2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Öncelikle Cok geçmiş olsun canım. Bu süreçler çok yıpratıcı oluyor, anne on kat daha yıpranıyor. Bol şifalar diliyorum tüm bebek ve annelere🤲
BÜyük kızımda cok hastane süreci yaşadım, cocuk bir sey yemiyor, durmuyor, hırçın oluyor, hastaneleri tanıyıp girmek istemiyor vs.. sütten kesmeyi ertelediğin iyi olmuş bence. Ikiniz de toparlanin, sütten kesme süreci de oldukça yıpratıcı olabiliyor.
Hayvanları tanımıyor derken ne demek istedin? Ayirt mi edemiyor? Mama ye, veya şunu al, şunu getirden anlıyor mu?
Boyu ve kilosu benim kızdan fazla maşallah :) biz de 12 18 kullanıyoruz.. ablasinda da hep onden giderdik daha 15 aylikta 18 24lere baslardik. Anormal bir gerileme, kilo kaybı yoksa, uzulme. Artik kilo yerine boya gidecek. Boyunda uzun zamandir bi değişme yok mu? Takviye edici gidalar araştırabilirsin. Doğal veya surup.
Bu arada benimki de doğru düzgün bir sey yemiyor ve kucagimdan inmiyor.
Sağol canım. Benimkide sürekli mememde geçen eşimin akrabası geldi 4 aylık bebeği var ben ondan daha çok emzirdim. Bıktım artık size yemin ederim 5 dk da bi mememe yatıyor. Boyu hemen hemene 3 aydır aynı ama kabullendim anası kısa babası kısa. Hayvanları tanımıyor şöyle kartları var kitabı var kedi nerde köpek nerde diyorum bilemiyor hala ben artık gözüm kapalı koklayarak bulcak duruma geldim
Civciv saliha Civciv saliha çok geçmiş olsun.benimki de uzun zamandır iştahsız.hemen hemen tüm köklü dişlerini çıkardı kalanları da çıkaracak sanırım.2 gündür yine sıfır iştah.parkta bahçede sokakta beyefendinin peşinden yemek koşturuyoruz.
Konuşma işine gelince;çınar da konuşmuyor.bikaç kez bilinçsizce anne dedi ,gel falan dedi ama sonra bidaha hiç konuşmadı.konuşma aslında kişiden kişiye değişse de araştırmalarıma göre 2.5 yaşına kadar yolu varmış.kafaya çok takmamanı öneririm babamın abisi 7 yaşında konuşmuş.konuşmasaymış daha iyiymiş de neyse..
Boy konusuna gelince benim eşim ve anne tarafı bi hayli uzun benim minnoş da onlara çekmiş.eşim 1.87,kaynım 1.90,yılan kayınvalidem 1.70.eşimin dayıları da hep uzun.onun için ben lcwde 18-24lerdeyim.
Kiloya gelince benimki de bazen günlerce yemiyor biraz kilo veriyor ama iştahı düzelince aradaki açığı hemen kapatıyor.
13 kg sabitledik.biraz aşağı inebiliyoruz ama üstüne çıkmıyor iyi ki de çıkmıyor.fazla kilo başa bela 😢😢
Teşekkürler maşallah kilosu çok iyimiş. Bizimkine 9 aylıkkken obez uyarısı verilmişti o zamanda ona takmıştım. Ta ki yaza kadar bi hasta oldu sıcakla beraber ağzına lokma sürmez oldu. Hala öyle genelde yemiyor bişi işte ekmek ıvır zıvır anca onlara iştahlı. Konuşmamasına çok taktım ya hele otizm şüphesi beni çok korkutuyor göz teması var ama komut almıyor

Civciv saliha Civciv saliha Gelmiş geçmiş olsun canım. Allah sağlık versin. Çok zor zamanlar atlatmışsınız birlikte hiç değişliğe gitme şu ara. Dayanalıcak gibi değil ama biraz daha sabret yaza bıraktırırsın inşallah memeyi.

Sağlığı yerinde olsun da kiloya, boya takılma hiç. Benim de eşim aklına geldikçe tartıyo o takmış durumda😊 Aylardır gram ilerlemiyor. Sürekli meme de onunla kanıyor😕 Bol hareket olunca üstüne hiç koymuyor. Boyu uzadı biraz o da genetik diyorum. Eşimle ortalamanın üzerindeyiz çünkü.

Konuşma da kız erkek arasında fark var mı bilmiyorum ama bizim cadı o konuda hızlı çıktı. Diğer konuları yavaştan alıyordu. Vakti saati gelince hepsini yapıyorlar zaten. Fark ediyorsunuzdur her geçen gün geliştiriyorlar kendilerini.

