• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek konumuz da uyku konumuzda çok düzensiz bugün güzel ve iştahlı gibi yediğiseyi yarın tükürüyor tam gaz anne sütü 🥴
Bizimki de sabah kalkış saatini 5-5:30 a çekti. Geçen gün akşam 9 da yatıp sabah 4:30!da kalktı ve uyumadı. Bugün 8 de yattı sabah 5 te ayaktayız. 2-3 saatte bir de uyanıyor. İştahı da eskisi gibi değil. Gündüz anne sütünü aklına getirmeyen çocuk bu aralar sürekli emme peşinde. Diş dönemi de değil.
Bu arada 22- 2 arasında uyumakla ilgili efsanevi bilgi nedir?

Bizimki de sabah kalkış saatini 5-5:30 a çekti. Geçen gün akşam 9 da yatıp sabah 4:30!da kalktı ve uyumadı. Bugün 8 de yattı sabah 5 te ayaktayız. 2-3 saatte bir de uyanıyor. İştahı da eskisi gibi değil. Gündüz anne sütünü aklına getirmeyen çocuk bu aralar sürekli emme peşinde. Diş dönemi de değil.
Bu arada 22- 2 arasında uyumakla ilgili efsanevi bilgi nedir?
örneğin su an kalktık bizde ya daha 1de yattıydık 💤

hani şöyle derler ya akşam 22 ila gece 2 arası uykuda büyüme hormonlari v.s. salgilanir
bu saatler arasi uyku özellikle cocuklar için çok önemlidir
benim 2 çocuğum da bu saatler de uyumuyor

örneğin su an kalktık bizde ya daha 1de yattıydık 💤

hani şöyle derler ya akşam 22 ila gece 2 arası uykuda büyüme hormonlari v.s. salgilanir
bu saatler arasi uyku özellikle cocuklar için çok önemlidir
benim 2 çocuğum da bu saatler de uyumuyor
Ben büyüme hormonunu 1-5 arası sanıyordum. Hatt eski çocuk doktorları ı saatte bebekler uyanmıyorsa uyandırmayın dermiş gerçi bizimki o saatte eller havaya yapıyor😂 Bir de gün içinde tek uyku yapıyor 1,5 saat ve gün boyu hiç oturmuyor. Sürekli hareket halinde. Sizin de öyle dimi sürekli bir hareket

bu düzensizlik ve hırçınlık beni çok yoruyor
kimseye bırakmak istemiyorum
bakici istemiyorum
ama özel zaman da istiyorum
ama kızım asla düzene girmiyor
kaliteli zaman da geciremiyorum sanirim
insta da bi çocuk var #15aylik olarak etiketlenmiş bütün komutları aliyor ve yapiyor
benim ki anca anne anne anne🤣

şu ara baba da diyor artık
ama sanırım cocuk büyütmenin ilk dönemi hiç bana göre lise öncesi donemde derse girmeyi de hiç sevmemiştim 🤧
karmaşık duygular içerisinde yim
bugün de buraya yaziim dedim
hala uyumadi
geçen gün 21de uyuya kaldi saat 23te kalkip geceyi zehir etti bana😑💤

umarim saat 22 ile 2 arasında uyumakla ilgili efsanevi bilgi yanlıştir...
Bilge de 12 gibi uyuyor, öğle uykusuna göre değişiyor, geç uyuduysa gece de geç uyuyor ama sabahları da 9.5 gibi kalkıyor. Ben de hiç düzene sokamadim. Bir de biz birlikte uyuyoruz. Gece çok sık emdiği için, yatağına koy, al cok yoruluyorum. Ben de artık saldım. Mirildandiginda memeyi veriyorum 🙈 yani uyanmaya fırsatı kalmiyo. Benimki de anca baba baba baba...anne diyebiliyor ama demiyor nedense, beni meme olarak gördüğünden şüpheleniyorum. Dersten çıkıp salona geliyorum, meme diye koşuyor 😃 ama komut alıyor, başımdan savmak istedigim de hadi bunu babana götür diyorum, kosa koşa gidiyo 🙈 gerçekten her çocuk farklı ya...

