2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Adini diyen olmadi ama okuduğum kadarıyla hepinizin bebislerden bir kuble ortaya karışık belirtilerle biz de 6. Hastalık geçirdik. Gecen hafta perşembe cuma kafasini kasiyarak basladi sacini kulagini cekerek. Cumartesi ates 39 oldu. Pazar 40 oldu. Pazartesi 40 tan ancak 38 e düştü igne vurdular hemen ardina yine 39.1 oldu. Serum verdiler. Acillerde perisaniz 5 gundur tabi. Bu arada antibiyotik ve calpol pedifen karışık gittik. Sali 38.5 idi. Çarşamba 38. Persembe yani bu sabah 37.5. Dilde pamukcuk var iki gundur emmekte zorlanıyor. Zaten 1 aydir istah yoktu ek gide nerdeyse hic yemiyor. Dokuntulerimiz var ve gunden gune artti. Iki gundur artışı durdu. Son 3 gundur de asiri yoğun ishal var mukuslu ve yeşil. Kan idrar gaita temiz çıktı. Hastaligin ıkinci gününde sag kulagi sisti kızardı. Doktorlar salgin var diyor. Bu donemde aşı olayını soran cok oldu asiyla ilgisi olmadığını biliyordum ama yine de o sorumluluğu almis biri olarak ya kizamiksa diyor inaan kotu bir duygu. Ama asi yaptırmadıgima pismn degilim yaşını karşılarken yavastn başlamayı düşünüyorum ama acele etmeyeceğim. Belki seneye beklerim.
Asil diyeceğim su ki klamoks antiniyotik içtiği gibi kusma krizi geçirdi ard arda bos midesinde ne varsa cikardi cocuk. Ceftinex ile değiştirdi doktor. 4 gun kullandik ve bugun uzman doktor gördü antiniyotigi de calpil pedifeni de kesti. Pamukcuk icin damla verdi dokuntu icin zaditen damla verdi ishal cok ciddi pisik yaptı perisan cocuk poposu felaket onun icin hamazing verdi ve atesi çıkarsa dolven ver dedi.
Bos yere 4 gun antibiyotik mi kullandim şimdi. Yarida kesmek ne mantik onu da anlamadim.
Neyse neyse iki sefer 40 dereceyi gördüm hatta 3 sefer diyebilirim. O atesler geçti ya gözümde yok hiçbiri. Defalarca kez atesten inleyerek uyanan cocuguma ilik su döktüm haykirarak agladi. Analiqqqqqq analiq bitirdin beni diye agit yakacağım. Bosuna Allah ayaklarimizin altina cennet vermemiş diyor bundan sonraki maclarda başarılar diliyorum.
Kan alindi ilk kez. İdrar vermek kolaydi. Ilk kez enjeksiyon yapıldı. O sa yetmedi serum takıldı. Allah beterinden korusun cümlesini.

Eklentiler

• IMG-20210811-WA0005~2.jpg
    IMG-20210811-WA0005~2.jpg
    128,6 KB · Görüntüleme: 47
Hastalik seyrini de yazdim ki her seferinde özet gecmek yordu beni su bir haftadir kagidi uzattım net şekilde anladi doktor. Acile de gidince doktorlar da değişti kimi zaman. Baya hastanedeydik gece gunduz.
Ilk 40 derecede agizdan karışık ilac verdiler. Ikincide igne yaptilar o da düşürmedi serum verdiler. Bu surecte hep uykuya meyilliydi fazla fazla. Asiri huzursuz hala popo acısı dil öylesine.
Ama bundan sonra su yazma isini yapacağım o derdimin arasinda hizlica kelimeyle anlatinca anne pimpirikli olarak anlaşılabiliyor cok sinir olduğum bir durum. Bir de ben avukatım cok seri konuşurum. Farklı anlasilabiliyor. Kimseyle uğraşmak istemiyorum o hengamede.

Laf uzamisken 16 temmuzda ocakta yagi unuttum mutfagimda aspiratör ve perde yandi. Sigorta boya badana elektrik işleri derken 1 aydir kv de kalıyoruz. 9 çarşamba bir araya geldi yine yani. Doğumgünü hazirligimiz var bir sonraki pazar için amma ve lakin hastaliktan gözümüzü acamadik henuz. Bakalim neler olacak.

Doktor bazi bebek 37. 5 ta da havle gecirir bazi bebek 41 e dayanir. Allahin bileceği is havale pek stabil bir durum degil dedi. Musahede alanında serum beklerken hava verilen soyunuk cocuklar gördüm. Havale geçirmişler. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin yardimcimiz olsun en saygin en zor mesleği yapıyoruz herkes cok saygi duymali. (yine sinirler basti beni tabi pek cok konuda ama ayrintiya girmeyeyim kadin olmak anne olmak zor diyorum kisaca.)

