• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mini animanın ooooo mini animaaa kısmını bir duydu başladı ağlamaya😂 Orada sonında korku filmi gibi gülen bebek var ya büyük ihtimal o sesten korktu😀Sonra benim de dilime dolanmış, melodisiyle mini animaaa dedim farkında olmadan. Bunu duyunca yine korkup dudak büzüp ağladı. Artık mini anima yasak😀 Bir kere dinlemiş olsak da.
Dede, baba, mama hatta ay ve az biraz yıldız bile diyor ama anne demiyor, en iyi kelimeyi sona saklıyor galiba😂
Kavanoz ve şişeleri kapatmak favorisi. Ayakta 5-10 saniye duruyor ama yürümüyor henüz.
ay ne kadar degisikler
bizimki de o dijital kedicik mini anima diyince bizimki sevinç çığlığı atıyor
ben de seslendiriyorum yine aynı tepki hemn tv ye bakıyor 🤣

Kızlar oğlum son dönem acayip huy değiştirdi. Aklınıza gelebilecek en abuk sabuk şeylere ağlıyor. Ama çok şiddetli şekilde, çığlık çığlığa. Tolerans seviyem yerlerde artık , psikolojim alt üst oldu. Bu tarz sıkıntı yaşayan ya da önerisi olan var mı ?
Normalde sakin bir bebekti, bugün ikiz annesi olan bir arkadaşım bile Allah yardımcın olsun dedi, o kadar zor durumdayım. Sinirlerim çok bozuldu yardım edin😔
doymuyor mu acaba katı beslemeye çalış bence
bizimki yaramazlık yaparken kaslarımı çatınca gelip suratımin ortasına yapistiri veriyor
sen kendi tutumlarini bi kontrol et

bi sıkıntısı var mi yogunlastigi zamanlari düşün

ay ne kadar degisikler
bizimki de o dijital kedicik mini anima diyince bizimki sevinç çığlığı atıyor
ben de seslendiriyorum yine aynı tepki hemn tv ye bakıyor 🤣
Youtubedan şarkı dinlettiğimde sıradaki şarkı sonrası mini anima diyecek diye ödüm kopuyor😂 Çok değişikler cidden😀 piyano aldım orada bebek gülme sesi veren tuş da var, ondan korktuğu için o tuşu bantladım sen düşün😂 Oradaki gülme sesi de mini animadaki gülmeye benziyor.

Her uyandiginda emziriyor musun? Senin bebis de sık uyaniyordu benim gibi...malesef memesiz uykuya donmuyor. Helak oluyorum butun gece. Memeler yara icinde, istesem de kesemem ki.
Her uyandığında veriyorum. Her uyandığında 8-10 dakika emiyor, bazen 15-20 dakika da olabiliyor sanırım. Normalde gece çok uyanır ama diş dönemi saat başı uyanır. Bu aralar maşallah diyeyim 4 saat kesintisiz uyuyor bir kaç gündür🧿 Ama saltanatımız uzun sürmez çünkü alttaki azı dişler geliyormuş.
Ek gıdada sıkıntı yaşıyorum yazmıştın değil mi? Acaba doymadığı için mi emiyor yoksa alışkanlıktan 3-5 dakika emip uyuyor mu? Burada biri yazmıştı ayran içiriyorum yatmadan önce diye.Ben de ayran içirmeye başladım ve sanki ayran içirince daha uzun uyuyor. Belki tamamen tesadüftür. Bir de acıktığı için emmiyorsa bir şey daha geldi aklıma. Geçen bir video izledim emmeyi kesmek istediğinizde bebek bunu hisseder ve bundan mahrum kalacağını düşünüyormuş gibi, sanki stoklamak ister gibi sürekli memeye yapışır diyordu. Gece emmesini kesmeye çalıştın mı hiç hani ondan olabilir mi dedim.

Ben bu gittiğimde doktora sordum gece beslemesini kesmeli miyim diye. O da bebeği strese sokmaya gerek yok dedi.
Bencede oyle ama bizim birde sabah 5de basladi 🤦‍♀️😂 2kez mama veriyorum emiyor ama cok agliyor mamayi yediginde donup uyuyor sut yetmiyo artik sanirim

Bencede oyle ama bizim birde sabah 5de basladi 🤦‍♀️😂 2kez mama veriyorum emiyor ama cok agliyor mamayi yediginde donup uyuyor sut yetmiyo artik sanirim
Mamaya rağmen emiyorsa rahatlamak için mi emiyor acaba? Diş döneminde özellikle çok memeye düşkün oluyor ya hani bebişler o geldi aklıma.
Sabah 5 te emip uyuyorsa iyi bizimki sabah 5 te emer 15 dk sonra tamamen kalkarız😂 Kalkış saatimiz sabah 5-5:30 maximum 6-6:15 tir. Çok nadiren 6:30 kalkmışlığımız var😂 Sizinki kaçta yatıyor gece?

