- 16 Nisan 2015
- 612
- 738
Kendiniz yapmanız Çok iyi yaBen kendim yapıyorum kantaronyazın toplamıştım onla yaptım sizde eğer aktardan kuru kantaron çiçeği bulursanız kendiniz yapabilirsiniz. Hazır almaktan daha iyi oluyor her zaman kendin yapınca.
Hiç direk süt vermedim ama sütun pişik yaptığını sizden duydum iyi oldu.
Evet çoğu şeyi ya kendim yapıyorum ya da doğal olduğunu bildiğim/tanıdığım kişilerden temin ediyorum genelde.. Elimde bittiğinde ev yapımı bulamazsam da eczaneden alıyorum.Kendiniz yapmanız Çok iyi yaben kesin görmüşümdür ama doğaya çıkınca şak diye çiçeği tanımıyorum. Evet alınıp yapılabilir.
Maşallah bayağı iletişimi çözmüş:) Kitabı bende cok duydum alacağım inşallah.Vala bizim kız konuşuyor mu napıyor bilmiyorum,. Anne baba anneanne meme emme, kuzenleri nil ve ayça nın isimlerini epey net söylüyor çok uzun zamandan beri. Hava güzel diyorum camdan bakıp hava diyor mesela ama bi kere. Eve gidiyoruz diyorum eve diyor. Böyle anlık net söylediği kelime epey var ama devamı yok. Bunlar dışında bitti diyeceği zaman biii diyor, ekmek ep, bebek eb, tüm meyvelere elme.
Yani komik komik anlatıyor tek kelime bile diyemeyeceğim kısaltmalarlaama bi şeyler beklemek için bence henüz çok erken.
Ama yine de ne yapabilirm diyorsan ve henüz okumadıysan otuz milyon kelime kitabını şiddetle tavsiye ederim. İnsanın dile karşı Bakış açısını değiştiriyor.
Emin ol bütün beyinli çocuk u okuyunca da dönüp dönüp bakmak isteyeceksin. Hem bu kitabın formatı da güzel ekstra özet bölümü var sürekli göz önünde tutmak için hazırlanmış. Fazla spoiler vermeyeyimcrazy06 bütün beyinli çocuk da tam karşımda kitaplıkta beklemede, yakında sıra gelecek merakla bekliyorum
Ama omk yı tekrar tekrar okuyasım geliyor, unutmak istemiyorum ama sanırım biraz alışkanlığa da dönüşüyor bi süre sonra.
Kızlar hasta bebişler varmış, çok geçmiş olsun hepinize.
Dilko bağışıklıkla ilgili yazınca şunu paylaşmak istedim, ben henüz kullanmadım ama yeğenlerimde arkadaş çocuklarında hatta yetişkinlerde kullanımını çok duyuyorum Umka damla. Özellikle üsye ve kbb enfeksiyonları için. Böyle hasta olma sinyalleri vermeye başlayınca kullanılıyor.
Teşekkürler canım.Emzirmeyi bırakma konusunda başarısız oldum çünkü hiç emzirmediğim 1 gün baktım diş geliyor 2 dişimiz arka arkaya gelince ara vermek zorunda kaldım.Aynı şekilde bir gece uykuya yatırırken bir kez de gece uyanırsa verdim.Yarından itibaren tek geceye indireceğim çünkü uyku konusunu halledemedik.En önemlsii de emzirmeyi azaltınca kilo aldı biliyormusunuz:)Gündüz salıncakta sallanarak uyuyor omzumda vs ama gece asla uyumuyorCok gecmis olsun. Bebisler ve hamileler hasta olmasin hic ya.Umarim tum bebislerimiz iyidir.
Ben 10 gun gecikmeli regl oldum. Emzirmektenmis gercekten. 3 gundur gunde sadece 3 kez emzirdim hatta ilk gun sadece 2 kez emzirdim. Ve hemen regl oldum. Ayrica sıkı durun, gunduz 2-3 kez emzirdigimde gece emmesine kalkmadiBilincli olarak azalttim, bir sure boyle devam edip birakicam. Regl olmadigimda vucudum cok zorlaniyor, sicak basiyor, sinirli oluyorum. Sadece bunun icin degil elbette. Bu ayda, birkac kez emmesinin kafi olduguna inandigim, kendime daha cok alan vermek istedigim icin emzirmeyi azalttim. Oyle aglamiyor da, ben veriyomusum aliskinliktan zirt pirt. Vermeyince baktim istemiyor. Ama gece yatmadan muhakkak istiyor ve uzun uzun emiyor ikisinden de. Ayrica sabah da gozunu actiginda ilk lafi memme. Ozellikle ikisini biraz zor birakirim
Bunun disinda Luna dilli bebeklerden. Surekli miril miril bir sey anlatiyor ama bizim anladigimiz soyledigini dusundugumuz yaklasik 10 kelime var. Bugunlerde anne diyor ben annecim bana anne de diyorum utanip guluyor cok kendine guvensiz bir anni cikiyor agzindan. Aferin annemm diye mincikliyorum kikirdiyor ama kendi direkt anne diye seslenmiyor bana. Ben hep konustum sarki soyledim ona. Simdi o da sarki soyluyor. Kendi kendine sarki mirildaniyo bazensarkilarin lalala gibi basit kisimlarinda ultra heyecanlaniyor cunku eslik debildigi kisim. O da hemen la la diyor miril miril.
