2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Meme reddini nasl aştnz bizim kız 2 aydır bu şeklde sadece uyku arası beslenıyur
 
Canım önden biraz sağ ondan sonra ver bebeğe düşünüyorsan


Aynen bu hafta ikisini de uyguluyorum. Daha sonuç alamadım. Daha deneyeyim bakalım
 
Meme reddini nasl aştnz bizim kız 2 aydır bu şeklde sadece uyku arası beslenıyur
Bugün bebeğimi tarttim 3 haftada 300 gram bile alamamış morelim cok bozuldu bu meme reddi bizi cok sarstı hayır sütte azaldi benim. Şimdi aliyor bu sefer süt yok anlamadim. Meme reddini nasıl yendik zitlasmadim hiç almayınca vermedim uyutup ac ac uyku sersemi verdim. Sonra ayakta emzirdim şarkı söyleyerek. Ağzına tıktım bazen. Bazen soyundum ten tene temas ile emmese bile konuştum bir sürü sey yaptim suan aliyor baş başa iken ama yabancı varken gene almak istemiyor etrafa bakiniyor
 
Aynen canım ya bende hurma falan idare edeyim eşim de gıcıklıgına yapar gibi getiriyor bide evde yapmasam da geliyo bi şekilde :) bu saç dökülmesi bi zaman sonra duracak mı peki
 
Ah ah canım ben kilolu olunca gramlar bile sayılıyor :) senin iyi sen al bol bol inşallah :)
 
Benimkide öyle duruyor canım. Sıcak artık. Ben uzun kolluyla gecen hafta dr götürdüm dr kızdı bana siz nasıl giyiyorsanız onuda öyle giydirin isirik olmasin bende ogun bugün evde askılı zibin disari cikincada üstüne sortlu kisakollu
 
Aynen canım ya bende hurma falan idare edeyim eşim de gıcıklıgına yapar gibi getiriyor bide evde yapmasam da geliyo bi şekilde :) bu saç dökülmesi bi zaman sonra duracak mı peki
9. Aydan sonra hamilekikten onceki haline döner. Esinde benimkinden al getir al getir. Yemiyorum ben yapmıyorum da kesin karar aldim. 3 gundurde henüz gorsemde yemiyorum. Hatta esim bitane ye birsey olmaz diyor ama ben genede istenoyorum sende kendini frenliyeceksin canım.
 
Haklısın canım evde de olmayacak bana olduğunda dayanamıyorum işte :)
 
Uzun zamandır bu mesajı yazmayı düşünüyorum, kısmet bugüneymiş.
Kimseyi direk olarak hedef almıyorum ama eğer mesajı okuduğunda 'bana mı dedi lan bu bunu???' diyen varsa eğer, evet sana dedim arkadaşım.
Uzun süredir bir aradayız, hamileliğinin başından beri birlikte olanlar olduğu gibi, sonradan da katılanlar oldu aramıza. Herkes herkese gayet samimi davranıyor, yardımcı olmaya çalışıyor, ne zaman geldiğine bakmaksızın. Samimiyette iyiyiz fakat hassasiyet noktasında çok özensiz davranıldığı anlar oluyor. Mesajımın konusu 'tosbik bebek' muhabbetleri. Burda çok farklı haftalarda doğum yapan, erken doğuran, geç doğuran, sadece anne sütü veren, anne sütü+mama veya sadece mama veren birsürü anneyiz. Beslenme şeklini geçtim, gelişim olarak çok farklı bütün bebeklerimiz ki zaten doğal olan da bu, çünkü hepsinin genetik mirası farklı. Bebeğinin gelişimi gebeliğinden beri sürekli önde olanlar için durum çok hoş, peki ya gelişimi yavaş veya geriden gelen bir bebeğin annesi olsaydınız? Bebeğimizin ne kadar tosbik olduğu ile ilgili övünürken bunları düşünecek kadar hassas olmamız gerekmiyor mu, hepimiz bir bebeğin annesiyiz çünkü? Satır aralarını okuyabilecek kadar deneyimli ve akıllı insanlarız, bilgi verme amacıyla yazılmış gibi görünen mesajlarla böbürlenmedeki amaç nedir acaba? Hani şu bebeklerimizin kilolarını yarıştırıp birbirimize hava atmayı bıraksak diyorum artık, ne dersiniz? (Aylık kontrollerde yazılan, ayda bir yapılan kilo-boy paylaşımlarını konu dışı tutuyorum) Hassasiyet sadece kendi derdine dokunulunca çığırmak değil, onun adı bencillik. Benim bebeğimin kilosu ile ilgili bir sorunum olmamasına rağmen, bebeği gram gram kilo alsın diye kendini parçalayan ve bu duruma çok üzülen, sevdiğim arkadaşlarım varken burda, "benimki daha tosbik, seninki daha tosbik" muhabbetleri çok itici geliyor, zaten çoğunlukla yorum bile yazmıyorum böyle mesajlara, bebeğin hatrına bir 'maşallah' deyip içimden geçiyorum.
Katılan olur veya olmaz, çok da umrumda değil. Söyledim rahatladım, haydi iyi sindirmeler.
 
