2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bir suru yolu var ama takip ettigim yasli deneyimli bir doktor diyor ki azaltarak birakmak memeye cok duskun olan deyimu yerindeyse meme tiryakisi bebeklerde ise yaramiyor. Birden birakmaniz gerekiyor boyle bebeklerde ve 1 2 gun aglamasini goze almaniz lazim. Ablam diyor ki yegenim 1 gece aglamis meme diye ablam az kalsin verecekmis cok zormus ama enistem yapma yarin da aglayip isteyecek demis. O geceden sonra birakmis gercekten

Tadına bakmadım canım yapısı da degişiyormuş protein ağırlıklı oluyormuş.İnternet de çevrwm de Herkes öyle diyor.
Evet sekeri azalip proteini cogalirmis diyolar. Bebegin tepki verdi mi degisiklige diye merak ettim ama yazdigin gibi meme meme diye agliyorsa demek ki tadinim onun icin hala gideri var

Konuşma konusunu bugün kafaya taktım isterse bababa der meme isterse mam der o kadar bir de aglaken anni der bilmiyorum çok mu erken panikledim bugün buna takıldım resmen ya sizin bebekler konuşuyor mu
Benim de kafama takılan kısım bu. Sizlerden duydukça biraz daha rahatlıyorum.
Oğlum da sadece babayı çok net söylüyor. Onun dışında hayvan taklitlerini bol bol yapıyor. Fakat tüm hayvanlara hemen hemen aynı sesleri çıkarıyor. Bana da çok nadir emmmmm diye sesleniyor. İstediği herşeyi parmağıyla işaret ederek ne istediğini anlatmaya çalışıyor. Ama konuşma halen yok
Doğru kelime kurmak çok önemli. Mesela masaya doğru gidiyor. Kucağıma almamı istiyor suyu işaret ediyor. Ne istediğini biliyorum ama elma mı istiyorsun diyordum. Kafasını çeviriyor. Tekrar eliyle gösteriyor. Etrafa bakıyor. Ne istiyorsun bilemedim diyorum. Bu sefer başka bir şey veriyorum. Ona da kafasını çeviriyor. Suyu elime alıyorum. Su mu istiyorsun diyorum. İçmek için ağzını bardağa getiriyor. Bunun adı su. Hadi sende söyle diyorum. Tepki yok
Su. Bu su diyerek benim oğlum susamış su istemiş anneden diyorum.
1 yaş sonrası bebekler ortalama 4 5 kelimeye kadar söyleyebiliyor. 18 aya geldiğinde 20 kelime söylerler. 18 aya şurada ne kaldı
Bu dönemde konuşmadan çok anladığı kelime sayısı fazlaymış. Ayrıca her ay yeni kelime öğrenmeleri gerekiyormuş. O yüzden 18. ayını bekliyorum.

Evet sekeri azalip proteini cogalirmis diyolar. Bebegin tepki verdi mi degisiklige diye merak ettim ama yazdigin gibi meme meme diye agliyorsa demek ki tadinim onun icin hala gideri var
Aynen canımBenimki doğumdan sonra bile emer bırakmaz Eşim gece ver dedi hiç durmadı yıktı ortalığı sabah yine aynısını yaptı bugün tiksindirme çalışmalarına başlayacağım:)

Kızım da konuşmuyor. 4 ay önce anne diye seslenirdi, gel, git, baba derdi artık onları da demiyordede,Mam mam(mama) , cic cic (cici), şu (su)dediği bunlar o da canı isterse

Konuşma konusunu bugün kafaya taktım isterse bababa der meme isterse mam der o kadar bir de aglaken anni der bilmiyorum çok mu erken panikledim bugün buna takıldım resmen ya sizin bebekler konuşuyor mu
Baba meme mama mam o kadar bizde. Birde bu ara ggggg kkkk ppppp harfine taktı surekli onları mırıldanıyor. Daha erken diye düşünüyorum bende. Daha önce de yazmıştım doktora sorduğumda 18.ayda 6 anlamlı kelime söylemesini bekleriz dedi. Her çocuğun gelişimi aynı olmuyor birde mesela komşumun kızıyla arasında tam 1 hafta var o kadar farklilar ki. Mesela o baba dede anni gel dit mama meme gibi 10dan fazla kelime söyleyebiliyor. Fakat Daha yürüyemiyor yeni yeni ayakta durmaya çalışıyor. Doğa ise mama baba meme mam diyor ama koşuyor hayvanlar kitabında sorduğum kedi köpek inek koyun arı kelebek kurbağa balik kuş horoz ördek, haricinde elma top abi abla nerde dediğimde doğru şekilde gösterebiliyor. Başka oda olan eşyasını getir dediğimde gidip getiriyor. Her çocuk farklı o yüzden biraz daha zaman vermek gerekiyor sanırım.