Her uyandığında veriyorum. Her uyandığında 8-10 dakika emiyor, bazen 15-20 dakika da olabiliyor sanırım. Normalde gece çok uyanır ama diş dönemi saat başı uyanır. Bu aralar maşallah diyeyim 4 saat kesintisiz uyuyor bir kaç gündür🧿 Ama saltanatımız uzun sürmez çünkü alttaki azı dişler geliyormuş.
Ek gıdada sıkıntı yaşıyorum yazmıştın değil mi? Acaba doymadığı için mi emiyor yoksa alışkanlıktan 3-5 dakika emip uyuyor mu? Burada biri yazmıştı ayran içiriyorum yatmadan önce diye.Ben de ayran içirmeye başladım ve sanki ayran içirince daha uzun uyuyor. Belki tamamen tesadüftür. Bir de acıktığı için emmiyorsa bir şey daha geldi aklıma. Geçen bir video izledim emmeyi kesmek istediğinizde bebek bunu hisseder ve bundan mahrum kalacağını düşünüyormuş gibi, sanki stoklamak ister gibi sürekli memeye yapışır diyordu. Gece emmesini kesmeye çalıştın mı hiç hani ondan olabilir mi dedim.
Aliskanliktan emiyor gece. Onun icin uyku = meme. Hatta bazen karni tok oldugu icin fazla ememiyor, bu yuzden uykuya gecmekte zorlaniyor. Ayrani ne zaman iciriyorsun? Pipetli bardakta mi? Benim oglum cok cok az icer ya da hic icmez versem.

Emzirmeyi birakmayi cok istiyorum ama henuz denemedim. Gece emmesini kesmek hele hayal. Onsuz uyumuyor cunku.

Aliskanliktan emiyor gece. Onun icin uyku = meme. Hatta bazen karni tok oldugu icin fazla ememiyor, bu yuzden uykuya gecmekte zorlaniyor. Ayrani ne zaman iciriyorsun? Pipetli bardakta mi? Benim oglum cok cok az icer ya da hic icmez versem.

Emzirmeyi birakmayi cok istiyorum ama henuz denemedim. Gece emmesini kesmek hele hayal. Onsuz uyumuyor cunku.
Bizimki de emerek uyuyor. Çay bardağıyla veriyorum, azar azar su içirir gibi tepesine dikiyorum. Çay bardağı ilginç geldiği için de içiyor olabilir. Ayranı yatmadan 1-2 saat önce içiriyorum. Biraz bekleyip sonra altını değiştiriyorum. Ayrandan sonra altına yapması büyük ihtimal😀 Gece kaç saatte bir uyanıyor? Ben 4 saat uyuyor dediysem 4 saat sonra uyanıp ya saat başı ya da 2 saatte bir uyanıyor.

Bizimki de emerek uyuyor. Çay bardağıyla veriyorum, azar azar su içirir gibi tepesine dikiyorum. Çay bardağı ilginç geldiği için de içiyor olabilir. Ayranı yatmadan 1-2 saat önce içiriyorum. Biraz bekleyip sonra altını değiştiriyorum. Ayrandan sonra altına yapması büyük ihtimal😀 Gece kaç saatte bir uyanıyor? Ben 4 saat uyuyor dediysem 4 saat sonra uyanıp ya saat başı ya da 2 saatte bir uyanıyor.
Yarim saat de oluyor, 2 saat de. 4 saat uyudugu nadir artik, haytirlamiyorum. Ortalama saat basi diyelim 😅

Yarim saat de oluyor, 2 saat de. 4 saat uyudugu nadir artik, haytirlamiyorum. Ortalama saat basi diyelim 😅
Çok klişe olacak ama diş çıkarıyor olabilir mi? Ya ben düşünüyorum 4. Ayda kabızlık vaşladı gece öyle uyumuyordu. Sonra 6. Aydan bu zaman kadar diş çıkardı ve benim aylardır uyumamamın nedeni dişten bence. Şu an 10 dişi var ve alttaki azılar da geliyormuş. Doktor demese alttaki azıların geldiğini ben anlamazdım. Henüz alttakilerin rahatsızlığı başlamadı ama çıkarken yine saat başı uyanma ve uzun süre(20dk falan) emme başlayacaktır. Bir de doktoruna sordun mu sürekli gece meme istiyor diye?

