2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar ek gıda deneyimleri nasıl gidiyor neler veriyorsunuz kahvaltılıklar falan ne veriyorsunuz ne kadar miktar veriyorsunuz
Maşallah Benimki severek yiyor Sabahları yumurta sarısı içine az tereyağı anne sütü ve Labne peynir karıştırıp veriyorum öğün araları elma suyu yoğurtla muz karışımı havuç ve yoğurt karışımlarnı bebişime veriyorum

Kızlar ek gıda deneyimleri nasıl gidiyor neler veriyorsunuz kahvaltılıklar falan ne veriyorsunuz ne kadar miktar veriyorsunuz
Sabah yumurta sarısı, gün kurusu kaynatıp posasını veriyorum, kendim lor peyniri yapıp yediriyorum. Ezmeden parça parça ağzına veriyorum çevire çevire yiyor. Diğer öğünler yoğurt, meyve, sebze(havuç, patates, bal kabağı, pırasa), bebek tarhanası gibi çeşitlerden her gün biri olmak üzere yediriyorum

Ek gıdayla beraber kabızlık sorunu yaşayanlar ne yapıyor acaba? Zeytinyağı ve kayısı posasıyla biraz çözdüm gibi ama demir ilacı kabızlığı çok tetikliyor🤔
Bizde de var kabızlık sorunu aslında yapınca katı kıvamlı yapmıyor ama 5 gün 1 hafta falan sürüyor yapması bi düzene girseydi rahatlıcam valla

Hanımlar bir arkadaşın bebeği kolik mama yemiyor beğenmiyor mu bilmem muhtemelen gazdan ama bir çok mama denemiş Bebelac sma Aptamil hipp ama yemiyormuş bunları bı evolviya kalmış ama ne önerirsiniz kolik bebekler için gazla ilgili ne iyi gelir rahatlatır şu bel kemerlerini kullanan varmı işe yarıyor mu birde zinko ile birlikte birtane daha damla kullanıyor du kimler gatırlaamdm kim olduğunu yardımcı olursanız çok sevinirim daha 2 aylık

Ek gıdayla beraber kabızlık sorunu yaşayanlar ne yapıyor acaba? Zeytinyağı ve kayısı posasıyla biraz çözdüm gibi ama demir ilacı kabızlığı çok tetikliyor🤔
Ben özel aldım demir ilacını hematoloji uzmanı verdi demir ile b vitamini ni

Bizde de var kabızlık sorunu aslında yapınca katı kıvamlı yapmıyor ama 5 gün 1 hafta falan sürüyor yapması bi düzene girseydi rahatlıcam valla
Pekmezle az su ekle birazda zeytin yağı yarım saat içinde hemen sorunu çözüyor fazla kabızlık çekerse am yatarak verme hareket etmesi lazım ki harekete geçsin içtiği sıvı bağırsağa çekilmesi Lazım

Hanımlar bir arkadaşın bebeği kolik mama yemiyor beğenmiyor mu bilmem muhtemelen gazdan ama bir çok mama denemiş Bebelac sma Aptamil hipp ama yemiyormuş bunları bı evolviya kalmış ama ne önerirsiniz kolik bebekler için gazla ilgili ne iyi gelir rahatlatır şu bel kemerlerini kullanan varmı işe yarıyor mu birde zinko ile birlikte birtane daha damla kullanıyor du kimler gatırlaamdm kim olduğunu yardımcı olursanız çok sevinirim daha 2 aylık
Benim bebegim de kolikti. Biz mama kullanmadik anne sutu iciyordu. Sut enzimi olan laktaza karsi hassas bagirsak yapilari oluyor kolik bebeklerin. Emzirmeden once relaktax diye bir ilac vardi ben ondan veriyordum o zman rahat meme emiyordu. Yoksa memeyi reddediyordu. Diger gaz ilaclarindan da gun icinde veriyordum gazini rahat cikarsin diye. Similac mamayi tavsiye etmislerdi bize ama anne sutu ictugi icin ben kullanmadim. Allah yar ve yardimcisi olsun kolik bebek buyutmek cok zor

Bizde 10 gunde bir kaka yapanlardandik. Ek gidaya gecince cok sukur geçti. Hergun yapiyor artik. Ben sabah kahvaltisinda yumurtasina lor peyniri ve saf zeytinyagi koyuyirum doktor tavsiye ile. Birde demir ilacini iki gunde bir veriyorum ki kabizlik yapmasin diye. Ogle atistirmasinda da evde mayaladigimiz yoğurdu veriyoruz.

