2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben az tam bugday unu az keciboynuzu unu ve su karistirarak muhallebi yapiyorum. Muhallebi pisince icine ceyrek cay kasigindan bile daha az sade yag koyuyorum. Bir kasede yumurta sarisi ve azicik pekmezi karistiriyorum. 1 yemek kasigi kendi yaptigim labneden koyuyorum. Rondodan gecirilmis ceviz, gunkurusu, hurma karisimindan biraz ilave ediyorum. Bu karisimin icine en basta hazirladigin keciboynuzlu muhallebiyi koyuyorum. Muhallebi cok sicak degil de ilik oluyor. En son kayisi ya da muz gibi bi meyve ilave ediyorum. Genelde kahvaltida yediriyorum bu sekilde.
Deniycem teşekkürler. Kendi labnenizi nasıl yapıyorsunuz ?

Sanırım bizde hasta olduk gibi 😕 eve dönüş yolunu biraz uzatalım dedik yolda kustu yine 😩 çok çok kötü bir durum ya ardından biraz ateş yükseldi çok değil ama 37 5 ti en fazla. Bugünde ishal olmuş zaten gevşek kakaydı.

Hasta olan bebislere cok cok gecmis olsun öncelikle 🙏🏻 Biz de 1 yas kontrolune gittik. Menenjit b asisi yapildi. Doktor atesi ciksa da cikmasa da calpol verelim demisti unutmusum 🤭 neyse ki cikmadi. Son gunlerde surekli agliyor gunduz uyumayi reddediyor. Bagris cigris dolasiyoruz evde surekli. 380 gram almis 2 ayda. Yemiyor dedim doktora hep az az. Bazi gunler hic bisey yemedigi oluyor. Yumurtayi peyniri sevdiremedim bir turlu. Oyle olunca da kahvaltida ne yedirecegimi sasiriyorum. Bulamac tarzi seyler istemiyor zTen. Sadece zeytin yiyor. Bal dahil herseyi artik verebilirsiniz dedi doktorumuz. Paketli gidalar cikolata biskuvi gibi hersey serbest. Bi de beyaz seker vermeyelim dedi. Demiri kesmistik zTen d vitaminini de biraktik. Sonraki kontrol 15. Ayda olacak. O zaman 600 luk d vitaminine baslayacagiz. Ve goz kontrolune gidecekmisiz 15. Ayda. Bir de önümüzdeki hafta menenjit a asisi olacak. Boyumuz da 80 cm olmus. Artik kendi hayatiniza adapte etmeye baslayin dedi.

Elma suyu konsantresi fln da kullanılıyor canım bilginize 🤗
Canım şu an yaban hayatı sürüyor gibiyim , yazliktayim burda 1 tane ufak bakkal gibi market var başka da bir şey yok. Elma suyu konsantresi satılmaz herhalde 🤣 sipariş vereyim desem kargo da gelmiyor. Yapayım desem elma da yok 😂 neyse başka yol bulcam herhalde 🤭 ama önerin için teşekkürler aklımın bir köşesine yazdım.🥰

kızlar 1 yaş aşılarımızı olduk. hemşire hanım kan alınıp kan değerlerine bakılsa iyi olur dedi. Size de böyle bir tavsiyede bulunuldu mu? evet ise nereye götürdünüz kan tahlili için Ankara’da?
Sami ulus'un Beştepe de ki yerine gidebilirsiniz kalça cikikligina oraya gitmiştim sakın oluyor

Kek kısmında sorun yok ta bu ara katlara muhallebimsi bisi olmaz mı acaba 🤔 labne+ bal güzel oluyordur da bizde bir besine alerji çıktı ve ne olduğunu bir türlü bulamadık hala. Sırtında göğsünde ensesinde kabarık beneklerimiz hala var ve çok kaşınıyor. Doktor 12ay kan testiyle birlikte alerji testi de yapacak. O zamana kadar 1.yasinda serbest besinlere geçmek yok. E doğum gününden sonra doktor kontrolü o yüzden bal alerji testi sonuçlarına kadar kullanmayacağım onun yerine alternatif ne olabilir acaba...
Pekmez olabilir ben dediğim gibi dışının beyaz olmasını istediğim için bal kullandım kuzum. Labneyi pekmezle tatlandırsaydım rengi değişirdi 🤗
Katların arasına muhallebi de olabilir. Arasında Bol meyveli olduğu için tadı çok güzeldi bizimkinin yani tat sorunu olmadı. ❤️

kızlar 1 yaş aşılarımızı olduk. hemşire hanım kan alınıp kan değerlerine bakılsa iyi olur dedi. Size de böyle bir tavsiyede bulunuldu mu? evet ise nereye götürdünüz kan tahlili için Ankara’da?
Biz baktırdık ve bütün değerlerimiz düşük çıktı beklemediğim bir durum değildi vitamin demir ilaç takviyesi verdi baktırmakta fayda var

Biz baktırdık ve bütün değerlerimiz düşük çıktı beklemediğim bir durum değildi vitamin demir ilaç takviyesi verdi baktırmakta fayda var
Canım iştahı mi kötü, o yüzden mi bekliyordun.
Komşumun oğlu da çok iştahsız ama vitaminlerle büyüyor bir şekil de, çok da sağlıklı.
Sıkma canını.