E Erganun
Canım çok geçmiş olsun.
Kizimin da ilk geçirdiği hastalıklardan 6. Hastalık.
Ateşi akşamüstü çıkmaya başladı, üç gün boyunca aynen dediğin gibi 40 i buldu.
Ama sadece gece artardı.
Hatta bi üçüncü gün dr a gittik, gündüz gittiğimizde ateşi bile yoktu.
Ertesi gün dokuntulenince anladık 6. Hastalık olduğunu.

Ama çok şükür bizimki, elini sallasayarak atlattı desem yeri.
Evet ateş çıktı ama düştü de, hatta sadece iki kere sanırım calpol vermiştim.
Ateşe savaş açma taraftarı değilim pek, çocuk dayanabiliyorsa tabi.

Her hastalıktan daha güçlü çıkıyorlar inşallah :)
Gelmiş geçmiş olsun tekrar.
Antibiyotik niye verdiler canım, başka bir hastalığı daha mi vardı.
6. Hastalığa bisey verilmez dedi dr bana da.

kızlar 1 yaş aşılarımızı olduk. hemşire hanım kan alınıp kan değerlerine bakılsa iyi olur dedi. Size de böyle bir tavsiyede bulunuldu mu? evet ise nereye götürdünüz kan tahlili için Ankara’da?

kızlar 1 yaş aşılarımızı olduk. hemşire hanım kan alınıp kan değerlerine bakılsa iyi olur dedi. Size de böyle bir tavsiyede bulunuldu mu? evet ise nereye götürdünüz kan tahlili için Ankara’da?
Canım bir yaş kan tahlili rutindir.
Bizde baktiricaz haftaya.

Valla ben çok sağlıklı beslediğimi düşünüyordum eskiden ama kilo almıyordu. şimdi saldım. eskiden besleyici değeri olmayan gıdalar vermiyordum pirinç, pirinç muhallebisi gibi. onları da vermeye başladım kilo alamayınca. hala kıvamlı püre şeklinde veriyorum çünkü kreştekiler ancak o şekilde yedirebiliyor. hangi sebze varsa onun yemeğini yapıyorum. Brokoli, pirasa, kabak, karnibahar, patates, havuc. içine muhakkak bir dal yeşil soğan ve bir diş sarımsak koyuyorum. bir avuç karışık baklagil atıyorum yıkayıp. her şeyden biraz koymuş oluyorum çok işime yarıyor baklagiller. öyle bir karışım varsa alabilirsiniz. yoksa sşiz kendiniz için bi kavanoza hazırlayabilirsiniz. 11. aydan beri belli belirsiz baharat koyuyorum, yani bir çimdik bile değil, çok çok az. hangi baharat yakışırsa onu koyuyorum. baharat gerçekten ayrı lezzet katıyor. yapınca içine bir tane tahıllı ekmek koyuyorum ufalayıp. afiyetle yiyor. arada pankek yapıyorum. mercimek nohut fasulye yemeği de yapıyorum. Kirmizi et veriyorum haftada 2 kez. Tavuk vermedim. Vermeyi simdilik dusunmuyorum. Irmikli tatli patates , bal kabagi hasliyorum, lezzetli oluyor. kahvaltıya, peynir, yumurta (10. aydan beri beyazıyla) ekmek ufalayıp yoğurt suyuyla ya da normal suyla ıslayıp bulamaç gibi yapıp yediriyorum. meyvelere bayılıyor zaten. kendi yiyor. karpuz, kavun, üzüm ve muz favorileri.
Teşekkürler 😊 bakayım becerebilecekmiyim. 3 öğün yapıyorum ki yesin sıklaşatiratim yeme zamanklarini

Hastalik seyrini de yazdim ki her seferinde özet gecmek yordu beni su bir haftadir kagidi uzattım net şekilde anladi doktor. Acile de gidince doktorlar da değişti kimi zaman. Baya hastanedeydik gece gunduz.
Ilk 40 derecede agizdan karışık ilac verdiler. Ikincide igne yaptilar o da düşürmedi serum verdiler. Bu surecte hep uykuya meyilliydi fazla fazla. Asiri huzursuz hala popo acısı dil öylesine.
Ama bundan sonra su yazma isini yapacağım o derdimin arasinda hizlica kelimeyle anlatinca anne pimpirikli olarak anlaşılabiliyor cok sinir olduğum bir durum. Bir de ben avukatım cok seri konuşurum. Farklı anlasilabiliyor. Kimseyle uğraşmak istemiyorum o hengamede.