bakici istemiyorum
insta da bi çocuk var #15aylik olarak etiketlenmiş bütün komutları aliyor ve yapiyor

ama sanırım cocuk büyütmenin ilk dönemi hiç bana göre lise öncesi donemde derse girmeyi de hiç sevmemiştim 🤧
hala uyumadi

Basaran nisa mi o benimde psikolojimi bozdu 😃 ama sonra bir de baktim ki benim kizim basina buyruk cani ne isterse o zaman istedgini yapiyor. 🙃 komut almiyior diyordum ama son gunlerde getir dedigim her seyi getirdi komutta aliyor ama dedigim gibi bi sallamama duurmu soz konusu her seyi tekrarliyor.aliyim mi? Aciyim mi? Takayim mi ? Cikiyim mi 😀😀😀 benim mi?soru sora sora konusuyor..

Nasıl oldu 4 de ki kesinti.. Ya benimki acıkıyor bence niye sürekli uyansın ki 2 saatte bir uyaniyor en geç bazende yarım saat 40 dk bir.. Hele memede süt yoksa bu iyice artıyor ama mama verirsem uzun uykuya gidebiliyor
Bizim gün içinde geliyor hep memeye.. Benim baştan beri sütüm çok olmadı yine yok ama bir iki emip bırakıyor işte mem mem diyip geliyor 😍🥰
Ayni bizim durumumuz 😀 memeyi cekiyor ama mama vermezsem uyumuyordu ac oldugunu ordn anliyordum.vermiyorum acikcasi ya..alisti o da.baslarda agladi kalktm pispisladim falan zaten sonradn ekstra eklenmisti 4 seansi :))) kalkiyor mikirdaniyor pispispis diyorum geri yatiyor 😃😬 her seyij bir zamani donemi var bence bizim emme azaldi hatta bitti gibi bise oyun icin emiyo gun icindede hic istemiyo..kendi kendine birakacak sanirim ben yinede veriyorum su corona muhabbetine

2. Gebelik düşünen var mıydi hiç aranızda arkadaşlar😃 benim adet gecikti ve ilk gebelik tüp bebek valla şaşkınim olur mu olmaz mı bilmiyorum haftaya doktora gidecem
Test yaptin mi nedir son duurum..ben de salmis durumdayim 2.icin 😀 olsun diye gayem yok ama olursa da guzel olur korunmuyoruz pek🤭🤭 5yas diyordum ama gulcenin bebeklere duskunlugunu ve yalnizligini gordukce 3 4 yas falan ideal gibi geliyorr.

bakici istemiyorum

hala uyumadi

Ayni bizim durumumuz 😀 memeyi cekiyor ama mama vermezsem uyumuyordu ac oldugunu ordn anliyordum.vermiyorum acikcasi ya..alisti o da.baslarda agladi kalktm pispisladim falan zaten sonradn ekstra eklenmisti 4 seansi :))) kalkiyor mikirdaniyor pispispis diyorum geri yatiyor 😃😬 her seyij bir zamani donemi var bence bizim emme azaldi hatta bitti gibi bise oyun icin emiyo gun icindede hic istemiyo..kendi kendine birakacak sanirim ben yinede veriyorum su corona muhabbetine
Gece beslemeyi tamamen kesmem lazım benim.. Ama dün tek yatmadan verdim 180 o şekilde sabah ettik.. İnşallah o zaman yakındır bizde bırakıriz gece mamalarını😀 iyi yapıyorsun ver tabi gittiği yere kadar artık 2 yaş ve üstü diyorlar hatta

Test yaptin mi nedir son duurum..ben de salmis durumdayim 2.icin 😀 olsun diye gayem yok ama olursa da guzel olur korunmuyoruz pek🤭🤭 5yas diyordum ama gulcenin bebeklere duskunlugunu ve yalnizligini gordukce 3 4 yas falan ideal gibi geliyorr.
Yok yapmadım🙈 haftaici direk doktor yolu artık bakalım neyle karşılasacagim😊 ilkinde yumurtalamanin 12. Günü kan testi yapmıştık bunda 13 gün adetten geçti idrar testi bile yok😬 ya çok küçük geliyor daha ve tam yeni yeni düzene oturduk ben kilo felan vermiştim vermeye devam ediyordum şimdi gebelik varsa yine göbek alacak başını gidecek😜 diğer taraftan tüp bebekti zaten böyle karman çorman işte
Hayırlısı olsun bakarsın gelir seninde ikinci😍

