Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bu konuda eşime gore daha rahatım sanirim. Yürürken veya koşarken düştüğünde ilk yaptığı yüzüme bakmak. O an neden düştüğünü sakince söylüyorum. Mesela yürürken önüne bakmadığın için düştün / koştuğun için düştün yavaş yavaş yürümelisin/ taşın üstüne bastığın için düştün gibi. Zaten eğer cani acimadiysa hiiii hıı diyip kalkiyor devam ediyor yaptığı şeye ama acidiysa bana bakıp kollarını uzatıyor o zaman yanına oturup uzun uzun anlatıyorum şunu yaptığın için düştün gösterip, canının acıdığını biliyorum güzel kızım deyip neresini vurduysa öpüyorum sonra kaldırıp tekrar düşmemek için şöyle böyle yaparsan canın acımaz deyip devam etmesini sağlamaya çalışıyorum. Annem ve eşim çok büyük tepkiler veriyor o zaman çocuk korkuyor tepkisine. Çok sert çarpma durumunda hemen yanına gidip kontrol ediyorum tabi ve genelde oraya krem sürüyorum morarma ve şişme olmaması için.Ben ve esim malesef cok panigiz,azicik bir yeri carpsa aklimiz cikiyor,kizimda zaten kiyametleri kopariyor Dayim cocuk psikiyatrisi surekli arayip bir seyler soruyoruz,artik bize dedigi "cocugu rahat birakin" bir kac kitap tavsiye etti onlari okumaya basladik kismen daha iyiyiz.
Canım farkli bir bakış açısı sunayım. Bizim çocuk doktorumuz birazcık rahat biri benim bütün arkadaşlarımın cocuklarininda doktoru aynı zamanda. Ek gıda konusunda kesinlikle zorlamayın diyen biri. Ki bazı arkadaşlarımın çocukları gerçekten yemiyordu ki halen yemiyor. Doktor hep şöyle diyordu çocuk aç kalmaz ihtiyacı olanı yer. Kimi yesin diye sütten kesti ama değişen bir şey olmadı mesela. Bizde bir dönem gıda reddi yaşamıştık, sakın zorlama daha da tera teper dedi. Sizle birlikte yesin yemeğini dedi birde siz ne yiyorsunuz ona da ondan verin. Sizde fakli kendinde farklı görürse istemeyebilir o yüzden yemekleri onun yiyebilecegi gibi yapın demisti. Bizde öyle yapıyoruz. Tabağa yemekleri koyarken de görüyor karşılıklı yiyince tekrar yemeye başladı mesela. Tabi yavaş yavas arttı. Yemekleri teklif ettim önce ağız acmayinca zorlamadim, biz yemeye basladik bizi izledi, sonra yeniden tabanından alıp teklif ettim yemedi yine zorlamadan yemeğe devam ettim ama özelsin diye şapırdatarak hiiim çok güzel missss misss diyerek sonra bakarken kendi tabagimdan alıp ona verdim ki yemeye başladı sonra kendi tabaþından devam ettirdim. Bir diğeri de arkadasimin yemeyen çocuğu ki hiç bir şey yemiyordu neler yaptılarsa yediremiyordu sonra çocuğun yemediği gıdaların cocuga dokunan şeyler olduğunu ogrendiler/farkettiler. Çocuk yemeyecek aslında kendini korumaya çalışıyormuş.Evet her şeyi zorla yedirmeye çalışıyorum çünku karnı aç olunca annne sütü ıstiyor başka hiç bir şey yemiyor içmiyor o yüzden bekliyordum düşük çıktığından beri ek gıdayı zorla da olsa oyunla falan yedirmeye çalışıyorum bir yemek kaşığı bulguru bile yemeyen bir çocuk yani tavuk sevmez et sevmez makarna yer sadece bende sebze yesin et yesin istiyorum nerde hata yaptım bulamıyorum bir kısım teyzelerimde süten kesersen mecbur yer diyor ama şuan nasıl keseyim çocuk hepten aç kalacak ay çok zor yemeyen çocuk çok zor cooook çok dertliyim bu konuda