Benim kizim da cok bir sey soylemiyor,daha once gel gel diyordu o da yok,kendinden bir hafta kucuk kuzeni en az on kelime soyluyor ama bizimki bir kac kelime fisinda pek konusmuyor.Ama cogu komutu aliyor,sizinki komut aliyor mu?
Komut alıyor topu getir diyorum getir oyuncaklarim topla bakalım diyorum sepetin içine atıyor ama konuşma yok gibi biizm de kuzenimiz 3 ay küçük bizden anne baba mama gel falan diyor bazen evham yapıyorum galiba kafaya taktım

Kizlar grupta bebegi ishal kusma sikayeti olanlar var miydi?
Evet, Luna bir keresinde bu sekilde hastalanmisti. Eylul ortasinda kusma ve ishal yasadik. Ates yoktu. Kusmasi 3 gunde bitti. Ishali 1 hafta surdu.

Evet, Luna bir keresinde bu sekilde hastalanmisti. Eylul ortasinda kusma ve ishal yasadik. Ates yoktu. Kusmasi 3 gunde bitti. Ishali 1 hafta surdu.
Bizim de ayni canim,peki tahlil verdiniz mi?biz bugun on iki den bese kadar bekledik,evde surekli kaka yapan bebek orda yapmadi,doktor sonuca gore yatis ya da ilac dedi,yatis deyince cok korktum ama kaka yaomayinca aldik eve geldik,bakalim simdilik gozlemliyorum

Beş gündür ishal vardi bizde hafif ateş ve grip gibi belirtiler .ishal den berbat bir pişik oldu .köpek dişleri çıkmış .bugun
Ah ya cok gecmis olsun,bizimde ust yanlar sismis ama dis yok,ben de basta disten diye dusumdim ama kusmada eklenince korktuk,bebisler hasta olmasinlar

Beş gündür ishal vardi bizde hafif ateş ve grip gibi belirtiler .ishal den berbat bir pişik oldu .köpek dişleri çıkmış .bugun
Bizde tam ishal yok ama akışkan halde yarim saat içinde çocuk nasıl pişik oldu anlamadım resmen. Çok uzun zamandır pişik sorunu yaşamıyorsun iki gündür uğrastiriyor. Birde kaşınıyor herhalde surekli bezi çekiştirip duruyor. Bizimkide herhalde köpek dişlerine hazırlık yapıyor diye düşünüyorum.

Bizde de ağlarken anni var bu ara meme mama emme.. gel gel nadiren.babadedee manasız olarak diyor babildama şeklinde..hayvan seslerinden möluyor havlıyor meeliyor gak gak birdebu kadar

Ah o pişik çok beter on dk da bir ufak ufak kaka yapıyordu ve hemen eli bezine gidiyordu acıyla .bin tane şey denedik çok şükür eski hali yok yinede iyileşmesi epey sürer.ben köpek dişi olduğuna eminim diğer kızım dada köpek dişi aynı şekilde yapmıştı.bir de Dr kusma varmı diye sordu salginda kusma da oluyor onu büyük kızımla ikimiz bir ay önce geçirdik.

herkese iyi geceler kızlar
yaaauu bu bebişler ne kadar farklı ama ne kadar aynılar :) hepsini tutup yiyesim geliyor bazen
bizim de 6 gündür ishal var, ishal demiyim de kıvamlı kaka diyim, ilk defa dün de atlete çıktı :) yenidoğandan sonra uzun zaman olmuştu ehehe
diş diye tahmin ediyorum ben çünkü eli hep ağzında, dili ile sürekli bişeyler yapmaya çalışıyor neredeyse 1 hafta yemiyor ve ağzına aldığı şeyi de ağzında tutuyor ve sonunda ön dişleri ile çiğnemeye çalışıyor . Çorba dahi yemiyor ne yapacağımı şaşırdım.
Sanki biraz köpek dişleri beyazlamış gibi geldi çıkıyor sanki bir yandan arka diş etleri de kırmızı kırmızı
Bilmiyorum geçen hafta doktora gittiğimizde ooo bir sürü diş geliyor dedi

bu arada bir günde ateşi oldu 38 dereceye kadar çıktı calpol verdim düştü daha sonra ateş olmadı.

sürekli meme de durma isteği devam :) bu ara bana daha yapışık ama değişik şekilde gece uykusuna benimle geçmiyor emiyor benimle oynamak istiyor sonra babası alıyor, 1 dakika ağlıyor ben çıkıyorum odadan diye ama 15 dakika sonra falan uyuyor genelde nazar değmesin

bu arada bizde halen yürümeyen gruptayız
akışına bırakıyorum ben canı nasıl isterse aslında yürüyor ama kendisinde henüz o cesareti bulamadı :) mesela bebeği var büyük bayağı hadi elinden tut bebeğin gezelim diyorum güya tutunup geziyor diğer yandan da bebeği ben tutuyorum sonuçta o bebek ona destek vermiyor ama birazcık kendini dengede tutmasını sağlıyor

kelime konusunda da hiç saymadım ama anne baba dede babaanne anneanne elma gibi şeyler ve hayvan sesleri ve uçak nasıl yapar vs. gibi sesler çıkartıyor...

bazen diyorum çok mu rahat bir anneyim ama kasınca geriliyorum, ben gerilince hissettiğini düşünüyorum ve o da geriliyor bence

inşallah yeterli ilgi alakayı verebiliyorumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…