Yok yapmadım🙈 haftaici direk doktor yolu artık bakalım neyle karşılasacagim😊 ilkinde yumurtalamanin 12. Günü kan testi yapmıştık bunda 13 gün adetten geçti idrar testi bile yok😬 ya çok küçük geliyor daha ve tam yeni yeni düzene oturduk ben kilo felan vermiştim vermeye devam ediyordum şimdi gebelik varsa yine göbek alacak başını gidecek😜 diğer taraftan tüp bebekti zaten böyle karman çorman işte
Hayırlısı olsun bakarsın gelir seninde ikinci😍
Hayirlisi olsun gonlunden gecen neyse benim simdilik pek gecmiyor 😬🤭 ama kadere de birakasim var hahahahabab 😆 bu kosturmada da sanmiyorum ama dedigim gibi olursada guzel olur benim icin suan 2 arkdsmda hamile kalabilmek icin ugraslar veriyor yas ilerledikce daha zorlasiyor her sey hayirlisi bakalim.

Ben büyüme hormonunu 1-5 arası sanıyordum. Hatt eski çocuk doktorları ı saatte bebekler uyanmıyorsa uyandırmayın dermiş gerçi bizimki o saatte eller havaya yapıyor😂 Bir de gün içinde tek uyku yapıyor 1,5 saat ve gün boyu hiç oturmuyor. Sürekli hareket halinde. Sizin de öyle dimi sürekli bir hareket
aynen canım hep hareket maşaallah
1/5se iyiymiş 🥴
gün icinde teke geçtik biz yaşıyla bizim abladan alışığım uykuya kreş te yatmaz gezer benimki herkes uyurken o kesin
yemek yeme muhabbeti de olmuyor yemiyor yani bilmiyorum ablası memeci deildi amA süt sever ve içerdi bu çay ve kahve fincanlarını kolluyor
anne sütü ekmek ve muz dışında pek sevdiği bişey yok😑

Basaran nisa mi o benimde psikolojimi bozdu 😃 ama sonra bir de baktim ki benim kizim basina buyruk cani ne isterse o zaman istedgini yapiyor. 🙃 komut almiyior diyordum ama son gunlerde getir dedigim her seyi getirdi komutta aliyor ama dedigim gibi bi sallamama duurmu soz konusu her seyi tekrarliyor.aliyim mi? Aciyim mi? Takayim mi ? Cikiyim mi 😀😀😀 benim mi?soru sora sora konusuyor..
ayni ya ben de bugün anladim bunu biliyor ve demiyor 🤔 ne gıcık 🤣🤪

Bilge de 12 gibi uyuyor, öğle uykusuna göre değişiyor, geç uyuduysa gece de geç uyuyor ama sabahları da 9.5 gibi kalkıyor. Ben de hiç düzene sokamadim. Bir de biz birlikte uyuyoruz. Gece çok sık emdiği için, yatağına koy, al cok yoruluyorum. Ben de artık saldım. Mirildandiginda memeyi veriyorum 🙈 yani uyanmaya fırsatı kalmiyo. Benimki de anca baba baba baba...anne diyebiliyor ama demiyor nedense, beni meme olarak gördüğünden şüpheleniyorum. Dersten çıkıp salona geliyorum, meme diye koşuyor 😃 ama komut alıyor, başımdan savmak istedigim de hadi bunu babana götür diyorum, kosa koşa gidiyo 🙈 gerçekten her çocuk farklı ya...
bilge yaaa🥰 yerim kuzuuu
demek başından saviyorsun aşk olsun😄
bugün ilk kez soruma cevap verdi mutluyum😄🤣
genelde takmiyor
kulağın nerde dedim gosterdi çok şükür 😬

