- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
Olabilir. Bazi cocuklar cok seviyor gercekten. Benimki ortasi diyebilirim. Ne cok uyur ne de az. Ama daha kucukken cok kotuydu. Gunduz uykulari asla duzenli ve uzun degildi. Memeyi kesince duzeldik biz. Direnme isi de dedigim gibi donemsel bizde. Bugun mesela oglen de aksam da hic direnmedi. Hatta masal veya ninni de istemedi. Sessizce uyudu. Ama gunu gunune uymuyor. Kesin yarin canima okur.Ben de kranlıkta uyutuyorum anlamadım bu işiBir de gün içinde toplam uyanıklık süresi 12-13 saat onu farkettim. İyice matematik hesabına girdim Uykuyu sevmeyince sevmiyor napim.
Benimki de yelteniyor tabi ki ama izin vermiyorum. Yolunu kesiyorum bacaklarimlaİnmek yok muÜstümden atlayıp iniyor valla
Sevmiyor valla anldım artık. Dün 13:30 da uyudu 2 saat uyudu. Gece erken ytar sandık 12 de uyudu sabah 7 ayaktayız.Olabilir. Bazi cocuklar cok seviyor gercekten. Benimki ortasi diyebilirim. Ne cok uyur ne de az. Ama daha kucukken cok kotuydu. Gunduz uykulari asla duzenli ve uzun degildi. Memeyi kesince duzeldik biz. Direnme isi de dedigim gibi donemsel bizde. Bugun mesela oglen de aksam da hic direnmedi. Hatta masal veya ninni de istemedi. Sessizce uyudu. Ama gunu gunune uymuyor. Kesin yarin canima okur.
Bacaklarımdan yine atlarBenimki de yelteniyor tabi ki ama izin vermiyorum. Yolunu kesiyorum bacaklarimla. Inse de geri cikartiyorum. Fazla direnmiyor neyse ki.
Çok inat bizimkiBenimki de yelteniyor tabi ki ama izin vermiyorum. Yolunu kesiyorum bacaklarimla. Inse de geri cikartiyorum. Fazla direnmiyor neyse ki.
Yaadün sizi andım ida ya mutlu yıllar
aynı gün aynı hastanedeydik vay bee 2yil geçti hop diye ...
ay maşaallah geri neden bez bagliycaksin kiKizlar size bir şey danisacagim, bilge 2 gündür bez takmıyor. Cişi gelince çiş diyo hemen lazimliga oturtuyoruz. Aslında ben biraz daha beklemek istiyordum. Yanımda lazimlik taşımaya hazır değilimbir de dışarda kaza maza olur diye çekiniyorum. Uzmanlar da bezi bırakınca tamamen bırakın diyorlar. Sizce hazır başlamışken devamını getirmeli miyim? Ne kadar sürede bu süreç tamamlanıyor?
Bugün kalemle yüzümüzü boyadık, kitapları boyadık, biraz su dolu kaba pekmez damlattım renk değişimi ilginç gelsin diye pekmezli suyu içti, suluboya yapsam onu da içecekvera çok tehlikeli bir tip
cekmeceleri değiştirmiştik kilitler eskide kaldı
habire cekmeceden bicak aliyordu kaldirdim artik... çocukta bıçak sevgisi var anlayamiyorum
sütten kestim 1 haftadir
herseye sinirli aglamalar isyanlar
çok inat tutturmacalardan yoruluyorum herseye benim benim benim diyor
diğer taraftan öğrenmeye sosyallesmeye çok acik
ikinci dönem günde 3 4 saat kreşe mi göndersem evde zaman hiç kaliteli değil
öğle uykusuna kadar neler yapıyorsunuz kardeşi olmayan/okulda olanlar...
canım onunla ilgili çeşitli makaleler varBugün kalemle yüzümüzü boyadık, kitapları boyadık, biraz su dolu kaba pekmez damlattım renk değişimi ilginç gelsin diye pekmezli suyu içti, suluboya yapsam onu da içecekBiraz telefona yükledğim müziklerle oyalandı( telefonu müzik için veriyorum artık biraz oyalanıyor napim) sonra öğle yemeği netflixte kısa bi çizgi film derken öğle uykusu geliyor zaten 3 te yatıyor öğlen uykusuna. Bizim de kaliteli vakit geçmiyor evde ama 2-3 saatliğine oyun grubu vs göndersem mi diyorum pandemiden çekiniyorum. Zaten kreşi 3,5-4 yaştan önce önermiyorlar. Çocuklar o döneme kadar birlikte oynamazmış zaten.