Çok klişe olacak ama diş çıkarıyor olabilir mi? Ya ben düşünüyorum 4. Ayda kabızlık vaşladı gece öyle uyumuyordu. Sonra 6. Aydan bu zaman kadar diş çıkardı ve benim aylardır uyumamamın nedeni dişten bence. Şu an 10 dişi var ve alttaki azılar da geliyormuş. Doktor demese alttaki azıların geldiğini ben anlamazdım. Henüz alttakilerin rahatsızlığı başlamadı ama çıkarken yine saat başı uyanma ve uzun süre(20dk falan) emme başlayacaktır. Bir de doktoruna sordun mu sürekli gece meme istiyor diye?
Evet, dis cikariyor. O zaman hic dis cikarmadigi bir anina denk gelemiyoruz 😅 doktoruna soyledim, her defasinda verme dedi...ama uyutmak namumkun.

Evet, dis cikariyor. O zaman hic dis cikarmadigi bir anina denk gelemiyoruz 😅 doktoruna soyledim, her defasinda verme dedi...ama uyutmak namumkun.
O zaman sabret her defasında ver biliyorum çok yorucu oluyor, ben de hem uykusuzluk hem uzun süre emme derken diş döneminde çok yoruluyorum ama bu onların rahatlama biçimi. Kolay değil diş etini yararak çıkıyor diş. Yine izlediğim bir videoda bebeklerin diş çıkarırken emmesi dişlerin doğru sırada çıkmasını sağlar diyordu.Diş patlayınca sen de bebişin de rahatlayacaksınız ama az sabretmek gerek. Tahmini 2 haftada çıkıyor. 20 diş çıkana kadar böyle😀 Doktor diş dönemi çok huzursuzluk olursa calpol verebilirsin demişti. En azındam 1-2 saat rahatlayıp uyuyor. Her zaman değil ama 2 haftalık diş çıkarma döneminde çok huzursuz olduğu 2gece vermiştim.

O zaman sabret her defasında ver biliyorum çok yorucu oluyor, ben de hem uykusuzluk hem uzun süre emme derken diş döneminde çok yoruluyorum ama bu onların rahatlama biçimi. Kolay değil diş etini yararak çıkıyor diş. Diş patlayınca sen de bebişin de rahatlayacaksınız ama az sabretmek gerek. Tahmini 2 haftada çıkıyor. 20 diş çıkana kadar böyle😀 Doktor diş dönemi çok huzursuzluk olursa calpol verebilirsin demişti. En azındam 1-2 saat rahatlayıp uyuyor. Her zaman değil ama 2 haftalık diş çıkarma döneminde çok huzursuz olduğu 2 gece vermiştim.
Ben de veriyorum arada, ama pek rahatlatmiyor benimkini. Uykusuzluga bile raziyim, memelerim yara icinde gercekten cok zor. Aci cekerek emziriyorum her defasinda.

Ben de veriyorum arada, ama pek rahatlatmiyor benimkini. Uykusuzluga bile raziyim, memelerim yara icinde gercekten cok zor. Aci cekerek emziriyorum her defasinda.
Yara olmuşsa daha zor olur dediğin gibi😞 Kehribarı araştırcam işe yarıyor mudur acaba ama bizimkine takmak zor, kolundan da boynundan da çeker çıkarmaya çalışır.

Kizlar bebislerin algisi acildi artik, ne istediklerini biliyorlar, bizler anlayamayinca da sinirleniyorlar hakli olarak. Biz de 1 yas sendromundayiz 🙈 ama ne hikmetse 10 gundur filan gece araliksiz 4-5 saat uyumaya basladi, yatagina yatirinca uyansa bile gozunu tekrar kapiyor bunlar benim icin mucize 🙈 2 ay once bizim dr gece en fazla 2 kere emzir demisti ama namumkun. Bilge memede uyumaya devam ediyor bu yuzden gece 10 kere de kalksam emzirmem gerekiyor gerci bazen sadece agzinda tutuyor.