Hayirlisi olsun gonlunden gecen neyse benim simdilik pek gecmiyor 😬🤭 ama kadere de birakasim var hahahahabab 😆 bu kosturmada da sanmiyorum ama dedigim gibi olursada guzel olur benim icin suan 2 arkdsmda hamile kalabilmek icin ugraslar veriyor yas ilerledikce daha zorlasiyor her sey hayirlisi bakalim.
Kadere bıraktığında bir kaç aya testi pozitif görebilirsin ama😊 ilk gebeliğin bide kolay olduysa.. Ya ben kadere bırakmistim çünkü ne yumurta takipleri ne yumurta büyütücu iğneler 3 kere klomen 1 kere femara fayda etmemişti.. Peslerine tüp bebek,🥰
Tabiii bide yaş mevzu var ben 31 im zaten yumurta rezervim felan az.. Artık 2. Varsa bu bebek meselesini burda kapatırız😇
Rabbim olmayanlara nasip etsin benim de arkadaşim var 4 yıldır uğraşıyor

Kızlar günaydın. Gündüz emmek aklına gelmezdi şimdi yakamı çekiştirip saatte iki kez emiyor neredeyse. İştahı çok iyiydi artık hiç yok gibi. Bir lokmayı 4 kez uzatıyorsam dördünü de çıkarıyor diliyle. Bunun yerine emmeyi tercih ediyor. Vermezsem ortalığı yıkıyor. Emzirince tok hissediyor, yemek yemek istemiyor. Kısa süre sonra yine meme🤦‍♀️ Emzirmemeyi de denedim yine yemiyor. Sevdiği yemekleri yapıyorum yine yemiyor.
Gün içinde hiç oturmuyor sürekli hareket halinde. Gece de daha sık kalkar oldu. Dün neredeyse saat başı kalktı. Dün sanırım 6 kez kalktı.
Bir gece uyuyup dinleneyim bari diyorum yok, sabah yorgun kalkıyorum, üstelik kalkış saatimiz 5:30-6. Bugün 6:30 da uyandı buna da şükür.
Emzirsem de artık sütüm eskisi gibi değil sanırım, doymuyor. Ek gıda almadanda doymaz ki zaten.
Benim vücut artık iflas etti. Kendime zaman ayırmayı saçımı başımı taramayı geçtim biraz dinlensem yeter diyorum olmuyor. Bir gündüz uykusu var 1,5-2 saat, onda da ben uyuyamıyorum.
İkinci çocuk düşüncesinden bahsetmişsiniz. Uyku düzeni güzelse düşünülebilir belki ama şu an benim aklımın ucundan bile geçmiyor😀
Rabbim sağlıklarını korusun çocuklarımızın ama cidden kendimi yorgun hissediyorum.

Kızlar günaydın. Gündüz emmek aklına gelmezdi şimdi yakamı çekiştirip saatte iki kez emiyor neredeyse. İştahı çok iyiydi artık hiç yok gibi. Bir lokmayı 4 kez uzatıyorsam dördünü de çıkarıyor diliyle. Bunun yerine emmeyi tercih ediyor. Vermezsem ortalığı yıkıyor. Emzirince tok hissediyor, yemek yemek istemiyor. Kısa süre sonra yine meme🤦‍♀️ Emzirmemeyi de denedim yine yemiyor. Sevdiği yemekleri yapıyorum yine yemiyor.
Gün içinde hiç oturmuyor sürekli hareket halinde. Gece de daha sık kalkar oldu. Dün neredeyse saat başı kalktı. Dün sanırım 6 kez kalktı.
Bir gece uyuyup dinleneyim bari diyorum yok, sabah yorgun kalkıyorum, üstelik kalkış saatimiz 5:30-6. Bugün 6:30 da uyandı buna da şükür.
Emzirsem de artık sütüm eskisi gibi değil sanırım, doymuyor. Ek gıda almadanda doymaz ki zaten.
Benim vücut artık iflas etti. Kendime zaman ayırmayı saçımı başımı taramayı geçtim biraz dinlensem yeter diyorum olmuyor. Bir gündüz uykusu var 1,5-2 saat, onda da ben uyuyamıyorum.
İkinci çocuk düşüncesinden bahsetmişsiniz. Uyku düzeni güzelse düşünülebilir belki ama şu an benim aklımın ucundan bile geçmiyor😀
Rabbim sağlıklarını korusun çocuklarımızın ama cidden kendimi yorgun hissediyorum.
Her gün yeni huy ediniyor bunlar.bizimki de bazen gece uyanıyor 1 saat boyunca uyumuyur gazını çıkarınca rahatlıyo gaz problemi var hala sanırım.kucagimda oda oda gezdiriyoruz öyle sakinlesiyor.