Bizim halledemediğimiz tek konu uyku. Kesinliklikle hiç işi yok uykuyla☹ Gündüz zorla tek uyku şanslıysak 1 saat. Geneli yarım saat ama. Gece kaç kez uyanıyor saymıyorum artık. Uyuduğunu saysam daha kolay😕

Merhaba kızlar, Alparslan ameliyatını oldu nihayet Ankaradan evimize döndük. İyi durumda çok şükür. İyice zayıfladı bu süreçte. Huyu değişti artık herkesten kaçar oldu ve iyice bana yapıştı. Bende emzirmeyi bırakmayı öteledim. Hala konuşmuyor, hayvanları tanımıyor, komut almıyor (hayırdan anlıyo sadece) bunun için bi psikog bulmam gerek ama şuan dr görmesi iyice travmatik olacağı için onu da erteledim 1 ay daha bekleyeceğim bu sırada dr araştırırım zira burda yok izmire bakmam lazım. Zayıfladı ama tartı 11 kilo diyor buna sevindim boyu hala kısa uzamıyor 79cmde kaldı. Lcwnin 18-24leri o kadar büyük oluyo ki hala 12-18 giydiriyorum alışmışım önden gitmeye üzüyor beni açıkçası. Bizde durumlar böyle karmakarışık siz nasılsınız
Geçmiş olsun canım hastalık bile çocukların huyunu değiştirirken operasyon geçirdi yavrum illaki etkilenecek en kısa zamanda toparlar inşallh. Ecmelde 10kiloda kaldı almıyor boyu buara uzadı sanki taytları kısa geliyor sanki kıyafetlerde bende 12-18giydiriyorm.her çocuğun gelişimi farklıdır kimi erken konuşur kimi erken tepki verir benim çocuklarım 3yaşından sonra net konuşur ıııı ııı diye günleri geçiyor geçen arkadaşa gittik 1ay var ecmelle çocuk cümle kuruyor tamamen algıyla alakalı ecmelde mesela ne yapıyorsak hafizaya alıyor oda aynısını yapıyor

Merhaba kızlar nasılsınız? Ben bayramda sütten kesmeye karar verdim eşimde izinliyken sabır taşı aldım bakalım nasıl olacak
Benim de olmayan uykularım kaçıyor😩 Nasıl yaparız diye? O kadar bağımlı ki memeye.
Geçen hafta hastaydı doktora götürdüm o da kesebilirsin artık 1.5 yaşını geçmiş dedi.
Iyi de nasıl başarıcam bilmiyorum🤔 Sabır taşını duydum ama bir şey sürmeyin diyorlar. Ee konuşarak bırakmayacaklarına göre. Ne yaparım bilmiyorum😔 Benimki bütün apartmanı ayağa kaldırır gece ondan da çekiniyorum biraz. Eşimle takılıyoruz birbirimize şöyle 10 gün kadar bir dağ başına mı gitsek diye🥴

Sana kolaylıklar diliyorum inşallah çabucak bırakır. Sonucu paylaşırsın bizimle

Merhaba ben de bir şey sürmek istemiyorum. Travma diyorlar. Ama şimdi yeni uyuttum çok ağladı oysa kaç kez verdim sürekli orda kalmak istiyor bu kez de biz travma yaşıyoruz 😅 anneme gideceğim bayramda orda kesmeyi düşünüyorum 💭 lütfen aşamalı bırakanlar fikir yazın 🙏🏻🙏🏻

Merhaba ben de bir şey sürmek istemiyorum. Travma diyorlar. Ama şimdi yeni uyuttum çok ağladı oysa kaç kez verdim sürekli orda kalmak istiyor bu kez de biz travma yaşıyoruz 😅 anneme gideceğim bayramda orda kesmeyi düşünüyorum 💭 lütfen aşamalı bırakanlar fikir yazın 🙏🏻🙏🏻
Bende öyle düşünüyodum olmadı. Sabah ilk meme diye uyanıyo gece bin kez kalkıyo gün içinde hadi saatli vereyim dedim o da olmadı. Yolda kaldırımda orda burda her yerde emmek istiyor bıktık.
Emzik zararlı diye okudum vermedim bana yapıştı. Yürüteç zararlı diye okudum almadım 15 aylık yürüdü. Vidyo zararlı dedim açmadım hala konuşmuyor bıktım saldım artık ben bayramda sürcem sabır taşını

Ben oğlumun ensesinden bir tutam saç kesip onu koli bandıyla göğsüme yapıştırdım.meme istediğinde onu görünce tiksindi ve bidaha meme istemedi ama bikaç gün çok ağladı.sonra alıştı.ama memeden kestikten sonra yemek yeme olayı daha fazla düzene girdi.çünkü meme gibi bir güvencesi olmadığını çok iyi bildiğinden doyuncaya kadar yiyor.uykuları da düzene girdi.meme emerken gece sürekli emmeye kalkardı.şimdi sadece sancısı olduğunda uyanıyor

