- 29 Aralık 2013
- 2.652
- 3.477
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #31.081
Yarın 4 ay aşılarını olucaz, sonraki günde Rota’nın 2.dozunu alacak. Sağlık ocağındaki hemşire birşey olmaz dedi ama yine de iki gün üst üste aşı olması beni korkutuyor. Sizlerinde 4.ay aşıları böyle mi oldu?
Valla bende kakanın gelme hızına bağlıyorum fışkırıyor gibi oluyor çünkü kucagımdaysa o an daha çok fark ediyorumBizdede durum aynı bezi değiştirsem mi diye düşündüm hatta a çok hareketli oda etkiliyor zaten
Büyüğüne geçtim dün gece diğerimim paketi bitti bakalım bunda nasıl olacak canımBenim de taştığı zamankar oldu ama bezkucujtu değiştirince kalktı sorun o yüzden dedim
Valla hiç sorma sadece değişsem yine raziyim birde kurumadan gidip yıkıyorum yoksa leke kalıyor hepsindeDiş çıkarırken olurmuş salyasını yuttuğu için ama alt ıkı patladı cıktı zaten. Hemen üstler gelmıyodu. Ne oldu ki bunlara ayarları bozulmuşkomple üst değiştirmek zor iş yahu (
Bizim doktor tüm aşıları tek doz şeklinde tafsiye ediyor bebekler çok yoruluyor bu aşılardan dolayı tercih sizin ama ayları yazdı da kağıt eşimde bakamocam 6. Aydaydi rotayı tek doz öneriyor meselaRota virüs aşısı için iki firmanın ürünü vardır. Bu aşılardan ilk olan Rota virüsü aşısı 2 dozdur ve ilk dozu 6. haftadan itibaren yapılabilir. İki doz arasında en az 4 hafta olması gerekir. İlk doz 15 haftadan sonraya (14 hafta 6 gün) bırakılmamalıdır. Tüm dozlar en geç 24. haftaya kadar bitmelidir. 2. ayda ilk dozu, 4. ayda ikinci dozu yada 3. ayda ilk dozu, 5 ayda ikinci dozu yaptırabilirsiniz. Önemli olan nokta, ikinci dozun 24. haftadan sonraya denk gelmemesi ve iki doz arasında en az 4 hafta olmasıdır. Bu aşılardan ikincisi olan Rota virüs aşısı ise 3 dozdur. Bu aşıda da dozlar arasında en az 4 hafta olmasına dikkat edilmelidir ve son doz en geç 32. haftada yapılmalıdır.
He tamam şimdi oldubizimki 3.ayda oldu 2.dozu da 5te olacak demek ki
Rota aşısının tek doz vurulması imkansız cok tehlikeli olur, yanlış hatırlıyor olabilirsin canımBizim doktor tüm aşıları tek doz şeklinde tafsiye ediyor bebekler çok yoruluyor bu aşılardan dolayı tercih sizin ama ayları yazdı da kağıt eşimde bakamocam 6. Aydaydi rotayı tek doz öneriyor mesela
Muhtemelen ilk dozunu 3.ay dolaylarında vurdurdunuz canım. O yüzden 2.dozunu 5.ayda alacaktır. Biz tam 2 aylık olduğu gün Rota olduk. rota ya 2. Ve 4. Aylar olacak şekilde, yada 3. Ve 5.aylar olacak şekilde diye biliyorumRotanın 2.dozu 5. Ay kontrolünde olacak demişti bana hemşirerotarix bizim aşı
Sen zaten burda yazmışsın canım, ben bu paylaşımını okumadan ilkine cevap yazmıştımRota virüs aşısı için iki firmanın ürünü vardır. Bu aşılardan ilk olan Rota virüsü aşısı 2 dozdur ve ilk dozu 6. haftadan itibaren yapılabilir. İki doz arasında en az 4 hafta olması gerekir. İlk doz 15 haftadan sonraya (14 hafta 6 gün) bırakılmamalıdır. Tüm dozlar en geç 24. haftaya kadar bitmelidir. 2. ayda ilk dozu, 4. ayda ikinci dozu yada 3. ayda ilk dozu, 5 ayda ikinci dozu yaptırabilirsiniz. Önemli olan nokta, ikinci dozun 24. haftadan sonraya denk gelmemesi ve iki doz arasında en az 4 hafta olmasıdır. Bu aşılardan ikincisi olan Rota virüs aşısı ise 3 dozdur. Bu aşıda da dozlar arasında en az 4 hafta olmasına dikkat edilmelidir ve son doz en geç 32. haftada yapılmalıdır.
He tamam şimdi oldubizimki 3.ayda oldu 2.dozu da 5te olacak demek ki
Muhtemelen ilk dozunu 3.ay dolaylarında vurdurdunuz canım. O yüzden 2.dozunu 5.ayda alacaktır. Biz tam 2 aylık olduğu gün Rota olduk. rota ya 2. Ve 4. Aylar olacak şekilde, yada 3. Ve 5.aylar olacak şekilde diye biliyorum
Sen zaten burda yazmışsın canım, ben bu paylaşımını okumadan ilkine cevap yazmıştım
Olabilir tabiki ama ben oyle hatırlıyorum ve gittimiz doktor ünlü ve baya bilgili biri eğer doğru hatırlıyorsam bı tehlikesi yoktur eminim sorarım bu hafta gitcez kontroleRota aşısının tek doz vurulması imkansız cok tehlikeli olur, yanlış hatırlıyor olabilirsin canım
4. ayda başlanıyomuş zaten verirler büyük ihtimalle. onun lekesi zor çıkıyormuş dikkatli olmak lazım.Kızlar 4. Ay aşısını yaptırdım bende bugün. Bize kan damlası verdi hemşire sizede verdiler mi
Verdiler ama pek iyi değil diye duydum verilen ilacın doktorumuz zaten degistiricek başka bitane vericekmisKızlar 4. Ay aşısını yaptırdım bende bugün. Bize kan damlası verdi hemşire sizede verdiler mi
Benim kızımda 6140 Gr beş gün sonra dördüncü ay bitecekKaç aylık bebeğiniz ? Mila 4,5 aylık. 4. Ay kontrolünde 5680 Gr çıktı. Dr iyi dedi. Anne sütü ile devam dedi. 2580 doğdu . İlk mama anne sütü gidiyorduk . 2 aylıkken anne sütünü bıraktı. Burda yazılanları okuyunca Dr neden bize her şey yolunda dedi diye sorguluyorum . Şunu da ekledi " anne minyon , baba minyon e bebeğinizde minyon olacak" dedi
Aynen benimde öyle oluyor canım.mesela gecen gün çok bunaldım eşim evdeyken pazara çıktım (bu arada pazara gitmek bile gezmek hava almak oldu benim içinKızlar bir göğüsten süt verdiginizde diğer gogsunuz sızlıyor mu benim gibi bide kızım açıksa yada odada uyanmissa sızlar hiç farkettiniz mi böyle biseyi yasadiniz mi
Ay bunu iyi ki söylediniz sakar bi anne olarak ekstra dikkat edeyim kıyafetler telef olmasın4. ayda başlanıyomuş zaten verirler büyük ihtimalle. onun lekesi zor çıkıyormuş dikkatli olmak lazım.
Evet sanki böyle elektrik çarpıyo gibi oluyo ben öyle tarif ediyorumKızlar bir göğüsten süt verdiginizde diğer gogsunuz sızlıyor mu benim gibi bide kızım açıksa yada odada uyanmissa sızlar hiç farkettiniz mi böyle biseyi yasadiniz mi
Ben olmadım. Benim arkadaşım doğumdan 8 ay sonra omuştu normalKızlar hâlâ âdet görmeyen varmı benim gibi?
80-90 çok çok az bence ki kilo alımı da azalıyormuş. yeme araları mı kısa da bu kadar az yiyor. benimki max 2 buçuk saatte 180 içiyor. sadece mamaya döndük. kilosuna bakacağız 18inde.Kızlar peki yavrunuzun bir öğünde ne kadar süt emdiğni nasıl anlıyorsunuz?aşağı yukarı bir tahmininz varmı kaç CC dir?günde kaç öğün toplam kaç CC içiyor yani 4 aylık bebelerimiz onu merak ediyorum.mesela nette dört aylık bebekler bir öğünde ort 120-180 CC içer yazıyor ama benim kızım en fazla içtiği 80-90 cc .normalmi merak ediyorum.kilo alımı gitgide azalıyor endişeliyim.sadece mama veren anneler bilirler tabi 24 saatte kaç kez kaç CC mama veriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?