Hamileyken çok normal 2. çocuk planlı mıydı

Şuanda tam belli değil haftaya kesinlesecek ama bende korku var nasıl başa çıkarım diye sen 2. Hamile olduğunu öğrensen ne hissedersin?
yaş önemli canim senin yaşın kaç birde bana boyle bebekler daha harika geliyor
zaten mucize ama sizinki daha muczevi
ikizler bile yonetiliyor Allah bi kolaylik verir

yaş önemli canim senin yaşın kaç birde bana boyle bebekler daha harika geliyor
zaten mucize ama sizinki daha muczevi
ikizler bile yonetiliyor Allah bi kolaylik verir
Yaşım 31..tabi öyle mucize bu biliyorum bide kalp atışını duymadık ya boş gebelik tir diye düşünmekten kendimi alamıyorum..
İlk çocuk çok sosyal çok ilgi istiyor hergub etkinlikler oyunlar ücretsiz izindeyim herseyimle ona adadım kendimi 2. Gelince ilgi bölünmesi mutlaka olacak.. Yetemeyecem o da daha bebek tüm ihtiyaçlari bana bağlı.. İlk lohusalikta depresyonun esindeydim değisik duygular düşünceler eşimden destek alamadım çok kötü atlattım o süreci.. Yine aynılari olacak diye korkuyorum gerçekten akıl sağlığımdan korkuyorum

Şuanda tam belli değil haftaya kesinlesecek ama bende korku var nasıl başa çıkarım diye sen 2. Hamile olduğunu öğrensen ne hissedersin?
Bizde uyku düzeni olmadığı için uyku konusunda endişelenirdim ama T tuboz de söylemiş yaş önemli. Ben 36 yaşına girdim ve 5 aene çok farkediyor. Yaş geçtikçe daha yorgun olunuyor. Endişelenirdim dedim ama bir kaç ay önce hamile olduğumdan şüphelenmiştim endişe değil heyecan ve sevinç vardı ilginç Yani her çocuk bir heyecan böyle düşün. Olumsuza değil güzele odaklan

Kızlar bazen tükendiğimi hissediyorum. Çok şükür yeme sorunu olmayan ve uslu denebilecek bir oğlum var. Ama meme bağımlısı ve saat başı uyanıyor. O kadar yoruluyorum ki. Çalışıyorum bir de. Göz torbalarım oluştu, kırışıklıklarım arttı. Aynada gördüğüm yüz beni mutsuz ediyor. Bir yandan da geçecek bunlar saçmalama, sağlıklı bir çocuğun var şükür diyorum kendi kendime ama yıprandım sanırım biraz. İri bir çocuk oğlum, sallanmaya alıştı bacaklarım kopuyor resmen sallarken. Yatağına yatırayım, kendi çapımda uyku eğitimi vereyim dedim. Çığlık çığlığa ağlıyor, susmuyor , sürekli meme diye bağırıyor. Dayanamıyorum alıyorum. Çocuğun ağlamalarına göz yumup bir müddet eğitim versem mi diyorum ama vicdanen de bu durum beni rahatsız ediyor. Eşim de işin kolayını bulmuş gibi, çocuk meme istiyor benim elimden birşey gelmiyor diye kaçıyor. Neyse Allah can sağlığı versin, içimi dökmek istedim
Bu arada B Bade1115 hakkında hayırlısı olsun canım. Umarım sağlıkla gelir dünyaya. Annelik çok güçlü bir duygu, statü. Emin ol altından kalkarsın

Hepimiz depresyondayız bence

Bugünlerde en çok kullandığım kelime TÜKENMEK!!

Yalnız değilsin, iç sesim olmuşsun resmen. Bizim de uykular düzensiz, memeye düşkünlük arttı, iştahı azaldı ve anneyi uykusuzluk yoruyor gerçekten. Ben de senin gibi strese giriyorum, tükenmiş hissediyorum, sinirli oluyorum ama yansıtmamaya çalışıyorum. Sonra yine senin gibi tükenmiş hissedip söylendiğimden dolayı kendime kızıp şükret, Rabbim sağlığını korusun diyorum. Hatta buraya da çok yazdım yorgunum, tükenmiş hissediyorum diye. Rabbim sağlıklarını korusun çocuklarımızın.
Senden tek farkım ücretsiz izindeyim, evdeyim ama işe gittiğim saatten daha erken, 5:30-6 gibi uyanıyoruz Evde olmamın dinlenme açısından bir avantajı yok çünkü bebeğim gündüz uyuduğunda ben uyuyamıyorum. Keşke gündüz uyuyamama sorunum olmasa.
Uyku eğitimini düşündüm ama içimden bir ses hep olmaz, yapma dedi. İyi ki de yapmamışım. Yapana saygım var ama doğru bulmuyorum. Oya Çanak diye bir kadını kk da duyup araştırma fırsatı buldum. Bu kadının instagram hesabına ve uyku eğitimi ile ilgili görüşlerine youtube dan bir bak derim.
Annelik kolay değil ama sağlıklı büyüsünler, sağlıklı yaşlansınlar da bu yorgunluklar da unutulacak.