Her gün yeni huy ediniyor bunlar.bizimki de bazen gece uyanıyor 1 saat boyunca uyumuyur gazını çıkarınca rahatlıyo gaz problemi var hala sanırım.kucagimda oda oda gezdiriyoruz öyle sakinlesiyor.
Sadece 1 saat mi 😀 Bizimki gece 2-3 gibi uyanıp 2 saat uyumama huyunu yeni bıraktı sayılır. Hatta her an yine yapabilir çünkü çok sık yapıyor. Geçenlerde de 4:30 da kalkıp bir daha uyumamıştı. Gece 21:30 da uyuduğu halde 4:30 da kalkmıştı sen düşün artık😀😀

Canim yalniz degilsin. Biz de gunlerdir geceyi derin uykuya gecmeden memede geciriyoruz. Oglen uykulari da istikrarsiz. Bugun, gece dogru durust uyumadigi halde, yarim saat uyudu sadece. Ben de cok yorgunum. Bizimki gece de gunduz de memeci. Inan artik sarilmaya korkuyorum. Gak desek meme guk desek meme. Emdikten sonra mememi kapatmami bile istemiyor. Arkasini kontrol ede ede gidiyor, kapatirsam kosup yine emmek istiyor. Dun diger odaya gectim, pesimden kapiya vurup meme diye agliyordu. Butun gece emzirip sabah kahvalti bile yapamadan yine meme diye tutturdugunda inan sinirlerim alt ust oluyor. Ne halim kaldi ne tahammulum. Bir kac aya biraktirmak istiyorum artik. Ikimize de faydasi yok bence.

Allah yardimciniz olsun uyku ve yeme olayi cok yorucu oluyor zaman zaman mesela simdi dis doneminde yemiyor ve cidden cok sinir bozucu bir olay sizi cok iyi anliyorum..yerlere atiyor sacina basina suruyor bugun bir de baktimki 8.dis patlamis kanamis resmen..onun disinda gulce gece 2 kez uyaniyor bineronundan icip mamasini uyuyor zaten.meme diye hic tutturmadik zaten sutumde yetersizdi hep ama emzirmeyi hic birakmadik.. bu ara sanirim kendi kendine birakti hic talebi yok kucagma aldgmda emmeye yatardi hemen artik oyle durum yok gece uyaninca acar mama gelene kdr emzirirdim ondasa 10 saniye emip birakiyor vee mamasinida icmiyor arrik 40 cc belki iciyor sanirim kendi kendine agrisiz sancisiz biraktik..ben yine veriyorum meme ama emmiyor sonuc olarak 🤷‍♀️ onun disinda 2 yas sendromuna erken girmis halleri ve asiri hareketi disinda bir yorgunlugumuz yok cok sukur Allah icin lohusalik donemi ve bir ara uyku problemi haricinde cok yormadi beni gulce o nedenle dusunebiliyorum sanirim ama tabii kısmet her gun yeni planlar yapiyoruz bir seyler cikiyor onumuze ne getirir zaman bilemiyorum sadece olmasin diye ekstra cabam yok bir de dedigim gibi cok isteyip kavusamayan arkdslarimi gordukce yas gencken aradan ciksin kafasina girdigim oluyor ama baska planlarimda var dogru zamanda insallah 🙏

Son düzenleme:
Back