• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makarna, eriste tarzi seyler vermeye baslayan var mi? Kendi kendilerine yiyebilirler mi onlerine koysak acaba. Bir suru aldim makarnalutfenden, ama henuz cesaret edemedim. 😄

Bizimkine babası komando diyor o kadar korkusuz koltuktan yere direk ineyim yapıyor tutmasak yerde 😬 hergün kafasını biyerlere çarpma ya da düşme ağlaması oluyor dikkat ediyoruz ama düşe kalka böyle böyle büyüyecekler banada babaannesi çok söyledi yürüteç işini yalnızım bulunduğum ilde oyalanır diye hatta şu ara taşınma telaşım var tam yürütece koymalık olabilirdi durmuyor çünkü bende işimi yapayım ama almadım çok çabuk sıkılıyor uzun süre birşeyle oyalanmıyor birde zaten erken ayaklandı sıralama falan durumları iyi cesaretide iyi yürümesini geciktirme durumlarıyla ilgili birkaç bişey okudum almak istemedim
Yuruteclerle ilgili uzamnlar pek olumlu konusmuyorlar. Yurutecten duserek yaralanmalar cok oluyormus, oyle okumustum 🤔

Ben her yemekten sonra iciyorum sonra da ara ara veriyorum 150 cc biberonu bitiriyo günlük olarak. Gece 12 civarı kontrol ediyorum çok yapmiyo ama sabaha karşı çok dolu oluyor bazen gece 3 civarı değiştiriyorum bazen de uykusu aciliyo diye degistirmiyorum sizler gece bez degistiriyomusunuz?

Dogdugundan beri gece hic degistirmedim, uyanmasini goze alamam 🙈

Makarna, eriste tarzi seyler vermeye baslayan var mi? Kendi kendilerine yiyebilirler mi onlerine koysak acaba. Bir suru aldim makarnalutfenden, ama henuz cesaret edemedim. 😄
Bizimki bugün zor yemek yedi. Minnacık tane istemiyor delircem ya. Sabah kustu afedersin.. Akşam enginar pisirdim onu da zar zor yedi ogurdu hep. Öğlen armut ve yeni dünya püresi yaptım. Yarısını zar zor yedi. Anlamadım bu çocuk ne zaman katı, puturlu yiyecek bilmiyorum. Biz tost yerken bön bön bakıyor yüzümüze. Ağzına kuru ekmek verdim. Löp löp ekmeği yiyor. Ama purede minicik tane olsun hemen oguruyor 😭😭😭 makarna yapsam da blend etmem gerekexek

Dolapta deney amaçlı yeşil elma 4 ay boyunca bozulmadı. Bazı şeyleri deniyorum. Bozulmayan ve 4 ay sebzelikte tuttuğum yeşil elma buzusmedi bile. Pazardaki ürünlerin de güvenilir olduğunu düşünmüyorum.
Elmalar buzhanede bekletilir. Biz dolabo da buzhane gibi oldugundan birismamistir. Disarida beklettin mi hoc.

Evet hala kaynatıyorum aslında Nestle sudan kullanıyorum . Değerleri falan iyi ama vermeye cesaret edemiyorum bir türlü
Bizim dr bebek sularina filan pazarlama, bosuna para vermeyin dedi. Ben normal ikendimize aldigimiz 5 litrelik icme suyundan veriyorum, kaynatmadan.

Bizim kuzu için hiç ilgi çekici gelmeyecektir. Çünkü oyuncaklarla oynamaktan ziyade nem ölçer cihazı, burun aspiratöru, ateş ölçer, bozuk 3 tane kumanda gibi şeylerle vakit geçirmeyi seviyor. Bugün park yatağına koydum biraz iş güç yaptım 40 dk sesi çıkmadı. Verdim eline nem ölçme cihazıni pillerin çıkarıp. Oh ne güzel vakit geçirdik ayrı ayrı. O şeylere ilgisi muhtemelen yaşından sonra olacaktır. Kitaplara bayılıyor. Ama bizim kitaplarımıza. Evimizde kütüphane/çalışma odamız var. Kitaplara bakarken içi gidiyor. Kendi kitaplarında çok heyecanlanıyor. İçindeki figürleri tutmaya çalışıp tutmayınca sinirleniyor bu sefer. Dediğim gibi ancak yaşından sonra 12.ay setlerine falan bakarım ben. Bir de zeka kartları, sebze meyve kartlarını çok seviyor. Özellikle ilk zeka kartlarından pek sağlam kalmadı oynamaktan. Her sabah gözümüzü onlarla açıyoruz. 🤭
Akilli cocuk 😂 ya aslinda her sey yeni onlar icin, benimki de kumanda sever. Telefonumu alip dislemeyi de cok seviyor. Oyuncaklardan henuz pek anlamiyorlar haklisin.

Beğeniyorum ama fazla pahalı, ben de montessori sayfalarını takip ediyorum 😄 bi de benim minnoşuma 8. Ay ya da 9. Alsam yapamaz gibi 😄😄
Mete de o zeka kartlarını seviyor. İçiçe geçen kovalardan aldım pek sevmedi henüz. Bi de çıngıraklı topu var ikeadan aldığım onu seviyor. Bikaç da kitap var
Bence de fazla pahali. Bir de gercekten deger mi emin degilim...

Akilli cocuk 😂 ya aslinda her sey yeni onlar icin, benimki de kumanda sever. Telefonumu alip dislemeyi de cok seviyor. Oyuncaklardan henuz pek anlamiyorlar haklisin.
Telefon onun için '' cici''. Zamane çocukları, teknoloji çağı maalesef genetik aktarimlar yoluyla ne işe yaradıkları i biliyorlar herhalde. Programlanmış gibiler. İstediğin kadar sakin. Telefon görünce cici diyor 🤣

Telefon onun için '' cici''. Zamane çocukları, teknoloji çağı maalesef genetik aktarimlar yoluyla ne işe yaradıkları i biliyorlar herhalde. Programlanmış gibiler. İstediğin kadar sakin. Telefon görünce cici diyor 🤣
Cici 😂 hayir bir de telefonda bir sey acip izletmisligim filan da yok ama elinden alinca agliyor. Benim elimde cok gordu belki de o yuzden...

Cici 😂 hayir bir de telefonda bir sey acip izletmisligim filan da yok ama elinden alinca agliyor. Benim elimde cok gordu belki de o yuzden...
Evet evet kesinlikle maalesef artık maalesef demem yanlış aslında da 🤭 farkındalıkla tavan şu an. Ne işe yaradığını biliyor bizimki. Anneanne, babaanne görüntülü konuşma yaptığımız için. Ekran kapalı olunca cici cici diye vuruyor eliyle. Aç der gibi 🙈

Bizimki bugün zor yemek yedi. Minnacık tane istemiyor delircem ya. Sabah kustu afedersin.. Akşam enginar pisirdim onu da zar zor yedi ogurdu hep. Öğlen armut ve yeni dünya püresi yaptım. Yarısını zar zor yedi. Anlamadım bu çocuk ne zaman katı, puturlu yiyecek bilmiyorum. Biz tost yerken bön bön bakıyor yüzümüze. Ağzına kuru ekmek verdim. Löp löp ekmeği yiyor. Ama purede minicik tane olsun hemen oguruyor 😭😭😭 makarna yapsam da blend etmem gerekexek
Alisacak annesi. Ben de en basta daha puturlu veriyordum. Puturlu verin, blender kullanmayin yoksa alismaz diyen sayfalari okudukca. Cocuk zor alisti ek gidaya, belki o yuzden. Simdi blenedera gectik. Ben de korkuyorum, basa doner miyiz diye. Versem cigner ama sıkılıyor bir sure sonra fazla yemiyor oyle.

Oguza aldığım küçük Amasya elmaları hemen bozuluyor ama. 🤔
Ben yaz bitimi komşu köyden elma bahcesinden 3 kasa elma aldim (3-5 ay dayanır demişlerdi.)
2 kasa kırmızı 1 kasa yeşil elma
Hepsini önce buzdolabı,sonra havalar soğuyunca köyde kerpiç evin en soğuk odasına(buz gibidir)koyduk
Kırmızı olanlar 1 ay geçince yumuşayıp buruşmaya basladi.
Yeşil elmalar ekşi iken bir süre sonra sararıp tatlı ve daha sulu hale geldi ama hiç yumuşama olmadi 4 ay kadar dayandı yeşiller.
Cinsi de farkeder
Kırmızılara böcek gelmesin diye ilaç yapılıyor diye biliyorum
Ama aldığımız yeşiller ilaçsız kendi evlerinin önündeki ağaçtan idi.
Ben de şaşırdım ilaclinin erken yumuşamasına

Back
X