Son düzenleme:
Seninki daha bile zor. Esnek çalışıyorum ben ve çalışmayıp evde olduğum günler daha çok yoruluyorum. Tüm gün çocukla olmak çok daha zor gerçekten.
Allah yardımcımız olsun, onlar iyi olsun da

Seninki daha bile zor. Esnek çalışıyorum ben ve çalışmayıp evde olduğum günler daha çok yoruluyorum. Tüm gün çocukla olmak çok daha zor gerçekten.
Allah yardımcımız olsun, onlar iyi olsun da
Bir arkadaşım ücretsiz izinden döndüğünde işyerinde ben dinleniyorum demişti Doğruymuş demek ki

Aglatmadan da uyku egtimi verebilirsin bizim tek sorunumuz uyku oldu bu zamana kadar .esasen cok guzel hep ayni rutinlerle uyuyordu ama 15 20 gun memlekete gitme durumu annemle ilgilenme duurmum olunca kendi kendine uuyuyan cocugumu sallamaya alistirdim sonra meemede uyumaya..dogumdan oncede cok okudum traccy,harvey karp vs vs..dogum oldugunda farkindaydimnama sartlarim el vermedi istikrara..daha sonra zaten psikolojimin bozuk oldugu donemler bir sabaha karsi gulceyi yanima almisim haberim yok kut sesine uyandim ve cocuk yataktan dustu..insaniz cunku hangi bunye nasil dayansin bu boyle olmayacak diyerek en son bebeginiz uykuyu cok sevecek kitabi ve cicekailemdeki makaleleler kendi cocuk gelisim kitaplari derken kollari sivadim ve kendi egitimimi verdim..ben bu konuda soyle dusunuyorum her anne cocugunu en iyi taniyan bilendir disardan birisi yuksek meblaglarla gelip sihirli degnek degdirmeyecek.bu nedenle bir cok yontemi harmanladim.hicte bagimizin zedelendigini dusunmuyorum.hicbir anne evladini oldururcesine aglatmaz..10 dk 5 dk agladi diye de psikopat olmaz fikrimce..hep soyluyorum bizim ulkemizde bazi kavramlar fazla sisiriliyor ve diger annelere kotu hisssettiriliyor.. suan kizim biberonunu aliyor 8de icip uyuyor 12de kalkiyor besleniyor bazen tum gece (eger dis donemi degilse) bazen bir kez daha uyaniyor ..o mutlu ben mutlu...evladiyla kaliteli zaman gecirmeyip uyku egitiminin icerigini arastirmayip yanlis bulanlarda var yani direk öcü gözüyle bakanlar...bence en onemlisi gecirdigimiz vakit, harcadigimiz emek.. ikimizde sabah mis gibi uyaniyoruz ve inan eeger uykular karisiyorsa yeme de bozuluyor hepsi birbirine zincirleme oluyor bizde..o nedenle ben bizim icin en sagliklisinin bu oldugunu dusunerek boyle yaptim..farkli dusunene de saygi duyuyorum ama uykusuz zorlanan annelere uzuluyorum.. yasamadigim duygular degil cunku hepimiz ayni yollardan yuruyoruz..insallah gonlune gore olur ama arastirmak istersen ben basimdan gecenleri aktarmak istedim.

Evet uyku eğitimi veren herkes senin söylediklerini söylüyor. Ben birçok şey denedim ama her çocuğun mizacı farklı ya, olmadı olduramadım. Ağlatmadan denedim olmadı, ağlatarak denedim olmadı. Zaten dediğin gibi 10 dakikadan fazla da dayanamıyordum ağlamasına. Şu an benim için en elzem olan şey sallamayı bırakmaktı, sallamıyorum ama bu defa de memede uyumaya başladı. Bu da apayrı bir sıkıntı ama bacak ağrılarım çok zorlamaya başlamıştı beni mecbur kaldım. Emziriyor musun bilmiyorum ama ben bu noktada emziren ve emzirmeyen anneler arasında da bir fark görüyorum. Yoğun şekilde emmeye devam eden ve meme düşkünlüğü olan bebeklerde uyku eğitimi daha zor sanki. Benim oğlumun geceleri sık kalkma mevzusunu ortadan kaldırmam için memeyi kesmem lazım en azından geceleri. Meme onun uyku desteği çünkü geceleri de. Birçok arkadaşım gece emmeyi bitirerek uykuları düzene soktu ama bu da içime sinmiyor çünkü zaten akşama kadar çalışıyorum, emmiyor. Bir de geceyi kesersem emzirme çok azalacak ki çocuk doktorları de özellikle pandemi döneminde kesmeyi önermiyor. Öyle işte iki arada bir derede

