Bizimki de orada yemek istemiyor artık sofrabezinin üstünde yediriyorum genelde.Dedigin gibi kalkıp gidiyor bizimki de.Buyudukce zor oluyor ya herşey küçükken kolaymış
Küçükken 17-18 ay boyunca gece saat başı uyandığımızı ve sabah da hep kucakta taşıdığımızı düşünecek olursak bence bebeklik daha zordu Uykusuzluk insanı mala bağlatıyor

Fırlatma huyu olup da bıraktırabilen varsa yöntemini nolur yazar mı? Suluğunu 2 kez alnoma vurdu ve şişti

Küçükken 17-18 ay boyunca gece saat başı uyandığımızı ve sabah da hep kucakta taşıdığımızı düşünecek olursak bence bebeklik daha zordu Uykusuzluk insanı mala bağlatıyor
Hepsinin ayrı zorluğu ve güzelliği var. Şimdi peşinden koş et zorlanıyoruz ama ilk üç ay benim için çok zordu, yanlış bir şey demek istemem ama o lohusalık ne karanlık bir dönemmiş. Sahi o zaman etrafımızda dönüp kafamızı karıştıran, bebeğimizle bir başbaşa bırakmayıp rahatsız edenler şuan nerede

Karanlık dönem çok doğru bir tabir. Bir de hiç bir şey bilmiyorsun ve senin için her şey çok yeni. Kendin bile yeni bir sensin artık.

Evet deliksiz uyutuyorduk da birkaç gecedir yine uyaniyor azı dişleri çıkıyor üstten Tehlikeli şeyler yapma, ortalığı karistirma, hareketlilik anlamında yoruluyorum biraz el tutan uslu bir çocuk olsaydı bu kadar yorulmazdim. İnatçılık dik başlılık çok fazla

Kesinlikle. Şimdi dönüp baktigimda kolaymış gibi geliyor, sürekli uyuyan bir bebek... Ama ne kadar zorlandığımi biliyorum. Tecrubesizlikten mi yoksa gerçekten mi zordu şu an ayırt edemiyorum.

Kesinlikle. Şimdi dönüp baktigimda kolaymış gibi geliyor, sürekli uyuyan bir bebek... Ama ne kadar zorlandığımi biliyorum. Tecrubesizlikten mi yoksa gerçekten mi zordu şu an ayırt edemiyorum.
Ben hiç uyumadım, bizimki gece hep saat başı uyanırdı, o yüzden belki bana en zor o dönem geliyor

dün sizi andım ida ya mutlu yıllar
aynı gün aynı hastanedeydik vay bee 2yil geçti hop diye ...

Biz de her seye olmaz donemine girdik. Siradan bir diyalogumuz:

O: anne su
Ben: al oglum
O: hayir olmaz iiiiihhhhh
Ben: tamam oglum icme istemiyorsan
O: iiiih anne suuuuu
Ben: al oglum
O: iiiih olmaz
.
.
.
Ve bu boyle surup gider. Her seye olmaz diyor. Hatta o kadar otomatige bagladi ki bazen olmaz derken kendini duzeltiyor vazgeciyor ama olmazi da cok tatli soyluyor

Bir de gece uykumuz kisaldi malesef. Eskiden 9'a kadar uyurdu. En erken 8'de kalkardi. Simdi 7'de uyaniyor. Ben artik yaninda yatmiyorum. Galiba yaninda yataken benim sayemde uykuya donuyordu ama artik direkt uyaniyor. Bu da cok yorucu geliyor. Uykuya gidia saatimiz ayni halbuki.

Uykuya gidiş saatiniz kaç? Biz de 7 de uynıyoruz ama gece 11-12 de yatıyoruz. Bşr de uykuya direnme başladı ya anlamadım. Yatakta ytarken çok uykulu olmasına rağmen geri geri inip salona gidiyor uyumak istemiyor. Yanıma yatıp uyuyan çocuk artık müzik eşliğinde kıcağımda dans ederek uyutur oldum bebeklik dönemlerinde olduğu gibi. Hani artık uyusunda nasıl uyursa uyusun moduna geçtim ama 2 yaşındalar ve kucakta taşımak zor geliyor, artık bebeklikteki gibi hafif değiller. Bundan vazgeçirmem gerek.
Her şeye itiraz bizde de var. Yap dediğimi yapmıyor yapma dediğimi yapıyor. Ben de bie şey yaptırmak istiyorsam yapma diyorum

9'da gidiyoruz yataga. 9:30-9:45 gibi uyumus oluyor. Uykuya gecis bizde de uzadi biraz. Ozellikle ogle uykusuna direniyor. Benimki de yataktan inmek istiyor ama kesin kuralim var. O yataga uyumak icin ciktiysak inmesine asla izin vermiyorum. Biraz agliyor sonra pes ediyor. Yatakta istedigini yapabilirsin ama inmek yok diyorum. Kararli olunca pes ediyor o da. Zaten genel olarak asiri direnen bir cocuk degil ama bu aralar bir sey yaptirmak cok zor oldu. Bez degistirmek kabus, banyodan sonra ustunu giydirmek kabus.

Yine iyi bence gece uykusu. Gündüz 3 te zor yatırıyorum. Dün gündüz 2 saat uyuyunca gece 22:30 da yaptırabildim. Gündüz kaç saat uyuyor?
Yataktan inince bir kere ben de kararlı olcam dedim kendi kendime. Yataktan indi anne gel dedi ben burdayım sen gel dedim inmedim yataktan. Anne gel diye ağladı. Gece de uykusundan anne gel diye ağlayarak uyandı. Uyku sersemi ağlayrak yataktan inmeye çalıştı. Ben de gün içinde üzülünce etkilenip gece rüyasına giriyor herhaldr dedim ısrar etmedim bir daha.

Gunduz 1-2 saat arasi uyuyor ama once biraz direnebiliyor. Gece direnmiyor. Biz karanlikta uyudugumuz icin asagi inmeye de calismiyor. Biraksam benimki de aglar ama ben uyku icin aglamasina tepki vermiyorum. Yatakta istedigin kadar aglayabilirsin diyorum hatta, ama inmek yok.. cunku buna bir kere izin verirsem bir daha asla uyutamam. Neyse ki surekli direnmiyor ama donem donem bayagi zorluyor.

İlk iki ay geceleri alarm kurup emziriyordum, altını değiştirip uyutuyordum, iki saat uyanık kalıyordu. Uyuyunca da fırlayarak uyanıyordum ne durumda diye. Biraz tecrübesizlik de var ama gerçekten zor bir dönem.

Ben de kranlıkta uyutuyorum anlamadım bu işi Bir de gün içinde toplam uyanıklık süresi 12-13 saat onu farkettim. İyice matematik hesabına girdim Uykuyu sevmeyince sevmiyor napim.

İnmek yok mu Üstümden atlayıp iniyor valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…