2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Yapışık uyku derken şöyle; memede uyuyakalıyor bazen, hem arada çekiyor hem uyuyor. Öyle olunca memeyi bıraktığında uyanıyor, yani uykusu bitiyor.
Bazen meme emerken uyuyor ve kendi isteği ile doyunca bırakıyor. Öyle olunca ya kucağımda tutuyorum ya da ayağıma koyuyorum ki hafif uyanma belirtileri verdiğinde hafif sallattırsam bile uyumaya devam ediyor. Gece zaten yanımda yatıyor. Bir ara kolumun üstünde yattı, şimdi en azından yastığımın yanında yatıyor. Temas etmesek de uyuyor.
Dürüstçe itiraf etmek gerekirse henüz kendi kendine uyumayı bilmiyor. Çoğu zaman sadece memede uykuya dalabiliyor. Çocuk uyuyor, uykuya devam etmesini ben sağlıyorum müdahalelerim ile. Benim de hoşuma gitmiyor bu şekilde olması çünkü 'çocuk uyusa da şunu yapsam' lüksüm yok benim. Uyku veya uyanıklık fark etmiyor hep benim kucağımda. Çoğu insana göre sağlıksız bir uyku alışkanlığı, ben de farkındayım ama şu an için önceliğim uyuması. Bir yere bıraktığım anda 5 dakika içinde uyanıyor. Uyumadığı yöntem üzerinde inat etmemin bir anlamı yok.
İlk kızım da böyleydi ilk aylarda, sonra normal insan gibi uyumaya başladı. Onun rahatlığı ile belki de çok inatlaşmıyorum öyle uyusun böyle uyusun diye. Uyusun da nasıl uyursa uyusun :işsiz:
Resmen bzi anlatmışşn benşm öğlen uykusunu da birlıkte uyuyrz bu şekıkde 2 sat u yu ıyurr yoksa 2 dk uyumaz
 
V volveron Bizde 6aylıkken yaptırmıştık alerji testini .Bişey çıkmamıştı.Ek gıdaya geçtiğinde yogurtta sıkıntı yaşabilirsin canım.Bizimki 25aylık ama hala ypgurt yediğinde yanaklarını agız çevresi kızarıyor.Egzaması zaten hep var kulak arkası koltuk altı eklem yerleri kızarık ve kaşınıyor.Yani bununla yaşamayı öğreniyorsun.Birde geçmeyen öksürük aralıklarlar hep hayatımızda.Bağışıklığıda düşük oluyor .Dikkat etmen gereken şey iyi bir nemlendirici alman yani atopik ciltler için olanlardan ben en iyi sonucu coresatin losyonda buldum .Hergün nemlendiriyorum.
 
Resmen bzi anlatmışşn benşm öğlen uykusunu da birlıkte uyuyrz bu şekıkde 2 sat u yu ıyurr yoksa 2 dk uyumaz

Ah bende de 1 tane olsa da ben de öğlen yatıp 2 saat uyusam :KK70:

Demii ben sütten cok peynir ve yogurt cok tuketiyorum hele yogurt aciktikca yerim müthiş bir yağ yakici ozelligi var artık yavasdan başlarım

Yoğurt çok severim ben de. Kefir de çok seviyoruz ailecek. Mayam var kendim yapıyorum. Valla bir sıkıntı olsa tabi bir şekilde uyum sağlanır ama hayatımdan süt ve süt ürünleri çıksa çok zorlanırım.
 
Sezeryan olan Anneler benım gibi kafayı yiyip tekrar hemen hamile kalmak isteyen var mı 😄riskleri varmış en az 2 yıl beklenmeli denıyor ama yasım 34 ben beklemek istemiyorum. Kafam da deli sorular 😁😁
canım biraz geç yazıyorum, kusura bakma. ben zor sahip oldum kızıma, 8. tüp bebekte ancak bize gelmeye karar verdi:) bu arada evlat edinmeye başvurmuştuk. evlat edinmedeki uzmanımız hamile kaldığımı öğrenince araştırmalara göre iki kardeş arasının en az 2 yaş olması gerektiğini, devletin bu aralığı baz aldığını söylemişti. ona göre hesap yapsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
 
Canım sürekli memede olunca açıkçası sütüm yetmiyor mu diye düşündüm. Eşim zaten 250 verdin bildiğimiz şeyleri söyledi diye çok kızdı evi terk etti hava alıcam dedi. Alerji uzmanına hayatta götürmez artık. En basından beri kilosu az gidiyor canım ya ah sağlık ocahı 4800 Ölçtü 200 gr kıyafet dedi 4600 dedi az dedi cocuk doktoru midesini karıştırma süte devam dedi. Annem çocuk küçük büyümemiş ver mama dedi. Son doktorda birlikte takip edelim sütün artınca mamayı bırakırsın dedi hala yeni doğan kıyafetini giyiyor çok yıldım yıprandım üzgünüm
kuzum çok üzülmüşsün kendini helak etmişsin, yapma lütfen. bizim kız da 4700 civarında. gerçi 2800 dü hastane çıkışı. ama şu anki kilosu 4700 ve iki doktora birden gidiyorum kilosu gayet iyi diyorlar. hiçbir problem yok diyorlar. biz mama verdik, hala veriyoruz, ama kademeli düşürüyorum. günde 60 ccye indirdik. benm doktorlar önemli olan zamanla mamayı azaltman dedi. birdenbire ben de mamayı kesip sadece süt vermeye kalkarsam cocuğum kilo almayacak. dolayısıyla benim fikrim mama vermen. ama alerji konusunda endişelerin varsa ve eşin de tekrar senin doktora gitmeni istemiyorsa sen yemene içmene dikkat edip diet yaparak cocuğunu gözlemliyebilirsin. bu arada lerji olan bebeklerde egzama da oluyor.
 
Gerçekten böyle değil mi 😂
 

Eklentiler

  • E331236F-98C9-4193-80ED-B2642674DDE8.png
    E331236F-98C9-4193-80ED-B2642674DDE8.png
    353,7 KB · Görüntüleme: 60
X