Kuzum benim önceki gebeliğim sonlandırıldı karnımda ölmüştü. Benim gibi düşüğü olanlara ya da kanaması falan olanlara verilen bir ilaç bu. Progesteron hormonu içeriyor. Normalde gebelikte bu hormon artar ve bebeğim rahimde tutunmasını sağlar. Ama bazılarında az salgılanır. İşte onu takviye ediyorlar ki tutunsun iyice. Rutinde herkese vermiyorlar yani merak etme. Benim mesela 12 haftada kesceklerProgestan ne ?
Benimde basımdan bi kimyasal gebelik gecti ama cok önemli değildi demekki düşüğüm iki doktorda vermedi cunku :)Kuzum benim önceki gebeliğim sonlandırıldı karnımda ölmüştü. Benim gibi düşüğü olanlara ya da kanaması falan olanlara verilen bir ilaç bu. Progesteron hormonu içeriyor. Normalde gebelikte bu hormon artar ve bebeğim rahimde tutunmasını sağlar. Ama bazılarında az salgılanır. İşte onu takviye ediyorlar ki tutunsun iyice. Rutinde herkese vermiyorlar yani merak etme. Benim mesela 12 haftada kescekler
Canim ben kullaniyorum ama dr icme vajinadan kullan daha etkili icersen cok yan etkisi olur bulanti halsizlik uyku istegi vb. Dr sor sende o sekilde kullan ben sabah aksam kullaniyorum hicbir yanetkuside olmuyorProgestan kullanan arkadaslar aksam mi iciyorsunuz sabah mi ben sabah iciyorum bugunlerde bulantilarim artti ilacla alakasi olabilir mi acaba?
Amin hepimizin inşallah. Kimyasalı pek düşükten saymayabiliyorlar kuzu yaa. Çünkü test yapmamış olsan belki de bikaç gün içinde adet olmuş olcan ve anlamıcan bile gebe olup olmadığını. Öyle çokmuş ki bunu yaşayıp habersiz düşüğü olan. Benimkinin kalp atışı falan vardı mesela sonra gitti. Ama tabi kimyasal ya da sonra hepsi de çok çok üzücü. İnsanın çok mutlu olup bi anda elinden alınması her türlü üzücüdür. Heleki bu bebekse... Allahım herkese özellikle de bu anlamda mutlu olmayı nasip etsin. Annelik çok kutsalBenimde basımdan bi kimyasal gebelik gecti ama cok önemli değildi demekki düşüğüm iki doktorda vermedi cunku :)
Saglıkla tutunsun bebekleriniz
Evet gercekten farkında olmadan bu durumu yasayan cok insan varmıs ama battan sonra on gün benle yasadı değer olarak en azından :)Amin hepimizin inşallah. Kimyasalı pek düşükten saymayabiliyorlar kuzu yaa. Çünkü test yapmamış olsan belki de bikaç gün içinde adet olmuş olcan ve anlamıcan bile gebe olup olmadığını. Öyle çokmuş ki bunu yaşayıp habersiz düşüğü olan. Benimkinin kalp atışı falan vardı mesela sonra gitti. Ama tabi kimyasal ya da sonra hepsi de çok çok üzücü. İnsanın çok mutlu olup bi anda elinden alınması her türlü üzücüdür. Heleki bu bebekse... Allahım herkese özellikle de bu anlamda mutlu olmayı nasip etsin. Annelik çok kutsal
Başhekim olmuş ya acaba hala gebelik takibi yapıyor mudur? İdari işleri yoğun oluyor onların belki az hasta bakıyordurDevlet hastanesinde asıl benim doktorum Abdurrahman Hamdi İNAN şuan trafik hastanesinde başhekim olmuş , işyerinde izin sıkıntım olmasa kesin ona giderdim , bak doğum için devlete gidecek varsa kesinlikle öner, o kadar detaylı anlatıyor ki , çok anlayışlı , çok mülayim ve işinin ehli bir dokktor.
