2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Yeniden hoşgeldin 🎊
Bebek arabasını da sevmiyor sadece mama sandalyesi ile arası iyi orda da birseylerle oyalanırsa duruyor. Uzun yolculuğa çıkacağız araba ile gidelim dedik. Cumartesi çıkmayı düşünüyoruz bakalım. Evde bir odada puseti duruyordu onu göz önüne koydum. Ya senin ne kadar güzel koltuğun var dedim cici cici yapıp sevdim 😅 önceleri ağlayarak uzaklaşıyordu pusetten yanında emzirdim yemek yedirdim derken hep gözünün önünde oldu. Ufak ufak oturtup aldım sonra kendi de sevmeye başladı içine oyuncaklarını koyduk falan yavaştan alıştı. Hafif uykusu varken bebek arabası ile tura çıktık yanıma kanguruyu da almıştım ışık ve ağaç hastası aaa bak ışık aaa ağaç derken uyudu arabasında. Sıra oto koltuğuna geldi deneme yaptım yine çok ağladı kucağıma aldım. Eşim oturmayacak söküp eve mi koysak dedi. Alışacak dedim güvenlik için önemli. Kısa süreli yokculukta sürekli denedim sevdiği kitabını yanımıza aldık biraz kitap biraz camdan baka baka uyudu. İnşallah zamanla daha iyi alışır.
Bizim de uzun seyahatler kabus oluyor :KK43:

Bam herkese, sorum bebişlerine doğum günü yapan annelere 😁 bebişlerin yiyebileceği pastayı nasıl yaptınız bir tarif verir misiniz ☺ Feline Feline A April wind başka pastasını kendi yapan var mı aklımda kalmadı🤔

Benimki pek sağlıklı olmadı. Orta karar oldu. Krem şanti, bisküvi vs. vardı. En sağlıklı şey muzdu.

Selam kızlar uzun zamandır yazamıyorum resmen depresyona girdim o kadar köyü bir surecteyim ki inanılmaz zorlanıyorum korona atlatik 14 gün evden çıkamamak çok kötüydü birde üstüne oğlum sürekli dışarı çıkma istiyordu ağlıyordu babası parka çok alistirmisti sürekli dışarıyı istiyor bensiz durmuyor bu ayrılma korkusu ne zaman geçecek çalışiyorum artık işime engel olmaya başladı hiç durmuyor anneme gidiyorum hergun sabah akşam git gel aşırı yorgun oluyorum çok bunaldım artık bana bağımlılığı biraz azalsa belki her şey çok güzel olur

1 yaş kontrolune gittik vitamin ve kan değerleri düşük çıktı aşırı üzgünüm yani elimden geldiğince her şeyi yedirmek için uğraşsamda yemiyor anne sütü ıstiyor bende anne sütünden kesmek istiyorum ama oda mümkün değil artık gece yeni doğan bebek gibi 2 saate bir uyanıp emiyor hiç bir şey yemiyor dönemsel mı acaba yoksa bu böyle gider mi diye çok korkuyorum son 3 aydır aynı kiloda kiloda artık beni korkutuyor çok iyi bir doktor diye öneri üzerine bir doktora gittik doktorun muayenesi 5 dakika benim zorumla kilosuna baktı çocuğu soymadi bile ,😓
Sünnet hala yapamadık Eylül ayinda yapmayı düşünüyorum eşimi ailesi gelsin istiyor o yüzden onları bekliyoruz🤯
Birde 1 yaş aşısı olmadık daha biraz ertelemek istedim 16.agustosta olacak umarım ateş yapmaz

Ayrıca 10 . aydan beri dış çıkartmadı daha 4. Diste kaldık emekleyerek gitmek istiyor yürütme çabalarımi red ediyorum yani gerçekten her anlamda çok zor bir çocuk olmaya başladı inatçı ağlıyor en ufak şeyde bende şaşkınlikla izliyorum 🥺
Güzel olan tek şey doğum günü yaptık aile arasında açık havada çok güzel geçti ona pasta tatirdim sadece özel bir pasta yapmadım hazır aldım onun yiyebileceği farklı şeyler hazırlamıştım onlardan verdim ✨
Bazen yetersiz hissediyorum ve gerçekten piskolojik olarak zorlanıyorum 🙄 yeme reddi , gece uykusu sorunu , diş anne bağımlılığı bunları nasıl atlatiniz yazarsanız sevinirim ,🦷😴🤱🍱

