- 10 Kasım 2011
- 2.942
- 4.400
Selam canım çok sevindim, çok huzurlu ve küçük kızının kardeşini karnından heyecanla sevdiği günleri nasip etsin Allah eee tabi sonrasında da sağlıkla ve huzurla kucağınıza almayıSelam kızlar kızım abla oluyor:) Kazara oldu diyenlere hayret ederdim ama başa geliyormuş işte...Kızımda özel hast. doğum paketi almıştım şu an fiyatlar uçmuş.Ankarada devlet hastanesinde önerebileceğiniz doktor varmı?
Teşekkürler canım güzel dilekleirn içinSelam canım çok sevindim, çok huzurlu ve küçük kızının kardeşini karnından heyecanla sevdiği günleri nasip etsin Allah eee tabi sonrasında da sağlıkla ve huzurla kucağınıza almayı
tamamen katılıyorumSüt vermiyorum canım yararlı olduğunu da düşünmüyorum bence vitamin ve mineral için devam sütü içmesi çok daha iyi olur. Süt sindirim sorunları da yapabilir ayrıca..
Ya çok kötü bir gün geçiriyorum malesef. Bir takım sağlık sorunlarım çıktıbırak 2. Gebeliği doktor emzirmeyi kesmemi tedaviye başlamamı tavsiye etti. Şuan derdim emzirmeyi kessem mi yoksa tedaviyi ertelesem mi diye kara kara düşünmek malesef....
Hamilelikten once oyle duzenliydi ki gunu sasmiyordu. Böyle duzensiz olmasina alisik degilim. Belki dedigin gibi cok onemli bir durum yok. 2 hafta once yolculuktan geldik diye gecikti. Yine de doktora gorunmekte fayda var. Icimiz rahatlasin.
Selam kızlar çok aktif yazamasam da hep buralardayım okuyorum sizinleyim :)
2. bebek için ben daha cesaret edemiyorum ki nazaran benim bebeğim sakin bir bebektir belki de...
biraz hayat planlaması da kararımı etkiliyor tabi...
geçen gün bir katılma ağlaması yaşadık Allah kimseye vermesin gerçekten..
bir oyuncakla oynuyordu yeni almıştık aslında bayağı da oynadı, neyse oyuncağı kapadık hadi dedik uyku vakti biraz mızmızlanır gibi oldu sonrasında tekrar verdik, babası da kucağına aldı az oynadıktan sonra hadi bakalım uyku vkti diye bir ağlamaya başladı bende peşlerinde gidiyordum baktım 3-5 saniye ses yok hemen kucağıma aldım resmen kendinden geçmiş gibi kafası bir o yana bir bu yana gidiyor.
neyse seslendim vs. kndine geldi ama 20 yıl yaşlandım.
Ya çok üzgünüm paylaşmak ister misin? Ciddi bir durum değildir umarım
Ahh çok geçmiş olsunumarım çok ciddi bür şey değildir, tedaviyle son bulur.
Durumu bilmiyorum ama artık 14-15 aylık oldular, doktor tavsiyesini dikkate almak iyi olur sanki, tabi böyle söylemek kolay..
Çok geçmiş olsun canımhislerini anlıyorum..Ben de bırakmak zorunda kaldım.Henüz denemeye baslamadım ama. Sen daha sağlıklı olacaksın ki bebeğinle daha keyifli şeyler yaşayacaksın
15 ay emzirdik buna şükür ne yapalım?Farzet sütümüz kesildi bir anda.
