Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçmiş olsun, bizimde ilk aylarda pamukçuk olmuştu, doktor bişey yapın demişti ama unuttum şimdi, ama kendiliğinden geçti :)bir de ağzında pamukçuk oldu.
Yavrularımızın doğum günleri kutlu olsun!!! Gerçekten çok ama harika bir yıldı. Dün bol kutlamalı bir gündü. Önce fotoğraf çekimi yaptık, 1 ay sonra çıkacaklarmışmış... Ardından kreşteki kutlaması vardı. En son da ailece evde bir kutlama yaptık. Bir durumlar döndüğünü anladığına eminim ama ispat edemem. Bugün ne istiyor bu insanlar benden der gibiydi. Özellikle pastasını üflemeden önce şarkı söylemeye başlayınca gülmeye başladı. Sanırım aynısını kreşte yaptılar aa ben bu şarkıyı bugün daha önce de duydum der gibiydi. Bir sürü güzel hediyesi oldu. Bu birkaç gün oyalamak konusunda rahat edicez inşallah.Ah işte dolmuş 1 sene.. neydi, nasıldı, yapabilecek miyim, anlar mıyım onu, anlaşır mıyız derken derkeen geçen koskoca 1 yıl.
Kah gülmeli, kah ağlamalı, çokça yorgun, zaman zaman tükenmiş ama çok şükür ki sağlıkla geçen 1 yıl..
Ve bu 1 yılda sizlerden öğrendiklerim, tanımadan sevdiğim güzel insanlar, iyi ki varsınız. Evlatlarımızla güzel günlerimiz olsun hepimizin
ve M Mirune & esmeralda5 yavrukuşların da doğum günü kutlu olsun
Geçmiş olsun. Bizimde bugün ateşimiz varBenim kızım hastalandı. İshal ve 38 derece ateş. Calpol içiyoruz düşüyor yine yükseliyor. Doktora gittik. Sıvı elektrolit verdi. İshal artarsa ateş artarsa acil getir dedi. Takipteyiz cumaya kadar.
Geçmiş olsun. Bizimde bugün ateşimiz var
38,4 idi farkettiğimde kendime kızıyorum
12de Calpol verdim ardından duşa soktum düştü.
Çıktıktan 10 dk sonra tekrar 38,1 e yükseldi.
Calpol etki etmiş olacak ki 37,2 şuan.
Evet temassız olmasına rağmen bizimkide zorluk çıkarıyor malum ateş ölçeri bile ağza sokma çabasıGeçmiş olsun. Ateş ölçerken de kızıyor kızım.
Sıcakta mikroplar hemen çoğalıyor. Bir de her şey ağzımızda. Olacağını belli birşeydi
Merhaba benimki 4 aydır aynı kiloda,emiyor yiyor ama kilo yok... 8 kilolarda dolanıyorum... Ne tavsiye edersiniz ?Yavrularımızın doğum günleri kutlu olsun!!! Gerçekten çok ama harika bir yıldı. Dün bol kutlamalı bir gündü. Önce fotoğraf çekimi yaptık, 1 ay sonra çıkacaklarmışmış... Ardından kreşteki kutlaması vardı. En son da ailece evde bir kutlama yaptık. Bir durumlar döndüğünü anladığına eminim ama ispat edemem. Bugün ne istiyor bu insanlar benden der gibiydi. Özellikle pastasını üflemeden önce şarkı söylemeye başlayınca gülmeye başladı. Sanırım aynısını kreşte yaptılar aa ben bu şarkıyı bugün daha önce de duydum der gibiydi. Bir sürü güzel hediyesi oldu. Bu birkaç gün oyalamak konusunda rahat edicez inşallah.
Bu arada 1. yaş aşılarını yaptırdık az önce. Şu anlık iyi. 72 cm olmuş. 47 cm doğan bir bebeğe göre bir yılda 25 cm uzamış olması iyi bence ya. Kilosuydu benim kafaya taktığım. 9200 olmuş. Şöyle ki 10. ayında 8.750 'ydi. 2 ayda 450 gram almış olduğu için herhalde kilosu iyi sorun yok dedi. Ama çocuk 6. ayından beri 1.200 gram aldı toplamda. Ve nerdeyse yarısını son 2 ayda çabalarımla aldı. Ben böyle yardırmaya devam etmeliyim sanırım yemek konusunda. Bir yemeği yerken sonra ne versem diye planlıyorum. Aklım fikrim ben bu bebeye ne yedirsem de yarasada. Öyle işte. İyiyiz çok şükür.