Ooo senin uzun sürmüş baya. Benim arkadaşımın da kimyasal oldu 3 gün geçti adet oldu sonra. 10 güne herkes bakardı gebelik testine valla bilmemek imkansız. Çok çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasınEvet gercekten farkında olmadan bu durumu yasayan cok insan varmıs ama battan sonra on gün benle yasadı değer olarak en azından :)
Allah saglıklı gebelikler yasatsın zaten saglıksızsa gidiyor bi sekilde
Doğuma ameliyata falan giriyor olabilir kuzum , dediğin gibi takibi yapamıyor olabilir.Başhekim olmuş ya acaba hala gebelik takibi yapıyor mudur? İdari işleri yoğun oluyor onların belki az hasta bakıyordur
Aminn kaybetmek aslında cok canımı yakmadıda daha cok herkese haber vermiştim onlara artık gitti demek üzmüştüOoo senin uzun sürmüş baya. Benim arkadaşımın da kimyasal oldu 3 gün geçti adet oldu sonra. 10 güne herkes bakardı gebelik testine valla bilmemek imkansız. Çok çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
Zaten en çok can acıtan da o. Mesela ben 3 aylıktı kürtaj olduğumda ama tabi herkes gebe olduğumu biliyordu benim. Çünkü bir kızım var ve hiç sıkıntı yaşamamıştım gebeliğimde o yüzden de rahattım hiçbişi olmaz diye düşünüyordum söylemiştim ben de. Ki düşük olamda da ne kanama ne bişi olmadı öyle kafam rahat. İkili test için gittim ama ölmüş meğer. Üstelik ilk kez kızıma söylemiştik ve o da yanımızdadydı o gün. Küçücük çocuk yazık niye öldü krdeşim anne diye dolu gözlerle bana baktı. Ben onu çok istemiştim niye gitti dedi. Ben hangisine ağlayayım bilemedim. Tamam sağlıksızmış demekki gitmesi gerekiyormuş onda tevekkül ediyorsun da ahh kızım ona ne dicem daha fena gelmişti. Bir de hele kim denk gelse eee gebelik nasıl gidiyor diye sorardı her seferinde baştan yıkılırdım. Bi arkadaşım ne kdr fit hamilelik geçiriyorsun dedi mesela. Oysa bebek gitmiş çoktan. Yani sen ınıtmaya çalıştıkça hatırlatan çok oluyor. En güzeli söylememek. Biz ailelere söyledik artık sonuçta Allah korusun yine kaybetsem yanımda olacak olan onlar. Ama rica ettik etrafınıza söylemeyin diye bu sefer. Çok çok yakın dostlarım haricinde de başka kimseye demedik. Onlar da söylemicek. Böylece yıpranmıcaz diye düşündük. Karnım şişince söylerim mecburAminn kaybetmek aslında cok canımı yakmadıda daha cok herkese haber vermiştim onlara artık gitti demek üzmüştü
İlk gebeliğin heyecanı ile ma aileye duyurmustuk
Bi daha üc ay dolmadan tövbe kimseye demem
Allah tekrarını yasatmasın gercekten cevap vermek cok daha üzücüZaten en çok can acıtan da o. Mesela ben 3 aylıktı kürtaj olduğumda ama tabi herkes gebe olduğumu biliyordu benim. Çünkü bir kızım var ve hiç sıkıntı yaşamamıştım gebeliğimde o yüzden de rahattım hiçbişi olmaz diye düşünüyordum söylemiştim ben de. Ki düşük olamda da ne kanama ne bişi olmadı öyle kafam rahat. İkili test için gittim ama ölmüş meğer. Üstelik ilk kez kızıma söylemiştik ve o da yanımızdadydı o gün. Küçücük çocuk yazık niye öldü krdeşim anne diye dolu gözlerle bana baktı. Ben onu çok istemiştim niye gitti dedi. Ben hangisine ağlayayım bilemedim. Tamam sağlıksızmış demekki gitmesi gerekiyormuş onda tevekkül ediyorsun da ahh kızım ona ne dicem daha fena gelmişti. Bir de hele kim denk gelse eee gebelik nasıl gidiyor diye sorardı her seferinde baştan yıkılırdım. Bi arkadaşım ne kdr fit hamilelik geçiriyorsun dedi mesela. Oysa bebek gitmiş çoktan. Yani sen ınıtmaya çalıştıkça hatırlatan çok oluyor. En güzeli söylememek. Biz ailelere söyledik artık sonuçta Allah korusun yine kaybetsem yanımda olacak olan onlar. Ama rica ettik etrafınıza söylemeyin diye bu sefer. Çok çok yakın dostlarım haricinde de başka kimseye demedik. Onlar da söylemicek. Böylece yıpranmıcaz diye düşündük. Karnım şişince söylerim mecbur
Ağızdan kullanıyorum Canım ben, öyle bir şikayetim yokProgestan çok akıntı yapıyor bende. Tortu tortu geri geliyor ilaç, ben vajinal olarak kullanıyorum da. Sende de aynı şey oluyor mu canım?
Çocuğun tutunmasını kolaylaştıran bir ilaçProgestan ne ?
bazi doktorlar veriyor canım düşük riskini azaltmak amacıylaTeşekkür ederim cevap icin
Ben hic kullanmadım ilk aylar kullanmakmı gerekiyor
Öğrendim evet :) benimki tutunduda bakalım kalp ritmi düzelecek miÇocuğun tutunmasını kolaylaştıran bir ilaç
İnşallah düzelir canımÖğrendim evet :) benimki tutunduda bakalım kalp ritmi düzelecek mi
İnşallah sağlıkla sıhhatle geldin bebeklerimiz hepimizin :)İnşallah düzelir canım
Insaaalllah canım topik sloganimiz buİnşallah sağlıkla sıhhatle geldin bebeklerimiz hepimizin :)
Aynı benOo fena
Benim hayatımın cogunlugu aburcubur üstüne kuruluydu cipsler bisküviler cikolatalar onları mecbur bıraktım saglıklı hamilelik gecirmek adına yediklerime dikkat ediyorum aksam cok acıkırsam yoğurt, elma veya havuç kemiriyorum :)
Tartıya oynama ya valla sonu hain tartı olur :)
İlk üc ay kilo almadan tamamlarsak sonraki 6ay nispeten rahat ederiz
:)Aynı ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?