Bizdede aynı durum var 1 hafta oldu öksürük kesilmedi 3 gündür ilaçta vermiyorum çocuk ilaç şişesi görünce ağlamaya başlıyor bir ay dolmadan 2. Kez hastalandi oda isyan ediyor bende bakıyorum 3 gündür daha iyi burun akıntısı azaldı gibi o yüzden vermiyorumBenim oğlan yine soğuk algınlığına yakalandıson zamanlarda bebek arabasıyla gezerken ağlıyor kucak istiyor, bizde kucağımıza aldık muhtemelen beli terlemişti soğuk vurdu üşüttü. Boğazında bir hırıltı var doktor dedi muhtemelen üşütmüş. Çok ciddi bir şey yok ateş ve inatçı öksürük olursa gelin. Umarım olmaz. İburamin zero, iliadin ve asist yazdı. Dedi bir hafta yıkamayın ve bu aralar dışarı çıkarmayın. Gece balgamlı öksürük oluyor çünkü öksürüp yutuyor. Öksürük çok kötü ya umarım hemen geçer
Çok geçmiş olsunBizdede aynı durum var 1 hafta oldu öksürük kesilmedi 3 gündür ilaçta vermiyorum çocuk ilaç şişesi görünce ağlamaya başlıyor bir ay dolmadan 2. Kez hastalandi oda isyan ediyor bende bakıyorum 3 gündür daha iyi burun akıntısı azaldı gibi o yüzden vermiyorum
Uyku tulumu kullanıyorum bu çanta gibi olanlardan. böyle bir şey. ama ben de amazondan %100 pamuklusunu sipariş edicem şimdiBu arada gece üstünü çok açıyor siz ne çözüm buldunuz? Ayrıca boyun omuz kısımları çok terliyor pijama ıslak oluyor sürekli mendil değiştiriyorum. Zıbın olmasa çıkarıp yenisini giydirirdim o derece. Bu durum da hastalık yapıyor olabilir. Gerçi ev sıcak ama ne bileyim.
Çok geçmiş olsun. Oda sıcaklığı yüksek olabilir mi? Benim oğlum doğdu doğalı sıcağı sevmiyor kundak battaniye hiç kullanamadık. Oda sıcaklığına göre giydiriyorum. Pamuklu kalın ve ince tutumları var gece onlarla uyuyor tek kat müslin atıyorum üzerine ama onu da açıyor. Çift kat müslin uyku tulumu diktirdim büyük giyilebilir battaniye gibi olanlardan. Soğuk gecelerde onu kullanmayı düşünüyorum. Yan yana yatıyoruz benim üzerimi de açıyor geceBu arada gece üstünü çok açıyor siz ne çözüm buldunuz? Ayrıca boyun omuz kısımları çok terliyor pijama ıslak oluyor sürekli mendil değiştiriyorum. Zıbın olmasa çıkarıp yenisini giydirirdim o derece. Bu durum da hastalık yapıyor olabilir. Gerçi ev sıcak ama ne bileyim.
