2019 Nisan’da Tüp Bebek Tedavisi Görenler

Zamanı değilmiş canım inşallah kavuşursun bebeğine,zor bir süreç güçlü olmalısın
Gerçekten çok zor canım bazen kısa bir süre unutuyorum günlük işlerden sonra tekrar hatırlayınca resmen dünyam başıma yıkılmış gibi oluyor el mahkum bekleyeceğiz yeter ki olsun da

Gerçekten çok zor canım bazen kısa bir süre unutuyorum günlük işlerden sonra tekrar hatırlayınca resmen dünyam başıma yıkılmış gibi oluyor el mahkum bekleyeceğiz yeter ki olsun da
Ben de ayni psikolojideyim boyle olacagini tahmin etmemistim olmazsa vardir bi hayir gibi dusunurum saniyodum ama simdi kendimi eksik hissediyorum. Hic tup bebek surecine girmeseydim demeye basladim sanki bu son careydi ve o bile olmadi gibi dusunduruyor. Umarim ustesinden geliriz ama ben cok etkilendim

Arkadaslar burda yazilanlardan okuduklarim var kendi cevremde gorduklerim var umudunuzu kaybetmeyin sebeplere muracaata devam ama unutmayalim bu sebepler vermeyecek bize evlat Allah isterse olacak bence yonelecegimiz yeri dogru bilmeliyiz bende umutsuzluga dusuyorum siz boyle yazinca toplanin birbirimize dua edelim hepsi gececek insallah birgun o meleklerin kokusuyla uyanacagiz Allahin izniyle guclenin kizlar biz anne olacagiz

Ben de çok etlik
Ben de çok etkilendim o kadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri hissediyorum zaten ikinci de olmazsa o zaman asla toparlanamazmışım gibi geliyor allah korusun durup durup ağlama krizlerine giriyorum aklıma geldikçe geçecek ama insanoğlu her acıya alışıyor biz de alışacağız yeni tedavi umut olacak başka şansımız yok

Kullandigimiz hormon ilaclarinin etkisinden mi yoksa gercekten psikolojik olarak iyi olmadigimdan mi bilmiyorum ama benim de aklima geldikce agliyorum ve icim karariyor. Sonra bu karamsarlikla transferi yaptirsam olumlu sonuc nasil alirim diyorum.

Kullandigimiz hormon ilaclarinin etkisinden mi yoksa gercekten psikolojik olarak iyi olmadigimdan mi bilmiyorum ama benim de aklima geldikce agliyorum ve icim karariyor. Sonra bu karamsarlikla transferi yaptirsam olumlu sonuc nasil alirim diyorum.
Transfer yaklaştıkça bir heyecan bir umut yeşerecektir bence içimizde yapmak zorundayız daha fazla sınanmayalım tek duam bu

Arkadaşlar Merhaba bu hafta 5 denememde negatif sonuçlandı napicam bilmiyorum cunku şansım yasimdan dolayı %5 dendi.Hamile kalsamda düşük olma ihtimali çok yüksek dendi.Eve canlı sağlıklı bebek götürme ihtimalim yaş gereği çok zormuş.Her transferde şansım çok düşük.Sizce napaliyim .Embiryolara genetik tani yani pgt istemedim.Bu konuda ne düşünüyorsunuz bana faydası olur mu.Bir de Ngt varmış farkı ne benim bilgim yokta.Bilgilerdirseniz sevinirim.

Çook tesekkur ederim

Merhaba. Umudunuzu kaybetmeyin.

Siz bu tedavileri nerede gördünüz? Yani hem deneme sayısı fazla hem yaş ileri olmasına rağmen embriyolara nasıl hala genetik tarama yapılmamış çok ilginç. Bunun tercihini size bırakmamaları lazımdı aslında. Mutlaka yaptırmanız lazım. Boşu boşuna zaman ve para kaybetmişsiniz bence.