Kesinlikle bu kendini koruma durumuna katılıyorum.Canım farkli bir bakış açısı sunayım. Bizim çocuk doktorumuz birazcık rahat biri benim bütün arkadaşlarımın cocuklarininda doktoru aynı zamanda. Ek gıda konusunda kesinlikle zorlamayın diyen biri. Ki bazı arkadaşlarımın çocukları gerçekten yemiyordu ki halen yemiyor. Doktor hep şöyle diyordu çocuk aç kalmaz ihtiyacı olanı yer. Kimi yesin diye sütten kesti ama değişen bir şey olmadı mesela. Bizde bir dönem gıda reddi yaşamıştık, sakın zorlama daha da tera teper dedi. Sizle birlikte yesin yemeğini dedi birde siz ne yiyorsunuz ona da ondan verin. Sizde fakli kendinde farklı görürse istemeyebilir o yüzden yemekleri onun yiyebilecegi gibi yapın demisti. Bizde öyle yapıyoruz. Tabağa yemekleri koyarken de görüyor karşılıklı yiyince tekrar yemeye başladı mesela. Tabi yavaş yavas arttı. Yemekleri teklif ettim önce ağız acmayinca zorlamadim, biz yemeye basladik bizi izledi, sonra yeniden tabanından alıp teklif ettim yemedi yine zorlamadan yemeğe devam ettim ama özelsin diye şapırdatarak hiiim çok güzel missss misss diyerek sonra bakarken kendi tabagimdan alıp ona verdim ki yemeye başladı sonra kendi tabaþından devam ettirdim. Bir diğeri de arkadasimin yemeyen çocuğu ki hiç bir şey yemiyordu neler yaptılarsa yediremiyordu sonra çocuğun yemediği gıdaların cocuga dokunan şeyler olduğunu ogrendiler/farkettiler. Çocuk yemeyecek aslında kendini korumaya çalışıyormuş.
Canim haklısın, süt hiç sagmadım desem yeri.Maşallah güzel uyuyor sıkıntı yok da akşam 22.00den sonra uyuyunca bana stres basıyor biraz
O iki saatin bir saati zaten süt sağmakla geçiyor biberon yıka süt malzemelerini yıka derken anca yarım saat kalıyordur bana ben de emen bebeklerin analarını çok kıskanıyorum o yüzden
Eskiden bizim bebe de öyleydi yarım saat uyutmaya çalışıp 10 dk sonra uyandığı olurdu şimdi uyku tatlı geliyor galiba
Anlıyorum o yüzden seni zor gerçekten Allah güç kuvvet sabır versin ama geçecektir inşallah o da en kısa zamanda
oh maşallah ilk uyku çok iyi :) gerçi ikisinci de iyi ama hatırladığım kadarı ile de erken kalkıyordu biraz gece uykusunu da ilk uykuya kaydırmışSaat çok değişken canım ama genelde 10 -11 gibi ilk uykusunu uyuyor yaklaşık 2 saat. Daha sonrası tam bir muamma İkinci uyku çok geç saate kalıyor. 4ten önce uyutmaya çalışsam da 5-6 civarı uyuyor o da 1.5 saat falan yaklaşık
Evet orası öyle tabi de belki yemeğin suyunu sevememiştir mesela ben yemeklerin suyundan hiç almam hoşlanmam da , genelde bir yemeği pilavlı birlikte susuz şekilde yiyorum. Belki öyle denenebilir. Mesela ben kizimda yapıyorum akşam menüyü beğenmedi ağzını açmadı pilav denedim yutmadan ikinci kaşığı istedi bende yemeğin üstüne kaşıkla pilav serptim öyle besledimKesinlikle bu kendini koruma durumuna katılıyorum.
Kızım yoğurt çok sevmez, malum zaten alerjik de bebek.