Benim kizin altinci aydan beri demiri cok dusuk en son 24 damlaya cikardi ama vermek ne mumkun,asla icmiyor😒 bakalim haftaya bir yas kontrolu olacak insallah dusuk cikmaz.

Benim kizin altinci aydan beri demiri cok dusuk en son 24 damlaya cikardi ama vermek ne mumkun,asla icmiyor😒 bakalim haftaya bir yas kontrolu olacak insallah dusuk cikmaz.
Ben 4 aylıktı baktırdım demire, o zaman yüksekti bile.
Sonra damla hiç kullanmadım.
Bende çok merak ediyorum nasıl çıkacak değerleri.
Hergun et veriyor musun bu arada.

Dun kizimi bal arisi soktu,ilk etapta cok korktum bazilarinda alerji etkisi yapabiliyormus.Sukur bir sey olmadi,ignesini cikarmistim.Kucuk bir macera atlatmis olduk😀

Bir de kizim sinirlenince kafasini yere ya da duvara vuruyor ama canini acitmayacak sekilde,oyle sert vurmuyor yani,yine de kafama takildi,boyle olan var mi?

Dun kizimi bal arisi soktu,ilk etapta cok korktum bazilarinda alerji etkisi yapabiliyormus.Sukur bir sey olmadi,ignesini cikarmistim.Kucuk bir macera atlatmis olduk😀

Bir de kizim sinirlenince kafasini yere ya da duvara vuruyor ama canini acitmayacak sekilde,oyle sert vurmuyor yani,yine de kafama takildi,boyle olan var mi?
Oğlum öyleydi, kıvılcım çıkarırdı kafasından :KK70:
Ama erken başlamış, maşallah.
Biraz sinirli bir yapısı var demek ki.
Geçmiş olsun bu arada :)

Ben 4 aylıktı baktırdım demire, o zaman yüksekti bile.
Sonra damla hiç kullanmadım.
Bende çok merak ediyorum nasıl çıkacak değerleri.
Hergun et veriyor musun bu arada.
Masallah canim,iyidir bence degeri,ilk aylar yuksekse sonradan dusmez diye dusunuyorum.

Kemik suyu veriyordum,doktor et vermemi ciger vermemi soyledi,ondam sonra hep vermeye basladim,haftanin hemen hemen her gunu veriyorum,bakalim insallah ise yaramistir.
Oğlum öyleydi, kıvılcım çıkarırdı kafasından :KK70:
Ama erken başlamış, maşallah.
Biraz sinirli bir yapısı var demek ki.
Geçmiş olsun bu arada :)
Tesekkur ederim 🤗 insallah sinirden degil de dikkat cekmek icin yapiyordur yoksa daha bu yasta sinir varsa yandik😀

Masallah canim,iyidir bence degeri,ilk aylar yuksekse sonradan dusmez diye dusunuyorum.

Kemik suyu veriyordum,doktor et vermemi ciger vermemi soyledi,ondam sonra hep vermeye basladim,haftanin hemen hemen her gunu veriyorum,bakalim insallah ise yaramistir.

Tesekkur ederim 🤗 insallah sinirden degil de dikkat cekmek icin yapiyordur yoksa daha bu yasta sinir varsa yandik😀
Ilk aylardan sonra hızla bosalabiliyormus depolar tam tersi :)
Bakalım, salı günü gorucez.

Canim sinirlenince vuruyor demişsin ya, bende öfkelenince yaptığını düşündüm.
Oğlum öyle yapıyordu.
Kızım da sanırım dikkat çekmek isteyince kendini kusturuyor :/
Akıllısı çıkmıyor arkideş :KK70:

Ilk aylardan sonra hızla bosalabiliyormus depolar tam tersi :)
Bakalım, salı günü gorucez.