1 yaş aşılarımızı olduk. Hafif ateş yaptı sıcaktan bile olabilir. Huysuzluk yapmadı. 74 cm boyumuz 8 kilo da kilomuz. Ufak bebeklerden biriyiz, 2.5 kilo doğduğu için pek sorun etmediler.
Doğum günümüzü de kutladık. Evde ve 2 defa 3 ayrı pastayla.🤦 Ben kızım yesin diye muzlu pasta, eşimle biz (gelen olursa onlar da yer) yeriz diye çikolatalı bisküvi pastası yapmıştım. Kayınpederim de illa pasta alacağım diye tutturdu. Eşim de bana senin pastanı beğenmezler diye tembihledi. Gıcık oldum. Benim çocukluğum bisküvi pastası ile geçti kuzenlerimle pek eğlenirdik. Kimse de pastayı hor görmezdi. Neyse, biz de kızım eşim ben benim yaptığım pastaları mum yaktık üfledik. Beraber yedik. Yere örtü serdim. Eline muzlu pastadan verdim kirlene kirlene mutlu mutlu yedi. Çok eğlendik.
Akşam da kayınpederin pastasına mum yaktık üfledik. Eşimin akrabaları ile yedik. Daha pasta görmek istemiyorken annem aradı bugün neli pasta alayım dedi. Pasta alma pasta görmek istemiyorum dedim. Ne pastaymış böyle, el kadat çocuğun yiyeceği bir yudum. Herkesin kendi pasta yiyesi gelmiş galiba
İlk kez uzun yazıyorum. Doğum günü geçince bir rahatladım. Kızım da uyurken uzun uzun anlatayım dedim.
Ayy bende çok severim bisküvili pastayı 🥳. Sağlıklı olsunlar da bende kilosuna kafa takmıyorum benim oğlumda minik doğanlardan.

Selam kızlar uzun zamandır yazamıyorum resmen depresyona girdim o kadar köyü bir surecteyim ki inanılmaz zorlanıyorum korona atlatik 14 gün evden çıkamamak çok kötüydü birde üstüne oğlum sürekli dışarı çıkma istiyordu ağlıyordu babası parka çok alistirmisti sürekli dışarıyı istiyor bensiz durmuyor bu ayrılma korkusu ne zaman geçecek çalışiyorum artık işime engel olmaya başladı hiç durmuyor anneme gidiyorum hergun sabah akşam git gel aşırı yorgun oluyorum çok bunaldım artık bana bağımlılığı biraz azalsa belki her şey çok güzel olur

1 yaş kontrolune gittik vitamin ve kan değerleri düşük çıktı aşırı üzgünüm yani elimden geldiğince her şeyi yedirmek için uğraşsamda yemiyor anne sütü ıstiyor bende anne sütünden kesmek istiyorum ama oda mümkün değil artık gece yeni doğan bebek gibi 2 saate bir uyanıp emiyor hiç bir şey yemiyor dönemsel mı acaba yoksa bu böyle gider mi diye çok korkuyorum son 3 aydır aynı kiloda kiloda artık beni korkutuyor çok iyi bir doktor diye öneri üzerine bir doktora gittik doktorun muayenesi 5 dakika benim zorumla kilosuna baktı çocuğu soymadi bile ,😓
Sünnet hala yapamadık Eylül ayinda yapmayı düşünüyorum eşimi ailesi gelsin istiyor o yüzden onları bekliyoruz🤯
Birde 1 yaş aşısı olmadık daha biraz ertelemek istedim 16.agustosta olacak umarım ateş yapmaz