Hiç zorlanmadım,vardır bir bildiği diyip.
Ama sebze yemeyip makarna pilav gömüyorsa o kendini korumak degil yemek seçmek oluyor baya baya :) :)
Bence tabi.
Bende suyunu hiç sevmem, hatta salça da sevmem.Evet orası öyle tabi de belki yemeğin suyunu sevememiştir mesela ben yemeklerin suyundan hiç almam hoşlanmam da , genelde bir yemeği pilavlı birlikte susuz şekilde yiyorum. Belki öyle denenebilir. Mesela ben kizimda yapıyorum akşam menüyü beğenmedi ağzını açmadı pilav denedim yutmadan ikinci kaşığı istedi bende yemeğin üstüne kaşıkla pilav serptim öyle besledim
Hangi semtte oturuyorsun bilmiyorum ben sincan aydede çocuk sağlık merkezinde yaptırdım.Devlette uzun süre beklemek istemedim.Fiyatı da uygun diğer özellere göre ama doktorlarından emin değilim. Doktorumuz A Life Hospital Etimesgut da.kızlar 1 yaş aşılarımızı olduk. hemşire hanım kan alınıp kan değerlerine bakılsa iyi olur dedi. Size de böyle bir tavsiyede bulunuldu mu? evet ise nereye götürdünüz kan tahlili için Ankara’da?
Ahahahaha ya evet çok tatlılar o bizi ayakta tutuyor zaten yoksaaaaa nasıl dayanırdık bilmiyorumCanim haklısın, süt hiç sagmadım desem yeri.
Oğlum da bir kaç kere sagmıştım, kızım da hiç.
Meşakkatli iş.
Uyku da zor, inanılmaz zor.
Şimdi bir de çekmece dolap her yer karıştırılıyor.
Bakıyorum saniye de tava tenceler inmiş aşağı.
Bir de içlerine girmeye çalışıyor
Hem çok tatlı, hem zor.
Uyumayınca zaten ağlak, bir de üstüne meraklı.
Ne tv bakar, ne birsey :)
Ben beynen alıştım artık da, bedenim bazen yoruluyor.
Üç yaşa kadar düzelir ya.
Uykusuzluk ve yorgunluktan ölünse ben ölürdüm.
Ama kıskançlığım baki
Evet canım bir ara 5.30du mesaimiz ama bir düzenimiz vardı yaa 7 civarı uyuyup erkenden kalıyordu. Şimdi düzen denen bir şey kalmadı bazen 8de bazen 7 bazen yine 5.30da kalkıyor geç de uyuyor bilemedimoh maşallah ilk uyku çok iyi :) gerçi ikisinci de iyi ama hatırladığım kadarı ile de erken kalkıyordu biraz gece uykusunu da ilk uykuya kaydırmış
genelde doktorlar ikinci uyku 30 Dk'yı geçmesin diyor fakat ben katılmıyorum nedense. Canı istiyor uyuyor nitekim ben kızımı uyandırsam yarım saatte inanılmaz mıyık mıyık oluyor kendi uyanması lazım...
bizim ilk uyku genelde 1.15 dk- ikinci uyku 45 dk oluyor
ben de çok geç yatıyor sandım ama aslında 10 da yatıyormuş fakat senin için geç olmasını çok iyi anlıyorum.
bir de örnek vermek gerekirse; Ada da 9-9.30 uyuyordu ama şu anda 10-10.15 te uyuyor.
