- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.588
Gerçekten öyle ve bir şey diyeceğim benim de en çok zorlandığım ay 4. Aydı ta ki 15,5 ayda artık ne vardıysa o aya kadar.. Anca düzeldi 1 hafta oldu.. Atak haftasında gözükmüyordu ama gözlemlediğim bir çok yeni gelişme oldu.. Biraz da dolunaylı ay tutulmasına yordum ama epey zor geçti..annelik sürekli endişe duymak, vicdan azabı duymak, kendini kötü yetersiz hissetmek gibi bir şey. 4. ay civarındaki atak beni çok zorlamıştı. 2 haftadır aynı o atağın farklı versiyonu yaşıyor gibiyiz. ne zaman memeyi bıraktırıcam desem hasta oluyor. ne emzirmeye devam edecek mecalim var, ne de bıraktıracak yüreğim.
Senin birde gebelikten kaynaklı modun düşmüştür ekstra yorgunluk artmıştır. Normal yani her zamanki şeylerin bile üstesinden gelmekte zorlanabilirsin.Sürekli meme, huysuzluk, ne yaparsam yapayim mutlu değil bazen tahammül edemiyorum sinirden ben de onunla ağlıyorum. ben bunları 7 aylıkken bırakmıştım , her şey yolundaydı, neden bir geriye gidiş var anlamıyorum. ne azı dişiymiş arkadaş. gerçekten zor geceler geçiyoruz. yorgun geceler diye bir şarkısı vardı ebru gündeşin. o gelsin benden sizlere.
Ya kiyamamm icleniyor bitti diye. Sütüne sağlık annesi. Insan nasıl kıydın susuz biraksin. Böylesine minnak ve muhteşem yaratiklar ki insan ne kadar yorulsa da değer diyor. Bir de artık sevgilerini gösteriyorlar. Tam yemelik ya.Gerçekten öyle ve bir şey diyeceğim benim de en çok zorlandığım ay 4. Aydı ta ki 15,5 ayda artık ne vardıysa o aya kadar.. Anca düzeldi 1 hafta oldu.. Atak haftasında gözükmüyordu ama gözlemlediğim bir çok yeni gelişme oldu.. Biraz da dolunaylı ay tutulmasına yordum ama epey zor geçti..
Yine de, sağlıklı bir evladım var şükürler ediyorum. Şuan senin durumun farklı biraz olsun, ben kendi tarafımdan bakınca şuan emzirmeyi bırakmak istemiyorum ne kadar zorlasa daSanırım zamanla bu tatlı anlara ben de git gide bağladım. Tabi arada offf yetti demediğim olmuyor değil
Bazen emiyor emiyor süt bitiyor. Ben “süt bitti artık” diyorum. Gözüme bakıp bittti bitti diye tekrarlayıp bırakıyorO zamanda gel anneeem em diyesim geliyor vicdan yapıyorum haha annelik kafası aşırı değişik Tabi o zamana kadar memem çoktan poşete dönmüş oluyor
Sag ol. Ben yorgunluk ve bel agrisi disinda gayet iyiyim aslında. Evet bugün babasiyla konuşuyorduk. Lunanin sakinligini biz de fark ediyoruz. Oturup kitaplarına bakiyor , maçının üzerinde oyuncaklarını oynuyor. Hayir deyince anliyor. Prizlere koruma almistim ama almasaydim da oynamayacakmis. Ciz annecim dedim gosterip çiz diyor ama dokunmuyor. Ben banyoya girdirmemistim. Asla yeltenmeyeceksin. Kapıda bekliyor bizi. Masalara cikp atlamiyor. Allah inşallah bizi 2. le sınamakA April wind ayy bende bir kez meme uyumuş dedım çok üzüldü önce kalakaldı baktım saldırıya geçmedi yanımızdaki kitaba yöneldik o zaman istemedi. Ama bu numarayı bir kere yedişimdilerde uyumuş dersem puff (uyuma taklidi ona göre) yapıp gülüyor memeyi açıyor.