Pgt genel olarak kullanılan bir tabir. Yani genetik tarama uygulamalarına verilen kısaltma bir isim. Ama pgt denilince ülkemizde çoğunlukla uygulanan şey aslında fish yöntemidir. Bu yöntem kısıtlı bi tarama yapabildiği için çok güvenli değildir ve iyi merkezlerde tercih edilmez. Rastgele birkaç kromozomu tarar. Eski nesil bi tekniktir.

Ngs ve Cgh yeni nesil genetik tarama yöntemleridir. 24 kromozomu birden tarar.

En güveniliri ve yenisi Ngs'dir. Mitokondriyi bile tarar.

Netice itibariyle bu yöntemlerin yani hepsinin ingilizcedeki kısaltması PGT'dir. Önemli olan kullanılan tekniğin adıdır. Fish mi? Cgh mi? Ngs mi?

"Hangi Pgt yöntemini kullanıyorsunuz?" sorusunu mutlaka sormalısınız o yüzden. Ve tercihiniz mümkünse Ngs tekniğini kullanan bi merkez olmalı. Kesinlikle fish tekniği değil.

Ancak yaş 40 ve üzeri değilse, başarısız denemeler ve düşük geçmişi yok ise gereksiz yere embriyoya herhangi bir pgt tekniğinin uygulanması embriyoyu riske atabilir. Neticede embriyoya 5.günde biyopsi uygulanıyor ve bir hücresi alınıyor. O yüzden herkese uygulamıyorlar. Para yiyiciler hariç. :)

Mutlaka Ngs ve Cd56 testini yaptırın.

Benim arkadaşım bu ikisi sayesinde 41 yaşında 4.denemede ikiz doğurdu.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Ben 45 yaşına girdim.Bu son negatif sonrasi kendimi çok çaresizim hissediyorum ne yapicam bilmiyorum.Hep bir umudum vardı.pazartesi günü aldığım negatif haberle umudu mu kaybetmeye başladım.pgt nin embiryolara iyi bir şey sağlamadığını düşünüp ben istemedim.Ilk iki denemem amerikan hastanesinde 3 denemem memoryil da oldu.Arada iki denemede embiryo gelişmedi transfer yapılmadı.Lutfen bana bir fikir veya yardım eder misiniz ne yapayım nasıl bir yol izlemem gerek ne zaman deneme yapayım.Embiryonun kaliteli olması için ne ilaç kullanmaliyim.Cokk teşekkür ederim

Canım hiç yazmadın aklım sende kaldı iyi misin değerlerin güzel gidiyor umarım
Düşündüğün için sağol canım buraya yazmamşm baska sayfalara yazmştım çok şükür iyi gidiyor 8.gün 106.91 çıkmıştı 10.gün 397.92 ve bugün 12.gün 836.29 cıktı değerim haftaya muayene olmak istiyorum bakalım birşeyler görebilecek miyiz

Rica ederim.
Bahsettiğiniz merkezler tüp bebek konusunda yeterince başarılı merkezler değil. Doktorlar iyi olabilir, ilgi alaka güzel olabilir ama bunlar yerine işin görünmeyen kısmına odaklanmanız lazım. İyi embriyologlar ve iyi laboratuvar hangi merkezlerde var bunu araştırmak lazım. Her hastanın deneyimi, şansı farklı olduğu için herkes farklı bi yer söyler. Bizzat gidip merkeze sorsanız herkes kendini över doğal olarak. O yüzden ben standart devlet hastanelerinde ya da özel kendi kliniğinde çalışan kadın doğumculara sordum hep en iyi merkez neresi diye. Hepsinin de verdiği cevaplar aynıydı. Laboratuvar ve kullanılan teknikler çok önemli dediler. Şu dört merkez dışında bir yere gitme dediler. Bahçeci Fulya, İstanbul Tüp Bebek Merkezi, Brüksel Tüp Bebek Merkezi ve Acıbadem. Memorial'ı sordum, boşver orayı dediler. Hiçbir kadın doğumcu orayı tavsiye etmedi.
Bahçeci'nin ilk tedavide standart protokol uygulaması var. Yani ortalama aynı değerlere ve yaşa sahip kişilere aynı ilaçlar aynı dozlar veriliyor. Önce bi deniyorlar. Ama muhtemelen 40 yaş üzerine farklı uygulama yapıyorlardır. Saydığım merkezlerle ön görüşme yapın, dosyanızı yanınızda götürün. İçinize sinen yerde yine deneyin derim.
Birden fazla embriyonuz oluyor ise ngs yaptırın. Tek olursa da yapılabilir. Ona doktorunuz karar versin tabii ama bence ngs denemelisiniz. En azından boşuna transfer yapılmamış olur. Bazen ngs yapılıp kromozom anomalisi görülen embriyoların rahimde kendini toparlayabileceğini dolayısıyla ngs ile bazı embriyoların ziyan olabileceğini de söylüyorlar ama dediğim gibi, sayı birden fazlaysa bence denenmeli.

