aynen hesapladım benTam sınırda kurtarıyoruz :)
Yalnız regl ken gusül abdestimiz olmuyor o yüzden oruc tutamıyoruz arada fark varKizlar selam, tabi doktorunuz ne derse onu yapin ama simdi regl olurken bile oruc tutmayi yasaklayan bir dine inanip, karninizda size muhtac, sizin kaninizdan beslenen bir bebek varken borclanacaginiz gunleri dusunmeniz bana biraz garip geldi acikcasi. Ben beslenirken bile kendimi degil, onu dusunuyorum, ac kalmak aklimin ucundan bile gecmiyor.
Evet kolaylık icin ama aynı zamandada cunüp kabul ediliyoruz yani islami tabirle pis sayılıyoruzRegl olurken oruc tutmama nedeni gusulsuzluk mu? Ben kadini zorlamamak icin oyle bir kolaylik saglandigini saniyordum. Kimseyi cani gibi gostermiyorum sadece 16 saat ac ve susuz kalmak bana makul gelmiyo. Cocuga diyelim ki bir zarari yok ama faydasi var mi? Neyse bunlari doktorlar bilir. Benim tek bildigim ne yiyip icersen bebek de onunla besleniyo. Yaradanin hastaya, yasliya, kadina kolayliklar sagladigi bir dine mensup olup, isleri bu kadar zorlastirmamak gerektigine inaniyorum sadece.
tabi ki gusülsüzlük. nasıl ki reglken namaz kılınmıyorsa doğal olarak oruç da tutulmaz. tamam bu sizin tercihiniz ve fikriniz bize saygı duymanız gerekirken garip olduğunu söylüyorsunuz. ben zaten cok rahatlıkla oruc tutabilen biriyim allahıma sükür, hamileliğim de şuanlık rahat geciyor o zaman nasıl olur sartlar bilemiyorum. şartlarım el verirse denerim. neticede o 1 ay sizin boynunuza borc olarak kalıyor ki benim hiç borcum yok. ramazanda regl olup tutamadığım günlerin borcunu ramazanın akabine tutan biriyim borc beni cok geriyor. en azından kendimi yormadan 30 günlük borcu 15 güne indirebilirim.Regl olurken oruc tutmama nedeni gusulsuzluk mu? Ben kadini zorlamamak icin oyle bir kolaylik saglandigini saniyordum. Kimseyi cani gibi gostermiyorum sadece 16 saat ac ve susuz kalmak bana makul gelmiyo. Cocuga diyelim ki bir zarari yok ama faydasi var mi? Neyse bunlari doktorlar bilir. Benim tek bildigim ne yiyip icersen bebek de onunla besleniyo. Yaradanin hastaya, yasliya, kadina kolayliklar sagladigi bir dine mensup olup, isleri bu kadar zorlastirmamak gerektigine inaniyorum sadece.
Ya evet valla gecen günde cahil gibi davranma diyerek yorum geldi bana :)Kizlar napionuz bakalim dunden beridir surekli tartisma konulari niye aciyosunuz yok emzirelim mama vermeyelim karsi gorusler bugunde oruc tutulur tutlmaz herkesin fikri kendine ister tutarlar ister tutmazlar kim en iyi anne olacak gibi herkeste bi garip ustunluk cabalari yapmayin hepim8zin hormonlar tavan tartisma cikmasin ltfn 9 ay bu topicteyiz neden dostluklar edinmek varken bilgi tartismasina giriyorsunuz herkesin dogrusu kendine
O ne cirkin bir yorummus oyleYa evet valla gecen günde cahil gibi davranma diyerek yorum geldi bana :)
Herkesin anneliği kendine keşke tavsiyelerde bulunsak sadece
tabi ki gusülsüzlük. nasıl ki reglken namaz kılınmıyorsa doğal olarak oruç da tutulmaz. tamam bu sizin tercihiniz ve fikriniz bize saygı duymanız gerekirken garip olduğunu söylüyorsunuz. ben zaten cok rahatlıkla oruc tutabilen biriyim allahıma sükür, hamileliğim de şuanlık rahat geciyor o zaman nasıl olur sartlar bilemiyorum. şartlarım el verirse denerim. neticede o 1 ay sizin boynunuza borc olarak kalıyor ki benim hiç borcum yok. ramazanda regl olup tutamadığım günlerin borcunu ramazanın akabine tutan biriyim borc beni cok geriyor. en azından kendimi yormadan 30 günlük borcu 15 güne indirebilirim.
tabi ki gusülsüzlük. nasıl ki reglken namaz kılınmıyorsa doğal olarak oruç da tutulmaz. tamam bu sizin tercihiniz ve fikriniz bize saygı duymanız gerekirken garip olduğunu söylüyorsunuz. ben zaten cok rahatlıkla oruc tutabilen biriyim allahıma sükür, hamileliğim de şuanlık rahat geciyor o zaman nasıl olur sartlar bilemiyorum. şartlarım el verirse denerim. neticede o 1 ay sizin boynunuza borc olarak kalıyor ki benim hiç borcum yok. ramazanda regl olup tutamadığım günlerin borcunu ramazanın akabine tutan biriyim borc beni cok geriyor. en azından kendimi yormadan 30 günlük borcu 15 güne indirebilirim.
Herkes en mükemmel anne kendisi kabul ediyor öylede olsunlarda birbirimizin görüşlerine saygı duysak keskeO ne cirkin bir yorummus oylecok biliyorlar sorsan anca burda konusurlar gercekte herkesten cahil bir anneligi vardir bak sinir oldum simdi
amin, sizde alırsınız insallahAllah der ki "hic akletmez misin? " ben sadece akil yurutuyorum. Siz bildiginiz gibi yapin. Evladinizi saglicakla kucaginiza alirsiniz umarim.
Aynen cnm egoya yapmaya harcadiklari perfomansi guzel usluba harcasalar incileri dokulur zaten bu insanlarin tavsiyeleri dogru bile olsa uygulanamazHerkes en mükemmel anne kendisi kabul ediyor öylede olsunlarda birbirimizin görüşlerine saygı duysak keske
Yoksa fikir alısverişi olsun tabiki veya yanlıs bildigimizi düzeltsinler tavsiyeler versinler ama karşındakini ezmeden üstün gelmeye calısmadan
Bilemedim
Canım ödem ve gaz var. Zamanla azalacak inşallahKızlar ben 6+3 üm , 1.68 boyum 60 kiloyum ama acayip göbeğim çıktı 4 aylıkmışım gibi son zamanlarda , birazcık vardı ama şuan kim görse hamile misin diye net sorar yani , benim gibi göbüşü çıkan var mı ?
Arkadaş yazdığım şeyi yanlış hatırlıyor. Bu kadar sinirlenecek bir şey yokO ne cirkin bir yorummus oylecok biliyorlar sorsan anca burda konusurlar gercekte herkesten cahil bir anneligi vardir bak sinir oldum simdi
Yanlış hatırlıyorsun. Tekrar oku istersenYa evet valla gecen günde cahil gibi davranma diyerek yorum geldi bana :)
Herkesin anneliği kendine keşke tavsiyelerde bulunsak sadece
Hiç okumadığınız bir yazı halkında benim üzerinden yorum yapıyorsunuz. Başkalarının lafına bu kadar kanmayınAynen cnm egoya yapmaya harcadiklari perfomansi guzel usluba harcasalar incileri dokulur zaten bu insanlarin tavsiyeleri dogru bile olsa uygulanamaz
Canım ödem ve gaz var. Zamanla azalacak inşallah
Amacım tekrar tartısmak değil hatta kimle yazıstıgımı bile unutmustumYanlış hatırlıyorsun. Tekrar oku istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?