Teşekkürler kızlar. Şöyle ki ; benim 8-9 yıl kadar önce bağırsakla ilgili ufak bir operasyonum olmuştu. Takip açısından 5 yılda bir kontrole gitmem gerekiyordu. Tabi o zamanlar düğün iş koşturmaca derken hep ertelendi sonrası hamilelik, bu süreçte de gidemedim. Geçen ay gittim ve doktor hem bagirsaktan hemde tedbir amaçlı mide den parça aldı. Neysek bağırsak (tekrarlar diye korktuğum) temiz çıktı ama hiç beklemediğim mide de büyük sorun çıktı. Bakteri çok ileri duruma gitmiş malesef. (Bu arada mideye ilgili hiç sorun yaşamadım sadece hamilelik son zamanlarında çok yanma oluyordu ki çoğu gebelikte de oluyormus) doktor müdahale etmezsek ülser, lenfoma ve kansere doğru evrilecek dedi. İlk aşama için şuan mide koruyucu ve antibiyotik başlattık ama bakteri ve türevleri antibiyotik tedavisine dirençli. Tam tedaviye başlarsam emziremeyeceğim bir daha. Ki bebeğim şuan memeye çok düşkün. Emzirmessem ne uyuyor ne de yemek yiyor. Gerçi 14 aylık olduk. Bir yanim doktora gitmeseydin bilmeyeceksin emzirmeye devam edecektin diyor diğer yanim ya emzirmeyi kesmessem daha büyük sorun yaşarsam çok geç kalırsam diyor. Gece gündüz düşünmekten uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum böyle olunca da mide ağrısını daha çok yaşar duruma geldim. Böyle yani. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.çok geçmiş olsun umarım ciddi bir durum değildir. eğer doktor kesin diyorsa bence tedaviye başla canım. Maaşallah kaç ay emzirmişsin, şu an artık bebeklerimizin sağlıklı annelere çok daha fazla ihtiyacı var bence.
Teşekkürler kızlar. Şöyle ki ; benim 8-9 yıl kadar önce bağırsakla ilgili ufak bir operasyonum olmuştu. Takip açısından 5 yılda bir kontrole gitmem gerekiyordu. Tabi o zamanlar düğün iş koşturmaca derken hep ertelendi sonrası hamilelik, bu süreçte de gidemedim. Geçen ay gittim ve doktor hem bagirsaktan hemde tedbir amaçlı mide den parça aldı. Neysek bağırsak (tekrarlar diye korktuğum) temiz çıktı ama hiç beklemediğim mide de büyük sorun çıktı. Bakteri çok ileri duruma gitmiş malesef. (Bu arada mideye ilgili hiç sorun yaşamadım sadece hamilelik son zamanlarında çok yanma oluyordu ki çoğu gebelikte de oluyormus) doktor müdahale etmezsek ülser, lenfoma ve kansere doğru evrilecek dedi. İlk aşama için şuan mide koruyucu ve antibiyotik başlattık ama bakteri ve türevleri antibiyotik tedavisine dirençli. Tam tedaviye başlarsam emziremeyeceğim bir daha. Ki bebeğim şuan memeye çok düşkün. Emzirmessem ne uyuyor ne de yemek yiyor. Gerçi 14 aylık olduk. Bir yanim doktora gitmeseydin bilmeyeceksin emzirmeye devam edecektin diyor diğer yanim ya emzirmeyi kesmessem daha büyük sorun yaşarsam çok geç kalırsam diyor. Gece gündüz düşünmekten uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum böyle olunca da mide ağrısını daha çok yaşar duruma geldim. Böyle yani. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.
Doktor söyledi ama eve gelince internetten de çok araştırdık. Dedikleriyle hep örtüşüyor ne fazla ne azını söylemiş yani doktor. Bir anda kesemem yani ne ben ne de bebek buna hazır değil. Çocuktan önce ben hazır değilim yaniah canım allah korusun yaa
doktor seni korkutmak için olası en kötü şeyleri söylemiştir bir an önce başla diye
ki bence iyi ki gitmişsin
ya çok ilerlemiş olsaydı, ben çok korkarım böyle şeylerden yaa hani doktora gidersin de bir hastalık çıkar hiç mi fark etmediniz çok ilerlemiş diye duymaktan. gerçekten şanslısın öyle düşün.
tam tedavi öncesi yavaş yavaş kesmeyi denesen?
ben kesinlikle bir an önce tedavi ol diyorum. Ağrın sızın olur bak ilerler o zaman inan çocuğun için daha kötü olur.
tam tedavi dediği ne peki?