Ayrıca 10 . aydan beri dış çıkartmadı daha 4. Diste kaldık emekleyerek gitmek istiyor yürütme çabalarımi red ediyorum yani gerçekten her anlamda çok zor bir çocuk olmaya başladı inatçı ağlıyor en ufak şeyde bende şaşkınlikla izliyorum 🥺
Güzel olan tek şey doğum günü yaptık aile arasında açık havada çok güzel geçti ona pasta tatirdim sadece özel bir pasta yapmadım hazır aldım onun yiyebileceği farklı şeyler hazırlamıştım onlardan verdim ✨
Bazen yetersiz hissediyorum ve gerçekten piskolojik olarak zorlanıyorum 🙄 yeme reddi , gece uykusu sorunu , diş anne bağımlılığı bunları nasıl atlatiniz yazarsanız sevinirim ,🦷😴🤱🍱
Çok geçmiş olsun 😔. Büyüdükleri için artık evde kalmak istemiyorlar ya bizimki de sürekli kapıya gidiyor. Daha önce de bahsetmiştin sanki iştahsızlık durumundan doktora danıştınız mı belki önerisi olur. Bizde dönemsel iştahsızlık oluyor bi bakıyorum çok güzel yiyor bi bakıyorum hiç istemiyor. Emme sıklığı azalmadı hala tam gaz devam gece de sürekli emiyor hele 5 ten sonra yapışık yatıyoruz sıcak bi yandan bebe bi yandan yanıyorum yani 🥵. Kendi başına asla oyalanmıyor paçama yapışıyor çekiştirip duruyor yakaladığı anda. Yeter ki yanında biri olsun anne baba ya da anneanne dede vs. Bana emmek istediği zaman bağımlı oluyor sadece.
Belki mizaçtır anne desteğine daha fazla ihtiyaç duyuyordur. Sana da hak veriyorum zor zamanlar geçiriyorsun hem iş hem çocuk hem de ev zaten kendine fırsatı kalmıyor insanın. Bir ara görümce ilgileniyordu sanki dimi 🤔
Çocuğum yokken 2 olsun diyordum şimdi sağlıklı olsun da bana yeter 1 tane diyorum. Çünkü gerçekten çok zor. Allah yardımcımız olsun.

"Bazen yetersiz hissediyorum ve gerçekten piskolojik olarak zorlanıyorum" cümleni öyle iyi anlayabiliyorumki. hepimiz benzer durumdayız Allah kolaylık versin hepimize

kızlar bebişiniz için artık kullanmadıgınız eşyalarını satmayı düşünüyormusunuz ? burada bu iş için açılan ayrı bir sayfa varmı ? veya hangi sitelerden satılabilir acaba ? sahibinden.com letgo.com gibi . siz ne yapıyorsunuz ?

Ve kızlar bebişiniz için artık kullanmadıgınız eşyalarını satmayı düşünüyormusunuz ? burada bu iş için açılan ayrı bir sayfa varmı ? veya hangi sitelerden satılabilir acaba ? sahibinden.com letgo.com gibi . siz ne yapıyorsunuz ?
Letgo ve dolap uygulamasından alan arkadaşlarım var.
Ama ben ucuncuye saklarım :)

Çok geçmiş olsun 😔. Büyüdükleri için artık evde kalmak istemiyorlar ya bizimki de sürekli kapıya gidiyor. Daha önce de bahsetmiştin sanki iştahsızlık durumundan doktora danıştınız mı belki önerisi olur. Bizde dönemsel iştahsızlık oluyor bi bakıyorum çok güzel yiyor bi bakıyorum hiç istemiyor. Emme sıklığı azalmadı hala tam gaz devam gece de sürekli emiyor hele 5 ten sonra yapışık yatıyoruz sıcak bi yandan bebe bi yandan yanıyorum yani 🥵. Kendi başına asla oyalanmıyor paçama yapışıyor çekiştirip duruyor yakaladığı anda. Yeter ki yanında biri olsun anne baba ya da anneanne dede vs. Bana emmek istediği zaman bağımlı oluyor sadece.
Belki mizaçtır anne desteğine daha fazla ihtiyaç duyuyordur. Sana da hak veriyorum zor zamanlar geçiriyorsun hem iş hem çocuk hem de ev zaten kendine fırsatı kalmıyor insanın. Bir ara görümce ilgileniyordu sanki dimi 🤔
Çocuğum yokken 2 olsun diyordum şimdi sağlıklı olsun da bana yeter 1 tane diyorum. Çünkü gerçekten çok zor. Allah yardımcımız olsun.
Evet görümcem dayanamadı gitti doktor kilosu normal diyor ama annelik işte doymadigini bildiğimden kendime yükleniyorum şimdilerde niye böyle oldu diye emzik tutmuyor biberon da biraz biberon tutsa arada inek sütü verebilirdim