Oyun grubu biz de istiyoruz ama aynı sebepten çekiniyoruz. Duvarlara yazdı bizimki kurşun kalemle, silince de hiç güzel çıkmadı, boya da çizilmiş. Gelecek yıla duvar çizmekten vazgeçerse boya yaptırcazBugün kalemle yüzümüzü boyadık, kitapları boyadık, biraz su dolu kaba pekmez damlattım renk değişimi ilginç gelsin diye pekmezli suyu içti, suluboya yapsam onu da içecekBiraz telefona yükledğim müziklerle oyalandı( telefonu müzik için veriyorum artık biraz oyalanıyor napim) sonra öğle yemeği netflixte kısa bi çizgi film derken öğle uykusu geliyor zaten 3 te yatıyor öğlen uykusuna. Bizim de kaliteli vakit geçmiyor evde ama 2-3 saatliğine oyun grubu vs göndersem mi diyorum pandemiden çekiniyorum. Zaten kreşi 3,5-4 yaştan önce önermiyorlar. Çocuklar o döneme kadar birlikte oynamazmış zaten.
Bağışıklıkları sanırım 4 yaşında tam oturuyor yoksa bir çocuk gördü mü hemen hatalanıyor Allah korusun. Bizimki tek bircanım onunla ilgili çeşitli makaleler var
Türkiye de geciktigi v.s
ebeveyn ya da anane babane bakımınin ya da bakicinin kreş ten daha olumsuz etkileri özellikle büyüklerin surekli tv seyretmesine bağlı [bizde ablamizda yaşadık büyüklere bişey de denmiyor/bakiyorum ya daha ne istiyorsun gibisinden]
birde her çocuk çok farklı Ablası çekingendi girmezdi kolay kolay her ortama ona 24ten 36 aya kadar büyükler baktı
hatta 36dan 48e de bakilsa iyiydi ama farklı şehirlerde olduğumuz için buyuklerimiz evlerini ozlediklerini ara sira geleceklerini soylediler
40. aydan sonra temelli tüm gün gitti kreşe
çok zor alıştı günlük rutine
evde sürekli tek kişi çok verimsiz 2. dönem iyice pandemiden kurtuluruz inşaallah
kresin ilk yılı çok hastalıklı oluyor
tek kaygım o ama deneyeceğim
BALIK YAĞI BAŞLAYAN VAR MI?
Bizimki de duvarlara yazdı izin verdim aman çıkmaz boyarız tekrar dedim, geçen gün temizlikçi hepsini çıkarmış şimdi de kıyamıyorym çizdirmeyeOyun grubu biz de istiyoruz ama aynı sebepten çekiniyoruz. Duvarlara yazdı bizimki kurşun kalemle, silince de hiç güzel çıkmadı, boya da çizilmiş. Gelecek yıla duvar çizmekten vazgeçerse boya yaptırcaz
Sulu boya erken sanki. Bizim duvarı da babaannesi silmiş, tekrar çizdi, artık o da silmiyorBizimki de duvarlara yazdı izin verdim aman çıkmaz boyarız tekrar dedim, geçen gün temizlikçi hepsini çıkarmış şimdi de kıyamıyorym çizdirmeye
Annemin evinde de duvar boyamış unutturmam lazım.
Sulu boya vs yapmak istiyorum ama içmeye çalışır kesin. İçmese de inadıma duvar boyamak ister
Dynavit balık yağı kullanıyoruz severek içiyorcanım onunla ilgili çeşitli makaleler var
Türkiye de geciktigi v.s
ebeveyn ya da anane babane bakımınin ya da bakicinin kreş ten daha olumsuz etkileri özellikle büyüklerin surekli tv seyretmesine bağlı [bizde ablamizda yaşadık büyüklere bişey de denmiyor/bakiyorum ya daha ne istiyorsun gibisinden]
birde her çocuk çok farklı Ablası çekingendi girmezdi kolay kolay her ortama ona 24ten 36 aya kadar büyükler baktı
hatta 36dan 48e de bakilsa iyiydi ama farklı şehirlerde olduğumuz için buyuklerimiz evlerini ozlediklerini ara sira geleceklerini soylediler
40. aydan sonra temelli tüm gün gitti kreşe
çok zor alıştı günlük rutine
evde sürekli tek kişi çok verimsiz 2. dönem iyice pandemiden kurtuluruz inşaallah
kresin ilk yılı çok hastalıklı oluyor
tek kaygım o ama deneyeceğim
BALIK YAĞI BAŞLAYAN VAR MI?
Bağışıklıkları sanırım 4 yaşında tam oturuyor yoksa bir çocuk gördü mü hemen hatalanıyor Allah korusun. Bizimki tek bir
çocuk gördü sakınmaya da çalıştım ama hemen orta kulak iltihabı oldu.
İnşallah 3. Dönem dediğin gibi pandemi kalmaz ama nedense pek umudum yok. En azından havalar ısınınca topluluğa sokmak daha mantıklı.
teşekkürler canım ne zaman başladınDynavit balık yağı kullanıyoruz severek içiyor
Balık yağını nedrn kullanıyorsunuz?teşekkürler canım ne zaman başladın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?