2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Bende kilo almaktan korkuyorum kızlar 71im şimdi elimden geldiğince az yiyip bebeğime faydalı olan şeyleri yiyorum ama buraya bi yazıyolar 9 ay boyunca 15 kilo aldım 25 kilo aldım böyle olmak istemiyorum kilo almaya çok meyilli vücudum

Aminn teşekkürler
ilkinde 69la hamile kaldım, 81 le doğuma girdim. siz de değişiklik olmayacak gibi ne güzel ben biraz azaltırsam 2 ayda rahat edeceğim.

Merhaba ayni kilodayiz
Kim soyledi size kilo vermenizi ben de mi doktora gitmeliyim bu konuda
Günlerimiz de ayni
İlk 3 ay anneden beslenmeyip nasil besleniyormuş emnriyo? Biliyor musunuz? Merak ettim de

İlk 3 ay sürekli istifra edip beslenemeyen annelere sık söyler doktorlar, annenin deposundan beslendiğini anneninse endişe etmemesi gerektiğini. Özellikle 3 ay zeka gelişimi için oldukça önemli. kuruyemiş-kuru meyve özellikle ceviz bol bol tüketilmeli. Balık, kırmızı et de öyle...
Aslında 9 ay boyunca sağlıklı beslenmek gerekli ama özellikle bu iki ay çok daha dikkat edeceğim bir program uygulayacak beslenme uzmanı.
Mesela karbonhidrat ( Tam buğday ekmeği, sebze - meyve, kurubaklagiller, tahıllar gibi )
Protein ağırlıklı olmalı. Kalsiyumdan zengin yiyeceklerde önemli süt, yoğurt, peynir, pekmez, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagil verdi bol bol.
Kuzumun beslenmesi için sağlıklı şeylere ihtiyacı var aslında, o yüzden üç beyazdan tamamen uzak durmaya kararlıyım ilk 3 ay

Benim de hep sol kasıkta belli bir yerde sancı var. Sancı hoşolmasa da orada bebek varmış gibi düşünmek mutlu ediyor

Ben ilk gebeliğimde 58 ile hamile kaldım 72 kiloyla doğuma girdim yani toplam 14 kilo aldım. Ama doğumdan 6 ay sonra aynı kiloma geri döndüm. Bundada 58 ile hamile kaldım bakalım bu nasıl olacak :)

Göbeğe direk yapiyorum batirip cikarmiyorum
İlk gunler kanadi evet
Artik kan gelmiyo pek
Ama göbek mosmor bu arada
Geri cektigimde bi kısmı geri cikiyo sizdede oluyomu oyle

İyi bari canım ben akşamları içiyodum hiç uyutmuyodu ya artık bende kahvaltıdan sonra içiyorum. Bakalım Çarşamba günü randevumuz var :)
Bakalım çarşamba ne diyecek doktor inşallah güzel şeyler duyarız :)
Benim haftaya pazartesi randevum sabırsızlanıyorm
Çok geçmiş olsun canım çok dikkat et inşallah sağlıkl kucağına alırsın bebeğini
Merhaba hayırlı olsun ilk üç ayı duyunca çok şaşırdım inşallah dilediğimiz gibi olur kilo olayları :)

Ben de iğne kullanıyorum ama hiç öyle bir şey duymadım da yapmadımda. Netten damar yerlerine baktım ona göre vuruyorum. Bazen deriye zor batıyor çıkarıpta tekrar batırırsam ne hale gelirim bilmem

Hayırlı akşamlar kizlar, herkesin gebeliği hayırlı olsun sağlıkla doğsun bebişler inşallah.

Benimde sat 27 ağustos şuan 5+6 geçtiğimiz pazartesi evde test yapıp ögrendim salı günü saglik ocagina gittim kan verdim 249 cikti.Biraz büyüsünde keseyi gorelim diye bekliyorum ama değerlerim ne durumda çok merak ediyorum.Sabah tekrar sağlık ocağında kan testi yaptırıp ona göre randevu alıcam bu hafta için.
Bu arada bende Bursa'dan.

Ya ben çok kilo almaktan çok korkuyorum ama yaklaşık 2 aydır evden çıkmıyorum halim yok uyuyorum uyanıyorum yemek yiyorum tekrar uyuyorum
kilolari hiç dert etme şimdiden ben 18 kilo aldım hepsini verdim bir yıl içinde hemde sezeryan doğum yapmışdım.
biraz beslenmene dikkat edeceksin 15 kiloya kadar normal, hamur işi ekmek ve tatlıdan uzak dur o kadar

bu arada doktorum her akşam yatmadan ballı süt veya sütlaç yememi önerdi gece kan şekerin düşmemesi için bu bebekde sıkıntılı olabiliyormuş

Hayırli olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…