmissin, belki yarar saglar diye soylemek istedim. Öncelikle doktoruna danış tabi ki :)
Sulandirilmis sirkeyle temizligini yaparsan (sadece yuzeysel ve disaridan basit bir sekilde) başlangıç asamasindaki enfeksiyonu kesiyor.

Ilerlemis enfeksiyonda sabah aksam 1 yemek kaşığı sirke icmek düzeltiyor ben bu sekilde cok şifa buldum içmek zararli olabilir bebek için, baska zamanlarda senin ve okuyanlarin aklinda olsun diye ekledim :)

Canıımm çok teşekkür ederim ay gerçekten mi tamamdır hemen deneyeceğim cidden nefret ettim artık ya, her ay mı tekrar eder hiç mi geçmez bir enfeksiyon en kısa zamanda deneyeceğim dediklerini çok sağol

Cidden sinir bozucu, ustelik de hamileyken. Insallah sende de ise yarar 5 yasindaki kizima ne zaman karni agrisa tuvaletini yaparken yansa yaparim cok şükür ona da iyi geliyor. Bazen ilik suya sirke atip icine oturtuyorum çok geceler kurtardı bizi. Okuyan deneyen herkese şifa olur inşallah ❤❤❤

Kızlar, aranızda bebeği için konuşma terapisine gideniniz var mı? Nasıl bir süreç izleniyor? İnstagramda bir kaç uzman paylaşımına denk geldim, 24 aylık bebeklerin en az 50 kelime söylemesi gerektiğini söylüyor, ben saymadım tabi ki söylediği kelime sayısını ama akıcı bir şekilde konuşmuyor kızım.

Canım sabah oğlumun doğumundan bugüne kadarki gelişimi ile alakalı kreşte bilgi testi doldurdum.benim oğlum konuşmuyor yani şöyle.alıcı dil çok gelişmiş ,arada bir anneye takar sonra o kelimeyi bir daha asla söylemez,arada bir baba kelimesine takar sonra onu da hiç söylemez,arada bir mama kelimesine takar sonra onu da hiç söylemez gibi gibi.ama söylediğimiz her şeyi anlar.kreşteki psikoloğumuz da konuşmasının bir anda patlayacağını,en azından söylenenleri çok iyi anladığını ve zeka olarak da yaşıtlarının da bi tık önde olduğunu söyledi.kafaya takmayın konuşur dedi.bence sen de takma canım.daha önce de söylemişimdir belki.babamın abisi 7 yaşına kadar tek bir kelime etmemiş.zaten bence konuşmasaymış da çok daha iyi olurmuş da neyse

Çok tatlısın canim, benim ķızımda konusulanları cok iyi anlıyor. Hatta bugün iki yas aşısına götürücektik, öncesinde evde konusuyorduk sağlık ocağı ögle tatiline girmeden yetiselim diye, her aşı kelimesini duyduğunda "hayıy hayıy " diye tepki verdi de cok komik geldi. Instagramda takip ettiğim uzmanlar hep 24 ay artık cumle kurmalı, en az 50 kelime kullanmalı gibi paylaşımlar yapınca insan kaygılanıyor. O yüzden sürecı merak ettim. Sız kreşe basĺadınız demek, insallah sende rahatlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…