Benim ufaklık üstü açık uyuyor surekli yani bildim bileli. Kış diye 1.5 tog uyku tulumu aldım çocuk sudan çıkmış gibi terledi ve uyumadı. Biraz kalın zibin vardı onu giydirdim gene su gibi oldu bende hm tulumlariyla yatiriyorum. Üstünü örtsem de 1 dakika sonra açıyor istemiyor. Kaç defa örttüm geri açtı bir daha da örtmedim. Ara ara kontrol ediyorum sırtını göğsünü sıcacık demekti üşümüyor bıraktım bende. Uyuduktan sonra örtüyorum açınca bırakıyorum. Bende oda sıcaklığını yükselttim 24° yaptım.Bu arada gece üstünü çok açıyor siz ne çözüm buldunuz? Ayrıca boyun omuz kısımları çok terliyor pijama ıslak oluyor sürekli mendil değiştiriyorum. Zıbın olmasa çıkarıp yenisini giydirirdim o derece. Bu durum da hastalık yapıyor olabilir. Gerçi ev sıcak ama ne bileyim.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Bende beli açılır korkusu yaşamıştım zamanında o yüzden zaten tulum mont aldım. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Biz yazın üşütmüştük bir ara sizin gibi kuru öksürük yoktu ama uyurken hirlama vardı mustelanin göğüs balmi çok iyi gelmişti denediniz mi bilmiyorum belki iyi gelebilir.Benim oğlan yine soğuk algınlığına yakalandıson zamanlarda bebek arabasıyla gezerken ağlıyor kucak istiyor, bizde kucağımıza aldık muhtemelen beli terlemişti soğuk vurdu üşüttü. Boğazında bir hırıltı var doktor dedi muhtemelen üşütmüş. Çok ciddi bir şey yok ateş ve inatçı öksürük olursa gelin. Umarım olmaz. İburamin zero, iliadin ve asist yazdı. Dedi bir hafta yıkamayın ve bu aralar dışarı çıkarmayın. Gece balgamlı öksürük oluyor çünkü öksürüp yutuyor. Öksürük çok kötü ya umarım hemen geçer
Çok sağolun. Evet ev sıcak ama akşamları biraz kısıyorum çünkü yorgan örtüyorum, ama hastalık bebek arabasında dolaştırırken terleyen çocuğu kucağımıza aldık ona bağlıyorum. Ayrıca hastalık dolayısıyla terleme de doğru orantılı olarak arttı. Tulum bizim ev için çok kalın olur çünkü evimiz ara katta ve sıcak oluyor. Kombi 40 derecede evde duramayız öyle sıcak. Zaten penye tulum ile pijama aynı şey gibi en iyisi yine gece kalkıp sürekli kontrol etmek. Böyle böyle iyileşecek, yine benim ömrüm kısaldıÇok geçmiş olsun. Oda sıcaklığı yüksek olabilir mi? Benim oğlum doğdu doğalı sıcağı sevmiyor kundak battaniye hiç kullanamadık. Oda sıcaklığına göre giydiriyorum. Pamuklu kalın ve ince tutumları var gece onlarla uyuyor tek kat müslin atıyorum üzerine ama onu da açıyor. Çift kat müslin uyku tulumu diktirdim büyük giyilebilir battaniye gibi olanlardan. Soğuk gecelerde onu kullanmayı düşünüyorum. Yan yana yatıyoruz benim üzerimi de açıyor gece. Döne döne yattığı için yatağın her yerinde geziniyor haliyle geniş uyku tulumu daha işime geliyor.
Benim ufaklık üstü açık uyuyor surekli yani bildim bileli. Kış diye 1.5 tog uyku tulumu aldım çocuk sudan çıkmış gibi terledi ve uyumadı. Biraz kalın zibin vardı onu giydirdim gene su gibi oldu bende hm tulumlariyla yatiriyorum. Üstünü örtsem de 1 dakika sonra açıyor istemiyor. Kaç defa örttüm geri açtı bir daha da örtmedim. Ara ara kontrol ediyorum sırtını göğsünü sıcacık demekti üşümüyor bıraktım bende. Uyuduktan sonra örtüyorum açınca bırakıyorum. Bende oda sıcaklığını yükselttim 24° yaptım.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Bende beli açılır korkusu yaşamıştım zamanında o yüzden zaten tulum mont aldım. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Biz yazın üşütmüştük bir ara sizin gibi kuru öksürük yoktu ama uyurken hirlama vardı mustelanin göğüs balmi çok iyi gelmişti denediniz mi bilmiyorum belki iyi gelebilir.
Benim oğlumda öyle. Ver ver, al al bile yok. Anne nerde baba nerde deyince gözüyle gösterme bile yok. Çok takıyorum bendekızlar moralim bozuk.
öncelikle bebiş halen yürümüyor. iki eliyle tutunarak ilerliyor, hatta bazen tek elle de ilerliyor. ama daha iki eli boştayken hareket yok. 14 ay oldu ve halen yok. işin kötü yanı yürümek için hevesi de yok. herşeyi sürünerek yapıyor
konuşma yok. ver ver diyor. al al diyor. başka dogru düzgün bi kelime yok.
habire bagırıyor. istemedigi birşey oldugunda veya canı ilgi istediginde bagırarak bunu yapıyor. tüm komşular bizden haberdar artık
gece uykuları delik deşik. özellikle sababa dogru yarım saatte bir uyanıyor.
normalmi ???????? neden ilerleme kaydedemiyoruz ???