Bugünlerde geçecek elbet ama insanız işte bi an içimizde gelgitler olsa da kıyamıyoruz ben biliyorum kendimi memeyi bırakmak bana da zor gelecek odasını ayırmak da.
M Mirune bu aralar duygusallık olur sendemalum hormonlar umarım kolay atlatırsın Luna benim oğluma göre uyumlu bir bebek beni de en zorlayan 4.aydı bu arada hem atak hem uyku gerilemesi. Neyseki büyüdükçe uykuları daha iyi gidiyor
Doğru cok unutkan ve uykucu oldum. Lunayla beraber üstesinden geliriz insallahSenin birde gebelikten kaynaklı modun düşmüştür ekstra yorgunluk artmıştır. Normal yani her zamanki şeylerin bile üstesinden gelmekte zorlanabilirsin.
Ben bir yasa girdiğin de. Beri bıraktirmak istiyorum da cesaret edip başlamadım daha biraz beklicem çok inatçı ve huysuz bir çocuk bizim kiValla kızlar Azra bıraktıysa her bebek bırakır diyorum:) Sürekli memede bir bebekti.1 ayımı aldı konuşa konuşa kadameli bıraktık.Günde 3 den 2 ye,2 den 1 e derken en son baktım tekrar saat başı yapışıyor meme diye çareyi memenin ucunu bantlamada buldum:) Uf olmuş dedim ditti ditti diye ağladı.Günde bir kaç kez geldi meme dedi dokundu,dışından ısırdı vs 2 hafta bantla dolaştım.Her istediğinde bantı gösterdim en sonunda yaklaşmadı.Ama çok zormuş.Mecburdum kullandığım ilaç zarar veriyordu.
Canım memede uyuyan bir bebekse önce uyku eğilimini değiştirmeni öneririm.Biz uyku konusunda zorlanıyoruz hala.Doğduğundan beri sallanmaktan hiç hoşlanmadı.Şu an kendi kendine uyuyor canı ne zaman isterse uyku düzenimiz yok maalesef hala.Ben bir yasa girdiğin de. Beri bıraktirmak istiyorum da cesaret edip başlamadım daha biraz beklicem çok inatçı ve huysuz bir çocuk bizim kiyemek yedikten sonra bile meme istediği oluyordu( son iki gün Haric ) o kadar bağımlı benim içinde zor olacak ama yıllık izne çıkınca bıraktırcam inşallah çünkü şuan kurtarıcim gibi bir şey zor durumda kalınca ağlarsa memede uyuyor sakinleşiyor
Meme konusu hepimizde aynı sanırım.A April wind ayy bende bir kez meme uyumuş dedım çok üzüldü önce kalakaldı baktım saldırıya geçmedi yanımızdaki kitaba yöneldik o zaman istemedi. Ama bu numarayı bir kere yedişimdilerde uyumuş dersem puff (uyuma taklidi ona göre) yapıp gülüyor memeyi açıyor.
Bugünlerde geçecek elbet ama insanız işte bi an içimizde gelgitler olsa da kıyamıyoruz ben biliyorum kendimi memeyi bırakmak bana da zor gelecek odasını ayırmak da.