Evet bu konuda cok haklisin bizimki hicbir zaman memeye düsmedi sutumde azdi mama takviyeli gitmistik belki biberonu meme yerine koydu bilemiyorum biberona alistirmakla iyi ettim bence 2.olursa sutumu sagar yine biberonlada veririm emzirdikten sonra mesela gormek adina ne kdr doydugunu sagip biberona koyuyordum ne geliyor gogsumden bilmedgm icin kuzenimin oglu tutmuyor biberonu hic sırf emdi..onunla ilgisi oldugunu ben de dusunuyorum zaten herkesin soylediigi sey emzirme sonrasi duzene girdigi bizimki bu ara iyice birakti emmeyi ben acip veriyorm zorla 5 saniye emip birakiyor mamayida icmiyor pek..mizac konusuna gelince bizimki oyle bir direniyordu ki uykuya bende cok zorlandim inan ama bi sekilde oturdu.gunduz uykularina daha direnirdi artik o da btti uykusu gelince besigine birakinca guluyor ..kizil kiyamet gidiyorduk pispislaya pispislaya dilim damagim kuruyordu ama dedigin gibi az da kaldi birakmalarina nasil rahat hissedeceksen oyle devam etmelisin tabi

Ya bir şey diyim mi, ben yeni çocuğu olup da tartışmayan çift görmedim çocuk sahibi olmak kolay bir şey değil, hem kadınlar hem erkekler için büyük sorumluluk, bir yerde okumuştum " lohusa depresyonu 2 yıldır" diyordu, katılıyorum, adına depresyon demezdim ama yeni yeni kendime geliyorum. İkinci bebiste bence daha iyi kotaririz ya, ilkinde sudan çıkmış balığa döndük ama deneyim kazandık, içini ferah tut.

Ya emzirmek hem çok güzel, hem de acayip yorucu gerçekten. Çocuğun aglmasi vaar, ağlaması var bence. Yani iç çeke çeke ağlasa dayanamam ama elinden tehlike arz eden bir nesneyi alınca ağlıyorsa aglayabilir. Bizde şöyle oluyo, bazı günler emip bir anda memeyi bırakıpafedersiniz dotunu donup uyuyor, kimi günler ise meme ağzından kayarken daha irkilip tekrar yapisiyo ve ben 1 saat yanından ayrilamiyorum ve o anlar gerçekten çok zorlanıyorum ama kendime diyorum ki demek ki bugün memeye ihtiyacı var, bence böyle böyle memeye ilgileri azalacak (yani inşallah ) ama şunu hiç unutmuyorum, ben çok emzirmek istedim, ağladığında ağzına memeyi ben verdim, hatta emzirilen Tv'de bir şeyler izlemek kolay ve güzel geldi, emdiği için gece kalkıp mama hazırlamak zorunda kalmadım... O zamanlar iyiydi de şimdi mi kötü hii? Yine de yavaş yavaş emme aralığı azaltılabilir, denenebilir, yanilabilinir... Nihayetinde neler geçmedi ki?

Bir de arkadaşlar biz bu çocukları anamızın babamızın evinden getirmedik, istediğimiz desteği eşlerimiz vermiyorlarsa biz zorla almalıyız yani sonucta onlar da baba. Kolay mı baba olmak? Yarın bir gün nasıl ilişkileri olacak çocuklarıyla? Yavrusunu doyurmayan, altını temizlenmeyen baba mi olur? O zaman biz de bakıcı tutalım, çocuk kendi kendine büyüsün? Ben dersteyken mecbur eşim bakiyor Bilgeye, kahvaltısını hazırlıyor, altını değiştiriyor, oyalıyor... Ve bundan keyif alıyor. Annem bizleyken böyle değildi. Sadece oyun oynuyor ama bakımını ustlenmiyordu. Şimdi diyor ki erkek olmak ne kolaymış ya yani nolur yapamaz edemez demeyin, çok da güzel yapıyorlar. Bu arada bunları benim için değil, kızı için yapıyor... Ki doğrusu da bu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…