Canim sinirlenince vuruyor demişsin ya, bende öfkelenince yaptığını düşündüm.
Oğlum öyle yapıyordu.
Kızım da sanırım dikkat çekmek isteyince kendini kusturuyor :/
Akıllısı çıkmıyor arkideş :KK70:
Ay hadi ya,sonra daha mi hizli bosaliyor depolar😒korktum simdi😔

Aynen kizinca,ya da istedigi yapilmayinca direk kafayi vuruyor tospik😄

Daha bu yasta ilgiyi uzerlerine cekmek istiyor prenses kizlarimiz😄

Gecmis olsun. Ben arilardan cok korkarim. Beni hic ari sokmadi. Dedemin alerjisi vardi dolayisiyla korkuyorum.

Ya aslinda ben de bu durumdan mustaribim. Kafasini vurmuyor ama cok sinirleniyor bazen. Anliyorum hal ve hareketlerinden. Elini hey emmi gibi kaldirip bidibidi bir seyler soyluyor azarliyor resmen. Istemedigi bir sey olunca cemkiriyor hoykuruyor. Asla yanimiza birakmiyor. Anlamadim ne oldugunu. Sanki benim tatlis kizimi almislar baska bebek koymuslar. Gozum korktu valla. Esime donup ooo bizim cok isimiz var bu kizla diyorum. Simdiden boyleyse ileride ne olur. 2. Yas sendromu gibi ama daha sadece 1 yasinda. Insallah gecicidir yoksa aklimi oynatabilirim 🤣

Ay hadi ya,sonra daha mi hizli bosaliyor depolar😒korktum simdi😔

Aynen kizinca,ya da istedigi yapilmayinca direk kafayi vuruyor tospik😄

Daha bu yasta ilgiyi uzerlerine cekmek istiyor prenses kizlarimiz😄
6. Aya kadar depolardan kullaniliyor ancak 6. Aydan sonra vucudun ihtiyaci artiyor, depolor yetmedigi icin takviye aliyoruz. Yani evet 6. Aydan sonra dusuyor seviye.

Gecmis olsun. Ben arilardan cok korkarim. Beni hic ari sokmadi. Dedemin alerjisi vardi dolayisiyla korkuyorum.

Ya aslinda ben de bu durumdan mustaribim. Kafasini vurmuyor ama cok sinirleniyor bazen. Anliyorum hal ve hareketlerinden. Elini hey emmi gibi kaldirip bidibidi bir seyler soyluyor azarliyor resmen. Istemedigi bir sey olunca cemkiriyor hoykuruyor. Asla yanimiza birakmiyor. Anlamadim ne oldugunu. Sanki benim tatlis kizimi almislar baska bebek koymuslar. Gozum korktu valla. Esime donup ooo bizim cok isimiz var bu kizla diyorum. Simdiden boyleyse ileride ne olur. 2. Yas sendromu gibi ama daha sadece 1 yasinda. Insallah gecicidir yoksa aklimi oynatabilirim 🤣
Ay bi de isiriyor soylemeyi unutmusum. Disi icin de yapiyor azi disleri sisti cenesini tutarak agliyor gösteriyor resmen. Surekli aglak durumda. Disleri muthis yordu. Ondan isiriyor ama kizinca da isiriyor. 2 turlu de. Normalde cok kendini sevdirir, sevimli bir cimcimedir. Burnunu falan kiristirarak gulucuk atar sana. Ama son gunlerde algisinin artmasi, daha cok anlayip kendini istedigi sekilde ifade edememesi ve tabi ki disleri, sicaklar cok zorluyor. Aniden huysuzlabiliyor. Gecici oldugunu umitediyorum

Tesekkur ederim,kucukken beni cok isirmisligi var,bir sey olmuyordu😀 ama netten biraz arastirma yapinca bir yas oncesi cok tehlikeli oldugu yaziyordu,sukur bir sey olmadi.

Ahahaha bu kizlar cok fena ya 🤣aynen benim kiz da bir seyler soyluyor ama tabiki anlasilmiyor😄 artik bebekce ne diyorlarsa.Gerci dusununce bebeklerimizin bir seylere kizmalari tepki vermeleri algilarinin acik oldugunu gosteriyor, cevresindeki seylerin farkinda olduklarini da gosteriyor iyi bir sey yani diye dusunuyorum 😄 ama yine de bir yas kontrolune gidince doktora da soracagim.
6. Aya kadar depolardan kullaniliyor ancak 6. Aydan sonra vucudun ihtiyaci artiyor, depolor yetmedigi icin takviye aliyoruz. Yani evet 6. Aydan sonra dusuyor seviye.
Yani dusununce evet mantikli,o zaman benim kizin bayagi dusuk cikacak gibi😔 doktoruma sormadim hic ama kizim iki kilo dogdu acaba zayif dogduvu icin mi degerleri dusuk cikiyor 🤔 gerci su an sukur gelisimi kilo alimi iyi ama bilemedim gidince bunu da sorayim doktora tabi sorularimla kadini bunaltip biktirmazsam😀

X