Doktor söyledi ama eve gelince internetten de çok araştırdık. Dedikleriyle hep örtüşüyor ne fazla ne azını söylemiş yani doktor. Bir anda kesemem yani ne ben ne de bebek buna hazır değil. Çocuktan önce ben hazır değilim yaniyavaş yavaş kademeli azaltmayı deniycem tabi ilk önce durumu birazcık sindirmem gerekiyor. Tahminen 3-4 aya yayılacak gibi duruyor. Önce gün içindeki emzirmeleri azaltıp sonra sabah emzirmeyi kesip en son gece emzirmelerini diye düşünüyorum. Belki destek alabilirim bu konuda onu da tam düşünmedim tabi. Emzirdigim için tam ilaç tedavisini konuşmadık bana dediği bir an önce emzirmeyi kesip tedaviye başlamamız lazım demesi oldu. Şu anki ilaçlar anlık durumu çözecek bir tedavi değil dedi. Zaten o şaşkınlıkla pek te birsey soramadım açıkçası. Birkaç gün sonra belki patoloji sonuçlarını başka bir doktora da çıkartıp daha detaylı şeyler sorarım diye düşünüyorum.
Benim de tek temennim bu yönde.başka doktora da sor muhakkak tabi
inşallah çabucak geçer ilerlemez.
Genelde bir iki kerede dönüp bakar uzak olsa seslensem oda bana seslenir bazen diğer odalara gider nerdesin derim ses verirBebekleriniz her zaman ismi ile seslenince dönüp bakıyormu? Ben bazen 10 kerede adını söylesem bakmıyor.Bazen 1 kerede bakıyor ?
Bazen bir şeyi keşfetmeye dalmış ise 10 kez de seslensem tepki vermezBebekleriniz her zaman ismi ile seslenince dönüp bakıyormu? Ben bazen 10 kerede adını söylesem bakmıyor.Bazen 1 kerede bakıyor ?
Baş kısmı okurken bir hamile daha mı dedimReglim gecikti. Son 3aydir 35 gunde bir geliyordu. Hemen gebelik testi aldim ama negatif tabi. Sanirim doktora gitmem lazim. Adetimin duzene girdigini dusunsem de girmemis daha. Adet duzene girmeyen kaldi mi?
Bende vermiyorum sadece yiyeceklerine gerekirse ekliyorum pişirirken fln. Lık lık içmesini istemedim bağırsak florasına iyi geleceğini düşünmüyorum.kızlar,
bebişe süt veriyormusunuz ? nasıl ne kadar ne marka veriyorsunuz ??
bendeki durum şu şekilde.halen emzirmeye devam ediyorum, ve son 2 haftaya kadar günde 90ml mama veriyordum. son 2 haftadır 90ml mama yerine 90ml süt veriyorum, ve zevkle içiyor.
mamaya göre daha dogaldır diye düşünüyorum sütü. ama öte yandan mamada bir sürü besin vardır diye aklıma geliyor.
bu arada içirdigim sütü migrostan alıyorum. markası "elta ada"
Doktorum cok sıkıntısı varsa calpol verebilirsin, demisti dis doneminde. Hatta sık uyaniyordu, disten olup olmadigini anlariz boylelikle, demisti. Ben cok zorladigini hissettigim zamanlar veriyorum.kızlar şimdi bir sorum var
bizim çocuğun dişleri çıkıyor yine ama artık nasıl bir kaşınmaksa her yan salya içinde.
keza uyumuyor uykusundan hep ağlayarak kalkıyor 2 gündür uyku uyumadık.
bugüne kadar şükür aşı ve covid haricinde ateş çok çıkmadı, maks 6 kaşık calpol verdim
böyle çok uyuyamadığı bir sefer daha calpol verdim çünkü iyi uyutuyor, iyi uyuyunca ertesi gün de iyi yiyor diye.
açıkçası bugün yine vermeyi düşünüyorum ama aslında ateşi yok yine de emin olamadım yaa
bir zararı olur mu acaba?
Çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşursunYa çok kötü bir gün geçiriyorum malesef. Bir takım sağlık sorunlarım çıktıbırak 2. Gebeliği doktor emzirmeyi kesmemi tedaviye başlamamı tavsiye etti. Şuan derdim emzirmeyi kessem mi yoksa tedaviyi ertelesem mi diye kara kara düşünmek malesef....
Çok geçmiş olsun canımhislerini anlıyorum..Ben de bırakmak zorunda kaldım.Henüz denemeye baslamadım ama. Sen daha sağlıklı olacaksın ki bebeğinle daha keyifli şeyler yaşayacaksın
15 ay emzirdik buna şükür ne yapalım?Farzet sütümüz kesildi bir anda.
Bana kalırsa bebeğin artık kendi kendine beslenebiliyor, emzirmesen de artık aç kalmaz, ayrıca bebiş büyüdükçe memeyi daha zor bırakıyor ilerde bırakıp tedaviye başlarsan bu defa sen gecikmiş olacaksın. eğer tedavi olmazsan sağlığın gittikçe kötüleşirse her şey daha zor olur. Yine de karar senin. İnşallah en kısa sürede iyileşirsinTeşekkürler kızlar. Şöyle ki ; benim 8-9 yıl kadar önce bağırsakla ilgili ufak bir operasyonum olmuştu. Takip açısından 5 yılda bir kontrole gitmem gerekiyordu. Tabi o zamanlar düğün iş koşturmaca derken hep ertelendi sonrası hamilelik, bu süreçte de gidemedim. Geçen ay gittim ve doktor hem bagirsaktan hemde tedbir amaçlı mide den parça aldı. Neysek bağırsak (tekrarlar diye korktuğum) temiz çıktı ama hiç beklemediğim mide de büyük sorun çıktı. Bakteri çok ileri duruma gitmiş malesef. (Bu arada mideye ilgili hiç sorun yaşamadım sadece hamilelik son zamanlarında çok yanma oluyordu ki çoğu gebelikte de oluyormus) doktor müdahale etmezsek ülser, lenfoma ve kansere doğru evrilecek dedi. İlk aşama için şuan mide koruyucu ve antibiyotik başlattık ama bakteri ve türevleri antibiyotik tedavisine dirençli. Tam tedaviye başlarsam emziremeyeceğim bir daha. Ki bebeğim şuan memeye çok düşkün. Emzirmessem ne uyuyor ne de yemek yiyor. Gerçi 14 aylık olduk. Bir yanim doktora gitmeseydin bilmeyeceksin emzirmeye devam edecektin diyor diğer yanim ya emzirmeyi kesmessem daha büyük sorun yaşarsam çok geç kalırsam diyor. Gece gündüz düşünmekten uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum böyle olunca da mide ağrısını daha çok yaşar duruma geldim. Böyle yani. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.
Evet canım biraz daha ilerlemiş hali. Yoğun bakteri ve iltihaplanma.Rheaa çok çok geçmiş olsun inşallah hayırlısıyla şifa bulursun canım. Helico tarzı bir bakteri mi? Tedavi emzirmeyi bırakma paradoksu için de bence de destek almayı düşünebilirsin. Çok şükür bu zamana kadar emzirdik. Artık herşeyi yiyebiliyorlar kaldı ki mama takviyesi de olurdu daha küçük olsaydı. Önemli olan senin sağlıklı olman anne kız iyi takımsınız siz .
Tesekkurler canım.Çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşursun
Evet haklısınız büyüdükçe memeyi zor bırakıyor biraz alışkanlığa dönüyor. Bu sabah ufak bir mide krizi sonucu kendimi acilde buldumBana kalırsa bebeğin artık kendi kendine beslenebiliyor, emzirmesen de artık aç kalmaz, ayrıca bebiş büyüdükçe memeyi daha zor bırakıyor ilerde bırakıp tedaviye başlarsan bu defa sen gecikmiş olacaksın. eğer tedavi olmazsan sağlığın gittikçe kötüleşirse her şey daha zor olur. Yine de karar senin. İnşallah en kısa sürede iyileşirsin