Benim kızım hastalandı. İshal ve 38 derece ateş. Calpol içiyoruz düşüyor yine yükseliyor. Doktora gittik. Sıvı elektrolit verdi. İshal artarsa ateş artarsa acil getir dedi. Takipteyiz cumaya kadar.
Çok geçmiş olsun kuzular bir an önce iyileşir inşallah. Havalar bir yanıyor bir serinliyor bende tedirginimGeçmiş olsun. Bizimde bugün ateşimiz var
38,4 idi farkettiğimde kendime kızıyorum
12de Calpol verdim ardından duşa soktum düştü.
Çıktıktan 10 dk sonra tekrar 38,1 e yükseldi.
Calpol etki etmiş olacak ki 37,2 şuan.
Sizinde 19 ağustos mu aynı gün doğdular demek bende en çok uyku konusundaki yoruldum ya kucakta ya emerek uyuyor kısa kısa uyuyor genelde. Baktım artık ben ona alıştım. Sizde 2 çocuk olunca daha da zordur eminim. Bol bol anlayış ve sabır diliyorum. Umarım büyüdükçe düzene girerlerİyi akşamlar kızlar,
Çok uzun zaman oldu yazmayalı...2 çocukla hayat o kadar hızlı geçiyor ki bazen ne zaman akşam oluyor anlamıyorum. Günün çoğunluğu zaten mutfakta geçiyor. İkisine ayrı ayrı öğünler beni çok yoruyor. Hatta en çok yoran yemek işi diyebilirim. Bu arada sanırım grubun tek dişsiz bebesi benimkisi Hala diş yok. Sanırım amcasına benzemiş yaşını geçince çıkarmış o da. Ama sıkıntısı sürekli baki. Uyku en büyük sıkıntımız. Desteksiz hiçbir şekilde uyumuyor. Yatağına yatır maksimum 30 dk uyuyor. Haliyle uyku alamayınca ağlıyor. Ayapımda sallıyorum orda bıraksan 2 saat uyur. Hayır mis gibi yatak ev serin ses yok ne diye ayakta belini bıkınını zorluyorsunGecede sürekli uyanıyor. Çoğu zaman ayağımda bende sızmış oluyorum. Geçecek diye fün sayıyorum. Başka türlü zaten yaşanmaz. Umut ediyoruz işte. Sıkıntı şu ki benim büyük kız beni daha çok yoruyor. Kardeşini çok seviyor ama huyu suyu değişti. Gece sürekli uyanıyor benimle yatmak istiyor krize giriyor kardeşini uyandırıtoe o esnada derken cinnet haline bürünüyorum. Zaten uyuduğum aralarda 30 dk falan onuda büyük kızın uyku problemi bitiriyor. 7 yaşında ama gerçekten 2 çocuk çok zor. Destekçiniz olmaz ise daha da zor. Annem çalışıyor. Eşimde durmuyorlar. Bir yarım saat kendi başıma kalmaya hasretim. Bunalıma girmemek için geçecek diye telkin ediyorum sürekli. Bak 1 ay sonra dahada büyüyecek, laftan biraz daha anlayacak diye diye günleri geçiriyoruz. Yaşımıza 8 gün kaldı umarım diş ile gireriz valla beklemekten yıldım
İnşallah canım gerçekten öyle.Çok geçmiş olsun kuzular bir an önce iyileşir inşallah. Havalar bir yanıyor bir serinliyor bende tedirginim
Merhaba benimki 4 aydır aynı kiloda,emiyor yiyor ama kilo yok... 8 kilolarda dolanıyorum... Ne tavsiye edersiniz ?
Valla ben çok sağlıklı beslediğimi düşünüyordum eskiden ama kilo almıyordu. şimdi saldım. eskiden besleyici değeri olmayan gıdalar vermiyordum pirinç, pirinç muhallebisi gibi. onları da vermeye başladım kilo alamayınca. hala kıvamlı püre şeklinde veriyorum çünkü kreştekiler ancak o şekilde yedirebiliyor. hangi sebze varsa onun yemeğini yapıyorum. Brokoli, pirasa, kabak, karnibahar, patates, havuc. içine muhakkak bir dal yeşil soğan ve bir diş sarımsak koyuyorum. bir avuç karışık baklagil atıyorum yıkayıp. her şeyden biraz koymuş oluyorum çok işime yarıyor baklagiller. öyle bir karışım varsa alabilirsiniz. yoksa sşiz kendiniz için bi kavanoza hazırlayabilirsiniz. 11. aydan beri belli belirsiz baharat koyuyorum, yani bir çimdik bile değil, çok çok az. hangi baharat yakışırsa onu koyuyorum. baharat gerçekten ayrı lezzet katıyor. yapınca içine bir tane tahıllı ekmek koyuyorum ufalayıp. afiyetle yiyor. arada pankek yapıyorum. mercimek nohut fasulye yemeği de yapıyorum. Kirmizi et veriyorum haftada 2 kez. Tavuk vermedim. Vermeyi simdilik dusunmuyorum. Irmikli tatli patates , bal kabagi hasliyorum, lezzetli oluyor. kahvaltıya, peynir, yumurta (10. aydan beri beyazıyla) ekmek ufalayıp yoğurt suyuyla ya da normal suyla ıslayıp bulamaç gibi yapıp yediriyorum. meyvelere bayılıyor zaten. kendi yiyor. karpuz, kavun, üzüm ve muz favorileri.