Kendisine yaz saati uyguladığını düşünüyorum kışa doğru geri çekeriz inşallah
Çok güzel yazmışsın da ben bunu da denedim 3 4 saat bekleyip annne sütü vermedigim zamanlarda bile ek gıdayı red etti aç olduğunu bildigim halde yemedi zaten artık kendi yediğimizden veriyorum onada tabak koyuyorum babası ile ozendirmeye calissakta nafile kafasını salıyor yada ağzını kitliyor bende rahat olmak istiyorum ama olamıyorum çünkü 1 yaşında ve 3 kere üşütme enfeksiyon dan dolayı antibiyotik kullandık bağışıklık sistemini zayıflıyor sürekli ilaclami geçecek diye düşünüyorum yoksa kilosu boyu iyi oda genetik olduğundan sadece çabuk hasta oluyor bir rüzgar essin ertesi gün burnu akar 6. Aydan sonraa 3 kere antibiyotik kullandık ve bu hastalıklri en az 10 gün sürdü sizin ki alışmış umarım bizim ki alışırCanım farkli bir bakış açısı sunayım. Bizim çocuk doktorumuz birazcık rahat biri benim bütün arkadaşlarımın cocuklarininda doktoru aynı zamanda. Ek gıda konusunda kesinlikle zorlamayın diyen biri. Ki bazı arkadaşlarımın çocukları gerçekten yemiyordu ki halen yemiyor. Doktor hep şöyle diyordu çocuk aç kalmaz ihtiyacı olanı yer. Kimi yesin diye sütten kesti ama değişen bir şey olmadı mesela. Bizde bir dönem gıda reddi yaşamıştık, sakın zorlama daha da tera teper dedi. Sizle birlikte yesin yemeğini dedi birde siz ne yiyorsunuz ona da ondan verin. Sizde fakli kendinde farklı görürse istemeyebilir o yüzden yemekleri onun yiyebilecegi gibi yapın demisti. Bizde öyle yapıyoruz. Tabağa yemekleri koyarken de görüyor karşılıklı yiyince tekrar yemeye başladı mesela. Tabi yavaş yavas arttı. Yemekleri teklif ettim önce ağız acmayinca zorlamadim, biz yemeye basladik bizi izledi, sonra yeniden tabanından alıp teklif ettim yemedi yine zorlamadan yemeğe devam ettim ama özelsin diye şapırdatarak hiiim çok güzel missss misss diyerek sonra bakarken kendi tabagimdan alıp ona verdim ki yemeye başladı sonra kendi tabaþından devam ettirdim. Bir diğeri de arkadasimin yemeyen çocuğu ki hiç bir şey yemiyordu neler yaptılarsa yediremiyordu sonra çocuğun yemediği gıdaların cocuga dokunan şeyler olduğunu ogrendiler/farkettiler. Çocuk yemeyecek aslında kendini korumaya çalışıyormuş.
Bizimki de bugünlerde her şeye bağırmaya başladı, sinirlenince kafasını mama masasının arkasına vuruyor. Bağırmasına bir çözüm bulsam iyi olur hiç hoşlanmıyorumDun kizimi bal arisi soktu,ilk etapta cok korktum bazilarinda alerji etkisi yapabiliyormus.Sukur bir sey olmadi,ignesini cikarmistim.Kucuk bir macera atlatmis olduk
Bir de kizim sinirlenince kafasini yere ya da duvara vuruyor ama canini acitmayacak sekilde,oyle sert vurmuyor yani,yine de kafama takildi,boyle olan var mi?
Ayy çok güldüm biz aaaannnii derse anneye, nnneee derse neneye, ddddee derse direkt dede ye yoruyoruz yani ortada direkt söylenmiş bir kelime yok. Pardon mama varonu net söylüyorKızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şok var mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Bağlıcadayım canım. Çok teşekkür ederim. Doktorunun adı neydi ve muayene ücreti ne kadar?Hangi semtte oturuyorsun bilmiyorum ben sincan aydede çocuk sağlık merkezinde yaptırdım.Devlette uzun süre beklemek istemedim.Fiyatı da uygun diğer özellere göre ama doktorlarından emin değilim. Doktorumuz A Life Hospital Etimesgut da.