Ben oğlumun ensesinden bir tutam saç kesip onu koli bandıyla göğsüme yapıştırdım.meme istediğinde onu görünce tiksindi ve bidaha meme istemedi ama bikaç gün çok ağladı.sonra alıştı.ama memeden kestikten sonra yemek yeme olayı daha fazla düzene girdi.çünkü meme gibi bir güvencesi olmadığını çok iyi bildiğinden doyuncaya kadar yiyor.uykuları da düzene girdi.meme emerken gece sürekli emmeye kalkardı.şimdi sadece sancısı olduğunda uyanıyor
Gözü kapalı uykudayken yapışıyor benimki. Görsellik işe yaramaz😔Yanımda yatırmak hataydı ama o kadar sık uyanıyordu ki beşiğine koy al belim ağrıyordu. Zaten sorunlu belim.
Arada emiyor olsa daha kolay olacak iş. Ama yemekten kalkıp yine de yapışıyor memeye. Açlıkla ilgisi yok yani tam bir bağımlı😩

Gözü kapalı uykudayken yapışıyor benimki. Görsellik işe yaramaz😔Yanımda yatırmak hataydı ama o kadar sık uyanıyordu ki beşiğine koy al belim ağrıyordu. Zaten sorunlu belim.
Arada emiyor olsa daha kolay olacak iş. Ama yemekten kalkıp yine de yapışıyor memeye. Açlıkla ilgisi yok yani tam bir bağımlı😩
Ay aynı benim oğlum

Bir dönem ben de yanımda yatırdım ama memeden dolayı değil.yılan kayınvaldemin oğlumun her ağlamasında merdivenlere kadar taşıp bana beddular savurmasından dolayıydı.ay neler yaşadım neyse ki geçti gitti o günler.memenizi gündüz o şekilde görünce tiksinip bir daha yanaşmıyor.annemin yöntemi bu.tüm bacılar aynı yöntemle kestik memeden.çok etkili valla 🤣🤣

kızlar merhaba, ben böyle birşey denemedim yani gerek kalmadı ama bende bir fikir sunmak istedim 😁 uygulaması çok kolay 😁 bebeğinize sürekli meme teklif edin, o istemesede emsin diye zorlayın .. O memenizden kalktığı an, tekrar yatırmaya çalışın. Daha bitmedi , biraz daha emilcek diyin,Tabi abartmadan zorlayın. peşinde dolaşın meme emilcek diye...Bebek artık bunalsın memeden 🙈 bu da benim annemin memeden kesme yöntemi..beni böyle kesmiş. bir haftaya kalmaz yine mi meme emilcek, istemiyorum moduna girebilir, ters psikoloji yani,, hem de kendinizi kötü hissetmezsiniz, sonuçta siz ermiyor değilsiniz artık o istemiyor emmek😜

kızlar merhaba, ben böyle birşey denemedim yani gerek kalmadı ama bende bir fikir sunmak istedim 😁 uygulaması çok kolay 😁 bebeğinize sürekli meme teklif edin, o istemesede emsin diye zorlayın .. O memenizden kalktığı an, tekrar yatırmaya çalışın. Daha bitmedi , biraz daha emilcek diyin,Tabi abartmadan zorlayın. peşinde dolaşın meme emilcek diye...Bebek artık bunalsın memeden 🙈 bu da benim annemin memeden kesme yöntemi..beni böyle kesmiş. bir haftaya kalmaz yine mi meme emilcek, istemiyorum moduna girebilir, ters psikoloji yani,, hem de kendinizi kötü hissetmezsiniz, sonuçta siz ermiyor değilsiniz artık o istemiyor emmek😜
😃 bence o da baskı oluyor 👎

Bıktırma yöntemi.aslında çok mantıklı 🤙

😃 bence o da baskı oluyor 👎
Baskı derken..?? Zorlamayın diye yazmışım, okudunuz mu? Bebeğinizin çok ağladığını yazmışsınız ya, meme vermeyip ağlatmakta baskı olabilir onu da bi düşünün. Siz alıp karşınıza her gün konuşun hanımefendi, siz fikir sorduğunuz için bende denemediğim fakat tecrübe edilmiş bir fikri paylaştım.

Bir dönem ben de yanımda yatırdım ama memeden dolayı değil.yılan kayınvaldemin oğlumun her ağlamasında merdivenlere kadar taşıp bana beddular savurmasından dolayıydı.ay neler yaşadım neyse ki geçti gitti o günler.memenizi gündüz o şekilde görünce tiksinip bir daha yanaşmıyor.annemin yöntemi bu.tüm bacılar aynı yöntemle kestik memeden.çok etkili valla 🤣🤣
Bende böyle bi fikir aklına nası geldi diye merak ediyordum hep annedenmiş

X