Yarin benim bizdigin dogum gunu, apartmanin bahcesinde kamelyamiz var, orada 10 kislik ufak bir kutlama yapacagiz acik havada. Kendi dogum gunumu bile onemsemem ama kiziminkini es gecemedim. Cici cici fotolari olsun istedim. Bakalim nasil olacak. Bu arada Eylul anneleri olarak kutlu dogum ayimiz da kutlu olsun 🥰 yani dogurmak da cok kolay bisi degilmis 😬 bu vesileyle hepimizi kutluyorum ♥️

ayy ne kadar uzak kalmışım hayat telaşına öyle bi düştüm ki burayı bile unutmuşum.. bebisler büyümüş okuduklarım da kendimden biseyler buldum özlemişim 😊 biz yaşımıza girdik 3 eylülde acayip bi huy değiştirdi cocuk anlatamam yine büyüme atağı mi ne varmış ondanmis 10 gün kadar sürdü bi kac gündür iyi çok şükür.. o kadar sevimli oldu ki herseyi anlıyor biliyor tavırları anlıyor.. tek sorunumuz ben nereye o oraya surekli arkamda sürekli.mutfakta tezgaha yetişmeye çalışıyor nereyi açsam yanımda bitiyor.. bu huysuz günlerinde bende tvye alıştırmak istedim hiç açmıyordum bu çocuk videolarını ama birinde takiliyiz bizde Zeynos ile adis var onun baslamasina çok mutlu oluyor adiş'i kendi adı Aliş anliyor çünkü 😅 adı Ali Çetin.. Alis diyende var ikisini de soyleyende Allah'tan isimlerini biliyor cunku ben genelde ikisini kullanıyorum çoğunlukla da oglum diyorum ayy canım oğlum uyuyor şimdi ama özledim yaa 🤗 gece sık uyanmalar da genelde dis çıkarma veya açlık oluyor ek gıdalara dikkat edebilirsiniz ben özellikle aksam öğününü doyurucu secmeye çalışıyorum

Gece beslenmesi yapiyor mu bebisler ? Devam sutu alan var mi?
Gece uyandığında su veya meme verdiğimde ikisini de itip ayakta sallanmak istiyor, öyle uyuyor. Sabaha karşı uyanırsa suyunu içip emiyor, benim yanımda bir yarım saat kadar yuvarlanıp uyuyor. Genelde böyle. Sabah kalkışı bazen 6.30, bazen 7, bazen 7.30. İlk gündüz uykusundan önce ve gece yatmadan 4 ölçek aptamil veriyorum.

Mamaya rağmen emiyorsa rahatlamak için mi emiyor acaba? Diş döneminde özellikle çok memeye düşkün oluyor ya hani bebişler o geldi aklıma.
Sabah 5 te emip uyuyorsa iyi bizimki sabah 5 te emer 15 dk sonra tamamen kalkarız😂 Kalkış saatimiz sabah 5-5:30 maximum 6-6:15 tir. Çok nadiren 6:30 kalkmışlığımız var😂 Sizinki kaçta yatıyor gece?
Bizimkide uyaniyor iste acaba acliktanmi.memeyle doymadndnmi diyorum bakalm 5te mama vericm yine ....battik😀😂

7,8de uyuyoruz 12de beslnme iste 5te bir daha beslnme cikaak basimiza :) sizin kac? Ya erken kalkmak cok zooooorrrr esim calismiyor ona birakiyorm 6da oyle 8e kdr uyuyorm birazcik 😑

Gece uyandığında su veya meme verdiğimde ikisini de itip ayakta sallanmak istiyor, öyle uyuyor. Sabaha karşı uyanırsa suyunu içip emiyor, benim yanımda bir yarım saat kadar yuvarlanıp uyuyor. Genelde böyle. Sabah kalkışı bazen 6.30, bazen 7, bazen 7.30. İlk gündüz uykusundan önce ve gece yatmadan 4 ölçek aptamil veriyorum.
Sizde de mi ayakta sallanmak var 🙃😔 gece ondan mi uyaniyor aralarda bilmiyorum..su verdiimde cok sinrlendi itti ya meme ya mama 😀memeyide oyle birakmicakmis sababa kadr agzinda dursun isiyi mama alirsa totosunu donup yatiyo diymuyo diye dusunuyorm artk🤷‍♀️

Back