10 kelimeyi kim kaybetmiş bizim bebeler bulsun. Anladığı kelime sayısı olabilir ne anladığını da ne konuştuğunu da ben anlamıyorum. Almanca, rusça, japanca gibi ortaya karıştıyor. Bunları kelime sayacağız acaba!?!!ızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şok var mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Kızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şok var mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Ozellikle bir yas oncesi bebeklerde cok riskliymis,anneme ari soktu dedigimde hemen doktora gotur dedi ama ben takip edip oyle gotureyim dedim,sabunla yikadim,buz koydum bir sey olmayinca da goturmedim.Gecmis olsun. Bende ari sokmasınlar çok korkuyorum gerçekten. Kötü düşünmeyeyim diyorum ama önceki senelerde denizde yüzerken orta yaşlı ama baya toplu bir amcayı arı sokmuş adamın da alerjisi varmış, adamın yere yığılışını insanların apar topar kaldırmaya çalışıp kaldiramayisini falan unutamiyorum.
Ben de esim de fitraten panigiz malesef sen dogru olani yapiyorsun,bebeleri biraz kendi hallerine birakmak lazim,bosuna duse kalka buyur dememisler.Tabi bir de sakinan goze cop batar durumu da varBen bu konuda eşime gore daha rahatım sanirim. Yürürken veya koşarken düştüğünde ilk yaptığı yüzüme bakmak. O an neden düştüğünü sakince söylüyorum. Mesela yürürken önüne bakmadığın için düştün / koştuğun için düştün yavaş yavaş yürümelisin/ taşın üstüne bastığın için düştün gibi. Zaten eğer cani acimadiysa hiiii hıı diyip kalkiyor devam ediyor yaptığı şeye ama acidiysa bana bakıp kollarını uzatıyor o zaman yanına oturup uzun uzun anlatıyorum şunu yaptığın için düştün gösterip, canının acıdığını biliyorum güzel kızım deyip neresini vurduysa öpüyorum sonra kaldırıp tekrar düşmemek için şöyle böyle yaparsan canın acımaz deyip devam etmesini sağlamaya çalışıyorum. Annem ve eşim çok büyük tepkiler veriyor o zaman çocuk korkuyor tepkisine. Çok sert çarpma durumunda hemen yanına gidip kontrol ediyorum tabi ve genelde oraya krem sürüyorum morarma ve şişme olmaması için.
Tabi bu benim yöntemim ne kadar doğru kişiden kişiye değişir tabiki... farklı daha doğru yonlendirme metotları varsa paylaşan olursa dinlemek isterim. Belki benimde bilmeden yaptığım yanlış yönlendirme olabilir.
Aaa bilemedim ki canım ama boyu kilosu da iyi diyorsun. Acaba kucukken çok koruyorduk ya bebekleri aman hasta olmasın rüzgar gelmesin vs diye kat kat giydirip rüzgarda soğukta dışarı çıkaramadık aman bir sey olmasın diye. Bünyesinde hassas olması acaba bunla ilgili olabilir mi ki bilemedim.Çok güzel yazmışsın da ben bunu da denedim 3 4 saat bekleyip annne sütü vermedigim zamanlarda bile ek gıdayı red etti aç olduğunu bildigim halde yemedi zaten artık kendi yediğimizden veriyorum onada tabak koyuyorum babası ile ozendirmeye calissakta nafile kafasını salıyor yada ağzını kitliyor bende rahat olmak istiyorum ama olamıyorum çünkü 1 yaşında ve 3 kere üşütme enfeksiyon dan dolayı antibiyotik kullandık bağışıklık sistemini zayıflıyor sürekli ilaclami geçecek diye düşünüyorum yoksa kilosu boyu iyi oda genetik olduğundan sadece çabuk hasta oluyor bir rüzgar essin ertesi gün burnu akar 6. Aydan sonraa 3 kere antibiyotik kullandık ve bu hastalıklri en az 10 gün sürdü sizin ki alışmış umarım bizim ki alışır
Gel ve su mu bizde gene hiçbiri yok babababa bana aga aba hııı o kadar bir kere çok acıkmış meme mama dedi onu da sayıyor muyuzKızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şok var mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor