• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal çocuk doktoruna gittik. İlk gittiğimiz farklı bir doktordu. Bu kendi doktorumuz. Bağırsaklarda ki enfeksiyonunun nedenini birşeye bağlayamayız dedi. Bir şurup verdi. Şimdi onu almaya gitti eşim. 1 hafta kullanın geçmezse diyete giricez dedi. Mikrobik gibi görünüyor dedi. Ama şimdilik süt ürünleri vermeyin dedi. Çok teşekkür ederim. Daha da geçmezse Gastrolojiye gitmeli. Belki doktor oraya yönlendirir.

Çok sağolun. Kendiside net bir şey diyemedi. Mikrobik gibi görünüyor dedi. Bir şurup verdi. Şurubun tedaviye etkisene göre takip edelim dedi.

Size de geçmiş olsun. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Acaba bağırsak yolumu iltihaplandı diye düşünüyorum ama doktorda net birşey söyleyemiyor henüz.

Şimdilik süt ürünleri vermeyin dedi. Yumurtada dahil. Uzun zamandır vermiyorum ama bakalım... Baby Goat içiyor doğduğundan beri. Ama son 1,5 aydır böyle :(

Evet görüştüm. Kesin bir şey söyleyemedi. Mikrobik gibi duruyor dedi. Çocuğu öptürmeyin ve el hijyenine önem verin dedi. Şurup verdi. Şurup işe yararsa bir de süt ürünlerini sırayla deneyelim dedi. Şimdilik sebze püreleri vermeye devam dedi. Kızımda hiç dikkat etmiyor hijyenine o kadar anlatmama rağmen. Ellerini yalandan yıkıyor. 9 yaşında ama ne söylesem dinlemiyor. Sonra geliyor çocuğu öpüyor, elliyor. Çok teşekkür ederim.
Gecmis olsun. Ben de acilde calisan bir doktordan bu aralar ishalin cok yaygin oldugunu duydum. Bicok kisi ishal yuzunden geliyormus acile. Beni de uyardi dikkat et diye.

Son düzenleme:
Canim siz diyette degilmiydiniz sadece sut urunu muydu? Bizimki de beyazi sanki :) ama bu da benim hayal urunum olabilir tipki yumurta sarisinda sut urununde var var deyip foss ciktigi gibi denemek lazim ama henuz cesaret edemicem😃..halbuki beyazinda daha protein var sarisini vermiyordun sanirim..bizim doktorda gec verilmesine karsiyim diyor..gittikce alerjik durum riski artiyormus.yeni arastirmalarda erken ek gidayi oneriyormus
Canım süt ürünlerine alerjimiz var. Yumurta bu gruba girmiyor. Süt ürünlerine alerjisi olup, yumurta ve ete de alerji olacak diye bir durum yok. Bu da bebekten bebege değişiyor. Et tüketiyoruz onda da sorun yaşamadık. Hatta 15 20 gün sonra tekrar yoğurt mayalayip vereceğim. Çünkü zamanla tolere edilebilir hale geliyor bunyeleri. Yumurta sarısı 7.ay dolduğundan beri tüketiyoruz zaten. Bugün gözümü karartıp beyazını da verdim. Bir şey olmadı çok şükür. Ama yavaş yavaş artıracağım. Çünkü benim çocukken yumurta beyazına alerjim vardı. 🤭 Ne olur ne olmaz.. Bakalım...

Canım süt ürünlerine alerjimiz var. Yumurta bu gruba girmiyor. Süt ürünlerine alerjisi olup, yumurta ve ete de alerji olacak diye bir durum yok. Bu da bebekten bebege değişiyor. Et tüketiyoruz onda da sorun yaşamadık. Hatta 15 20 gün sonra tekrar yoğurt mayalayip vereceğim. Çünkü zamanla tolere edilebilir hale geliyor bunyeleri. Yumurta sarısı 7.ay dolduğundan beri tüketiyoruz zaten. Bugün gözümü karartıp beyazını da verdim. Bir şey olmadı çok şükür. Ama yavaş yavaş artıracağım. Çünkü benim çocukken yumurta beyazına alerjim vardı. 🤭 Ne olur ne olmaz.. Bakalım...
Peki benim bebis kahvaltiya nasil alisacak? 🤔🤪