Yumurta kalitesi için gebelik öncesi için üretilmiş multivitamin başta olmak üzere,
+ dha oranı yüksek omega 3 + koenzim q10 + astaksantin + melatonin + arı sütü, polen seçeneklerinden en azından 3'ünü kullanmanızı tavsiye ederim :) En az 3 ay.

Cd56 yaptırdınız mı? Ve genetik ve pıhtılaşma testi?

çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.Onerdiginiz hastanelerin laboratuarlari daha mi iyi ona göre mi sevmediğim.
Cd56 yaptırmadım ne ne olduğunu bilmiyorum.Genetik ve pihtilasma testi yaptırdım sorun yoktu.dha oranı yüksek omega 3 ne olabilir. Vitaminlerin Isimlerini yazarsanız sevinirim. Son tedavimde tek embiryo oldu.Folukul sayısı fazlaydı ama kucuktuler boş çıktı.Sizin söylediğiniz gibi ngs sağlıklı embiryoya zarar görebileceğini dair yazılar okumuştum zaten embiryom az . Ne dersiniz bu durumda da yaptiralim mi

Yukardaki kelimeyi yanlış yazmışım bu hastanelerin laboratuarlari daha mi iyi olduğu icin tercih etmeliyim.Acibadem maslak ta Bülent Tras gittim ama ilgi alaka yoktu. Dhea hormonu iceren biosteron ilaci vermişti cok az kullandim gittigim doktor kesti.kist yapıyormuş ve tıbbi kanıtı yok dendi birde gonamax diye bir vitamin verdi ama dediğim gibi Doktor um kesti bunlari Acibadem i
Labaratuar olarak düşünmedim.Yastan dolayi sizce ne zaman denemeliyim.Tekrar çok teşekkür ederim.Birde böyle değerlendirip bana yol gösterirseniz sevinirim.

Çok sevindim canım allah kucağına da almayı nasip etsinhaftaya görürsün diye düşünüyorum çok heyecanlı değil mi minnak kese ardından kalp atışı

Çok sevindim canım allah kucağına da almayı nasip etsinhaftaya görürsün diye düşünüyorum çok heyecanlı değil mi minnak kese ardından kalp atışı ❤❤
Aminn çok sağol rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin çarşamba inşallah tam 5 haftalık olacak görürüm diye düşünüyorum keseyi bhcg 1500 üstü olunca görünüyor diyorlar ozamana 2 günde 2 katı artsa zaten 5 gün var coktan geçer ümidiyle gideceğim bakalm 15 inde

Geç kalmadan denemekte fayda var. Görüşeceğiniz merkezlerdeki doktorlar zamanını söylerler.
Evet saydığım hastanelerin laboratuvarları en iyi olanlar. Acıbadem dışındakilerle bi görüşün o zaman. İleri yaş olunca mırın kırın edebilirler ama moralinizi bozmayın. Şansınızı deneyin.