Tam zıpırlar ya yakası açık bir kıyafet varsa üzerimde üstten çekiyor kapalıysa alttan kaldırıyorMeme konusu hepimizde aynı sanırım.Süt olsun olmasın surekli emmek istiyor bu aralar yolda 3 tane azi var tabi ... herhalde emme refleksi diş ağrısını bastırmaya yardimci oluyor avutuyor diye düşünüyorum. Akşam 2 saat emme rituelinin sonunda süt bitti dedim kalkıp babasının memesini açıp kokladım elleriyle yok dedi. Sonra bana koştu açıp kokladım hiiiiii deyip gülmeye başladı. Bizde konuşma yine geriledi şu ara hiç yok surekli hiiii kkkk ggg sesi ve el kol hareketleri. Emmek istedi mi yakama yapışıp tshrtumu aciyor zıpır. Ama emme aralıkları çok açık. Bu aralar sadece uykuya geçerken emiyor. Bazen +2-3 defa daha. Yavaş yavaş memeden ayırıp uyutmaya çalışıyorum emzirip yatağına koyup uyuyor( bu günlere hiç kolay gelmedik ) şimdi memeden sonra uyku sırasını yavaş yavaş açmaya çalışıp emme sıklığını dusurecegim bir sonraki hedefim. Sonrada emmeyi kesip sağlık sorunlarımı halledip belki 2.cocuk için vücudumu toparlamaya çalışmak istiyorum. Ama bir yanım öyle desene diğer yanım memeden ayırmak istemiyor sanırım ben emzirmeye daha çok alıştım
Meme düşkünlüğü bu aralar çoğumuzda var sanırım huysuzluk da dahil. Sürekli ağlayarak gezmesi bizde de vardı bir iki gündür daha sakin akşama doğru parmağı hep ağızda dişlerinden dolayı rahatsız oluyor üstleri patlamış sıra altlarda tetagil kullanıyorum silikon fırçasını veriyorum pipo gibi ağızda tutup geziniyor. İnşallah hasta olmaz içini ferah tut annesiO kadar zor iki gün geçirdim ki hiç yemek yemeyen sadece meme isteyen bir çocuga dönüştü ne güzel her şeyi yemeye başladı derken hooop sar başaatak haftasindan mıdir yoksa alt azı disi çıkıyor ondan mı bilmiyorum artik iki gündür hazırladığım kaç çeşit yemeği atıştırmaligi hepsini red ettin en sevdiği şeyleri bile yemiyor o ackenden ben huzursuz oluyorum sürekli aglak en ufak şeyde çığlık çığlığa bağırıyor keyfi yerine gelsin diye dus aldırdım ama nafile yine aynı zaten geceleri hiç söylemiyorum . Gündüz yese gece uyanmasına alışmıştım artık kabullendigim bir durum oldu ama bu huysuzluk inşallah hastalık öncesi belirti değildir diye dua ediyorum
Evet artık meme zaten hiç doyurmuyor. Tatlı niyetine ve alışkanlıktan kendini rahatlatmak için emiyorlar diye düşünüyorumTam zıpırlar ya yakası açık bir kıyafet varsa üzerimde üstten çekiyor kapalıysa alttan kaldırıyor. Gece gündüz farketmez emerek uyuyor dalma anına odaklanıyorum bende o an tepkisiz kalıp dalmasını bekliyorum. Birkaç gece memeden çıkıp yanıma yattı ve uyudu ben şok . Bazende uyur memeyi ağzından çeksem anında açılır gözler ve mizmizlanmaya başlar. Anlık değişiyor yani büyümek kolay değil tabi.
İnsanın yalnız olmadığını hatırlaması güzel iyi ki varsınız canım annelerEmzirme güzel keyifli bir süreç bazen yorulabiliyoruz ve bunun da bir sonu var kademeli olarak bırakacaklar gelişimlerinin bir parçası oral dönemde oldukları için de ihtiyaç duyuyorlar artık sadece doyma aracı olmadığını biliyorlar. Umarım hem kendimize hem de bebeklerimize sıkıntı olmadan atlatırız.
Evet artık meme zaten hiç doyurmuyor. Tatlı niyetine ve alışkanlıktan kendini rahatlatmak için emiyorlar diye düşünüyorumbizim sizin gibiydi memede uyur ağzından çekince uyanırdı gece uykuları da sürekli bölük bolcuktu. Neyse bir şekilde farklı yollar deneyerek üstesinden geldim artık gece emziriyorum yatağına koyuyorum bazen sırtını okşayarak bazen hiç dokunmadan kendisi uykuya dalıyor. Farklı metotlar deneyerek te gece uyanmalar kalmadı. Yattı mı sabaha kadar deliksiz uyuyor genelde. Çok nadir de olsa kalktığı da oluyor tabi.