Aynen o yuzden annelere gereksiz diyetlerden kacinin deniliyor zaten..sut urunune olan alerji toptan ette yumurtada gorulmeyebiliyormus..dun yine bir canli yayinda da dinledim..eskiden her seyi keserdik yeni arastirmalar bu sekilde diyor.Bizim doktorda onu anlatti bize uzun uzun..bizim o sekildeydi.yuzunde ilk verdgniz gidaya tepkime olur geciyorsa sorun yok alerji dediginiz sey vucutta dokuntuler gosterir ama gidayi verdiniz tepkime oldu ve sondu devam edin..bizde ufak tefek seyler oldu ama tolere etti diye dusunuyorum.hergun yiyor yogurdunu yumurtasini ama yumurta akina emin gibiyim o yuzden kizamikcik asisini hastanede gozetim altinda yaptirmayi dusunuyorum..kendim yumurta tuketmiyorum akı var diye gecende omlette sarisini ayiramamistim direk kizardi o zaman net anladimki akı :)

Çok geçmiş olsun. Umarım verilen tedaviye hemen cevap verir ve normale döner kuzucuk.
Amin sağolun.
Gecmis olsun. Ben de acilde calisan bir doktordan bu aralar ishalin cok yaygin oldugunu duydum. Bicok kisi ishal yuzunden geliyormus acile. Beni de uyardi dikkat et diye.
Evet ya. Evden çıkmıyoruz ama yinede 9 yaşında kızım temizlik konusunda çok zayıf. Tuvaletten çıkınca falan güzelce yıkamıyor elini. Defalarca uygulamalı anlattım ama yine aynı. Bir de emzik kullanıyoruz. Halıya düşüyor diye her defasında yıkamıyoruz. Arada sırada bir de Kıl falan yapışınca yıkıyorum. Onun haricinde herşeyine dikkat ediyoruz. Ama oluyor yinede.

Evet evet aynı canım. Sadece bir gün 10da uyudu, ben şoka girdim tabi, kesin uyanır diye 2ye kadar oturmuştum 😄😄
Genelde 1-1.30 gibi uyuyor. Bazen 00.45 i de görüyoruz çok nadir 😀 toplamda 3 kere kalkıyor emmeye. Ortalama 10 gibi de tamamen kalkıyor. Asla erken yatmıycak buna eminim, kabullendim 🤷🤷 kendim için değil onun güzelce büyüyebilmesi için biraz daha erken yatsın istiyorum
aynı bizde 10 gibi uyanıyoruz genelde 1 bucuk 2 gibi uyuyor ama sabaha kadar çok sık uyanıyor ya😣 5 6 kez kalkıyordur bi yerden sonra sayamıyorum beşiğr koyuyorum ağlıyor

arkadaşlar çocuğu cok hareketli olanlar beni etiketlesin ne yapiyorsunuz
nasıl yapiyorsunuz
ben kafayı yeme noktasindayim babasina da guvenemiyorum
başka birine asla güvenemem ve artık sanırım iyi deilim
yürütec abla da kullanmadim
o sakin ve macera sevmeyen bir tipti ve sanırım daha mi akıllıydı diyecem şimdi buraya 🤣
bakarmış kızım 🤪
zapt edemiyom aslında severim böyle çocuk ama
kaza lari napcaz bilmiyorm
o biz işte 😄 sürekli bi hareket hali ve derdi çekmeceler dolap kapakları hepsini çekip açmaya çalışıyor 🤦 çekerken tabi dengesini kaybediyor tutup kalkmaya çalışıyo dizlerinin üstünde duruyor yetmiyor ayağa kalkmaya çabalıyor ve düşüyor🤦 kaç kere vurdu kafasını ☹️ 1 dk bile yanından ayrılmamamız gerekiyor yanında dediğim aynı oda da bile mesafe olmayacak ki hemen müdahale edenileyim..
mutfakta iş yaparken mama sandalyesine koyuyorum önüne oyuncak biraz idare ediyor onun dışında çamaşır asacaksam sepetim yanına oturtuyorum o sepetten çamaşırları alıyor yemeğe çalışıyor felan 😬
evi süpüreceksemde peşimde geziyor süpürgeyi seviyor