Sabit simplex damla kullanyorm.Mama da nutricia kullanyorm özel bir mama devlet hastansnde rapor çıkar tp aldk

Pekmezle az su ekle birazda zeytin yağı yarım saat içinde hemen sorunu çözüyor fazla kabızlık çekerse am yatarak verme hareket etmesi lazım ki harekete geçsin içtiği sıvı bağırsağa çekilmesi Lazım
Mutlaka deneyeceğim canım teşekkür ederim

Kızlar bugün 6 ay aşılarıyla birlikte meningokok aşısına da başladık. Doktorun verdiği takvime göre 6,7,8,9, 12 ve 13 aylarda meningokok var. Ama sağlık ocağının bundan haberi yok. Siz sürekli aşıya mı getiriceksiniz çocuğu dedi. Onlar öyle emin olmayınca ben de tedirgin oldum.

Kızlar epilasyon günlerini yazmak anca aklıma geliyor eşim bedelleri askere gitti kaldık mı tek :KK43:
1.SEÇENEK

13 Ocak 2020 18.35’den 15 Ocak 2020 14.05’e kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

2.SEÇENEK

22 Ocak 2020 09.11’den 24 Ocak 2020 03.58’e kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

Kızlar epilasyon günlerini yazmak anca aklıma geliyor eşim bedelleri askere gitti kaldık mı tek :KK43:
1.SEÇENEK

13 Ocak 2020 18.35’den 15 Ocak 2020 14.05’e kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

2.SEÇENEK

22 Ocak 2020 09.11’den 24 Ocak 2020 03.58’e kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.
Allah kavustursun sag selamet dönsün ins cnm.
Sana bısey soracaktım cnm sen diyet uyguluyorsun ya sütünde azalma oldu mu
Bende başka bi topikte zayıflamaya çalışıcam senin topikte baktım da menune pek bisey yemiyorsun nasıl yapıyorsun acaba

Allah kavustursun sag selamet dönsün ins cnm.
Sana bısey soracaktım cnm sen diyet uyguluyorsun ya sütünde azalma oldu mu
Bende başka bi topikte zayıflamaya çalışıcam senin topikte baktım da menune pek bisey yemiyorsun nasıl yapıyorsun acaba
Yemiyormuyum çok yiyorum sadece protein fazla acıktırmıyor sende gel istersen ilkten bende süt yapsın diye helvalar tatlılar yerdim ama yalanmış düzenli yemek ve uyumak birde su canım sabah kıymalı ikitane yumurta peynir zeytin ve 1.5 dilim ekmek yedim yumurta acıktırmoyor mesela ben ceviz fındıkta çok yiyorum sabhları oda tok tutuyor herkes gibi keskin diyet yapamıyorum ekmeksiz yesem daha çok verirdim emin ol o gruba girmeden önce 63 küsürdüm şimdi 60 ım sahada azalıcam inşallah bu dolunayda sende başla birde haftada iki defa detox yapıyorum onuda günde üçtane yumurta ve elma yiyorum hiç acıkmıyorum bile acıkırsam yumurta ve elma tekrar yiyebilirim ilk yaptığımda 63 ten 61 e indim

Yemiyormuyum çok yiyorum sadece protein fazla acıktırmıyor sende gel istersen ilkten bende süt yapsın diye helvalar tatlılar yerdim ama yalanmış düzenli yemek ve uyumak birde su canım sabah kıymalı ikitane yumurta peynir zeytin ve 1.5 dilim ekmek yedim yumurta acıktırmoyor mesela ben ceviz fındıkta çok yiyorum sabhları oda tok tutuyor herkes gibi keskin diyet yapamıyorum ekmeksiz yesem daha çok verirdim emin ol o gruba girmeden önce 63 küsürdüm şimdi 60 ım sahada azalıcam inşallah bu dolunayda sende başla birde haftada iki defa detox yapıyorum onuda günde üçtane yumurta ve elma yiyorum hiç acıkmıyorum bile acıkırsam yumurta ve elma tekrar yiyebilirim ilk yaptığımda 63 ten 61 e indim
Masallah sana cnm ya. Gayet iyisin kilonda cok iyi.
Ben 2 sene önce de aynı topikte zayıfladım ondan tekrar oradayım
Korktugum sütüm az olduğu halde daha da azalacağı

X