Ben de bu ara gece memesiz uykuya döndürmeyi denemeyi düşünüyorum. Dediğin gibi ilk yatırırken yapıyorum yada babadan destek alıyorum ama gece zırt pırt kalkınca memeyi veriyorummaşallah diyelim. Bende denemeye çalışıyorum bakalım ne zaman zafere ulaşırım . Ilk yatışta yine başarılı sayılırım da gece uyandığında aynı performansı gösteremiyorum . Zamanın olursa biraz daha ayrıntılı bahsedebilir misin yatış aşamalarınızı
Her çocuk farklı tabi öncelikle, internetten bir sürü desteksiz uykuyla ilgili şey okudum araştırdım denedim ama hep hüsran oldu, ağlama benim tık noktan bir eğitim verilecekse ağlamadan olmalı. Bizim kızın yatağı anne yani karyola beşik tarzında 70*130. Sallanıyordu alt ayaklarini çıkarttık sallanma özelliği kalmadı artıkmaşallah diyelim. Bende denemeye çalışıyorum bakalım ne zaman zafere ulaşırım . Ilk yatışta yine başarılı sayılırım da gece uyandığında aynı performansı gösteremiyorum . Zamanın olursa biraz daha ayrıntılı bahsedebilir misin yatış aşamalarınızı
Aynen ya gözüm yese yapacağım ama bakıyorum gece gözüm açılmıyor sızmışım yarı uyur halde meme açıp veriyorumBen de bu ara gece memesiz uykuya döndürmeyi denemeyi düşünüyorum. Dediğin gibi ilk yatırırken yapıyorum yada babadan destek alıyorum ama gece zırt pırt kalkınca memeyi veriyorumbirkez sünnet olacağı gün gece 1den sonra emzirmemistim, baya zorlamışti ama uykuya öyle böyle dalmıştı. En az 3gun zor olur ama sonra kolaylaşır. O 3 güne başlamayı cesaret edemiyorum bi
Maşallah canımHer çocuk farklı tabi öncelikle, internetten bir sürü desteksiz uykuyla ilgili şey okudum araştırdım denedim ama hep hüsran oldu, ağlama benim tık noktan bir eğitim verilecekse ağlamadan olmalı. Bizim kızın yatağı anne yani karyola beşik tarzında 70*130. Sallanıyordu alt ayaklarini çıkarttık sallanma özelliği kalmadı artıkbizim yatakla bitişik ama aynı boyda değil yaklaşık 1 karış aşağıda kaldı. Önceden done done yanıma geliyordu artık gelemiyor. Önce emzirirken cok sarıldım üstünü örttüm felan cocuk bunalinca kaçmak istedi bende yatağına koydum hiç müdahale etmedim. Ama hiç memede uyumasına da izin vermedim. Zaten sıkılınca hep yatağına gitmek istedi artık ta öyle mesela memede fazla zaman geçirmeye başlayınca yeniden sarılıp üzerini ortuyorum hemen itip kucagimdan inip kendi yatağına yuvarlıyor kendini. Yatağında hiç müdahale etmiyorum üstünü örtüyorum açınca geri kapatmiyorum mesela.
Gece meme olayı da bir akşam ustu çocuğu besleyip dışarı çıktık baya oyalanmak eve çok geç geldik disarda da yemek yiyemedim o gece saat 10.30 gibi yemek yedim yerken çocuğu da besledim yedikten max yarim saat sonra uyudu ve sabaha kadar uyanmadı sonra denedim yatmadan önce besleyince gece uyanmıyor, sonra düşündüm demekti benim çocuğum gece aciktigi için uyanıyor. Şuanda öyle mesela yatmadan önce çorba yoğurt yiyor sonra emiyor ve uyuyor. Geçen hafta çorba yerine muhallebi yapıp vermiştim gece saat tam 4 ta uyandi emmek istemedi mama mama deyip yataktan inip mutfağa götürdü beni saat 4 te çorba yaptım besledimyedi odaya gelip yatağına yattı hiç bir şey olmamış gibi uyumaya devam etti sabaha kadar