Aynen o yuzden annelere gereksiz diyetlerden kacinin deniliyor zaten..sut urunune olan alerji toptan ette yumurtada gorulmeyebiliyormus..dun yine bir canli yayinda da dinledim..eskiden her seyi keserdik yeni arastirmalar bu sekilde diyor.Bizim doktorda onu anlatti bize uzun uzun..bizim o sekildeydi.yuzunde ilk verdgniz gidaya tepkime olur geciyorsa sorun yok alerji dediginiz sey vucutta dokuntuler gosterir ama gidayi verdiniz tepkime oldu ve sondu devam edin..bizde ufak tefek seyler oldu ama tolere etti diye dusunuyorum.hergun yiyor yogurdunu yumurtasini ama yumurta akina emin gibiyim o yuzden kizamikcik asisini hastanede gozetim altinda yaptirmayi dusunuyorum..kendim yumurta tuketmiyorum akı var diye gecende omlette sarisini ayiramamistim direk kizardi o zaman net anladimki akı :)
"yuzunde ilk verdgniz gidaya tepkime olur geciyorsa sorun yok alerji dediginiz sey vucutta dokuntuler gosterir ama gidayi verdiniz tepkime oldu ve sondu devam edin..bizde ufak tefek seyler oldu ama tolere etti diye dusunuyorum."

Tam da içimden geçeni yazmışsın😁

arkadaşlar çocuğu cok hareketli olanlar beni etiketlesin ne yapiyorsunuz
nasıl yapiyorsunuz
ben kafayı yeme noktasindayim babasina da guvenemiyorum
başka birine asla güvenemem ve artık sanırım iyi deilim
yürütec abla da kullanmadim
o sakin ve macera sevmeyen bir tipti ve sanırım daha mi akıllıydı diyecem şimdi buraya 🤣
bakarmış kızım 🤪
zapt edemiyom aslında severim böyle çocuk ama
kaza lari napcaz bilmiyorm
😁 babasina guven. Her seyi omuzlayamazsin. Kaza bu, olur. Gecen bebis yerde oynuyordu, poposu hava alsin diye acik birakmistim. Iceri gittim geldim eli, agzi, yuzu 💩 babasi da ayni odadaydi ama kendime mi kizayim ona mi? Bu kazlar cok anlik, bazen ne yaparsan yap onune gecemezsin. Yavrucaklara bisi olmasin da, duse kalka buyuyecekler. Hem simdiden babayi oyun disina atarsan zaten o da sorumluluk almayi birakir. Su yasaklar kalkinca bebisler disari cikmaya baslayinca umarim onlar da biz de rahatlariz.

Benim bebis dun gunduz cok az cis yapti. Bugun de geceki bezi kupkuruydu. Gece boyumca hic cis yapmamis. Havalar asiri sicak. Cok terliyor. Ondan mi oldu acaba? Aklima geldikce su veriyorum, yeterli gelmiyor mu acaba? 🙄

Kizlar malum gunes cikti carsamba disari cikarttik izole bir sekilde temiz havaya hemencik kizardi zaten cildimiz ailecek cok hassas en ufak dokunmada cizikte kizarip bozariyoruz bebislere hangi gunes kremini aldiniz ?

Kizlar malum gunes cikti carsamba disari cikarttik izole bir sekilde temiz havaya hemencik kizardi zaten cildimiz ailecek cok hassas en ufak dokunmada cizikte kizarip bozariyoruz bebislere hangi gunes kremini aldiniz ?
Mustela almistim. Onu kullandim ilk kez ben de. Ben de esim de hassas ve alerjigiz. Hemen kizaririz. Bi sorun olmadi bu cikisimizda ama fazla gunese maruz birakmamaya calistim.

aynı bizde 10 gibi uyanıyoruz genelde 1 bucuk 2 gibi uyuyor ama sabaha kadar çok sık uyanıyor ya😣 5 6 kez kalkıyordur bi yerden sonra sayamıyorum beşiğr koyuyorum ağlıyor
Tekrar uykuya nasıl geçiriyosan onu bir süre daha yapmaya devam et. Yani mesela ben kucağıma alıp hafif sallanıyorum. Eğer 3 dk sonra yatağına koyarsam ağlar ve uykusunu açar. Ben de bunu 10 dk yapıyorum (en az) uyuyor. En az 2 saat uyur bunu yaptıktan sonra ben. Hani sen de memene alıyosan ya da kucağa ya da sallıyosan onu bi 5 dk daha uzun yap iyice dalsın, yatağına bırakırken de hemen kalkma üstünden biraz elin kafan falan onun üstünde olsun 😄 yemin ediyorum manyak oldum uyku stratejisi geliştiricem diye 😄

Back
X