Galiba bebeğimi yol tutuyor ya 😟 yolculuk halindeyiz güzel gidiyordu aslında koltuğuna da alıştı. Bir anda çok fazla kustu 😩. Dr kontrolüne gidince soracağım ne yapabiliriz diye. Var mı böyle sorun yaşayan sanırım katı gıda vermek lazım kusmaması için sadece ekmek yedi kuzum ya zorlamadım bende hiç

Öncelikle çok geçmiş olsun, merak ettimde aşı olmuş muydunuz?
Bebekle ilgili sorularınıza gelince benzer süreçleri geçenlerde yaşadım hatta yazmıştımda gerçekten çok zorlandım. Azı dişleri kabarmıştı, iştahsızlık ve gece çok uyanma hemen uyumama gibi durumlar yaşadım. Ama bir süre sonra geçti ve çok şükür iştahı da düzeldi. Bu arada şu meşhur kusma ve ishal hastalığı da atlattık😓. sadece uyku kısmı tam düzelmedi gece 3-4 defa kalkıyor bana çok fazla geliyor. Bir yaş için daha düzenli bir uyku umuyordum 😒
dediğim gibi neyseki uyku dışında hepsi geride kaldı🙏Darısı başınıza🙏Diyeceğim tek şey sabır sabır sabır. Birazda yardım alın çevreden her şeye yetişmeye çalışmayın.

kızlar bebişiniz için artık kullanmadıgınız eşyalarını satmayı düşünüyormusunuz ? burada bu iş için açılan ayrı bir sayfa varmı ? veya hangi sitelerden satılabilir acaba ? sahibinden.com letgo.com gibi . siz ne yapıyorsunuz ?
Ben saklamak istediğim birkaç parça dışında hepsini durumu iyi olmayan çevremdeki insanlara verdim.

Evet görümcem dayanamadı gitti doktor kilosu normal diyor ama annelik işte doymadigini bildiğimden kendime yükleniyorum şimdilerde niye böyle oldu diye emzik tutmuyor biberon da biraz biberon tutsa arada inek sütü verebilirdim

Bu arada anne sütü dışındaki sütler pişik yapabilir verirseniz pişik kremini sürmeyi ihmal etmeyin derim.😉

Hayırlı akşamlar anneler kızımda geçmeyen kızarıklıklar var fotoları atayım anlatayım detayları

Eklentiler

• 20210808_192115.jpg
    20210808_192115.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 43
  • 20210808_192040.jpg
    20210808_192040.jpg
    68,1 KB · Görüntüleme: 37
Hayırlı akşamlar anneler kızımda geçmeyen kızarıklıklar var fotoları atayım anlatayım detayları
kurbanda elbistana gtmiştik adanada falan durduk ordan önce okadar sıcağa rağmen orda hiç bişsy olmadı pişikde dahil.Sonra elbistandan memlekete dönmemize 1 gün kala sinek ısırmış benide ısırdı yattığımız odada varmış kızımn kollar da yüzde benimde ellerim bileklerimde vardı.
Kendi evime geldiğimde 1yaş aşısı vardı doktor sinek ısırığı dedi aşıya engel değil dedi yaptı aşıyı.aşıdansonra ateş fln olmadı.5 gün sonra ateşlndi 2.günde geçmeyince acile götrdüm.kulağı kızarmış enfeksiyon var dedi boğazıda akıntı olmuş.antibiyotik ateş dşrücü bide alerji şrbu verdi.sonra kızarklıklar arttı karnında yoktu oradada çıkmıştı.sağlık ocağına götrdüm şuruba devam et dedi 2 de krem verdi.sizce bunlar ney test yapan olmadı.6.hastalığa bnzior mu?