En son ikimiz arasında benzer bir diyalog geçtiği için üzerime alınıyorum ve cevap yazma gereği duyuyorum.

Öncelikle bebeğimin kilolu olmasını bir övünç kaynağı olarak görmüyorum. Şu an neredeyse 1 yaş için normal sayılan bir kiloda ve sadece anne sütü almıyor olsa obez sayılacak bir nitelikte. Boyuda aynı şekilde gelişim tablosundaki sınırları çoktan aşmış olduğundan bunlar benim için şu an övünç değil kaygı kaynağı. Çünkü fiziksel olarak çok hızlı gelişip motor becerilerinin çok geriden geldiği bir çeşit hastalıkta var ve sürekli bu hastalığa yakalanmış çocukları olan annelerin yazışmalarını okuyup duruyorum. Yani kimin ne yaşadığını ne hissettiğini bilemeyiz.

Çok zayıf bir çocuğun olduğu ve zorluklarını sonuna kadar yaşadığın için bu durumun hassas noktan olmasını anlıyorum ama burada hiçbirimiz bulunamayız o halde. Ek gıdaya geçeceğiz alerjik çocuk yetiştiren anneler çocukları iştahla yemek yiyenlere imrenerek bakacak üzülecek. Çocuğu hiç uyumayan bi anne çoçuğun düzenli uykusundan bahsedene üzülecek vs. vs. uzar gider bu liste. Kimsenin nispet yaptığını ya da birini incitmeye çalıştığını düşünmüyorum.
 

Nispet yapmak için yazmadığına göre sen zaten alınması gereken gruba girmiyorsun. Mesajlarda kırk yılda bir kullanılan kelimelere bakarak yazmadım bu mesajı. Herkes kendi içini herkesten iyi bilir. Ne amaçla ne yazdığını da. Ben ortaya yazdım ki biraz daha hassas olunsun Kimseye saldırıp polemik yaratma derdinde değilim, hayatımızı meşgul edecek birsürü şeyimiz var zaten hepimizin, heyecan aramıyorum yani
 
İlk çocuğumda yaşadım kilo problemi ama bunda yaşamıyorum çok şükür.
İlla ki yaşamak gerekiyorsa karşı tarafı anlamak için evet belki yaşadığım için daha hassasım. Ama yeni doğan grubunun en önemli meselesi bebeğinin gelişimidir. O yüzden şu an bu konuda hassas olsak ne iyi olur diyorum.
İlkokula başladıklarında kim daha önce okumayı sökecek onu da o zaman tartışırız
 
Benim de kilo ile ilgili bir sıkıntım olmamasına rağmen zayıf bebeği olup 1 Gr a sevınen arkadaşlarımız varken onlar için ben rahatsız oluyorum gerçekten tek değilmişim kimseyi de incitmeden güzelce yazmışsın teşekkür ederim :)
 
Gelişimi iyi olup motor gelişimi geriden gelen hastalık ismi ne ?
 
Merhaba, bebeği güzel uyuyanlar, siz nasıl uyutuyorsunuz? Bir yol gösterin şu uykusuz bebenin anasina
Cnm gündüz uykumuz 45 dk falan öğlen sonrası biraz uzun uykumuz var birbuçuk iki saat kadar. Aksam 9 a doğru geceye geçiyoruz. Gece de 2 yada 3 kez kalkıyor acıkınca. Ben yatmadan önce pijamalarını giydiriyom los ışıkta. Gündüz olduğu gibi konuşmuyorum sese de alıştırdım tv açık olsa bile uykuya dalıyor. Siz kaç aylık oldunuz? Biz haziran 5 inde 4 u bitiriyoruz inşallah. Ilk 3 ay baya bi zorluyor ama sonra düzene girmeye başlıyor. Once 12 olmadan uyumazdı. Sallamaya da pek alıştırmadım huzursuz olmadığı sürece. Gece kalktığında ara koridorun ışığı açık bırakıyorum emzirip yatırıyorum zaten uykulu olduğu için yatmaya devam ediyor.
 
Selam kızlar bebeklerinizde konak var mı ne yaptınız
Dr umuz bebeklerin genelinde olduğunu söyledi. Benim kızda alnını sacinin orda vardı ama geçiyor zamanla kafana takma. Bir de mustela yada sebamed şampuan kullan. 1 yaşından sonra diğer şampuanlara geçebilirsiniz dedi bize. Ayrica Konak olan bebeğin saçlarını iyi durulamak gerekmis. Ben yıkamadan önce vazelin sürdüm yumuşatıyor dökülmesini sağlıyor.
 
Aynı durumları yaşamis biri olarak 4.uncu aydan itibaren düzene bindiğini söyleyebilirim . Önemli olan gece uykusu zaten. Gündüz o kadar çok uyursa gece uykusu düzenli olmaz. Gaz sıkıntıları da bitiyor. Damlayı bıraktık mesela. Birde biraz sık dus yaptırın rahatlayınca da çok rahat uykuya geçiyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…