Yalnız regl ken gusül abdestimiz olmuyor o yüzden oruc tutamıyoruz arada fark var
Birde kendiniz yazmıssınız bizim kanımızdan besleniyor yedigimiz direk ona gitmiyor oruc tutarken kan akısımız durmadıgına göre sorun yok sizinde bu yaklasımınız veya düşünceleriniz bana cok cok garip geldi
He bende suanda tansiyon düşüklüğü var doktor o günlerde önermez veya kendimi kötü hissederim tutmam ama uzmanların bile sorunsuz geciriyorsan hamileliği bu konularda bişey olmayacagına dair görüşleri mevcut

Regl olurken oruc tutmama nedeni gusulsuzluk mu? Ben kadini zorlamamak icin oyle bir kolaylik saglandigini saniyordum. Kimseyi cani gibi gostermiyorum sadece 16 saat ac ve susuz kalmak bana makul gelmiyo. Cocuga diyelim ki bir zarari yok ama faydasi var mi? Neyse bunlari doktorlar bilir. Benim tek bildigim ne yiyip icersen bebek de onunla besleniyo. Yaradanin hastaya, yasliya, kadina kolayliklar sagladigi bir dine mensup olup, isleri bu kadar zorlastirmamak gerektigine inaniyorum sadece.

Kizlar napionuz bakalim dunden beridir surekli tartisma konulari niye aciyosunuz yok emzirelim mama vermeyelim karsi gorusler bugunde oruc tutulur tutlmaz herkesin fikri kendine ister tutarlar ister tutmazlar kim en iyi anne olacak gibi herkeste bi garip ustunluk cabalari yapmayin hepim8zin hormonlar tavan tartisma cikmasin ltfn 9 ay bu topicteyiz neden dostluklar edinmek varken bilgi tartismasina giriyorsunuz herkesin dogrusu kendine

Evet kolaylık icin ama aynı zamandada cunüp kabul ediliyoruz yani islami tabirle pis sayılıyoruz
Neyse dini içerikler yasak banlanmadan susayım ben en iyisi

tabi ki gusülsüzlük. nasıl ki reglken namaz kılınmıyorsa doğal olarak oruç da tutulmaz. tamam bu sizin tercihiniz ve fikriniz bize saygı duymanız gerekirken garip olduğunu söylüyorsunuz. ben zaten cok rahatlıkla oruc tutabilen biriyim allahıma sükür, hamileliğim de şuanlık rahat geciyor o zaman nasıl olur sartlar bilemiyorum. şartlarım el verirse denerim. neticede o 1 ay sizin boynunuza borc olarak kalıyor ki benim hiç borcum yok. ramazanda regl olup tutamadığım günlerin borcunu ramazanın akabine tutan biriyim borc beni cok geriyor. en azından kendimi yormadan 30 günlük borcu 15 güne indirebilirim.

Ya evet valla gecen günde cahil gibi davranma diyerek yorum geldi bana :)
Herkesin anneliği kendine keşke tavsiyelerde bulunsak sadece

Ya evet valla gecen günde cahil gibi davranma diyerek yorum geldi bana :)
Herkesin anneliği kendine keşke tavsiyelerde bulunsak sadece
O ne cirkin bir yorummus oyle cok biliyorlar sorsan anca burda konusurlar gercekte herkesten cahil bir anneligi vardir bak sinir oldum simdi

Allah der ki "hic akletmez misin? " ben sadece akil yurutuyorum. Siz bildiginiz gibi yapin. Evladinizi saglicakla kucaginiza alirsiniz umarim.

O ne cirkin bir yorummus oyle cok biliyorlar sorsan anca burda konusurlar gercekte herkesten cahil bir anneligi vardir bak sinir oldum simdi
Herkes en mükemmel anne kendisi kabul ediyor öylede olsunlarda birbirimizin görüşlerine saygı duysak keske
Yoksa fikir alısverişi olsun tabiki veya yanlıs bildigimizi düzeltsinler tavsiyeler versinler ama karşındakini ezmeden üstün gelmeye calısmadan
Bilemedim

Aynen cnm egoya yapmaya harcadiklari perfomansi guzel usluba harcasalar incileri dokulur zaten bu insanlarin tavsiyeleri dogru bile olsa uygulanamaz

Canım ödem ve gaz var. Zamanla azalacak inşallah

Arkadaş yazdığım şeyi yanlış hatırlıyor. Bu kadar sinirlenecek bir şey yok

Aynen cnm egoya yapmaya harcadiklari perfomansi guzel usluba harcasalar incileri dokulur zaten bu insanlarin tavsiyeleri dogru bile olsa uygulanamaz
Hiç okumadığınız bir yazı halkında benim üzerinden yorum yapıyorsunuz. Başkalarının lafına bu kadar kanmayın

Yanlış hatırlıyorsun. Tekrar oku istersen
Amacım tekrar tartısmak değil hatta kimle yazıstıgımı bile unutmustum
lakin benim sundugum fikire eskiden cahil insanlar bunu yapıyormus cunku böyle böyle diye yazman bana cahillik yapma demeye geliyordu
Niyetin bu değilse bile cümlen ona yönlendiriyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…