Bi kere bize de oyle oldu. Bi aksam uyuduktan sonra atesi cikti 38.2ye. Hicbir sebep yoktu. Yoktu derken burnu tikaliydi her zamanki gibi. Calpol verdik. Sonra hep takipte kaldim ama cikmadi sukur yeniden. Sabah da hiçbi sey olmamis gibi neseyle uyandi. gecmis olsun.İnşallah canım gerçekten öyle.
akşam 7 civarı yine ateşi 38.2 olunca calpol verdim, düştü. Şükür ki gece vs bir daha ateş olmadı. Başka hiç bir belirti yok bu atsş neyin nesi anlamadım hiç.
Canım bir yaş itibariyle kinoa ve karabugday verebilirsin, pirince alternatif.Valla ben çok sağlıklı beslediğimi düşünüyordum eskiden ama kilo almıyordu. şimdi saldım. eskiden besleyici değeri olmayan gıdalar vermiyordum pirinç, pirinç muhallebisi gibi. onları da vermeye başladım kilo alamayınca. hala kıvamlı püre şeklinde veriyorum çünkü kreştekiler ancak o şekilde yedirebiliyor. hangi sebze varsa onun yemeğini yapıyorum. Brokoli, pirasa, kabak, karnibahar, patates, havuc. içine muhakkak bir dal yeşil soğan ve bir diş sarımsak koyuyorum. bir avuç karışık baklagil atıyorum yıkayıp. her şeyden biraz koymuş oluyorum çok işime yarıyor baklagiller. öyle bir karışım varsa alabilirsiniz. yoksa sşiz kendiniz için bi kavanoza hazırlayabilirsiniz. 11. aydan beri belli belirsiz baharat koyuyorum, yani bir çimdik bile değil, çok çok az. hangi baharat yakışırsa onu koyuyorum. baharat gerçekten ayrı lezzet katıyor. yapınca içine bir tane tahıllı ekmek koyuyorum ufalayıp. afiyetle yiyor. arada pankek yapıyorum. mercimek nohut fasulye yemeği de yapıyorum. Kirmizi et veriyorum haftada 2 kez. Tavuk vermedim. Vermeyi simdilik dusunmuyorum. Irmikli tatli patates , bal kabagi hasliyorum, lezzetli oluyor. kahvaltıya, peynir, yumurta (10. aydan beri beyazıyla) ekmek ufalayıp yoğurt suyuyla ya da normal suyla ıslayıp bulamaç gibi yapıp yediriyorum. meyvelere bayılıyor zaten. kendi yiyor. karpuz, kavun, üzüm ve muz favorileri.
Aa ben 1 yaşı beklemedi verdim onlardan da. Hatta karabugdayi cok sevdi. Ama bitmisti. Iyi hatirlattin.Canım bir yaş itibariyle kinoa ve karabugday verebilirsin, pirince alternatif.
Hem sağlıklı, hem besleyici.
Bize dr umuz bir yaş demişti, ama alerjik diye mi öyle dedi bilmiyorum.Aa ben 1 yaşı beklemedi verdim onlardan da. Hatta karabugdayi cok sevdi. Ama bitmisti. Iyi hatirlattin.
Bizimki bayiliyor keciboynuzu ununa. Goruntusu de nutellaya benziyor yapinca, beraber yiyoruzBize dr umuz bir yaş demişti, ama alerjik diye mi öyle dedi bilmiyorum.
Gerçi google da da 12+ diye geçiyor :)
Ama yediyse sorun yoktur, afiyetler olsun.
Kıymalı sebzeli pilavı yummy :)
Küçük bir hatırlatma daha yapıyım, pirinc unu yerine de keçiboynuzu unu kullanabilirsin.
Hem tatlı da :)