İlk defa duydum bunu :) 1yaşından sonra ben de süt verecegim buna dikkat ederim :)
Bu arada belli bir marka veya tür falan varmı süt konusunda?
Bende çevremden gözlemledim. Hazır pastörize sütleri kastediyorum marka ayırt etmeden. Ben henüz sade süt vermedim, ana sütlaç, ya da sütlü tatlılar verdim, şimdilik sorun olmadı.

kurbanda elbistana gtmiştik adanada falan durduk ordan önce okadar sıcağa rağmen orda hiç bişsy olmadı pişikde dahil.Sonra elbistandan memlekete dönmemize 1 gün kala sinek ısırmış benide ısırdı yattığımız odada varmış kızımn kollar da yüzde benimde ellerim bileklerimde vardı.
Kendi evime geldiğimde 1yaş aşısı vardı doktor sinek ısırığı dedi aşıya engel değil dedi yaptı aşıyı.aşıdansonra ateş fln olmadı.5 gün sonra ateşlndi 2.günde geçmeyince acile götrdüm.kulağı kızarmış enfeksiyon var dedi boğazıda akıntı olmuş.antibiyotik ateş dşrücü bide alerji şrbu verdi.sonra kızarklıklar arttı karnında yoktu oradada çıkmıştı.sağlık ocağına götrdüm şuruba devam et dedi 2 de krem verdi.sizce bunlar ney test yapan olmadı.6.hastalığa bnzior mu?

Çok geçmiş olsun. Ardı ardına çok olay yaşadığınız için tam olarak neden kaynaklanmış emin olmak zor olabilir. Keşke aşıyı erteleseydiniz. Antibiyotikten sonra olsaydı ondan kaynaklanıyor derdim. Ama ondan önce olmuş. Bence iyi bir çocuk doktoruna danışın. Kaşıntı falan yapıyor mu? Ya da günden güne azalma falan var mı?

Çok geçmiş olsun. Böyle hasta bebek görünce dayanamıyorum. İçim eriyor. 😢
Bizde 6. Hastalık geçirdik. Önce ateşlendik. Ateşimiz 39 bucuga kadar çıktı. Aynı zamanda dişlerimiz çıkıyordu. Doktora götürdük. Diş ateşi 38 i geçmez, bu 6. Hastalık, iyi huylu olduğu için antibiyotiğe gerek yok dedi. Ateş 3 ila 5 gün sürer sonra deride döküntüler olur dedi.
Dediği gibi de oldu. Ateşimiz 4 gün sürdü. 4. gün sonunda hafif döküntüler oldu. Önce ensede sonra eller ve ayaklarda en son sırtında çıktı. 2 3 gün döküntüler devam etti. Sonra geçti.
Sizin döküntüler bize göre daha yoğun görünüyor. Bizim döküntüler isilik şeklinde ve daha seyrekti. Yine de bilemedim. Doktor daha iyi cevap verecektir bu konuda.Belki diğer bebeklerde böyle yoğun olan varsa cevap verecektir.

Selam herkese, sorum bebişlerine doğum günü yapan annelere 😁 bebişlerin yiyebileceği pastayı nasıl yaptınız bir tarif verir misiniz ☺ Feline Feline A April wind başka pastasını kendi yapan var mı aklımda kalmadı🤔
Etiket bildirimi gelmemiş mesajlara bakarken gördüm🤭
Ben pandispanya yapamıyorum onun yerine keçiboynuzu unuyla bebişe uygun kek yaptım. Daha doğrusu pandispanya denemesi ile yola çıktım sonuç kekimsi oldu 🤣keki sulandırılmış pekmezle ıslattım. Katların arasına bolca meyve koydum. Naked cake benzeri olmasını istediğim için de dışına labne&bal kullandım ve tabi katların arasına da. Sorarsan kekimsi pandispanyamın Tam tarifini paylaşmaya çalışırım müsait bir zamanda 🤗

X