Laf uzamisken 16 temmuzda ocakta yagi unuttum mutfagimda aspiratör ve perde yandi. Sigorta boya badana elektrik işleri derken 1 aydir kv de kalıyoruz. 9 çarşamba bir araya geldi yine yani. Doğumgünü hazirligimiz var bir sonraki pazar için amma ve lakin hastaliktan gözümüzü acamadik henuz. Bakalim neler olacak.
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm umarım bebiş iyileşmiştir🙏🏼 Her çocuk bir hastalık geçiriyor ama dediğin gibi bir şeyler hep farklı oluyor. Sonuç iyi olsun gerisi önemli değil. Oğlum ishal ve kusma hastalığından neredeyse 20 gün sonra tam olarak iştahını kazandı. Tabi dişleri de zorluyordu. Çok zor çok Bolca sabır diliyorum 🙏

Galiba bebeğimi yol tutuyor ya 😟 yolculuk halindeyiz güzel gidiyordu aslında koltuğuna da alıştı. Bir anda çok fazla kustu 😩. Dr kontrolüne gidince soracağım ne yapabiliriz diye. Var mı böyle sorun yaşayan sanırım katı gıda vermek lazım kusmaması için sadece ekmek yedi kuzum ya zorlamadım bende hiç
Zor bir durumdur gerçekten, hem sizin için hem ufaklık için. Geçenlerde bir yerde okumuştum yol tutan bebeklerin göbek deliğine sirkeli pamuk koyup hava almayacak şekilde yara bandıyla kapatınca kusmasını engelliyormus, biri de sirke koymadan da göbek deliğine hava almayacak sekilde yara bandıyla da kapatinca etkili oluyor yazmıştı. İlaçsız bir yöntem olduğundan belki deneyebilirsiniz yada denediniz mi bilemiyorum. Umarım yakın zamanda düzelir bu durum..

Etiket bildirimi gelmemiş mesajlara bakarken gördüm🤭
Ben pandispanya yapamıyorum onun yerine keçiboynuzu unuyla bebişe uygun kek yaptım. Daha doğrusu pandispanya denemesi ile yola çıktım sonuç kekimsi oldu 🤣keki sulandırılmış pekmezle ıslattım. Katların arasına bolca meyve koydum. Naked cake benzeri olmasını istediğim için de dışına labne&bal kullandım ve tabi katların arasına da. Sorarsan kekimsi pandispanyamın Tam tarifini paylaşmaya çalışırım müsait bir zamanda 🤗
Kek kısmında sorun yok ta bu ara katlara muhallebimsi bisi olmaz mı acaba 🤔 labne+ bal güzel oluyordur da bizde bir besine alerji çıktı ve ne olduğunu bir türlü bulamadık hala. Sırtında göğsünde ensesinde kabarık beneklerimiz hala var ve çok kaşınıyor. Doktor 12ay kan testiyle birlikte alerji testi de yapacak. O zamana kadar 1.yasinda serbest besinlere geçmek yok. E doğum gününden sonra doktor kontrolü o yüzden bal alerji testi sonuçlarına kadar kullanmayacağım onun yerine alternatif ne olabilir acaba...

Kek kısmında sorun yok ta bu ara katlara muhallebimsi bisi olmaz mı acaba 🤔 labne+ bal güzel oluyordur da bizde bir besine alerji çıktı ve ne olduğunu bir türlü bulamadık hala. Sırtında göğsünde ensesinde kabarık beneklerimiz hala var ve çok kaşınıyor. Doktor 12ay kan testiyle birlikte alerji testi de yapacak. O zamana kadar 1.yasinda serbest besinlere geçmek yok. E doğum gününden sonra doktor kontrolü o yüzden bal alerji testi sonuçlarına kadar kullanmayacağım onun yerine alternatif ne olabilir acaba...
Pekmez olabilir bence.

Keçiboynuzu unuyla ne yapıyorsunuz. Süre karınca içmedi
Ben az tam bugday unu az keciboynuzu unu ve su karistirarak muhallebi yapiyorum. Muhallebi pisince icine ceyrek cay kasigindan bile daha az sade yag koyuyorum. Bir kasede yumurta sarisi ve azicik pekmezi karistiriyorum. 1 yemek kasigi kendi yaptigim labneden koyuyorum. Rondodan gecirilmis ceviz, gunkurusu, hurma karisimindan biraz ilave ediyorum. Bu karisimin icine en basta hazirladigin keciboynuzlu muhallebiyi koyuyorum. Muhallebi cok sicak degil de ilik oluyor. En son kayisi ya da muz gibi bi meyve ilave ediyorum. Genelde kahvaltida yediriyorum bu sekilde.

X