Cd56 rahimden doku alınarak yapılan ekstra ücrete tabi bi işlem. Başarısız denemelere ve düşük yapanlara yapılıyormuş. Rahimde embriyoyu dışlayan, katil hücre oranına bakıyorlar. Belli bir yüzdenin üzerindeyse düzenli olarak verilen serumla gebelik devam ettiriliyor ama önce pozitif sonucu görmek lazım sanırım. Hiç pozitif görülmediyse yapmıyor olabilirler.
Ben size kendi kullandığım destek ürünleri yazayım o zaman.
Kahvaltıdan sonra:
Pregnacare Multivitamin (erkek için de ayrı tablet var kutuda)
Venatura Koenzim q10

Akşam yemeğinden sonra:
Astalife omega 3 + astaksantin (ikisi de aynı kutuda, birer tablet içiliyor)

Yatmadan bir saat önce melatonin hormonuna başladım bi de günde 2,5 mg. Benim kullandığım marka Natrol. Uyku düzenim kendimi bildim bileli kötü. Geç yatıp sık sık uyanıyorum o yüzden kullanıyorum. Vücut melatonin salgılayamıyordur diye.

Pek güneş de görmediğim için bir de Venatura d vit + k3 vitamini damla kullanıyorum. Ona da yeni başladım sayılır. :)

O sabah akşam içtiklerimi 8 aydır düzenli kullanıyorum. Bütçem yamuldu ama olsun. :))

Benim tedavi başında 10 folikül görülmesine rağmen 3 yumurta fazla erken büyüdü, standart doz fazla geldi ve diğerleri yetişemedi. Hatta daha adetin ikinci günü iğnelere başlamadan yumurtamın biri 10,5 milimdi. Ona rağmen tedavi iptal edilmedi. Ben de riske girelim istedim zaten.
Neticede bu yüzden beklenenden az yumurta toplandı. 5 tane. Sadece 2'si olgundu çünkü 50 kilo olduğum için tek doz çatlatma iğnesi uygulandı. Normali 2 dozmuş.

2 olgun yumurtanın 2si de döllendi ve 3. Gün kaliteliydi. Doktorum da benim gibi risk sevdiğinden sanırım, ikisini de 5.güne bekletti. Embriyolardan birisi 4.gün intihar etmiş, diğeri 6.gün donduruldu. İki olgun yumurtaya rağmen birinin 6.güne çıkması 38 yaş için gayet iyi bi şey dedi doktor.

Kullandığım ürünler için miden sağlam ise kullanmaya devam etmemi söyledi.
Bu ay sonu yapılacak tek embriyo transferi ile sonuç alamazsak ikinci tedavide kişiye özel tedavi uygulanacak. Daha az doz deneyecek sanırım. Çünkü benim 3 yumurta daha iğnelerin 5.günü 18 mm idi. Fazla coştular yani.

Çok uzun yazdım yine. :)) Ben müdahaleci ve fazla sorgulayan bi hastayım. İlk tedavi standart bi tedaviydi ve benim keyfime göre oldu biraz. Bakalım orta kalite 6.gün tek embriyom tutanacak mı.

Son düzenleme:
Bilgi ve tecrübeniiz beni çok aydınlattı çok teşekkür ederim.Elinize emeginize sağlık.sizi yordum.Dilerim Allah emeginizin karşılığı çok güzel hayırlı bir evlat verir size.Sorgulamaniz araştırmamız ne güzel.Dilerim Allah bizleri evlat sahibi eder.Bizde burdan bizlerle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarımıza ışık oluruz. Sorun olmazsa siz nerde tedavi oluyorsunuz.Benim de yasima göre yumurta sayısı döllenme ve beşinci güne gidiyo embiryolarim ama tutunma olumuyor.Rahim kaynaklı sorun yok alanında en iyilerinden olan hekime histeroskopi yapıldı kavite genisletildi yapisikli varmis ilk deneme sonrası .4 denemem bu islem sonrası oldu yani neden embiryoda yasa bagli kromozonlarinda sorun olmasi deniyo..Siz biosteron la ilgili Dhea hormonu içeren ilaçla ilgili ne düşünüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…